Hyundailla huomiseen

Anonyymi-ap

Aika lyhyt takuu. Eivät korvanneet vapaaehtoisesti jakoketju katkeamistakaan takuuaikana, liekö korjanneet kuluttajariitalautakunna päätöksen jälkeen.

"Eriävän mielipiteen esittänyt lautakunnan jäsen ei ollut hyvityksen kannalla esimerkiksi siitä syytä, ettei autoa ollut huollatettu valmistajan valtuuttamassa merkkihuollossa.

Eriävä mielipide kirjattiin, mutta lautakunnan ratkaisu pysyi voimassa, eli kuluttaja voitti riidan maahantuojaa vastaan."
https://www.iltalehti.fi/autouutiset/a/74c5aa01-1104-4bee-b95a-8fd9258fc4a7

Eikös se yleensä ole vaatimuksena vai voiko huollattaa missä tahansa?

2

58

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Jotkut takuun osa-alueet vaatii merkkihuollon, esim koritakuu ei taida olla voimassa ellei tee merkkihuollon vuosittaista koritarkastusta.

   Tässä oli kyse öljynvaihdosta ja maahantuojan kannalta ongelma oli ettei takuuehdot määrittele mitä öljyä ja suodatinta tulee käyttää ja millaiset huoltomerkinnät vaditaan. Onhan se mahdollista että väärillä öljyilä hajotettu mutta silloin öljytyypin olisi pitänyt mainita takuuehdoissa.

   Asia korjaantu sillä että maahantuoja tulevaisuudessa vaatii takuuehdoissa tietyn öljyn/suodattimen käyttöä ja tarkentaa millaiset dokumentit pitää tehdä huollosta.

  • Anonyymi

   Jos ketjua oli korjattu takuuaikana Pärnäsen toimesta, niin auton omistaja on ollut melkoinen idiootti ja silloin maahantuojalla ei ole minkäänlaista vastuuta asiassa.
   Näinhän asia on oikeasti. Pelkkä huolto on ihan toinen juttu, mutta takuuaikainen korjaus ei. Tyhmä omistaja maksoi siis korjauksesta joka on aina ilmainen kunhan sen tekee merkkikorjaamo.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Taposta epäilty Mika Moring

   "Taposta epäilty Mika Moring on poliisin tutkimusten perusteella ajeluttanut useita naisia ympäri Suomen eri aikoina." Onko samoja Moringeja, jotka m
   Maailman menoa
   75
   3805
  2. Nainen, kysymys

   Oletko valmis?
   Ikävä
   76
   1122
  3. Seiskan mukaan

   Stefun raittius on muisto vain. Syyksi ratkeamiseen kerrotaan olevan se, että hän oli Stefun kaveri, joka murhattiin Puotilassa. Oma mielipiteeni on,
   Kotimaiset julkkisjuorut
   141
   1120
  4. 1,7 % kannatuksen lasku

   https://yle.fi/a/3-12683819 Keskustalla menee nyt entistä kehnommin. Keskusta kannatus nyt 9 % ja viimeisimmät Saarikon temput ei ehtineet vielä vaik
   Maailman menoa
   268
   923
  5. Sua jännittää.

   Aikas lailla. Anna mennä vain. Sä osaat kyllä ja kelpaat sellaisena kuin olet. Mä toivon, että onnistut ja saat haluamasi.
   Ikävä
   50
   883
  6. Sofia löysi taas uuden miehen käytyään Ruotsissa.

   On se kivaa kun on sinkkuja, voi vaihtaa miestä kuin paitaa, suutelee tulisesti jotain miestä baarissa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   145
   813
  7. Olenhan minä syöksynyt syvälle rakkauteen

   Olen umpirakastunut ja näen sinussa kaiken, mitä ikinä naiselta voi odottaa, mutta silti minun on tehtävä järkevä arvio. Ansaitset paremman miehen its
   Ikävä
   51
   803
  8. Ateisti ei kritisoinut evlut kirkkoa

   Tänään radiossa haastateltiin erästä ateistia. Hän sanoi hyvin, ettei hänellä ole evlut kirkosta mitään kritisoitavaa koska se on jo niin maallistunut
   Luterilaisuus
   447
   705
  9. Sano nyt prkl pitääkö se paikansa

   Että leikitkö sinä vaan koko tämän ajan?
   Ikävä
   90
   696
  10. Ihmiset aina kehuu itseään

   Miten hyviä ovat ihmisinä ja suhteissaan, kuinka kurjia oli exät ja huonoa oli kohtelu. Ok. Mutta kehtaako kukaan myöntää olleensa itsekin joskus aiv
   Sinkut
   194
   611
  Aihe