isovanhemman auttaminen

Anonyymi-ap

maailma on menny kummaksi, kun pyytää aikuisilta lapsiltaan pientä apua johonkin hommaan, niin ei auteta. vaikka en usein ole pyytänyt, ehkä kerran vuodessa. enkä enää pyydäkään, kun lyövät luurin korvaan. ei saa edes soitellakaan. kerran puolessa vuodessa yritän soittaa ja sekin on niille liikaa. 4 aikuista lasta. ite pidin omien vanhempieni kanssa yhteyttä joka päivä. äiti soitteli monta kertaa päivässä ja autoin aina kun pääsin, esim kaupassakäyttöjä tai muuta sellaista. nykylapsille ei saa edes soitella. yksinäistä on kun ei saa pitää yhteyttä.

18

218

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Surullista, hyvin surullista.

      Joskus jälkipolvi tajuaa liian myohään mitä on menettänyt, jotkut eivät koskaan.
      Kenties sinun on parasta elää vain itsellesi ja ystävillesi jotka arvostavat sinua. Satsaa kunnon ruokaan, matkustele jos se vain suinkin budjettisi sallii, kirjottaudu kursseille, käytä energiasi kehittävään ja luovaan, keksi jotain vapaaehtoishommaa jne. . Vain sinulle.

      Turhaan suret lastesi käytoksestä. He eivät siitä ilmeisestikään piittaa. Olet jo hoitanut velvollisuutesi, jätä siihen.

    • Anonyymi

      Itse kai sinä olet heidät kasvattanut? Jokin teidän suhteessanne lienee pielessä, varsinkin jos kaikki käyttäytyvät samalla tavalla. Ei tuohon oikein auta muu, kuin yrittää keskustella asiasta heidän kanssaan, jos tilannetta haluaa korjata.

      Itse soittelen äidilleni vähintään pari kertaa viikossa ja samoin tekee siskoni. Aina jos äiti apua tarvitsee, niin hän sitä tarvitsee. Hoidan mm. isommat kauppakäynnit hänen puolestaan. Ja siis meillähän on aiemmin ollut aidosti huonot välit, mutta nykyään ihan ok, kun ei liikaa vietetä aikaa toistemme seurassa. Vaan äiti on silti aina äiti, vaikka ei niin hirveän helppo ihminen olekaan.

      • Anonyymi

        Jaa-a, uskallan olla eri mieltä. Itse sain huolehtia itsestäni miten parhaiten taisin, muut sisarukset sai kaiken, mitä keksivät pyytää.
        Arvaas, kuka hoiti sitten hautaan asti?
        Paskan sain palkakseni.


    • Anonyymi

      No eihän se mistään muusta voi johtua kuin että nuoremman sukupolven täytyy olla kaikin puolin paska sukupolvi, eikä ollenkaan niin erinomainen kuin oma sukupolvesi. Kai muistit ilmoittaa tämän jo synnytyslaitoksella heille? Ja kasvatit lapset aikuiseksi samaa ajatusta soveltaen?

      Suomalaisella vanhemmalla on paskat lapset.

    • Anonyymi

      Marttyyriasenteella ei kannata mennä ja vedota siihen, että kun ennen vanhaan oli niin ja näin. Pidätkö sinä ap muutoin yhteyttä lapsiisi? Näetkö heitä muuten? Autatko sinä heitä? Teettekö jotain kivaa väliin yhdessä vai oletko yhteydessä vain kun tarvitset apua?

    • Anonyymi

      Tosi hienosti siskoni mies sanoi tytäreni ja hänen perhensä käytös,sen jälken kun en jaksanut enää olla heidän yleistalouskonen.Kun lapset aikuistu ja menevät avo tai aviolitojen kautta uusin sukuihin.Unohtavat lasuuskodin opit kaiken ja imevät itsensä sen puolison suvun tavat ja ajtusmaailman.Tääsä tapauksessa hänen puolison suku muka akateminen ja akatemisesti sivistyneitä pläp.pläp.Jotka ei hyväkys Helsingin kaupungin vuokra asunossa asujia.Ninpä.Toivotan on onelinen missä onkin asuu akatemisessa puolison suvussa. Ei akateminen on ainakin hänen vanhin lapsi. Itse elän elämäni .Tulen toimeen voi hyvin. Kenties tytär ajatelee vimeistän sitten miten kohteli minua,kuin koranputki kumullani kasvaa. Isänsähän kummulla se jo kasvaa.

      • Anonyymi

        Ei kai vuokra- asunnossa asuminen tee itsessään kenestäkään huonoa tai kelvotonta? Oletan, että tyttären puolisolla tai puolison suvulla on aika vakiintuneet, jämähtäneet, jyrkät ja muutumattomat käsitykset vuokralla asujista. Miten hän sitten on lähtenyt seurustelemaankaan ei akateemisen perheen lapsen kanssa?
        Pääasia on ihmisen luonne, arvot ja asenteet, kaupungin vuokra- asunnoissa asuu pääsääntöisesti myös hoitoalan ammattilaisia, sairanhoitajia, lähihoitajia, ihmisiä jotka tekevät päivittäin kovaa työtä meidän kaikkien hyvinvoinnin eteen. Sama siistijät, ei ole mitään järjellistä syytä halveksia ihmisiä joiden tekemän työn seurauksena elämme huomattavasti puhtaammassa ja siistimmässä mailmassa. Samoin rakennusmiehet, ei olisi yhdelläkään kattoa pään päällä jos rakennusmiehiä ei olisi jne. Postin työntekijät, bussikuskit, kaikki arvokasta, kunnioitettavaa tuötä.
        Kaikki työ pääsääntöisesti on kunnioitettavaa mikä rakentaa ja ylläpitää yhteiskuntaa, hyvinvointia, selviytymistä
        . Sitten se, miten me ihmisinä kohtelemme toisiamme tai minkälaisia olemme, on toinen juttu. Inhottava ja julma osaa olla myös akateeminen, tappaa perheensä, pahinpidellä henkisesti ja fyysisesti, ei se koulutusta tai työpaikkaa katso.


      • Anonyymi

        Herää kysymys miten te olette ne lapsenne kasvattaneet, jos he noin vain hyppäävät johonkin toiseen kelkkaan. Se nyt on selvä, että jokin on mennyt pieleen, vähintään väleissä. Itse olen ollut aikanaan äitini kanssa todella huonoissa väleissä aikanaan, mutta ei silti kävisi mielessäkään seisoa ensisijaisesti kenenkään muun kuin omieni rinnalla. Kyllä tuollaisessa tilanteessa on myös peiliinkatsomisen paikka, että mikä on ollut se oma panos tuon tilanteen syntymiseen. Ei näissä yleensä vain yhtä syyllistä ole.


    • Anonyymi

      Ihan sama vaikka kävelee husinlaitokselle vai poliisilaitokselle niin ihan sama niin.

    • Anonyymi

      Onpa surullista luettavaa. En osaa ottaa kantaa teidän perhesuhteisiinne, mutta itse olen kasvatuksesta, huolenpidosta ja kaikesta mitä elämääni olen saanut vanhemmilleni enemmän kuin kiitollinen. Ja kun siellä käydään yli 80:tä ikävuotta, niin osat ovat vaihtuneet. He tarvitsevat apua, vaikka eivät sitä myönnäkään. Ja autan enemmän kuin mielelläni, vaikka päivääkään he eivät ole esim. lapsiani katsonut, en tehnyt lapsiani heille vaan itselleni. Tottakai lapset tuntevat ja käyvät päiväkylässä mummon ja papan luona, mutta biletyksen takia en ole hoitaa heille lykännyt. Olen sitä mieltä, että vaikka Suomessa ei olekaan lakia säädetty, että lasten tulisi pitää vanhemmistaan huolta, niin näin se kuuluisi olla, eikä vaan sysätä heitä syrjään. Yleensä sitä sitten itketään kun on liian myöhäistä. Ollaan heidän kanssaan ne hetket kun vielä voidaan❤. - työssä käyvä, kolmen ala-koululaisen äiti

      • Anonyymi

        Amen.


      • Anonyymi

        Mulla vähän pomppas sun viestin lukeminen. Sori, mutta itseäni ärsyttää tietynlainen hyväksikäyttäminen eli että vasta sitten kun apua tarvitaan ja ei pärjätä ollaan yhteyksissä. Jos sinä olet saanut vanhemmiltasi apua ja tukea, aikaa ym. niin se ei tarkoita, että kaikki ovat saaneet ja en näkisi mitenkään pakollisena kenenkään hoitovaatuuta kenestäkään. Ihmisiä on Suomessakin hyvin erilaisilla eväillä ja näissä vanhemmissakin sukupolvissa on paljon näitä oman navan tuijottajia, niitä omaa elämäänsä eläviä, osalla ajatus, että olen lapseni kasvattanut ja se oli siinä. Ei apuja lasten lasten kanssa ym. Itsekin tunnen joitakin tämmöisiä tapauksia, niin ei se kovin lämpöiseltä kuulosta. Olisi tärkeää muistaa ja auttaa ihmisiä aina, eri elämänvaiheissa ja tilanteissa ja ajatuksella, että se ei ole rasittava velvollisuus.


    • Anonyymi

      Kyllä mä jonkun mummon apuna voisin toimia

    • Anonyymi

      Olen auttanut äitiä ja joka kerta hän huutaa ja haukkuu minut niin huonoksi ihmiseksi kaikin tavoin. Se puhe jotain on niin järkyttävää. Voisin kirjoittaa siitä kirjan. Henkinen väkivalta oli USA:ssa jo 50-luvulla rikos. Hän haukkuu muitakin, hänellä on harhoja, mutta mä olen erityiskohde, kun joudun siellä siivoamaan. Hän heittelee kaikki tavarat lattialle, kun olen just siivonut. En enää ikinä lähde yhdenkään vanhuksen henkilökohtaiseksi avustajaksi ja pikkupiiaksi. Äidillä on alzheimer ja nyt kaikki pistetään vanhuuden pikkiin. Tosiasiassa kauheaa käytöstä ja harhoja on ollut yli 30 vuotta.

    • Anonyymi

      No meillä esittää veljet niin täydellistä niin täydellistä,mutta edesmennyt äiti kuitenkin oli ahdistunut kun toinen veli kaivoi kaappeja ja katseli ruuat ym läpi. Kyllä vanhat ihmisetkin haluaa elää itsenäistä elämää.

    • Anonyymi

      Minunkin isä jo eläkkeellä muistisairaana oleilee ja sijaintiansa arvelee kova ukko silti

    • Anonyymi

      Harmi, ettet ole näkemässä sitä, kun jälkeesi koittaa perinnön jako

    • Anonyymi

      Minä katkaisin välit kokonaan,.kun en jaksa taluttaa ketään kännistä kotonaan jatkuvasti. Ei ole pakko auttaa, jos ei ole mitään järkeä touhuissa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      585
      3879
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3318
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2801
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2759
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2144
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2091
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1967
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1865
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1810
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1759
    Aihe