Raamatun profetiat ovat jälkeen päin kirjoitetut

Hihhulit kerskaavat sillä, että Raamatussa olisi ennustettu oikein tulevaisuutta, ja että Messias-profetiat olisivat täyttyneet Nasaretilaisen Jeesuksen elämässä ja persoonassa.

No tätä on vaikea näyttää toteen tai kumota, koska kyse on kirjoitetun tekstin tulkinnasta eikä faktatiedosta, ja tulkintoihin vaikuttaa tutkijan usko sekä tietämys Raamatun ajan maailmasta ja juutalaisesta sekä varhaisesta kristinuskosta.

Se kuitenin tiedetään varmuudella, että Danielin kirjan profetiat luvuissa 10-11 ovat kirjoitetut sen jälkeen, kun Seleukidien valtakunnan kuningas Antiokhos IV Epifanes oli jo kärsinyt tappion makkabealaissodissa.

Helppoahan se on ennustaa tulevia, kun kirjoittaa asioista, jotka ovat jo tapahtuneet, mutta väittää ne kirjoitetun paljon ennen itse tapahtumia. :)

Evankeliumien sisältämät kuvaukset Jerusalemin kaupungin ja temppelin tuhosta ovat monien tutkijoiden mielestä jälkeen päin kirjoitetut, kun Rooma oli jo tuhonnut ne vuonna 70 ensimmäisen juutalaissodan aikana.

Evankeliumien vanhimmat säilyneet versiot ajoitetaan tämän vuoksi 70-luvulle tai sen jälkeen, sillä miten muuten olisi voitu tietää Jerusalemille käyvän näin?

Jeesus on todettu vääräksi profeetaksi, koska hän ennusti tulevansa takaisin kuninkaana sen sukupolven aikana, joka eli silloin, ja että hänen opetuslapsensa eivät ehtisi käydä läpi Israelin kaupunkeja ennen tätä.

No, väärin tuo ennustus tosiaan meni, mikä saa tutkijat ihmettelemään, miksi ne yleensä on jätetty Raamattuun, sen sijaan, että olisi poistettu ja kirjoitettu jälkikäteen kaikki se, mikä tiedettiin jo tapahtuneeksi.

Jeesus ei tullut takaisin eikä perustanut Israelin uutta kuningaskuntaa, jonka kuningas ja herra hän itse olisi...

Raamatussa on muitakin "profetioita", jotka ovat kirjoitetut itse tapahtumien jälkeen, ja on väitetty, että ne olisi ennustettu oikein. Yksi tunnetuimmista on ennustus Persian kuninkaan Kooreksen nimestä ja toiminnasta Jesajan kirjassa. (44:28; 45:1) Vaikka Jesajan kirja ajoitetaan yleensä 700-luvulle eaa., niin on tämä nimi vähintään lisätty 500-luvulla, kun jo tiedettiin Kyyros Suuren valloitusretket ja sodat.

12

100

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Jeesuksen takaisintulon viivästymisen vuoksi on sepitetty Paavalin kirjeisiin valhe, jonka mukaan se tapahtuisi vasta pitkän ajan kuluttua sen sijaan, että olisi tapahtunut Paavalin tai Johanneksen vielä eläessä. Kun Johannes kuoli Efeson kaupungissa ensimmäisen vuosisadan lopulla, niin Jeesus ei ollut vieläkään tullut takaisin, minkä vuoksi kirjoitettiin Johanneksen evankeliumiin yksi luku lisää aiempien lisäksi, ja yritettiin parhaan taidon mukaan selittää sitä, miksi näin ei tapahtunut. (Joh 21)

   Lue 2Tess 2 Paavalin nimeen pantu valhe Jeesuksen takaisintulon viivästymisestä. Huomaa se, että 1Tess 4:15 kertoo Paavalin uskoneen olevansa elossa maan päällä silloin, kun Herra Jeesus tulee takaisin, mutta eipä ollutkaan koska kuoli vuonna 64 keisari Neron toimeenpanemien kristittyjen vainojen aikana.

   Heh !

   • Eiku se on 1Tess 5 se kohta, jossa Paavalin nimessä valehdellaan takaisin tulemisen viivästyvän. Tai onhan siitä myös 2Tess 2 tekstiä, mutta näin siis valehdeltiin...

    ja eikö Paavali itse valehdellut törkeästi väitettyään nähneensä ylösnousseen Jeesuksen?


  • ”No, väärin tuo ennustus tosiaan meni, mikä saa tutkijat ihmettelemään, miksi ne yleensä on jätetty Raamattuun, sen sijaan, että olisi poistettu ja kirjoitettu jälkikäteen kaikki se, mikä tiedettiin jo tapahtuneeksi.”

   Maailmanloppua on ennusteltu aina turbulentteina aikoina. Tämä paljastaa sen, ettei Jeesus ollut jumalan poika eikä edes ihmisenä olisi tuollaista ennustanut 30 -luvulla. Tämä on Jeesuksen suuhun sepitetty ennustus kun juutalaissotien kiivaimpaan aikaan Rooman mahti on näyttäytynyt sellaisena hävityksen kauhistuksena, että maailmanloppu on ihan nurkan takana. Samanlaisia mielisairaita kuin korpelalaiset, jotka Kiirunan Luossajärven jäällä torstaina 16. maaliskuuta 1935 kello 6.00 aamulla odottivat maailmanloppua ja kristalliarkkia, joka olisi zeppeliinin lailla vieneet heidät palestiinaan.

   • Mitä sinun perheellesi ja suvullesi pitäisi tehdä?

    He ovat mielisairaita, kun uskovat Raamatun kertomusten olevan totta, ja että Jumala ja Jeesus ovat todellisia, sen sijaan, että olisivat fiktiota.

    Pitäisikö sulkea mielisairaalaan tai vankilaan ja kastroida, vai olisiko syytä jopa tappaa heidät?


   • Hihhulit eivät huomaa edes sitä, että Johanneksen evankeliumi eroaa synoptisista sisällöltään, tapahtumajärjestykseltään ja kristologialtaan. Aivopesty ei osaa edes tutkia Raamattua niin kuin tutkia pitäisi, sillä "pyhä henki johdattaa kaikeen totuuteen" – eikö siis myös Raamatun tieteelliseen tutkimukseen ja sitä kautta uskon hylkäämiseen?

    Ateismin hyväksi. :)


   • Anonyymi
    Super-Hessu kirjoitti:

    Mitä sinun perheellesi ja suvullesi pitäisi tehdä?

    He ovat mielisairaita, kun uskovat Raamatun kertomusten olevan totta, ja että Jumala ja Jeesus ovat todellisia, sen sijaan, että olisivat fiktiota.

    Pitäisikö sulkea mielisairaalaan tai vankilaan ja kastroida, vai olisiko syytä jopa tappaa heidät?

    Itse valehtelet. Todista ensinnäkin että esittämäsi tiedot ovat pesunkestävää faktaa. Nimet, päivämäärät, kuka päätti ja mitä. Silloin kauan ennen ja vähän jälkeen ajanlaskun. Aivan, et pysty. Tulkitset ja teet tyhjään perustuvia päätelmiä. Nollan arvoinen esitys, mitähän sulle pitäs tehdä?


   • Anonyymi
    Super-Hessu kirjoitti:

    Hihhulit eivät huomaa edes sitä, että Johanneksen evankeliumi eroaa synoptisista sisällöltään, tapahtumajärjestykseltään ja kristologialtaan. Aivopesty ei osaa edes tutkia Raamattua niin kuin tutkia pitäisi, sillä "pyhä henki johdattaa kaikeen totuuteen" – eikö siis myös Raamatun tieteelliseen tutkimukseen ja sitä kautta uskon hylkäämiseen?

    Ateismin hyväksi. :)

    Hölmö. En edes ateistina sanoisi mitään noin hölmöä. Kun usko on uskoa, niin siinä sinun tieteellisellä todistuksella voi pyyhkiä peräpeiliä.


  • Anonyymi

   Hei, hei, hei atte-jätkä !

   Luehan Jeremian profetia Israelin diasporasta.
   Se tapahtuu parhaillaan, ja israelilaiset saavat asua omassa maassansa.

   Jeremia 23:8
   "...vaan: 'Niin totta kuin Herra elää, joka johdatti ja toi Israelin heimon jälkeläiset pohjoisesta maasta ja kaikista muista maista, joihin minä olin heidät karkoittanut.'
   Ja niin he saavat asua omassa maassansa."

   ****************************************
   Jeremia:
   23:5 Katso, päivät tulevat, sanoo Herra, jolloin minä herätän Daavidille vanhurskaan vesan; hän on hallitseva kuninkaana ja menestyvä, ja hän on tekevä oikeuden ja vanhurskauden maassa.
   23:6 Hänen päivinänsä pelastetaan Juuda ja Israel asuu turvassa. Ja tämä on hänen nimensä, jolla häntä kutsutaan: 'Herra on meidän vanhurskautemme.'
   23:7 Sentähden, katso, päivät tulevat, sanoo Herra, jolloin ei enää sanota: 'Niin totta kuin Herra elää, joka johdatti israelilaiset Egyptin maasta',
   23:8 vaan: 'Niin totta kuin Herra elää, joka johdatti ja toi Israelin heimon jälkeläiset pohjoisesta maasta ja kaikista muista maista, joihin minä olin heidät karkoittanut.'
   Ja niin he saavat asua omassa maassansa."
   *****************************************

   • No, tuo profetia toteutui jo ennen kuin se kirjoitettiin. :)


  • Anonyymi

   saavat asua omassa maassansa.

   maassansa
   - Massaansa
   - Massassansa
   - ses

  • Anonyymi

   Kun sanoin
   "maassansa" - tarkoitin Massassansa
   Toinen uskovainen ryhmä, katkera ja tyhmä hyökkää teistiveljiensakimppuun

   A ITO
   T EISTI
   T OISIA
   E LIMINOI

   JA TAAS ON YKSI KRISTIKERTKI.TM. ALOITETTU!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Anonyymi

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kaksi kuollut ulosajossa lauantai-iltana Loimaalla

   On tainnut olla melkoinen ylinopeus kun on tuollaista jälkeä tullut. Onneksi ei kuitenkaan sivullisia menehtynyt https://viranomaisuutiset.fi/ulosajo-
   Loimaa
   239
   11492
  2. 735
   4065
  3. Haittaako se, että olen sua nuorempi?

   Mulle ikäerolla ei ole mitään väliä, mutta voiko naista se haitata, jos on vanhempi miestä?
   Ikävä
   149
   2040
  4. Kaikkea hyvää

   Emme enää tapaa.
   Ikävä
   177
   1597
  5. Hoosiannaa samban tahdissa

   Tallensin tänä aamuna klo 10 Helsingin Paavalin kirkosta (Hermannissa) tulleen Adventti-jumalanpalveluksen. Aloitus, eli kirkkoherra Kari Kanalan ja
   Luterilaisuus
   141
   1492
  6. Näin sinuakin kytätään - näyttöihin upotetut kamerat

   On tultu uuteen vaiheeseen , jota monet eivät vieläkään ymmärrä. Uusimpiin puhelimiin sekä tietokoneisiin on ilmeisesti häivytetty/piilotettu kamerat
   Maailman menoa
   220
   1001
  7. Kysymys haavemaihin

   Hei haaveileva mukava nainen, miten meni viikonloppu?
   Ikävä
   226
   988
  8. Sanna Marin: Suomessa romahtaa nyt kaikki!

   - Pisatutkimus kertoo koulutuksen tason romahduksesta. - Olkiluoto 3 kertoo suomalaisen teollisuusosaamisen tason. - Vanhusten hoito retuperällä. - So
   Maailman menoa
   263
   983
  9. Haittaako mies

   Että mulla on seksuaalisia haluja sua kohtaan? Onko se sun mielestä outoa? Oot vaan niin kuuma mies. 🤤
   Ikävä
   41
   949
  10. Zelensky ei halua neuvottelupöytään.

   Lukasenkan ehdotus ei käy. Kokeilisi edes, olisihan se sitten nähty saako keskustelu mitään aikaan. Eikö nyt kannattaisi kokeilla kaikki mahdollinen s
   Maailman menoa
   424
   855
  Aihe