Onko teillä- kaikkien kaveri- esimies?

Anonyymi-ap

Ei ota todellista kantaa kenenkään asiaan, myötäilee vain jokaiselle että juu, juu eikä tuo omaa mielipidettään mihinkään. Ottaa päähän. Samat ongelmat palaverissa ja taas nyökkäillään alaisille että "juu juu, näinhän se on".

13

344

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Alaisten tasapuolinen reilu kohtelu edellyttää että pomo ei voi olla alaistensa non stop kaveri. Jos esimies alkaa kaveeraamaan alaisten kanssa homma lähtee varmasti lapasesta. Silloin esimies joko a) suosii muutamaa bestistä tai b) on aloitekyvytön nahjus joka on kaikkien kiva kaveri. Jos sen sijaan esimies pitää sopivaa etäisyyttä ihan jokaiseen alaiseensa onnistuu esimiestehtävässä parhaiten. Mikäli työpaikalla hommat tökkii ja ihmiset kiusaavat ja kyttäävät toisiansa syynä on hyvin usein se että pomo ei kykene pitämään riittävää etäisyyttä omiin alaisiinsa. Pomon on pysyttävä pomon roolissa eikä kaveerattava alaistensa kanssa. Pomon tulee olla työpaikan yksinäisin ihminen. Silloin homma toimii. Yksinäinen ja sopivasti etäinen pomo kykenee tekemään hyviä päätöksiä.

      • Anonyymi

        Iso aamen tälle! Miten osasitkin sanoa sen niin hyvin.


      • Anonyymi

        Meillä on pomo, joka on aina tarvinnut tukihenkilön. Hän on epävarma asiaosaamisestaan ja lisäksi alkoholiongelmainen. Hän tarvitsee monenlaista apua ja auttajia onkin aina löytynyt. Kun yksi piilovallankäyttäjä on poistunut luonnollisen poistuman kautta, on toinen, vuoroaan odottanut jo parkkeerannut esimiehen kylkeen. Pomo tekee mitä piilopomo opastaa ja uskoo kaiken, mitä tämä kertoo. Tämän vuoksi pomo on aina suojellut työpaikkakiusaajia ja osallistuu kiusaamistouhuun itsekin.


      • Anonyymi

        "Pomon on pysyttävä pomon roolissa eikä kaveerattava alaistensa kanssa. Pomon tulee olla työpaikan yksinäisin ihminen. Silloin homma toimii. Yksinäinen ja sopivasti etäinen pomo kykenee tekemään hyviä päätöksiä."

        Tuollaisia pomoja oli ennen. Nykyisin vässykkä-kaveripomot pahoittavat mielensä, jos joku työntekijä haluaa keskittyä töissä ensisijaisesti töihin, eikä tarjoilla pomolle ja tämän kavereille tilannepäivitystä yksityiselämästään = aineistoa paskapuheisiin, joilla he viihdyttävät itseään ja toisiaan.


      • Anonyymi

        Ei mitään lisättävää.
        Pomon pitää olla korrekti ja tasapuolinen KAIKKIA kohtaan


      • Anonyymi

        Kun esimies arvostaa työntekijöitään työntekijät arvostavat myös esimiestä ja se on sitä sanatonta viestintää ja kunnioitusta toista kohtaan. Jos esimiehellä on sanottavaa, hän kertoo sen työntekijälle asiallisesti ja kuuntelee mitä työntekijällä on tähän sanottavaa. Hieno esimies osaa olla tiukka mutta empaattinenkin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Iso aamen tälle! Miten osasitkin sanoa sen niin hyvin.

        Täältä myös iso aamen fiksulle kirjoittajalle! Näin se vaan on että pomot on hyviä kavereita tiettyjen kanssa ja muut on jostain muualta mitä ei huomioida eikä kuulla.


    • Anonyymi

      Jepp näitä on mutta sitten on myös ne jotka keräävät itselleen myötäileviä n.s. " kyllä-miehiä joka toimii oma pikku-piirinä yrityksen sisällä. Itse huomasin että uusi pomo toi jopa mukanaan oman seurueensa eli vanhoja tuttuja myötäileviä, kyllä -miehiä edellisiltä työpaikoilta tai vain vanhoja frendejä. Ovat siinä sitten kaikki aina yhdessä kokouksissa ja muu henkilökunta pidetään loitolla. Tosi hyvää ja oikeudenmukaista johtamista...

    • Anonyymi

      sehän on hienoa että esimies on kaikkien kaveri. Ei ylläpidä omaa hovia ja kohtelee jokaista tasapuolisesti. Eikä äksyile kenellekään. Ottaa asiat lunkisti vaan.
      Tietty sellaisille jotka haluaisivat nuoleskella pomoa ja saada palautteena extra hyvää tuollainen "kaikkien kaveri" pomo on kauhistus.

    • Anonyymi

      Kysymyksen voi myös asettaa niin, että mitä virkaa esimiehellä nykyisin on?

      Ainakin meidän lafkassa heidän valta kutistettu sellaiseksi, että he eivät oikeasti yhtään mistään päätä. Päätehtävä on juurikin sanoa huomenet ja pitää yllä naminami -bumtsibum -henkeä. "Sparrailla". "Coachata". Toimia palkka"keskusteluissa" johdon palomuurina. Tulokset siis päätetty, heidän tehtävä on vain tiedottaa asia. Ihan fine siis mulle. Voisivat vain puhua asioista oikeilla nimillä. Kyllä sitä palkkaa saa tuloksen mukan. Ja jos ei saa, pitää kerätä rohkeuden rippeet kasaan ja hakea sellaista duunia, jossa työn tuloksella voidaan kattaa parempikin liksa.

      Jos esimies/-nainen on toimari tai muu vastuullinen johtaja, on keskustelu yleensä sisältörikkaampaa. "Tartten jotain->saat/et saa->bueno". Ei turhaa paskanlätinää.

    • Anonyymi

      Joo, meillä on tällainen esihenkilö. Nainen, kuusissakymmenissä iältään ja ollut työssään melko nuoresta asti, käsitykseni mukaan ollut aluksi tavan duunari ja ylennyt siitä koulutusten kautta asemaansa.
      Vaikuttaa päällisin puolin mukavalta ja iloiselta, "kuuntelee" kun työntekijöillä on asiaa, reagoi kyllä ilmein ja elein asiallisesti mutta itseäni ärsyttää juuri tuo joka suuntaan kumartelu ja " juu juu kyllä se niin on" ja "voi kamala, kyllä tälle nyt pitäisi jotain tehdä, miten se nyt noin" - kommentointi jokaiselle. Eli hän antaa jokaisen luulla että asia on kuultu ja sille tehdään jotain. Todellisuudessa siis hymistelee ja pokkuroi kaikille samalla tavalla.
      Koen että jäämme työmaallamme aika yksin ja ongelmien ratkominen on meidän huolemme, hänhän on fyysisesti omalla toimistollaan, alaiset pitkin kaupunkia eri toimipaikoissa ( siivoustyö kyseessä ). Puhelimella tavoittaa kyllä mutta äänestä huomaa usein että ei paljon kiinnosta, sanahelinää vaan.
      Kaipaisin jämäkämpää otetta ja hieman myös auktoriteettia. Vahvoja mielipiteitäkin. Miten voi kunnioittaa pomoa joka ei ole oikein mitään mieltä koskaan?

      • Anonyymi

        Minun mielestä sellainen esimies, joka on siellä omassa toimistossaan tekemässä omia hommiaan ja käyttäytymällä kaikille korrektisti mutta ei kylmästi ja olemalla esimies on paras esimies koska jos koputat oveen saat kaiken huomion.


    • Anonyymi

      Hän kai pelkää omaa asemaansa. Pieni kevennys: Karavaanari on kaikkien kaveri.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      47
      4463
    2. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      94
      4454
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      612
      4066
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      2997
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      79
      2611
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      129
      2163
    7. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      342
      2115
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      204
      2079
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      29
      1705
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1462
    Aihe