Työtön, ota haaste vastaan, kokeile jotain uutta (ensin harrastuksena)

Anonyymi-ap

Miksi alistuisit epäonnistuneen Suomen tilanteeseen, toivottomuuteen ja näköalattomuuteen? Suhteellisen pienellä työllä ja päättäväisyydellä voit hankkia täysin uuden elämän itsellesi parissa vuodessa. Suosittelen vahvasti harkitsemaan, kuka tahansa ja minkä ikäinen sitten oletkin. Ota haaste vastaan, kokeile jotain uutta, älä ala heti keksimään perusteluja miksi ei, vaan mitä jos...

Jos haluaa oikeasti varman työpaikan, tienata todella hyvää palkkaa ja on halukas tekemään 6-12 kk verran töitä asian eteen MUUTAMAN TUNNIN JOKA PÄIVÄ, tämä saattaa olla sinulle. Toivon että kun itse aloitin, olisipa joku kertonut asian minulle näin lyhyesti ja selkeästi.

Jos olet normaaliälyinen, osaat jonkin verran englantia ja jaksat oppia uutta, koskaan ei ole liian myöhäistä opiskella ohjelmistokehittäjäksi, niille löytyy AINA hyväpalkkaisia töitä. Noin 2 vuoden päästä saat alkupalkkana väh. 3500 € ja pari vuotta myöhemmin vähintään 5000 € / kk, sitten 8000 / kk kun olet pro 7 vuoden jälkeen.

Tämä siis jos olet nyt alle 30 vuotias, jos olet yli 30, sinun on muutettava Suomesta, tai hankittava etätyö (jotka ovat vähän haastavampia saada), niin voit toimia erittäin hyvin palkattuna koodarina seuraavat 25 vuotta, samalla onnellisuutesi ja elintasosi paranee huomattavasti työttömyyteen verrattuna. Esim. Ruotsissa jossa itse olen, palkataan lähes jokainen joka osaa koodata edes vähän ja kaikki palkat väh. 4500 €. Suomessa koodarin palkat on 1500 € vähemmän kuin useimmissa EU maissa. Lisäksi Suomessa ikärasismi alkaa koodaajille 30 vuoden iässä, 38 vuoden iässä hakemuksiisi ei enää vastata, Ruotsissa en ole huomannut sellaista ja täytän pian 50, enkä osaa edes hyvin ruotsia.

Tässä pikatie:

Opiskele YouTubesta tai esim. udemy saitilta kursseja jonka aihe on React ohjelmointi (ja lisäksi MongoDB, Express ja Node, eli ns. MERN stack). React on tällä hetkellä ja ainakin seuraavat 5 vuotta halutuin ohjelmointitekniikka. Kannattaa opiskella 3-5 kurssia HYVIN. Opiskele 6 - 12 kk väh. 2-3 tuntia päivässä samalla koodaten ne omalla koneella. Vaatii vähän asiaan paneutumista ja tekniikat tulee oikeasti oppia, mutta nämä ovat helposti opittavia asioita kenelle tahansa normaaliälyiselle jos vain viitsii tehdä töitä sen eteen. Ei tarvitse olla superviksu tai hyvä matematiikassa kuten joskus 80 -luvulla piti. Se ei myöskään maksa yhtään mitään. Päästäkseen töihin ohjelmistokehittäjäksi, sinun EI TARVITSE opiskella sitä koulussa. Tärkeintä on osata rakentaa toimivia appeja ja kun esittelet itse tekemiäsi appeja työnantajalle he palkkaavat sinut.

Hae YouTubessa hakusanoilla:
JavaScript for beginners , React for beginners, MERN stack jne. Katsomalla yhden videon tiedät mitä muuta sinun tulee opetella.

Esim:
https://www.youtube.com/watch?v=f55qeKGgB_M
https://www.youtube.com/watch?v=RVFAyFWO4go


PS. Nettivänkääjille & trolleille:
En tule tänne väittelemään mikä tekniikka tai JavaScript tekniikka on paras/hyödyllisin vaan tärkeää on mitä tekniikkaa työnantajat vaativat hakijoilta ja millä työllistyy heti. Tällä hetkellä React on maailmalla ehdottomasti suosituimpia tekniikoita ja osaamalla sitä saa töitä ja käytännössä haetaan kotoa asti. On pilkunviilaamista lukijoita harhaan monimutkaistamalla keskustelua aloittamalla väittelysota yksityiskohdista.

59

1700

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mielummin hyppään junan alle kuin alan ohjelmoimaan!! Kiitos tästä kuuluu jatkuvalle ohjelmoinnin ylistämiselle ja pakkosyötölle!!!

      • Anonyymi

        Kerro ihmeessä lisää, entä mikäs onkaan mielipiteesi sairaanhoito- tai ravintola-alasta? Entä muut työt?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kerro ihmeessä lisää, entä mikäs onkaan mielipiteesi sairaanhoito- tai ravintola-alasta? Entä muut työt?

        Sairaanhoitaja jenkeissä, hyvin maksavalla tarveosavaltiolla jossa elinkustannukset eivät huimat (Alaska, ehkä Oregon, Washington, näin esimerkkinä), perusduuni 10t kuussa, ja jos se on varsinkin 3 vrk/vko, 12h/vrk, niin siihen saa yksityiseltä työnantajalta toisen duunin jopa tuplapalkalla, jos on 1-2v kokemusta ja valmis matkustamaan jopa (riipuu mihin erikoistunut ym.) pitkin osavaltiota tarvittaessa, tai jopa toiseen osavaltioon. Vakiduuni antaa terveysvakuutuksen.

        Ruotsissa, Norjassa saattaa onnistua myös, kun taas Suomessa ehkä hankittava se toinen duuni ensin ja työajaoista en tiedä. Työntekijöitä tarvitaan, joka ei pidä paikansa monellakaan alalla, saati ulkomaille pääsy. Espanjaa voi tarvita jenkeissä, riippuen osavaltiosta, mutta sitä ei välttämättä tarvii paljoa osata ja voi opiskella jatkossa lisää. Paikalliset pätevyydet täytyy läpäistä jenkeissä, jotta pääsee hoitajaksi. Sopivalla alueella Norjassa ja hyvällä tavalla Ruotsissa, palkka kokeneelle hoitajalle on paljon parempi elinkustannuksetkin huomioiden; riippuen miissä asuu lisäksi. Suomen kieliopinnot huomioiden, nämä ovat parhaat vaihtoehdot ja parhaat diilit muutenkin.

        Ohjelmointiala on hyvin epävarma ala ja muuttumassa epävarmemmaksi, ja tiedän tyyppejä jotka yrittänyt oppia pelkkää JS-ohjelmointia vuosia, jopa 20 vuotta, onnistumatta. Python onnistunut joiltain jotka ei onnistunut JS:llä. Kaikenlaista sörsseliä tarvitaan, ja kuten Ap sanoi, ulkomaille muutto edessä ja siten hyvin epävarma sijoitus kaikkiaan.

        Ohjelmointia voi opiskella itseään varten, ja siten valitsee kielen tarpeensa mukaan, ja media-alalla tällä alalla ei välttämättä tarvii JS:ä; ja siihenkin koulukseen voi pyrkiä, web-suunnittelijaksi, web-ohjelmoijan sijaan - jolle kuuluu myös JS, ja alalla muutakin (Python, Java/Kotlin ja kasa kirjastoja, editoreja jne., jotka eivät ole sen helpompia oppia kuin JS itse).

        Jos itse opiskelee (esim amikseen, ja sitten useimmiten valitsee jonkin ihan oikean duunin koulutuksekseen korkeakoulutukseksi - työttömyyskurssien ohjelmoinnit on itsessään ihan naurettavia juttuja, tämän ammatin olleen vuosikausien työn takana), riittää pelkkä web-editori jossa ei amatöörinä tarvii tietää kielistä mitään, ellei sitten käytä linusta, jossa monella ohjelmalla olisi hyvä osata, kun joutuu itse pistää koodia kun editori ei aina osaa, mutta onhan netissä maksullisiakin ohjelmia, jos valmis maksamaan.

        JS:llä voi koodata puhtaasti (ei virallinen termi), jossa ei amatööri ainakaan JS:llä ole enää vuosiin tarvinnut turhia kirjastoja, kun se on työläämpää - kun sekin kieli pitää oppia ja koodi siten yhtä pitkä kuin se olisi pelkällä JS:llä (ei osattu tehdä graafista hakua vaativaa kirjastoa, joka on ilmeisesti TÄ:n mukana tulossa kuten muussakin web-ohjelmoinnissa on ollut jo parikymmentä vuotta ja esim. Windowsilla on graafinen käyttis).

        TypeScript, sitä voi käyttää tarvittaessa, jos tekee pidempiä ohjelmia ja ehkä selainpelejä - jossa rahapelien etiikka voi estää työllistymisen, ellei sitten tee legiittiä RNG:tä (algoritmeineen) ja valvo kaikea itse ja perusta yrityksen esim. pokeriin tai muuhun legiittiin peliin.

        Teoriassa kunkin ohjelmointikielen voi kääntää konellisesti toiseksi ohjelmointikieleksi, että yksi kieli riittäisi, mutta en ole nähnyt siitä varsinaisia todisteita ja ymmärrettävää perustetta, mutta Pythonilla voi nähtävästi duunata webbiäkin.

        Sitten on TÄ tulossa (johon enneminkin kiinnittäisin huomiota ja Python yksi mahis, mutta myös muita, ja data-analyytikoille on kysyntää, mutta etikka voi arveluttaa).

        (Web-)ohjelmointialan ammattimaiset vaatimukset ovat paljon suuuremmat, ja en näe, että on tarpeen välttämättä työskennellä kenellekään (ja etiikka on aina funtsittava, jopa muilla inssialoilla, kun tehdään mm. hajoavia tuotteita), ja pääammatikseen voi tehdä jotain muuta.


    • Anonyymi

      Kiinnostava ehdotus, kiitos siitä. Kun joka tapauksessa töissä iso osa ihmisistä näplää tietokonetta 8 h päivässä, niin eikai se kauheasti muuta asiaa jos siellä näpläisi näitä juttuja.

    • Anonyymi

      Ohjelmointikieliä tulee ja menee. Ensin on hauskaa ku oppii koko ajan uutta. Sitten alkaa toivomaan ettei tarvitsisi opetella koko ajan uutta. Aina kumminkin tulee joku joka kertoo, että nyt onkin tämä se juttu miten asiat tehdään tehokkaammin. Lopulta olet aivan lopussa jatkuvasti tulvivien uusien asioiden kanssa. Sitähän ohjelmointiala lopulta on.

      Sen lisäksi, että aina on deadline hyvin lähellä ja pitäisi koodata tikapuut taivaaseen parissa päivässä.

      En tiedä sitten, näkisin että ohjelmointi on ihan kiva harrastus mutta työnä se ei ole enää kivaa istua koneen äärellä ja pingottaa aivoja koko ajan miettiin miten koodi toimii ja miten sitä parantaa kehittää jne. Melkein voisi sanoa, että mieluummin vahtisi vaan jonkun rullan pyörimistä ja pohtisi siinä samalla jotain mukavaa siinä sivussa. Vaikka sitä lämmittäisikö saunan tänään vai ei.

      • Anonyymi

        Jokaisella koodarilla on luultavasti kokemuksia riistäjätyönantajista jotka vaativat mahdottomia mahdottomilla aikatauluilla, usein ovat itse epäpäteviä edes tekemään aikatauluja projekteille. Sinun kokemus ei kuitenkaan ole totuus koko alasta, ei kannata katkeroitua! Olet saanut turpiin p**kafirmalta. Onneksi koodarina kuumalla alalla voit vaihtaa firmaa milloin tahansa ja käytännössä laittamalla 1-2 hakemusta olet jo haastatteluissa ja palkkakin nousee, itsellä tämä kokemus, mutta en asu Suomessa. Sen tiedän että on olemassa hyviä firmoja, pitää olla tarkkana kun valitsee. Kannattaa myös varoittaa muita p**kafirmoista netissä että osataan kaikki välttää niitä.


      • Anonyymi

        Lisäys: Ei ole oikein rakentavaa haukkua koko alaa ketjussa jossa kannustetaan työttömiä hankkimaan itselleen uusi ammatti... lannistaminen on niin helppoa lannistetussa maassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lisäys: Ei ole oikein rakentavaa haukkua koko alaa ketjussa jossa kannustetaan työttömiä hankkimaan itselleen uusi ammatti... lannistaminen on niin helppoa lannistetussa maassa.

        Vastaavasti työantajat lannistavat yli 99 % työnhakijoista, kun eivät suostu ottamaan muuhun kuin orjatyöhön 9 €/pv.

        Niin metsä (työttömät) vastaa kuin sinne huudetaan (työnantajat huutavat).


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vastaavasti työantajat lannistavat yli 99 % työnhakijoista, kun eivät suostu ottamaan muuhun kuin orjatyöhön 9 €/pv.

        Niin metsä (työttömät) vastaa kuin sinne huudetaan (työnantajat huutavat).

        Mikä on työnantaja? Onko se yritysten jokin ammattilainen joka antaa työtä, "ole hyvä"! ?

        Oletko koskaan kuulutkaa työnantajakursseista? Yrittäjäkursseista varmaan olet kuullut?...

        Työnantajia ei ole olemassa!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä on työnantaja? Onko se yritysten jokin ammattilainen joka antaa työtä, "ole hyvä"! ?

        Oletko koskaan kuulutkaa työnantajakursseista? Yrittäjäkursseista varmaan olet kuullut?...

        Työnantajia ei ole olemassa!

        Taas meni laadukkaaksi koko ketju teidän alemman luokan tyhjänpäiväisen väittelyn takia. Jos ei osaa pysyä ketjun aiheessa saatikka puhua yhtään asiaa niin silloin kannattaa olla hiljaa. Hys kun viksummat puhuu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vastaavasti työantajat lannistavat yli 99 % työnhakijoista, kun eivät suostu ottamaan muuhun kuin orjatyöhön 9 €/pv.

        Niin metsä (työttömät) vastaa kuin sinne huudetaan (työnantajat huutavat).

        Idea: Ryhdy itse työantajaksi niin silloin joku toinen ei päätä elämästäsi tai palkkasi suuruudesta. IT alalla se on helpompaa kuin useilla muilla aloilla, sinun ei tarvitse kuin löytää asiakas ja alkaa hommiin. Et tarvitse investoija eikä tarvitse rakentaa ensin tehdasta jotta jotain voi valmistaa, vaan kaikki kulkee läppärissäsi. Kaikki tarvittavat ohjelmat ja koulutusvideot ja -materiaalit ovat 100% ilmaisia (MongoDB, Express, React, Node, CSS, HTML ja Visual studio code).


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Idea: Ryhdy itse työantajaksi niin silloin joku toinen ei päätä elämästäsi tai palkkasi suuruudesta. IT alalla se on helpompaa kuin useilla muilla aloilla, sinun ei tarvitse kuin löytää asiakas ja alkaa hommiin. Et tarvitse investoija eikä tarvitse rakentaa ensin tehdasta jotta jotain voi valmistaa, vaan kaikki kulkee läppärissäsi. Kaikki tarvittavat ohjelmat ja koulutusvideot ja -materiaalit ovat 100% ilmaisia (MongoDB, Express, React, Node, CSS, HTML ja Visual studio code).

        Kaikki, jotka yrittävät komennella, käskyttää, manipuloida jotakuta itselleen täysin vierasta ihmistä ovat jotenkin korvien välistä vajaita. Kannais mennä sinne psykiatrille jos vaikka olisi psykoosi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaikki, jotka yrittävät komennella, käskyttää, manipuloida jotakuta itselleen täysin vierasta ihmistä ovat jotenkin korvien välistä vajaita. Kannais mennä sinne psykiatrille jos vaikka olisi psykoosi.

        Totta, saattaapa olla keuhkojen tuhlausta yrittää puhua sinulle mitään uusia ajatuksia. Muuttaakseen omaa tilannettaan pitää ihmisen ensin haluta muutosta. Saahan sitä elää katkeruudessa jos itse niin valitsee ja reagoida myrkyllisesti kaikkiin uusiin ajatuksiin, mutta muutosta sellainen ei varmasti tuo nykyisyyteen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä on työnantaja? Onko se yritysten jokin ammattilainen joka antaa työtä, "ole hyvä"! ?

        Oletko koskaan kuulutkaa työnantajakursseista? Yrittäjäkursseista varmaan olet kuullut?...

        Työnantajia ei ole olemassa!

        Työnantaja on työtöntä ja työntekijää fiksumpi olento, hän on ollut oma-aloitteinen, ottanut riskin ja perustanut yrityksen ja (mielivaltaisen) harkintansa mukaan "antaa" töitä sitä anoville ja rukoileville, sitten kohtelee niitä sitten ihan kuten häntä huvittaa, sillä hehän ovat orjia jotka rahaa vastaan tekevät mitä käsketään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Työnantaja on työtöntä ja työntekijää fiksumpi olento, hän on ollut oma-aloitteinen, ottanut riskin ja perustanut yrityksen ja (mielivaltaisen) harkintansa mukaan "antaa" töitä sitä anoville ja rukoileville, sitten kohtelee niitä sitten ihan kuten häntä huvittaa, sillä hehän ovat orjia jotka rahaa vastaan tekevät mitä käsketään.

        Ja elää ehkä itse työtöntäkin vähemmillä tuloilla kädestä suuhun. Varaa ei ole edes sen ensimmäisen työntekijän palkkaamiseen. Suomessa on 294 965 yritystä, joista jo 194 000 on yksinyrittäjiä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja elää ehkä itse työtöntäkin vähemmillä tuloilla kädestä suuhun. Varaa ei ole edes sen ensimmäisen työntekijän palkkaamiseen. Suomessa on 294 965 yritystä, joista jo 194 000 on yksinyrittäjiä.

        On toki toisenlaisiakin tarinoita Suomesta, esim muutama kaveri perusti ravintolaruokien kotiinkuljetukseen web-saitin. Silloin oli jo markkinajohtajana Pizza-Online.fi. Jos olisivat täällä kyselleet asiasta niin heille olisi täällä huudettu suu vaahdossa että ei kannata, mitään ei kannata yrittää koskaan, koska alalla on jo yrittäjä. Nostakaa tukia ja juokaa kaljaa mielummin! Kaverit kuitenkin jatkoivat ja muutama vuosi myöhemmin myivät sen pois 7 miljardilla eurolla. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000008394085.html


    • Anonyymi

      Vois kokeilla harrastaa robin hood systeemiä... Tiiä vaikka alkais työ kiinnostamaan hieman eri tavalla kylläkin..

      • Anonyymi

        Kaikki jotka puhuvat jostain työstä harrastuksena tai ilona, josta tulee hyvä mieli niin ovat näemmä Issin konsultteja. Sitäpaitsi se on semmoinen firma, josta tulee vain paha mieli hyvin monelle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaikki jotka puhuvat jostain työstä harrastuksena tai ilona, josta tulee hyvä mieli niin ovat näemmä Issin konsultteja. Sitäpaitsi se on semmoinen firma, josta tulee vain paha mieli hyvin monelle.

        On jo liuta harrastuksia ei sovi listalle ,eikä ehdi enää ottaan muita harrastuksia kun on noita velvollisuuksiakin jotka pitää hoitaa. Rahasta voi siirtää harrastuksia sivummalle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On jo liuta harrastuksia ei sovi listalle ,eikä ehdi enää ottaan muita harrastuksia kun on noita velvollisuuksiakin jotka pitää hoitaa. Rahasta voi siirtää harrastuksia sivummalle.

        Joo, älä turhaa liikaa itseäsi rasita. Ei mitään hätää niin kauan kuin rahat tippuu tekemättä mitään. Tosin, joillakin toisilla työttömillä saattaa olla kunnianhimoa ja itsekunnioitusta hankkia ihmisarvoinen elämä.


    • Anonyymi

      Make, rauhotu.

    • Anonyymi

      Ikärasismi on Suomessa. Olen jo yli 40-vuotias entinen poispotkittu graafikko.

      • Anonyymi

        Ikärasismi alkaa 16-vuotiaana, josta alkaen olen ollut liian vanha työmarkkinoilla kaikilla ammattialoillani.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ikärasismi alkaa 16-vuotiaana, josta alkaen olen ollut liian vanha työmarkkinoilla kaikilla ammattialoillani.

        Miksi ihmeessä PYYDÄT lupaa päästä tekemään töitä joltain vieraalta ihmiseltä jossain firmassa?


      • Anonyymi

        Oletko harkinnut tai kokeillut freelanceriksi ryhtymistä? Ikärasismi on niitä asioita joita ei voi muuttaa.


    • Anonyymi

      Ensin pitää olla työpaikka että on varaa harrastaa.
      Puurot ja vellit taas sekaisin.

    • Anonyymi

      Kaikkia ei ohjelmointi kiinnosta pätkän vertaa, eli tuhlaat energiaa hehkuttamalla sitä. Itsellä on töitä riittänyt, vaikka mitään ohjelmointikieltä en osaa, ja IT-alalla olen töissä.

      • Anonyymi

        Ei ihme että ollaan koko maa konkurssissa kun luetun ymmärtäminen on tuota luokkaa.


      • Anonyymi

        Sekö ratkaisee muiden työttömyyden että sinulla on töitä? Voi pyhä idiotismi!


    • Anonyymi

      Kokeilkoon työkkäri jotain uutta, mm. että lopettaa muutaman päivän varotusajalla leikkimisen. Tarkoittaa, että viimeistään (päivämäärä) ilmoitettava miten työnhaku on sujunut.
      Miksei se voi pyytää kertomaan viimeistään tietyllä viikolla, miten sujui? Siinä on aikaa vähän vapaammin suunnitella käyntipäivä. koko viikon ajalle.

    • Anonyymi

      Aloittajan lisäys: Kysykää vapaasti asiaan liittyviä kysymyksiä, vastaan mielelläni kun seurailen säännöllisesti keskustelua täällä.

    • Anonyymi

      Omassa työssä työllistyvä ei ole oikeutettu työttömyysetuuteen.

      • Anonyymi

        Tuollaisen kun aloittaa niin luokitellaan yrittäjäksi. Ensin tulee kysely, paljonko on mennyt aikaa. Sitten ilmoitus, että ei oikeutta työttömyysetuuteen, koska ei ole kokoaikaisesti työmarkkinoiden käytettävissä. Vähinkäänkin katsotaan opiskelijaksi, jollei muuta keksitä, kun heilläkään ei ole oikeutta työttömyysetuuteen. Siinähän olet ilman tuloja.

        Suomessa osataan estää kaikenlainen oma-aloitteisuus.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuollaisen kun aloittaa niin luokitellaan yrittäjäksi. Ensin tulee kysely, paljonko on mennyt aikaa. Sitten ilmoitus, että ei oikeutta työttömyysetuuteen, koska ei ole kokoaikaisesti työmarkkinoiden käytettävissä. Vähinkäänkin katsotaan opiskelijaksi, jollei muuta keksitä, kun heilläkään ei ole oikeutta työttömyysetuuteen. Siinähän olet ilman tuloja.

        Suomessa osataan estää kaikenlainen oma-aloitteisuus.

        Miksi sinun pitäisi kertoa koodausharrastuksestasi työkkärille? Tyhmä työtöhän nyt itseä jalkaan ampuisi! Kerro vaikka että olet 3-5 tuntia joka päivä pornhubissa. Eihän se ole työtä ennenkuin joku on palkannut sinut tai olet perustanut firman.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuollaisen kun aloittaa niin luokitellaan yrittäjäksi. Ensin tulee kysely, paljonko on mennyt aikaa. Sitten ilmoitus, että ei oikeutta työttömyysetuuteen, koska ei ole kokoaikaisesti työmarkkinoiden käytettävissä. Vähinkäänkin katsotaan opiskelijaksi, jollei muuta keksitä, kun heilläkään ei ole oikeutta työttömyysetuuteen. Siinähän olet ilman tuloja.

        Suomessa osataan estää kaikenlainen oma-aloitteisuus.

        Kyllä on orjakansa hyvin läksynsä oppinut, estää itse itseltä mahdollisuuden menestymiseen.


      • Anonyymi

        Työttömänä voi aloittaa oman sivutoimisen yrityksen ja saada osittaista työttömyyskorvausta. Työttömyysturvalaki sanoo, että näin voi tehdä, jos oma työ ei estä kokoaikaisen työn vastaanottamista. Mutta käytännössä se on työttömyysvirkailija, joka päättää, 'voisitko ottaa vastaan töitä', töitä, joita ei tosin ole, mutta... Ja mitä asioita virkailija ottaa huomioon päätöstä tehdessään? Sitä emme tiedä. Virastolla on omat salaiset ohjeensa, ja niitä sovelletaan kuhunkin yrittelijään 'tapauskohtaisesti', virkailijan mutu-tuntumalla. Minulla on meneillään valitusprosessi noiden kriteerien salailusta. Kaiken viranomaistoiminnan pitää olla avointa ja rehellistä.


    • Anonyymi

      hallituksen vaikutukset työttömyyteen on kohtalaiset johtuen polittisista päätöksistä

    • Anonyymi

      Kommenteista paistaa ihmisten ensireaktio siihen että pitäisi itse tehdä jotakin.... Keksitään ja luetellaan kaikki mahdolliset syyt miksi mitään uutta ei kannata kokeilla. Sanoisiko joku vaihteeksi edes yhden syyn mitä hyötyä tästä saattaisi olla?

      • Anonyymi

        Työnantajien käsitykset tietyn ikäisten osaamisesta on tätä. "Perusohjelmistojen osaamista vaaditaan, miten sinulta sujuu?" Cv:ssä lukee, että tietotekniikka sivuaineena muutama vuosi sitten valmistuneella ja harrastuksena kotisivujen teko.

        Ei kiinnosta muu kuin työntekijän ikä ja millä palkalla tulee töihin (mahd. alhaisella).


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Työnantajien käsitykset tietyn ikäisten osaamisesta on tätä. "Perusohjelmistojen osaamista vaaditaan, miten sinulta sujuu?" Cv:ssä lukee, että tietotekniikka sivuaineena muutama vuosi sitten valmistuneella ja harrastuksena kotisivujen teko.

        Ei kiinnosta muu kuin työntekijän ikä ja millä palkalla tulee töihin (mahd. alhaisella).

        Paras on jos saa töihin opiskelijan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Työnantajien käsitykset tietyn ikäisten osaamisesta on tätä. "Perusohjelmistojen osaamista vaaditaan, miten sinulta sujuu?" Cv:ssä lukee, että tietotekniikka sivuaineena muutama vuosi sitten valmistuneella ja harrastuksena kotisivujen teko.

        Ei kiinnosta muu kuin työntekijän ikä ja millä palkalla tulee töihin (mahd. alhaisella).

        Koodari joka oikeasti osaa jonkin tekniikan hyvin tietää arvonsa eikä mene alle 4750 € palkalla mihinkään. Tämä karsii hyvin pois listalta mainitsemasi riistäjätyönantajat.


    • Anonyymi

      Aloittajan lisäys 2

      Nuo esimerkki youTube linkit mitä laitoin aloituksessa olivat aika pitkiä ja niistä tulee ehkä liiankin nopeasti asiaa kerralla.

      Tässä muutama pienempi kokonaisuus jossa ensin opitaan JavaScript, sitten rakennetaan yksinkertainen appi johon tallennetaan omaa rahankäyttöä (Expense Tracker) React tekniikalla. Ensin 1-2. videoissa opitaan JavaScript (se tulee osata, sillä React on JavaScriptiä), sitten 3. videossa muunnetaan JavaScript appi React tekniikalle (käyttäen Context APIa, joka on yksinkertaisempi tapa hallita dataa ja sopiva aloittelijoille) ja 4. videossa lisätään 3. appiin tietokanta. Periaatteessa näiden videoiden avulla oppii kaikki olennaiset perustekniikat joilla pääsee hyvään vauhtiin React kehittäjänä. Jokaisen videon yhteydessä on kuvauksessa linkki valmiiseen koodiin, joten kaikkea ei edes tarvitse kirjoittaa itse.

      1. JavaScript Fundamentals For Beginners
      https://www.youtube.com/watch?v=vEROU2XtPR8

      2. JavaScript DOM Crash Course - Parts 1-4 (4 videota)
      https://www.youtube.com/watch?v=0ik6X4DJKCc&list=PLillGF-RfqbbnEGy3ROiLWk7JMCuSyQtX&index=2

      3. Build an Expense Tracker | React Hooks & Context API
      https://www.youtube.com/watch?v=XuFDcZABiDQ&t=2183s

      4. Node.js & Express API | Expense Tracker - Part 2 (MERN)
      https://www.youtube.com/watch?v=KyWaXA_NvT0

      • Anonyymi

      • Anonyymi

        Tunnut tuntevan tätä alaa. Vaikka et suosittelekaan CSS:ää erityisesti, onko sinulla antaa ohjetta, mistä oppisi juuri CSS:n ja HTML:n? Osaan jo alkeet ja olen tehnyt omia sivuja, mutta tarvitsis oppia enemmän, ennen kuin voisi tarjoutua tekemään sivuja muille. Kun ei ole IT-alan ammattilainen, täytyy löytää pieni lokero ja osata se hyvin. Onhan tietysti se ChatGPT...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tunnut tuntevan tätä alaa. Vaikka et suosittelekaan CSS:ää erityisesti, onko sinulla antaa ohjetta, mistä oppisi juuri CSS:n ja HTML:n? Osaan jo alkeet ja olen tehnyt omia sivuja, mutta tarvitsis oppia enemmän, ennen kuin voisi tarjoutua tekemään sivuja muille. Kun ei ole IT-alan ammattilainen, täytyy löytää pieni lokero ja osata se hyvin. Onhan tietysti se ChatGPT...

        Aloittaja:
        HTML ja CSS on todella hyvä pohja ja pelkästään niilläkin toki saa työtä. Useimmat työnantajat toivovat näiden kahden lisäksi JavaScriptin perusteiden osaamisen.

        Jos haluat oppia hyvin HTML ja CSS:n niin itse pidän näiden kahden Youtube opettajan tyylistä ja selkeydestä, en ole katsonut juuri näitä videoita mutta uskallan suositella heitä heidän muiden videoiden tason vuoksi:

        Traversy Media (lyhyt käytännön kurssi):
        https://www.youtube.com/watch?v=yfoY53QXEnI

        The Net ninja (kattavampi kurssi):
        https://www.youtube.com/watch?v=hu-q2zYwEYs&list=PL4cUxeGkcC9ivBf_eKCPIAYXWzLlPAm6G

        Traversy Media -kaverin Udemy kurssi (kattava maksullinen 20 tunnin HTML ja CSS):
        https://www.udemy.com/course/modern-html-css-from-the-beginning/
        Huom! Kannattaa odottaa että siellä tulee noin kerran kuussa toistuva ale jossa kaikki videot on -80%. Tämä kin €18.99 (Original Price €89.99). Periaatteessa kaiken voi kuitenkin oppia YouTubesta ilmaiseksi.


    • Anonyymi

      Tuollaisia konekirjoittajia on maailma täynnä. Työtä niillä ei ole ja tuolla osaamistasolla palkka on sama kuin siivoojilla tai pienempi.

      Ohjelmoijilla on kuuden vuoden yliopistotutkinto suoritettuna. Tuo on kuin opettelisi vaihtamaan tulpat autoon ja luulee olevansa autoinsinööri.

    • Anonyymi

      Kiitos neuvoista. Itse olen yrittänyt opetella HTML:ää ja CSS:ää tehdäkseni yksinkertaisia sivuja muille yksityisille, jotka haluavat yksinkertaisia, halpoja sivuja, joita kukaan ei suostu heille tekemään. Vanhaan päähän oppi menee hitaammin kuin nuoreen. Parikymmentä vuotta sitten opin tekemään verkkosivut kahdessa viikossa, tietämättä sitä ennen mitään verkkosivujen tekemisestä tai niiden verkkoon laittamisesta. Käytin taulukoita ja olin tyytyväinen sivuihini yli kymmenen vuotta. Nythän ne ovat toivottoman vanhanaikaisen näköiset sivut varsinkin kännykälle.

      Pitääpä vilkaista mainostamaasi Reactia. Uskon kuitenkin, että jollekin voi löytyä niche ihan näitä kahta perussettiä riittävästi osaamalla.

      Yhdellä lauseella, kertoisitko, miksi mielestäsi React on suosittu?

      • Anonyymi

        React on yksi maailman käytetyimmistä tekniikoista rakentaa nopeita ja skaalautuvia (usein isoja ja monimutkaisia) palveluja. Aloitin tämän ketjun ko. aiheesta juuri ajatellen että mille tekniikalle on tynantajien puolelta eniten kysyntää. Luonnollisesti React ei mitenkään ole helpoin tekniikka oppia, mutta yksi hyödyllisimmistä työllistymisen kannalta.

        Pienyrityksen websaitin tekemiseen taitaa WrodPress olla maailman suosituin alusta, sen hallintaan riittää HTML, CSS ja PHP (joka on yksi helpoimmista tekniikoista oppia). Itse WorPress toki sisältää paljon opeteltavaa custom pluginneineen. Kaikkiin näihin löytyy erinomaisia opetusvideoita YouTubesta ilmaiseksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        React on yksi maailman käytetyimmistä tekniikoista rakentaa nopeita ja skaalautuvia (usein isoja ja monimutkaisia) palveluja. Aloitin tämän ketjun ko. aiheesta juuri ajatellen että mille tekniikalle on tynantajien puolelta eniten kysyntää. Luonnollisesti React ei mitenkään ole helpoin tekniikka oppia, mutta yksi hyödyllisimmistä työllistymisen kannalta.

        Pienyrityksen websaitin tekemiseen taitaa WrodPress olla maailman suosituin alusta, sen hallintaan riittää HTML, CSS ja PHP (joka on yksi helpoimmista tekniikoista oppia). Itse WorPress toki sisältää paljon opeteltavaa custom pluginneineen. Kaikkiin näihin löytyy erinomaisia opetusvideoita YouTubesta ilmaiseksi.

        Pahoittelut typoista! Ei pitäisi kirjoittaa kiireessä. Puhuin siis WordPress alustasta! (en WrodPress tai WrodPress)


    • Anonyymi

      Rupesin opiskelemaan Rikollisuuden alaa kirjaston kirjoista.

      Fitzpatrick Brödenskapenin perustaja vankilassa luki Helvetin Enkeleistä paljon, ennen kuin perusti oman kerhonsa.

      • Anonyymi

        Ja mitenkähän tällaiset kommentit hyödyttävät ketjun lukijoiden työllistymistä...? Jos siirryt ylilaudalle kertomaan juttujasi.


    • Anonyymi

      Aloittajan lisäys 3

      Työllistymisen kannalta wannabe Full-stack React kehittäjän olisi todella hyödyllistä osata uusimpia tekniikoita joita työnantajat suosivat lähivuosina. Aiemmin mainitut React videot ovat tekniikoita joilla tällä hetkellä käytössä olevat isot järjestelmät on rakennettu ja niitä firman uusi koodari joutuu todennäköisimmin ylläpitämään vielä monta monta vuotta. Tällä hetkellä rakennettavat uudet järjestelmät toki tehdään viimeisimmillä React tekniikoilla, kuten Next.js jossa tietyt palikat koodista tehdään eri tavalla kuin ennen:

      Next.js 12 perusteet
      https://www.youtube.com/watch?v=mTz0GXj8NN0
      tai
      https://www.youtube.com/watch?v=A63UxsQsEbU&list=PL4cUxeGkcC9g9gP2onazU5-2M-AzA8eBw

      Next.js 13 uudet ominaisuudet
      https://www.youtube.com/watch?v=Y6KDk5iyrYE

      Voit toki aloittaa Reactin opiskelun suoraan näistä videoista, mutta silloin et välttämättä osaa helposti muokata nykyisiä järjestelmiä jotka on rakennettu ilman Nextiä. Työnantajan silmissä hyvödyllisin koodari on sellainen joka hallitsee nykyiset ja pari vuotta sitten käytetyt tekniikat.

      AI ja ChatGPT
      ChatGPT suoltaa erinomaista lähes aina toimivaa React koodia ulos ja nopeuttaa koodin kirjoitusta ainakin 10-kertaisesti, itse hyödynnän sitä päivittäin, MUTTA osataksesi hyödyntää sitä tulee sinun ymmärtää TÄSMÄLLEEN miten sen tuottama koodi toimii, muuten jäät heti jumiin ensimmäisiin bugeihin etkä pääse eteenpäin. Osaamaton koodari ChatGPT:n kanssa on vähän sama kuin antaisi apinalle ladatun rynnäkkökiväärin. Nopeasti ja tehokkaasti koodattu sotku joka ei toimi.

    • Anonyymi

      Javascript on niin eilistä. Keskity Pythonin tai Lispin tapaisiin ohjelmointikieliin.

      Jos törmää kadulla tekoälyyn niin yksi asia on varmaa, sitä ei ole ohjelmoitu javascriptillä. Sen sijaan Pythonia tai Lispiä tai jotain niistä johdettua saattaa sen sisuskaluissa kooditasolla pyöriä.

      Ytuubissa tarjolla: React in 100 Seconds

      Joten kello käymään jos ei 100 sekunninpäästä vielä osaa täydellisesti reactia niin sitten onkin jo aika lakata pelleilemästä ja unohtaa koko juttu. Ja eikun takaisin tekemään sitä tärkeintä minkätakia koko Internet ylipäätään on olemassa eli pornoa downloudaamaan.

      • Anonyymi

        Kuten aloituksessani mainitsin, en aio osallistua tyhjänpäiväiseen juupas eipäs väittelyyn siitä mikä tekniikka tarkalleen on paras. Voit aloittaa siitä ihan oman ketjun, tässä ketjussa ytimessä on työllistyminen.
        -Aloittaja


      • Anonyymi

        Eli sinun mielestä kaikkien työttömien pitäisi erikoistua kieleen jolla tekoaälysoftat tehdään? Oletat että kaikilla työttömillä on korkeamman matematiikan professuurin pätevyys?


    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Myös tuolla on laadukas React kurssi alusta asti opetettuna (40 € /kk): https://frontendmasters.com/courses/complete-react-v8/

      Se löytyy toki myös ilmaiseksi täältä (Huom. vain työttömille):
      https://downloadly.ir/elearning/video-tutorials/complete-intro-to-react-v7/
      Älä jää ihmettelemään vierasta kieltä vaan scrollaa alas kohtaan "دانلود v8 (بدون دوره Intermdiate)" jonka alta sen voi imuroida kolmessa osassa.

      Googlaamalla "downloadly.ir Frontend masters" löydät monta muuta kurssia.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5810
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3687
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      229
      1948
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1782
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      94
      1232
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1187
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      289
      957
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      51
      951
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      889
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      848
    Aihe