Raamatun profetiat ovat jälkeen päin kirjoitetut

Hihhulit kerskaavat sillä, että Raamatussa olisi ennustettu oikein tulevaisuutta, ja että Messias-profetiat olisivat täyttyneet Nasaretilaisen Jeesuksen elämässä ja persoonassa.

No tätä on vaikea näyttää toteen tai kumota, koska kyse on kirjoitetun tekstin tulkinnasta eikä faktatiedosta, ja tulkintoihin vaikuttaa tutkijan usko sekä tietämys Raamatun ajan maailmasta ja juutalaisesta sekä varhaisesta kristinuskosta.

Se kuitenin tiedetään varmuudella, että Danielin kirjan profetiat luvuissa 10-11 ovat kirjoitetut sen jälkeen, kun Seleukidien valtakunnan kuningas Antiokhos IV Epifanes oli jo kärsinyt tappion makkabealaissodissa.

Helppoahan se on ennustaa tulevia, kun kirjoittaa asioista, jotka ovat jo tapahtuneet, mutta väittää ne kirjoitetun paljon ennen itse tapahtumia. :)

Evankeliumien sisältämät kuvaukset Jerusalemin kaupungin ja temppelin tuhosta ovat monien tutkijoiden mielestä jälkeen päin kirjoitetut, kun Rooma oli jo tuhonnut ne vuonna 70 ensimmäisen juutalaissodan aikana.

Evankeliumien vanhimmat säilyneet versiot ajoitetaan tämän vuoksi 70-luvulle tai sen jälkeen, sillä miten muuten olisi voitu tietää Jerusalemille käyvän näin?

Jeesus on todettu vääräksi profeetaksi, koska hän ennusti tulevansa takaisin kuninkaana sen sukupolven aikana, joka eli silloin, ja että hänen opetuslapsensa eivät ehtisi käydä läpi Israelin kaupunkeja ennen tätä.

No, väärin tuo ennustus tosiaan meni, mikä saa tutkijat ihmettelemään, miksi ne yleensä on jätetty Raamattuun, sen sijaan, että olisi poistettu ja kirjoitettu jälkikäteen kaikki se, mikä tiedettiin jo tapahtuneeksi.

Jeesus ei tullut takaisin eikä perustanut Israelin uutta kuningaskuntaa, jonka kuningas ja herra hän itse olisi...

Raamatussa on muitakin "profetioita", jotka ovat kirjoitetut itse tapahtumien jälkeen, ja on väitetty, että ne olisi ennustettu oikein. Yksi tunnetuimmista on ennustus Persian kuninkaan Kooreksen nimestä ja toiminnasta Jesajan kirjassa. (44:28; 45:1) Vaikka Jesajan kirja ajoitetaan yleensä 700-luvulle eaa., niin on tämä nimi vähintään lisätty 500-luvulla, kun jo tiedettiin Kyyros Suuren valloitusretket ja sodat.

12

91

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jeesuksen takaisintulon viivästymisen vuoksi on sepitetty Paavalin kirjeisiin valhe, jonka mukaan se tapahtuisi vasta pitkän ajan kuluttua sen sijaan, että olisi tapahtunut Paavalin tai Johanneksen vielä eläessä. Kun Johannes kuoli Efeson kaupungissa ensimmäisen vuosisadan lopulla, niin Jeesus ei ollut vieläkään tullut takaisin, minkä vuoksi kirjoitettiin Johanneksen evankeliumiin yksi luku lisää aiempien lisäksi, ja yritettiin parhaan taidon mukaan selittää sitä, miksi näin ei tapahtunut. (Joh 21)

      Lue 2Tess 2 Paavalin nimeen pantu valhe Jeesuksen takaisintulon viivästymisestä. Huomaa se, että 1Tess 4:15 kertoo Paavalin uskoneen olevansa elossa maan päällä silloin, kun Herra Jeesus tulee takaisin, mutta eipä ollutkaan koska kuoli vuonna 64 keisari Neron toimeenpanemien kristittyjen vainojen aikana.

      Heh !

      • Eiku se on 1Tess 5 se kohta, jossa Paavalin nimessä valehdellaan takaisin tulemisen viivästyvän. Tai onhan siitä myös 2Tess 2 tekstiä, mutta näin siis valehdeltiin...

        ja eikö Paavali itse valehdellut törkeästi väitettyään nähneensä ylösnousseen Jeesuksen?


    • ”No, väärin tuo ennustus tosiaan meni, mikä saa tutkijat ihmettelemään, miksi ne yleensä on jätetty Raamattuun, sen sijaan, että olisi poistettu ja kirjoitettu jälkikäteen kaikki se, mikä tiedettiin jo tapahtuneeksi.”

      Maailmanloppua on ennusteltu aina turbulentteina aikoina. Tämä paljastaa sen, ettei Jeesus ollut jumalan poika eikä edes ihmisenä olisi tuollaista ennustanut 30 -luvulla. Tämä on Jeesuksen suuhun sepitetty ennustus kun juutalaissotien kiivaimpaan aikaan Rooman mahti on näyttäytynyt sellaisena hävityksen kauhistuksena, että maailmanloppu on ihan nurkan takana. Samanlaisia mielisairaita kuin korpelalaiset, jotka Kiirunan Luossajärven jäällä torstaina 16. maaliskuuta 1935 kello 6.00 aamulla odottivat maailmanloppua ja kristalliarkkia, joka olisi zeppeliinin lailla vieneet heidät palestiinaan.

      • Mitä sinun perheellesi ja suvullesi pitäisi tehdä?

        He ovat mielisairaita, kun uskovat Raamatun kertomusten olevan totta, ja että Jumala ja Jeesus ovat todellisia, sen sijaan, että olisivat fiktiota.

        Pitäisikö sulkea mielisairaalaan tai vankilaan ja kastroida, vai olisiko syytä jopa tappaa heidät?


      • Hihhulit eivät huomaa edes sitä, että Johanneksen evankeliumi eroaa synoptisista sisällöltään, tapahtumajärjestykseltään ja kristologialtaan. Aivopesty ei osaa edes tutkia Raamattua niin kuin tutkia pitäisi, sillä "pyhä henki johdattaa kaikeen totuuteen" – eikö siis myös Raamatun tieteelliseen tutkimukseen ja sitä kautta uskon hylkäämiseen?

        Ateismin hyväksi. :)


      • Anonyymi
        Super-Hessu kirjoitti:

        Mitä sinun perheellesi ja suvullesi pitäisi tehdä?

        He ovat mielisairaita, kun uskovat Raamatun kertomusten olevan totta, ja että Jumala ja Jeesus ovat todellisia, sen sijaan, että olisivat fiktiota.

        Pitäisikö sulkea mielisairaalaan tai vankilaan ja kastroida, vai olisiko syytä jopa tappaa heidät?

        Itse valehtelet. Todista ensinnäkin että esittämäsi tiedot ovat pesunkestävää faktaa. Nimet, päivämäärät, kuka päätti ja mitä. Silloin kauan ennen ja vähän jälkeen ajanlaskun. Aivan, et pysty. Tulkitset ja teet tyhjään perustuvia päätelmiä. Nollan arvoinen esitys, mitähän sulle pitäs tehdä?


      • Anonyymi
        Super-Hessu kirjoitti:

        Hihhulit eivät huomaa edes sitä, että Johanneksen evankeliumi eroaa synoptisista sisällöltään, tapahtumajärjestykseltään ja kristologialtaan. Aivopesty ei osaa edes tutkia Raamattua niin kuin tutkia pitäisi, sillä "pyhä henki johdattaa kaikeen totuuteen" – eikö siis myös Raamatun tieteelliseen tutkimukseen ja sitä kautta uskon hylkäämiseen?

        Ateismin hyväksi. :)

        Hölmö. En edes ateistina sanoisi mitään noin hölmöä. Kun usko on uskoa, niin siinä sinun tieteellisellä todistuksella voi pyyhkiä peräpeiliä.


    • Anonyymi

      Hei, hei, hei atte-jätkä !

      Luehan Jeremian profetia Israelin diasporasta.
      Se tapahtuu parhaillaan, ja israelilaiset saavat asua omassa maassansa.

      Jeremia 23:8
      "...vaan: 'Niin totta kuin Herra elää, joka johdatti ja toi Israelin heimon jälkeläiset pohjoisesta maasta ja kaikista muista maista, joihin minä olin heidät karkoittanut.'
      Ja niin he saavat asua omassa maassansa."

      ****************************************
      Jeremia:
      23:5 Katso, päivät tulevat, sanoo Herra, jolloin minä herätän Daavidille vanhurskaan vesan; hän on hallitseva kuninkaana ja menestyvä, ja hän on tekevä oikeuden ja vanhurskauden maassa.
      23:6 Hänen päivinänsä pelastetaan Juuda ja Israel asuu turvassa. Ja tämä on hänen nimensä, jolla häntä kutsutaan: 'Herra on meidän vanhurskautemme.'
      23:7 Sentähden, katso, päivät tulevat, sanoo Herra, jolloin ei enää sanota: 'Niin totta kuin Herra elää, joka johdatti israelilaiset Egyptin maasta',
      23:8 vaan: 'Niin totta kuin Herra elää, joka johdatti ja toi Israelin heimon jälkeläiset pohjoisesta maasta ja kaikista muista maista, joihin minä olin heidät karkoittanut.'
      Ja niin he saavat asua omassa maassansa."
      *****************************************

      • No, tuo profetia toteutui jo ennen kuin se kirjoitettiin. :)


    • Anonyymi

      saavat asua omassa maassansa.

      maassansa
      - Massaansa
      - Massassansa
      - ses

    • Anonyymi

      Kun sanoin
      "maassansa" - tarkoitin Massassansa
      Toinen uskovainen ryhmä, katkera ja tyhmä hyökkää teistiveljiensakimppuun

      A ITO
      T EISTI
      T OISIA
      E LIMINOI

      JA TAAS ON YKSI KRISTIKERTKI.TM. ALOITETTU!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1836
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1622
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      Hämähäkit, kotilot ja hyönteiset
      12
      1271
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe