Tie Jehovan todistajaksi

Anonyymi-ap

Kymmenen askeleen lista siitä, miltä tie jehovantodistajuuteen pääpiirteissään näyttää:

1. Rakkauspommitus. Voitetaan värvättävän luottamus imartelulla ja hunajaisella puheella. Ystävällisille ihmisille on vaikeampi sanoa ei.
2. Todellisuuskuvan horjuttaminen. Maalliset hallitukset eivät maailman ongelmia tule ratkaisemaan eikä niihin voi luottaa, mutta Vartiotorni-seuralla on korkeampaa tietoa, vastaukset kysymyksiin ja lopullinen Totuus.
3. Informaation kontrollointi ja kriitikoiden mustamaalaus. Älä usko kuulemiasi negatiivisia juttuja järjestöstä, unohda kriitikot, äläkä sekoita päätäsi googlaamalla järjestöä. Luota ainoastaan järjestön tarjoamaan aineistoon.
4. Sosiaalisten suhteiden uudelleenjärjestely. Jos lähipiirissäsi on seuran kriitikoita tai maailmallisesti käyttäytyviä ihmisiä, he ovat huonoa seuraa ja estävät kehityksesi. Heihin ei tule olla yhteydenpidossa. Seura tarjoaa sinulle uudet ystävät.
5. Autenttisen persoonallisuuden korvaaminen uudella "kristillisellä" persoonallisuudella. Järjestö asettaa mallin, kuinka käyttäydyt, puhut, ajattelet, pukeudut, minkälaista viihdettä kulutat, mitä harrastat ja kenen kanssa vietät aikaa.
6. Vihollisten osoittaminen. Joko olet oikealla puolella, palvelet Jehovan järjestöä ja noudatat sääntöjä, tai olet Paholaisen puolella todistajia vainoavien järjestön ex-jäsenten ja muiden maailmallisten ihmisten kanssa. Malli on absoluuttisen mustavalkoinen eikä välimuotoja ole.
7. Pelon istuttaminen. Harmageddonin sota alkaa milloin tahansa ja ainut keino pelastua on pysyä järjestössä ja totella kyseenalaistamatta hallintoelimen käskyjä. Sääntöjen rikkomisesta saattaa seurata kuolema Harmageddonissa.
8. Sosiaalinen paine. Kokouksiin vain harvakseltaan osallistuvat, kenttätyötä vain harvoin tekevät ja väärässä seurassa notkuvat voidaan nähdä hengellisesti heikkoina ja täten huonona seurana. Rangaistuksena voi olla merkitseminen eli mykkäkoulu ja ns. "mököttäminen" valtakunnansalin ulkopuolella.
9. Riippuvuussuhteen rakentaminen. Järjestön ulkopuolella ei ole onnea, maailma on paha, ihmiset moraalisesti rappeutuneita. Et voi luottaa omaan vajavaiseen ajatteluusi, vaan tarvitset järjestöä kertomaan sinulle Totuuden ja kuinka elää onnellista elämää. Ainoat sosiaaliset verkostosi ovat järjestössä, sillä ulkopuoliset ovat alusta alkaen olleet huonoa seuraa.
10. Ei hyvää syytä lähteä. Lähtijät ovat heikkoja, itsekkäitä ja syntisen elämän houkutusten vallassa. Vastoinkäymisistä valittavat ovat itse asiansa sotkeneet. Järjestö on syytön kenenkään pahaan oloon. Lähtijät asetetaan kartettaviksi, heidän ainut sosiaalinen verkostonsa viritetään kiristysaseeksi ottamalla se pois ja antamalla se takaisin ainoastaan, jos lähtijä palaa järjestön riveihin.

28

114

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kauheaa

    • Anonyymi

      Erinomainen summaus. Juuri noin se menee.

      Sitten jos analysoidaan sitä suurinta osaa todistajista, eli todistajien omaa jälkikasvua, kaava menee näin:

      1. Lapsen indoktrinointi kehdosta saakka.

      2. Kun lapsi alkaa ymmärtämään jostain jotain, hän indoktrinoinnin johdosta tietää jo valmiiksi, ettei ole olemassa kuin yksi oikea valinta -> kaste ja todistajuus. Mitään todellista itsensä etsimistä tai asioiden objektiivista tarkastelua, tutkimista tai analysointia ei tarvita.

      3. Kasteelle keskimäärin 13 - 17-vuotiaana ilman että tietää elämästä yhtään mitään.

      4. Jos henkilö huomaa myöhemmin, ettei todistajuus ollut häntä varten, mitään ei ole enää tehtävissä. Päätös kasteelle menosta tehtiin vajavaisten tietojen, kykyjen ja elämänkokemuksen suomalla varmuudella ja siitä joutuu kärsimään loppuikänsä.

      5. Jos henkilöllä riittää aikesta huolimatta rohkeutta valita rehellisyys sekä itselleen että muille, ja lähteä järjestöstä, elämä voi alkaa. Varsinkin alussa se voi olla todella vaikeaa, mutta rehellisyydellä on aina hintansa. Varsinkin ihmisille, jotka jättävät epäterveen kultin.

      • Anonyymi

        Painajaista


    • Anonyymi

      "3. Informaation kontrollointi ja kriitikoiden mustamaalaus. Älä usko kuulemiasi negatiivisia juttuja järjestöstä, unohda kriitikot, äläkä sekoita päätäsi googlaamalla järjestöä. Luota ainoastaan järjestön tarjoamaan aineistoon."

      Tästähän löytyy erinomainen esimerkki Minne ja mihin -nimisestä keskusteluketjusta. Keskustelun aloittaja pohtii eri uskonsuuntia, Jehovan todistaja kiitää paikalle tarjoamaan omaansa ainoana oikeana pyrkien samalla mustamaalaamaan kriitikot keskustelun aloittajan silmissä ja tarjoamaan järjestönsä nettisivua luotettavaksi tiedonlähteeksi:
      "Et löydä etsimääsi tälläisiltä keskustelupalstoilta kuten varmasti toivon että itsekkin sen huomaat. Täällä hiekkalaatikkoaan pitävät esimerkiksi entiset EX todistajat ja muut, joilla ei ole mitään sidettä Jehovan todistajiin täyttävät ikävä kyllä mielesi negatiivisuudella ja kaikenlaisella hyberboloidulla informaatiolla. Tee itsellesi palvelus kuten tuolla joku sinua viisaasti neuvoikin,.....kysy vastauksia sinulle tärkeisiin kysymyksiin esimerkiksi Jehovan todistajilta suoraan tai etsi vastauksia heidän nettisivuilta. Nämä henkilöt näillä sivuilla eivät ole luottamuksesi arvoisia oppaita etsiessäsi tosi uskontoa. Putoat samaan kuoppaan heidän kanssaan kuten Jeesus vertauksessa sokeasta taluttamasta toista kertoi.
      Tosi uskonnolla on löydettävissä myös selvästi erottuvat toiminta ja uskonkäsitykset. Voit löytää aineistoa seuraavasta linkistä:
      https://www.jw.org/fi/kirjasto/kirjat/raamattukurssi/miten-oikean-uskonnon-voi-tunnistaa/ "

      Hunajaista puhettakin tärkempää on ensisijaisesti viedä uskottavuus järjestön kriitikoilta ja näin vaientaa kilpaileva äänikanava.

    • Anonyymi

      Voitaisiin kirjoittaa myös muotoon: "tie matojen ruuaksi".
      Tai:" tie helvetliisiin oloihin".

      • Anonyymi

        JT on helvetillinen uskonto..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        JT on helvetillinen uskonto..

        On.
        Itse koin sen lapsena.
        Jos ei alkanut JT:ksi alkoi kaikenlainen painostus ja henkinen kidutus, henkinen väkivalta.
        "Jos et mene kasteelle, niin et pääse paratiisiin. Isä ja äiti menee sinne."
        Mitä lapsi voi muuta sitten tehdä, sellaisten uhkausten edessä, vaikka ei uskoisi koko asiaan yhtään?
        Vielä lisäksi, nyt aikuisena olen huomannut, että JT usko ei ole ollenkaan raamatusta, vaan J.F.Rutherfordin kynästä, tuon viinoihin menevän desbootin kynästä.
        Voi hyvät jehovantodistajat sentään. Herätkää jo.


    • Anonyymi

      Jt on kiva uskonto ja siellä on kliffaa.

      Kravatein ja mekoin käymme yhdessä uuteen maailmaan iloiten ja innolla.

      Älkää te vääräuskoiset kieli lootaanne raotelko rupisammakkonne siltä katsoo.

      • Anonyymi

        Minä en mekkoja käytä. Kuljen aina pitkissä housuissa. Kravattimiehet eivät myöskään kiinnosta muualla kuin virastoissa asioidessa. He eivät kuulu normaaliin elämään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minä en mekkoja käytä. Kuljen aina pitkissä housuissa. Kravattimiehet eivät myöskään kiinnosta muualla kuin virastoissa asioidessa. He eivät kuulu normaaliin elämään.

        Hameen laitan päälleni vain häissä ja hautajaisissa. Näin on ikuisesti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hameen laitan päälleni vain häissä ja hautajaisissa. Näin on ikuisesti.

        Hameen saa laittaa palstalla kirjoitteleva tuntien kerääjä mainosvaltuutettu tötteröpää.
        Myös vai laittaa huulipunaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hameen saa laittaa palstalla kirjoitteleva tuntien kerääjä mainosvaltuutettu tötteröpää.
        Myös vai laittaa huulipunaa.

        Nutturapää-tiedottajalle sopisikin hame päälle. Ehkä on salaa ransu?


    • Muuten hyvä, mutta tärkein unohtui: Peräilma. Ilman henkistyttetyä Peräilmaa jt henkistyytynyt kehityminen on huomattavan vajaa. Sillä sanoihan jo epytgiäläinen ylipappi moosekselle: päivää herra mooses, miten on päässyt Peräilmaa näin nisankuussa?

    • Anonyymi

      Ulkopuolelta tuleva "kiinnostunut" pääsee ylenpalttisen myönteisen huomion kohteeksi ja saa kehuja pienistäkin asioista, jopa vääristä vastauksista, jos ne on annettu tahattoman ja tietämättömän oloisesti. Todistaja kertoo sitten hyväntahtoisesti, miten oikeasti tulee ajatella. Jos tulokas nielee täkyn, suhtautuminen muuttuu kuitenkin vaativammaksi ja häneltä aletaan odottaa askel askeleelta "edistymistä" eli ajattelutapansa ja koko elämäntapansa muokkaamista Jehovan todistajien järjestön opetuksen mukaiseksi. Joka asiasta ei enää tulekaan kehuja, vaan monia asioita, yhä enemmän prosessin edetessä, odotetaan itsestäänselvyyksinä ja keinovalikoimaan otetaan syyllistävä manipulointi ja suoranaiset moitteetkin.

      Alkuvaiheessa pidetään esillä myönteisiä asioita ja houkutellaan mukaan. Sinä voit elää ikuisesti paratiisissa näin kivojen ihmisten kanssa. Myöhemmin painopiste siirtyy velvollisuuteen ja pelkoon. Haluat kai asettua Jehovan puolelle kiistakysymyksessä? Joudut verivelkaan, jos et saarnaa. Turha odottaa selviytymistä harmageddonista, jos et ole uskollinen Jehovan näkyvälle järjestölle. Nooan aikaankin pelastuivat vain arkissa sisällä olevat.

    • Anonyymi

      Luopiot selviytyy pukkaamalla reippaasti peräilmaa. Siitä pierudemoni tykkää.

      • Anonyymi

        Peräilmaa pukkaa kuin tykistä.


      • Suuri Joukko luotuja luopiota joita ei voi lukea, niinkö? Onko kehittyneitä-kin luopioita?...! Entä Todistajat? Kuka loi?!?! Pyramidin,ja pyramidit?-Jehova? Jeesus? Amon-Ra? Farao? Mooses? Russel? Pokemon J/jumalat? Lujat ihmiset jotka työnsivät kiviä ja kestivät kuulla käskyjä? Onko selityksiä? Onko jokaisella Valtakunnalla Moraalia ja tai Arvoa? Miksi niin?
        Ymmärtääkö kehittyneet luopiot luomisesta enää?

        Varmasti luodut luopiot on miettineet onko Hyvinkäällä ainut pyramidi kirkko Suomessa?
        Miksi näin? Kuinka helppoa ymmärtämistä?!
        Voiko olla että Russel sai ajatella rauhassa mietteitään?... voi olla... Hänellä oli silti tarjottavana Jehovalle se mikä oli?
        pyrämidikirkossa Hyvinkäällä vain Herralle? Onhan tämä merkillistä Vähintään?! Vuosisadan ja vuosituhannen jatkuminen selittää mitä käy? mutta onko ikuisuus kysymysten miettiminen joka aiheessa hyvä asia? Miksi olla ajan tajua?
        Pitääkö Saatana olla kiusaamassa että ihminen ymmärtää tehneensä väärää?
        Vai onko tämäkin todella vaatimaton kysymys? kun miettii että perheessä kysytään ja vastaillaan?
        Ja yleensäkin mitä Egyptille tapahtui Maailman Valtana? , tietenkin Maailman Vallat voivat olla kiinnostavia?! Mutta miksi? Siksi että pahuuttako on sallittu mutta ei aiheutettu? Miksi Egyptissä on Presidentti nykyään? Onko Egypti osa YK:n liittoutuneita ? Kirjoitan vaan...


    • Anonyymi

      Jehovan todistajia kiusataan koulussa, koska eivät ole normaaleja 🤣

      • Anonyymi

        Helsingissä olevassa Viikin normaalikoulussa opetetaan jehovan todistajien lapsia normaaleiksi, yhteiskuntaan sopeutuviksi ihmisiksi, jopa hyvin tuloksin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Helsingissä olevassa Viikin normaalikoulussa opetetaan jehovan todistajien lapsia normaaleiksi, yhteiskuntaan sopeutuviksi ihmisiksi, jopa hyvin tuloksin.

        Hyvä jos näin on. Siinä tapauksessa se tapahtuu kuitenkin Vartiotornista huolimatta, ei sen ansiosta. Normaalikoulussa olevalla Jt-lapsella elämässä normaalia on nimenomaan se Vartiotornin ulkopuolella oleva osuus.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Helsingissä olevassa Viikin normaalikoulussa opetetaan jehovan todistajien lapsia normaaleiksi, yhteiskuntaan sopeutuviksi ihmisiksi, jopa hyvin tuloksin.

        Siellä he saavat piiskaa paljaalle pyllylle, jos kehuvat vartiotornia.


    • Anonyymi

      Kymmenen askelta helvettiin. En usko että tuo antaa onnea kenellekään.

      • Anonyymi

        Monet ovat ahdistuneita, iäkkäät usein pettyneitä. Jotkut viihtyvät ja löytävät oman sosiaalisen verkostonsa järjestön sisältä. Se on kuitenkin ehdollinen, eli jos järjestön jättää, menee sosiaaliset suhteetkin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Monet ovat ahdistuneita, iäkkäät usein pettyneitä. Jotkut viihtyvät ja löytävät oman sosiaalisen verkostonsa järjestön sisältä. Se on kuitenkin ehdollinen, eli jos järjestön jättää, menee sosiaaliset suhteetkin.

        Menkäämme siis joukolla Stratovariuksen konserttiin ensi lauantaina.
        T:mainosvaltuutettu


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Menkäämme siis joukolla Stratovariuksen konserttiin ensi lauantaina.
        T:mainosvaltuutettu

        Eikö Apocalyptica kiinnosta?


    • Anonyymi

      Tie Jehovan todistajaksi
      On Rakkauden tie.
      Aamen, Aamen, Aamen,

    • Anonyymi

      Soopaa!

    • Anonyymi

      Kova setti "hengellistä ruokaa". Kun joudut jehovien pyöritettäväksi niin pois ei helpolla pääse.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuvat! Dannyyn liitetty Helmi Loukasmäki, 22, on puhjennut naisena kukkaan - Some sekoaa: "Sä..."

      Ooo, kaunis aikuinen nainen Helmistä on kasvanut siinä yli 80-vuotiaan Dannyn rinnalla! Katso uudet kuvat: https://ww
      Suomalaiset julkkikset
      56
      4113
    2. Henkirikos Alakylässä

      Nainen löydetty elottomana, mies otettu kiinni. Mitä on tapahtunut?
      Seinäjoki
      47
      2841
    3. Suodatinpussin kastelemalla saa parempaa kahvia

      Kokeilin niksiä ja kyllä tämä kahvi on parempaa nyt. Ei lainkaan maistu paperiselta. Huljuttelee hanan alla suppiloa pap
      Maailman menoa
      132
      2135
    4. Tidätkö nainen

      että suoraan sanottuna v.tut.aa että pääsit näin lähelle minua. Ei olisi oikeasti aikaa tähän mutta silti aina välillä o
      Ikävä
      105
      1866
    5. Mikä on kaivattusi etunimi?

      Otsikossa siis on kysymys eriteltynä. Vain oikeat vastaukset hyväksytään.
      Ikävä
      61
      1324
    6. Onkohan sinulla kaikki hyvin?

      Nyt vähän sellainen outo tunne tuli. Sinun asiasi niin ei minulle toki tarvitse kertoa. Kunhan mietin...
      Ikävä
      38
      1167
    7. Viimeinen reissu tälle kesälle

      Pian se syksy on. Hyvää huomenta ja aurinkoista päivää. ☕🌞🍁🌻🐺❤️
      Ikävä
      173
      1066
    8. Huikeeta, mahtavaa, ihan mielettömän upeeta

      Me ostettiin talo Espanjasta. Tosin saadaan käyttää sitä vain muutama viikko vuodessa kun on monta muutakin ostajaa! M
      Kotimaiset julkkisjuorut
      187
      1039
    9. En kestä katsoa

      Sitä miten sinusta on muut kiinnostuneita. Olen kateellinen. Siksi pitäisi lähteä pois
      Ikävä
      86
      1025
    10. Oho! Arja Koriseva paljastaa TTK:n ekasta suorasta lähetyksestä: "On vähän ärsyttävä yhtälö!"

      Upea Arja Koriseva! Tsemppiä haasteelliseen tilanteeseen! Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-arja-koriseva-
      Suomalaiset julkkikset
      16
      982
    Aihe