Suomi tarvitsee 1,3 miljoonaa työperäistä maahanmuuttajaa

Anonyymi-ap

Tätä mieltä teknologiateollisuus, muuten meidät hukka perii:

"Suomi tarvitsee 28 vuoden ajan vuosittain vähintään 50 000 maahanmuuttajaa, Teknologiateollisuuden puheenjohtaja Jaakko Eskola kirjoittaa blogissaan.

– Jos haluamme palauttaa huoltosuhteemme hyvinvointivaltion edellyttämälle tasolle, esimerkiksi vuoteen 2010, tarvitsemme yhteensä noin 1,3 miljoonaa työikäistä lisää, Eskola linjaa.

Jotta tämä olisi mahdollista, tulee tavoitteena Eskolan mukaan olla vuosittaisen nettomaahanmuuton kasvattaminen 50 000 ihmiseen jo vuoteen 2030 mennessä.

50 000 työntekijää vuodessa tarkoittaa Eskolan mukaan joka vuosi 0,8–1 miljardia uutta veroeuroa.

Tavoitteena pitkäjänteinen maahanmuuttopolitiikka
Vientiteollisuuden luoma arvonlisä vastaa alan mukaan noin puolta koko Suomessa syntyvästä arvonlisästä. Eskola muistuttaa, että pelkästään merkittävin vientialamme teknologiateollisuus tarvitsee kymmenen vuoden sisällä 130 000 uutta osaajaa – ja heistäkin vain puolet eläköityneiden tilalle.

– Millainen Suomi meillä on vuonna 2030? Tai vuonna 2050? Nämä luvut voivat tuntua meistä vielä hyvinkin kaukaisilta. Niin ei kuitenkaan ole, koska vuoden 2050 Suomea koskevat päätökset tehdään jo nyt. Ne on tehtävä nyt, Eskola kirjoittaa.

– Kaikki ovat kuulleet kyllästymiseen saakka, että Suomi ikääntyy ja velkaantuu ja taloudellinen huoltosuhteemme kääntyy nurin niskoin. Onko meille kuitenkaan avattu, mitä tämä tarkoittaa konkreettisesti, muuten kuin sote-palveluiden tarpeen kasvamisena, Eskola jatkaa.

Teknologiateollisuus esittää vaalitavoitteissaan, että Suomelle on heti seuraavalla hallituskaudella rakennettava pitkäjänteinen ja yli hallituskausien ulottuva maahanmuuttopolitiikkka, joka mahdollistaa kasvumme menestyväksi maahanmuuttomaaksi."

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/efaa547e-92ea-4ca6-985d-73eb65d4fed5?utm_medium=Social&utm_source=Facebook&fbclid=IwAR0zqRELeBZlNjvp9olFD2wp0EM_Vd4GpAcGbNu6h4Xa6q5rPfwYdzUGYVQ#Echobox=1668585464

21

85

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Noista 15-20% voi olla työhaluisia, loput haluavat vain sosiaaliturvaa. Upea tulevaisuus.

   • Anonyymi

    kokoomus haluaa palkat alas ja halpatyövoimaa- jota

    tarvitaankin koska kokoomus-hallitukset syrjäyttäneet 2 miljoonaa suomalaista uusköygiksi aktiivimalli-suomalaisiksi


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    kokoomus haluaa palkat alas ja halpatyövoimaa- jota

    tarvitaankin koska kokoomus-hallitukset syrjäyttäneet 2 miljoonaa suomalaista uusköygiksi aktiivimalli-suomalaisiksi

    Huulipunahallitus on ymmärtääkseni poistanut aktiivimallin, nostaneet uusköyhät rikkaiksi ja palauttaneet halpatyövoiman kotimaihinsa.
    Eikö olekin?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    kokoomus haluaa palkat alas ja halpatyövoimaa- jota

    tarvitaankin koska kokoomus-hallitukset syrjäyttäneet 2 miljoonaa suomalaista uusköygiksi aktiivimalli-suomalaisiksi

    Kokoomus tahtoo Suomesta halpatyömaan.


   • Anonyymi

    No niitä tarvitaan vuosittain 500 00 mutta kun mamu tuki loppuu, ne pistetään työkkäriin työn hakioiksi seuraavana vuonna tarvitaan toiset 50 000. Tälle on tultava loppu. NYT! ja lopettaa työpaika tuet.


   • Anonyymi

    Puoli miljoonaa mamua Suomeen, heistä sata tuhatta tekee rehellistä työtä, 400 tuhatta loisii yhteiskunnan tuilla ja rikoksia tehden. Hei, me tienataan tällä!

    Suurin osa tuosta mamulaumasta muuttaisi pk-seudulle. Olisi aika kansainvälistä meininkiä sen jälkeen, itä-Helsinki muistuttaisi enemmän jotain ulkomaata kuin Suomea.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    kokoomus haluaa palkat alas ja halpatyövoimaa- jota

    tarvitaankin koska kokoomus-hallitukset syrjäyttäneet 2 miljoonaa suomalaista uusköygiksi aktiivimalli-suomalaisiksi

    Kokoomus tahtoo kehitysmaista satoja tuhansia Suomeen jotta voi romahduttaa suomalaisten palkkatason.


  • Anonyymi

   Juuri niin ja kaikki tulijat sitten Intialaisia muita ei tarvita. Intialaiset sopeutuu meidän kuttuuriin ja lakeihin helposti toisin kuin jotku muut ongelmaiset. Intialaiset on työteliäitä ja ahkeria eivätkä tarvitse sosiaalitukia heti.

   • Anonyymi

    Suomeen tahdotaan muslimeja kehitysmaista, he kun ovat tunnetusti ahkeria ja rehellistä. Niin ja romaneita itä-Euroopasta, sieltä niitä saataisiin kymmeniä tuhansia.


   • Anonyymi

    Intialaiset menevät Iso-Britanniaan, ei heitä kiinnosta kylmä, pimeä verohelvetti!


  • Anonyymi

   Hallitus
   äkkiä kamppanja Ukrainalaisille leskille, 700 000 naista riittää tavoitteeseen.
   Se kultamuna projekti epäonnistui joten
   Alkuun vaikka 80 000 naista 2023 vuodelle kokeeksi.

  • Anonyymi

   Me ei tarvita yhtään ulkomaalista työporuukkaa Euroopan ulkopuolelta. Meillä on tarpeeksi tekijöitä Eu:n sisällä.. Ajatelkaa, jos kaikki se intensiteetti, jota hallitus ja muut päättäjät ovat käyttäneet ulkomaalisten tänne hamsraamiseen, koulutukseen ja palvelujen järjetämiseen olisi käytetty suomalaisten hyväksi, olisimme maailman ykkönen kaikessa.

   Mikään valtio, joka on jättäytynyt ulkomaaliasten työvoiman varaan, ei ole onnistunut tehtävässään. Eri asia on, jos olisi panostettu ulkomaalaisten OSAAJIEN hankintaan, mutta kun ei ole, vaan panostuksena on halpatyövoima ja sikahalpa työvoima. Ruotsi on hyvä esim. tällaisesta lähellä.

   Suomen hallitukset eivät ole panostaneet yhtään suomalaisiin. Ei niiden oikealle alalle ohjaavaan koulutukseen, eikä muuhunkaan. Koskaan ei olisi tullut tällaista tilannetta "HIRVEÄ TYÖVOIMAPULA monella sektorilla ja hoiva-alalla, jos hallitus ja päättäjät olisivat tehneet työnsä hyvin.

   PS muistakaa, mikään ei muutu, jos emme vaadi muutosta!

   • Anonyymi

    Ei Euroopasta Suomeen tulla. Paskat palkat, korkea verotus, hirveä ilmasto, vaikea kieli, kusipäiset suomalaiset. Tänne tullaan vain kehitysmaista yhteiskunnan tuilla elämään.


  • Anonyymi

   Seuraava hallitus on Petteri Orpon hallitus ja se nostaa työperäisen maahanmuuton 50 tuhanteen henkeen vuodessa. Saamme Suomen täyteen moniosaajia.

  • Anonyymi

   Voisi ottaa nuoria miehiä afrikasta ja yliopistokouluttaa heistä tulevaisuuden työvoimaa suomeen.

  • Anonyymi

   Se nyt vain on niin ettei Suomeen ole tulossa sellaista väkeä mitä tahtoisimme sillä Euroopassa on parempiakin paikkoja kuin kylmä, pimeä ja kaukainen Suomi. Palkat korkeintaan keskitasoa, verotus korkea, hinnat korkeita. Tänne tulee sitä porukkaa joita ei kaivata, niitä joita meillä on jo ennestään aivan riittävästi.

  • Anonyymi

   Mitä jos samalla laitettaisiin muutamalla millillä lapsiperheiden asiat uskuun?

   • Anonyymi

    Muutamalla miljoonalla ei saada mitään aikaa, rahaa pitäisi laittaa miljardeja joka vuosi. Mistä ne rahat oikein otetaan kun jo nyt velkaantumistahti on hirmuinen?

    Seuraavat hallitukset joutuvat menoja leikkaamaan ja veroja korottamaan. Uusia etuuksia ei ole tulossa ja vanhoistakin etuuksista leikataan. Lapsiperheille ei ole tulossa yhtään mitään lisää muulloin kuin vaalien alla. Lupaukset, etenkin vaalilupaukset, ovat kuin sydämet, ne on tehty rikottaviksi.


  • Anonyymi

   Meillä on 22%:n työttömyys ja vain yhdelle sadasta on paikka; sille kermaperseelle, ja yleensä duuniin otetaan vain jo duunissa oleva työpaikanvaihtaja.

   Tarvitaan myös ikään suhteutettua työkokemusta ja koulutusta, ja päivitystä, ja vähintään kaksi vuotta relevanttia työkokemusta jos on vastavalmistunut.

   Kelan asiakkaiksi noi mamut enimmäkseen päätyisi, koska Suomi ei aseta mitään laatuvaatimuksia mamuille - ei-EU-laiset länsimaat taas asettaa. Verrataanpa Norjaan, siellä työttömiä on 4%.

   Suomeen tarvitaan lisää dunipaikkoja, siis joko valtion, kunnan tai yrityksien taholta, ja viime kädessä työtä jakamalla, jota kompensoi se, ettei työssä käyvien tarvitse maksaa noiden 18%:n ylläpitoa, joka tosin jakaantuu 78%:n kesken, mutta kyllä se jättää saumaa vähentää työaikaa ja palkata tilalle työtön.

   Tosin kukaan ei palkkaa tässä tilanteessa työtöntä, kun ei tarvii, että siihen tarvii ehdoksi sen työttömän, ja mieluiten pisimpään työttömänä olleen osoitettuna.

   Käytännössä, kannattaa muuttaa Suomesta, ja myös mahdollisen jälkipolven vuoksi, ja ei vain työtilanteen takia, koska Suomessa on moni asia huonommin, ja menossa huonompaan suuntaan.

  • Anonyymi

   HOKEMALLA SAMAA TYPERYSTÄÄ VAIN IHTESÄ ULKOMAAN TYÖPERÄSTÄ

   EI KOSKAAN TULE ONNISTUMAAN EI MITENKÄÄN

  • Anonyymi

   Eskola tarvitsee 1,3 miljoonaa aivosolua.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. ALFA TV:N Konkurissi katastrofi media-alalle

   ALFA TV:n konkurssi on katastrofi, koska paljon hyviä asiaohjelmia katoaa televisiotarjonnasta ja ALFA:lla ääneen pääsi myös yrittäjiä ja tasapuolises
   Maailman menoa
   572
   1741
  2. Tajuan, että tein virheen

   kun pidin sinua hyvänä, mukavana, vaatimattomana, ymmärtäväisenä, oikeudenmukaisena ja älykkäänä ihmisenä. Sitä mielikuvaa ikävöin, en koskaan oikeaa
   Ikävä
   74
   1413
  3. Mulla on ikävä sitä aikaa

   kun säkin olit ihastunut minuun mies. Siltä se silloin alussa tuntui. Sekosin susta täysin ja tuntuu että en pääse irti enää.
   Ikävä
   54
   1164
  4. Martinan jorailut

   Ai että Martina on jäykän näköinen kun hän joraa muiden naisten kanssa botskilla Dubaissa..Ja onpa hänellä hiirenhäntä ponnariksi🙄 Tämä ei ole provo,
   Kotimaiset julkkisjuorut
   248
   1143
  5. Sano sano todella

   Onko sinulla Ikävä minua?
   Ikävä
   68
   831
  6. Arvaapa mies

   montako vuotta oon sua ihaillut salaa?
   Ikävä
   71
   810
  7. Miehet hoi!

   Kysymys teille Jos näätte ja tapaatte naisen,joka on mielestänne mukava ja haluaisitte jatkaa vaikka siitä mihin jäitte tai haluatte nähdä tämän nais
   Ikävä
   38
   743
  8. Voiko yksi kohtaaminen

   jäädä pysyvästi mieleen?
   Ikävä
   49
   702
  9. Hyvää perjantaita haaveisiin

   Onko omaa kaivattua löytynyt? Miehelle kysymystä. :)
   Ikävä
   92
   666
  Aihe