Mielipide: kumman kuuluu pyytää anteeksi?

Anonyymi-ap

Hakkaamme mieheni kanssa päätämme seinään usein todella hölmöjen ja pienten riitojen aiheiden vuoksi. Riita pahenee, koska molemmat ovat loukkaantuneita ja käsitykset siitä, kenen pitäisi pyytää anteeksi ja milloin, ovat erilaiset.

Tässä esimerkkitapaus, josta saimme suurehkon riidan aikaiseksi.

1. Mieheni nukkui päiväunet ja pyysi minua toimimaan herätyskellona eli herättämään sovittuna aikana.
2. Kun menin herättämään miestäni, keksin hauskasti, että pidän pientä (hiljaista) herätyskellon piipitystä ja kerron, kuinka tämä herätyskello menee pois päältä vain suukolla.
3. Mieheni ilmeisesti ärsyyntyi tavastani herättää ja tiuskaisi, että "noinko sä herätät". Ajattelin, että eihän tästä kai nyt voi ihminen suuttua oikeasti, joten jatkoin hetken ja kerroin pusutoiveen.
4. Mieheni ärsyyntyi kovasti ja tiuskaisi lopettamaan.
5. Minä loukkaannuin mieheni tavasta puhua minulle.

Ja sitten olemme jälleen tilanteessa, jossa A. Mieheni mielestä minun kuuluu pyytää anteeksi, koska ärsytin häntä. "Kuinka vaikeaa on myöntää tehneensä virheen, pyytää anteeksi ja toimia eri tavalla?" ja B. Minun mielestä mieheni kuuluisi pyytää anteeksi, koska tarkoitusperäni olivat hyvät ja hän puhui minulle rumasti.

Kun rauhoitun näiden riitojen aikana/jälkeen, tajuan, että oikea vaihtoehto on ehkä se C. Eli molemmat pyytäisi anteeksi. Mutta miehelläni ei käy samoin. Hän pysyy usein kannassaan.

Pieniä ja turhanpäiväisiä asioita, mutta kun nämä toistuvat, tuntuu suhde raskaalta. Ja alan epäillä omaa oikeudenmukaisuudentajuani. Olenko minä se ainoa kohtuuton ja turhanpäiväisestä suuttuja tässä suhteessa? Tiedän sitä kyllä usein olevani, mutta luulen, että niin on miehenikin. Mielipiteitä, kiitos! :)

20

193

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kylläpä sitä hölmöistä asioista pariskunnat saakin riitoja aikaiseksi. Mutta niinhän tuossa itsekin jo hyvin toteat ja analysoit tilannetta.

      Mielestäni olet tuossa oikeassa, että se on vaihtoehto C. Tosin ehkäpä tämä ei ole sellainen asia, mistä kummankaan kuuluisi pyytää anteeksi. Tiuskiminen on aina ikävää eikä nyt kuulosta siltä, että sinä olisit ilkeyttäsi herätyskelloa matkinut. Että sinänsä sanoisin, että jos jonkun kuuluisi pahoitella toiselle tekojaan, olisi se miehesi. Ja voithan sinä sitten ymmärtää, että tuollainen saa ärsyttää, se on ihan ok.

    • Anonyymi

      Jeesus mitä touhua. Mitäpä jos vaan antaisitte molemmat näin pienen asian olla ja olisitte kiitollisia siitä, että on ylipäänsä toinen siinä kotona herättämässä päiväunilta ja jonka pääsee herättämään? Vai onko suhde niin paska ylipäänsä, että ei osaa enää olla kiitollinen toisesta millään tavalla ja pitää naputtaa näin pienestä? Kuulostaa vähän siltä, että on molemmilla kasvamisen paikka, jos ei näistä pääse yli.

    • Anonyymi

      Eihän aloittaja sanonut, ettei pääsisi yli. Tai ainakin aloittaja ilmeisesti pääsee yli rauhoituttuaan ja pyytää anteeksi, mutta mies ei? Jos ymmärsin oikein.

    • Anonyymi

      Eli mies pyytää herättämään, vaimo tulee hyvää hyvyyttään herättämään, mutta tapa ei kelpaa miehelle, niin vaimon pitää pyytää anteeksi? Nyt näin ihan miehenä voin sanoa, että osataan sitten olla kyllä aika itsekeskeisiä välillä. Älä nyt ainakaan pyydä anteeksi. Ehkä voit todeta, että yrität sitten ensi kerralla vähän rauhallisemmin herättää miehen.

    • Anonyymi

      On kai sekin sallittua, että jos toisen tapa herättää ärsyttää, niin sitten ärsyttää. Vaan että oikeuttaako se tiuskimaan, jos toinen kuitenkin ihan hyvää tarkoittaa, niin... Mutta kun ärsyttää, niin helposti tiuskii. Eipä sille välillä mitään mahda. Ehkä voi sitten pahoitella omaa tiuskimista. Ja toinen voi sitten pahoitella, ettei ihan tajunnut, että voisi olla ärsyttävää oma tekeminen toisesta. Kuulostaa ihan viattomalta erheeltä mielestäni eikä kovin vakavalta. Sitten sanoisin, että on vakavaa, jos tuollainen juttu pilaa yhteiselon pitkäksi aikaa eikä jompi kumpi suostu ollenkaan ajattelemaan asiaa toisen näkökulmasta.

    • Anonyymi

      Oliskin nainen, joka tulis pusua vaatimalla herättämään. Kahmaisisin sänkyyn viereen.

    • Anonyymi

      No ... toiset nyt aina yksiä kärttypeppuja herätessään, mutta ei sun ainakaan tarvitse pyytää. Sanot miehelle, että "pistä kuule seuraavan kerran kello herättämään niin saat kiukutella sille". Sen jälkeen annat asian olla.

    • Anonyymi

      Mitäs jos vaan antaisitte ne pusut toisillenne ja tosiaan antaisitte olla? Ihan normaalia vittuuntua välillä toisen ajattelemattomuudesta ja ihan normaalia vittuuntua jos itelle puhutaan vittumaisesti. Kummatkin oikeassa ja kummatkin väärässä. Kasvakaa aikuisiksi ja opetelkaa päästään pikkujutuista irti. Aika vaikeeks menee muuten elämä. Aina voi tietysti opetella päästään myös suhteesta irti.

    • Anonyymi

      Joo, istut vaan suoraan naaman päälle, kun seuraavan kerran herätät. Jos ei noin tokene, niin ei millään.

      Ihme riitoja.

    • Anonyymi

      Tosiaan, jotkut vaan on veemäisiä herätessään. Että ehkä antaisin asian mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos ja poistuisin huoneesta. Tietysti jos mies tulee siitä vielä nalkuttamaan perään, niin sanoisin, että hankkikoon oman herätyskellon. Nythän et juurikaan kerro, että miten toimit kun loukkaannuit. Huusitko? Nalkutitko? Latelitko ilkeyksiä? Piditkö mykkäkoulua? Miehesi paskaa käytöstä et voi muuttaa, mutta omaasi voit.

    • Anonyymi

      Sinä olet ihana. Miehesi voi vähän katsoa itseään peilistä ja miettiä käyttäytymistään.

    • Anonyymi

      Kuulostaa siltä, että mies kokee, että voi puhua miten vaan, jos HÄNTÄ on ärsytetty. Oli se sitten tahallaan tai kuten tässä tapauksessa, ei. No jos olis tahallaan, niin ehkä saiskin tiuskia takaisin. Vaikka aina voi tietty siltikin olla se aikuisempi osapuoli. Ehkä hän vois tässä nyt vähän miettiä, että mitä se toinen sillä herätystavalla haki. Hakiko vittumaisuutta vai hakiko sitä pusua.

      Ja ehkä sinullakin sitten vähän samankaltaista ajattelua, kkun tollaisista pikkuasioista usein riitelette. No ei selviä kyllä arjesta toisen kanssa noin. Pakko vähän miettiä asioita toisen kannalta tai sitten on parempi elää yksin.

    • C. Paitsi en nyt tiedä tarvinneeko tuossa pyytää anteeksi, kunhan molemmat myöntävät, että olisivat voineet toimia toisinkin ja yhteisymmärryksessä keskustelevat siitä miten toinen olisi toivonut toisen toimivan tapahtuneessa tilanteessa.

    • Anonyymi

      Mies ei rakasta.

    • Anonyymi

      Ei miehesi taida ihan kaikilla käydä. Olisin antanut suukon useammankin ja myös jalkojen väliin ja nokosten voimistamana jotain muutakin. Leikkisyyttä ei saa kadottaa

    • Anonyymi

      Toiset ovat kärttyisiä herätessään. Olisin itsekin voinut sanoa puoliunessa, että hei lopeta, tommonen piipittäminen ärsyttää, en ikinä valitsisi herätyskelloon mitään piipitysääntä. Tiedätpähän ensi kertaa varten että et piipittele, vaan annat pusun miehesi poskelle ja sanot että, hei heräätkö kello on nyt xx.xx.

      Mun mielestä suurin osa anteeksi pyynnöistä kuuluu samaan kategoriaan amerikkalaisten joka välissä puolisolleen heittämä I love you.
      Sanotaan tavan vuoksi, vaikkei sanalla tarkoiteta yhtään mitään, mutta kun se toinen sitä kerran vaatii ja näyttää myrtsiä mieltä niin....sori jos nyt kerran loukkasin, vaikken tajuu mitä syytä sulla tuosta nyt oli suuttua.
      Tuleeko kellekään parempi mieli tollasesta anteeksipyynnöstä, ei taatusti tule.

      Tuollaiset pienet tiuskaisut ja ärsyyntymiset kuuluu normaalielämään niin lapsilla kuin aikuisillakin. Jos jokaista huonoa tuulta ja sanaa tarvitsee pyydellä anteeksi, saa kulkea koko elämänsä sukkasillaan ja varoa kaikkia sanojaan ja tunteen ilmaisuja.
      Puolisolle saa olla kärttynen, saa näyttää väsymyksen ja jopa sen että toinen ärsyttää joskus, ei se ole vakavaa eikä siitä kannata suuttua. Jos

      Ei mitään järkeä ottaa tressiä tollasista pienistä jutuista ja vaatia (tai odottaa) anteeksipyyntöä joka ikisestä negatiivisesta sanasta joka puolison suusta tulee.
      Eikä ole mitään järkeä laskea kumpi pyytää enemmän tai vähemmän anteeksi.
      Sulla menee elämä täysin hukkaan lillukanvarsia laskeskellessa, muistellessa mitä kaikkea sun puoliso on tehnyt väärin ja täysin tyhjänpäiväisistä jutuista tänne rutistessa. Riidat ja tollaset pikkujutut voi sopia vaikkei kumpikaan pyytäisi ääneen sanoen anteeksi. On sanallista ja sanatonta viestintää, kannattaa ottaa käyttöön molemmat.

      Ja huom, ennen kun kukaan vetää koko palon sieraimeen, niin rajansa kaikella. Ei kaikkee tarvii sietää, eikä kestää. Jokainen tervepäinen aikuinen kyllä tietää missä kohtaa se raja tulee vastaan. Mun mielestä se ei ole apn kuvailemissa tilanteissa.

    • Anonyymi

      Kyllä minäkin olisin loukkaantunut, jos olisin keksinyt hauskan ja hellyyttä lisäävän tavan herättää, mutta toinen ei ollenkaan ymmärtäisi sen tarkoitusta. Jos se piipitys ärsytti, niin sehän olisi loppunut heti kun pussaa. Tässä tilanteessa tuo tiuskiminen oli mielestäni ylimitoitettua. Nätimminkin voisi ilmaista, jos herätystapa ei ollut mieleen.

      Jos toisen tai molempien herkkä kiivastuminen vaivaa, niin sen voisi ottaa puheeksi. Älkää nyt keskittykö siihen, kumman pitää tehdä mitä, vaan pohtikaa rauhassa, miten voisitte yhdessä toimia parisuhteenne kehittämiseksi. Miten ehkäisisitte riitatilanteita, miten ilmaisette tunteita ja ratkotte ongelmia, miten voisi olla rakentava ja lempeä toista kohtaan

    • Anonyymi

      Kuulostatte aivan 5 vuotiailta hiekkalaatikolla leikkiessä.

      Mikäli jatkatte hiekkalaatikolla, sopikaa että kumpikin leikkii omalla tavallaan ja omilla leluillaan. Joskus harvoin voi lainata omaa ideaa jos toinen sitä kysyy.

      Ellei tuo teille 5 vuotiaille sovi, ottakaa omat hiekkalaatikot ( asunnot, aikuisten kielellä) ja kasvakaa rauhassa henkisesti aikuisiksi!

      Vaikka kenties olettekin fyysisesti sukukypsiä, teidän henkinen taso ei todista aikuisuutta.

      • Anonyymi

        Anna lasten leikkiä sitten, ei kai se sinun elämääsi vaikuta. Kukaan ei kysynyt, onko käytös aikuismaista vai ei, joten jos sinulla ei ole vastausta kysyttyyn kysymykseen, niin turha vastata


    • Anonyymi

      Miehen kuuluu pyytää anteeksi. Et ole tehnyt mitään väärää. Juu ymmärrän että väsynyt voi tiuskia ja olla ärtynyt. Mutta yrtit ilahduttaa häntä ja käytäytyy kuin dorka. Tietty pitää lopettaa jos toinen sanoo että lopeta. Mutta sekin jo jotenkin loukkaavaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5115
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3217
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1837
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1810
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1665
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1511
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1365
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1286
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1267
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1267
    Aihe