YTK tulee satoja euroja halvemmaksi vuodessa, sama TESin mukainen palkka

Anonyymi-ap

YTK alentaa jäsenmaksua vuoden 2023 alusta. Kassan jäsenyys maksaa 99 euroa. Jos liityt myös YTK-yhdistyksen jäseneksi, niin se maksaa 24 euroa eli yhteensä 123 euroa. YTK-kassasta saat ansiosidonnaisen, YTK-yhdistyksestä lainopillisia neuvoja tarpeen mukaan.

Palvelualojen ammattiliitto PAM teki esimerkkilaskelman ay-jäsenmaksun verovapaudesta. Jos palkka on 2000 euroa kuussa, niin maksat ammattiliiton jäsenmaksua 375 euroa. Kun tämä summa vähennetään veronalaisesta tulosta, niin maksettavan veron määrä on noin 110 euroa pienempi. Maksettavaa jää itselle noin 265 euroa. (Laskelma esitetty Talouselämä 44/2022 lehdessä sivulla 10).

Työntekijälle maksetaan TESin mukainen palkka on ammattiliiton jäsen tai ei. Se on lain mukaista toimintaa.

Ammattiliiton jäsenyys ei vaikuta myöskään ansiosidonnaisen määrään. Ansiosidonnainen on lakisääteinen ja maksetaan valtion budjetista. Ansiosidonnaisen saa jos on kassan jäsen. Kassan jäsenyys toteutuu suoraan YTK:n kautta tai ammattiliiton jäsenet ovat liittojen omien pienien kassojen jäseniä.

Ansiosidonnaisen saamisen edellytyksiä halutaan muuttaa. Jokainen palkansaada maksaa työttömyysvakuutusmaksua, mutta jokainen ei saa ansiosidonnaista, koska kassa-vaatimus. Se on epäoikeudenmukaista. Ansiosidonnainen pitäisi maksaa suoraan Kelan kautta kaikille työssäoloehdon täyttäville.

17

257

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   A-kassa on halvempi!

  • Anonyymi

   Ammattiliittojen jäsenmaksujen verovähennys on epäoikeudenmukainen ja todellakin fiskaalinen kysymys. Se maksaa veronmaksajille tasolla 300 miljoonaa euroa vuodessa. Eläkeläisiä ei naurata, kun sellainen kuoppa pitää täyttää maksamalla ylimääräistä veronkannossa. Sillä rahalla saisi jo monta sairaanhoitajaa töihin.

   Onhan se perustuslaillinen kysymys, jos jokainen veronmaksaja joutuu välillisesti tukemaan jonkun järjestön jäsenyyttä! Hei haloo! Pitää olla tasapuolista.

  • Anonyymi

   Millaista lakkokorvausta tuo YTK maksaa, kun näyttää siltä että taas pitää lakkoilla ettei tule palkanalennuksia ja muuteta työviikkoa 7päiväiseksi ja työpäivää 18tuntiseksi?
   Näitähän työnantajat siis aina koittavat tavoitella.

  • Anonyymi

   Juu onhanse järkevää liittyä YTK:hon
   Siellähän ne puolustaa meidän työehtoja ja neuvottelee uudet työehtosopimukset.
   Kuvitteleeko ihmiset että edut ei heikentyis jos liitot ei ajais meidän etuja..se on höpöpuhetta että työnantaja pitää työntekijöistä huolen...joo toki jotkut pitää..mutta lukekaa nyt mitä isojen firmojen pomot tuolla puhuu.

  • Anonyymi

   Aaria 84e/vuosi.

  • Anonyymi

   Miksi ihmeessä nyt pitää muka kuulua johonkin työttömyyskassaan jos on esimerkiksi vakituisessa työsuhteessa julkisella puolella?

   Se on ihan turhaa rahanmenoa maksaa jotain proentteja johonkin työttömyyskassaan silloin kun on jossain julkisella puolella töissä.

   • Anonyymi

    Asiaahan voi miettiä, jos kohdalle osuu lomautus. Se, että on julkisella puolella palkansaajana ei vielä tarkoita, että lomautukset eivät voisi osua kohdalle.


   • Anonyymi

    Julkisella puolella voi tulla koska vaan potkut vakituisessa työsuhteessa. Voidaan vaikka järjestellä uudestaan organisaatiota, tehostaa toimintaa ja potkasta pihalle ylimääräisiä, turhanpäiväisiä henkilöitä. Työtehtäviä voidaan uudelleenjärjestelllä ja vaikkapa laittaa useamman henkilön työtehtävät yhdelle ja ylimääräisille potkut.


  • Anonyymi

   Tietysti sieltä saa myös oikeusavun riitatilanteessa? vaan saako?.

   • Anonyymi

    Kyllähän yhdistys lupaa auttavansa oikeudellisissa tapauksissa, sääntöjensä puitteissa.

    Ongelmana vain on, että siinä vaiheessa ollaan jo riidelty pitkään. Liiton jäsenenä olisi lakitupaa enne käyty asiaa lävitse ainakin paikallisen luottamusmiehen toimesta, työpaikalla ammattiliiton avustuksella ja vielä jos työnantaja kuuluu työnantaja järjestöön työntekijä/työnantajaliittojen kesken. Jos näissäkään ei päästä sopuun päädytään oikeuteen.

    Usein ongelmat ratkeavat jo siinä vaiheessa kun ammattiliiton toimitsijat tulevat työpaikalle selvittämään asioita, eikä tarvita kalliita oikeudenkäyntejä ellei asiat ole kunnolla solmussa. Liittoon kulumattomalla ei ole näitä tukia apunaan, vaan joutuu kääntymään maksullisen oikeusavun piiriin, ja samalla kantamaan taloudellisen riskin itse.


  • Anonyymi

   Kannattaa huomioida, että YTK on työnantajien perustama kassa ja esim. A-kassa on työntekijöiden/ammattiliittojen. A-kassaan voi liittyä ammattiliiton kautta tai ilman liiton jäsenyyttä ja on myös halvempi kuin YTK.

   YTK yhdistys tarjoaa toki myös "lakipalveluita", mutta heikommilla ehdoilla kuin liitot.

   • Anonyymi

    Alle kolmen tonnin kuukausi ansioilla YTK on 4. kallein työttömyyskassa. Neljän tonnin kuukausiansioilla YTK on kaikkien työttömyyskassojen listauksessa sijalla 10 edullisimmasta kalleimpaan, mutta siltikin kaikkien työttömyyskassojen keskiarvoa kalliimpi. Millään tulotasolla YTK ei ole kaikkein edullisin, itseasiassa päinvastoin.

    https://www.tyj.fi/tyottomyyskassat/jasenmaksut/


  • Anonyymi

   Jos työntekijä kuuluu vain työttömyyskassaan, niin onko hänellä oikeus vaatia itselleen palkankorotusta, että palkka olisi työehtosopimuksen mukainen.

   • Anonyymi

    No tietenkin,!


   • Anonyymi

    On oikeus vaatia mutta ainakin omalla kohdallani työnantajat ovat vain läsäyttäneet irtisanomislapun nokan eteen siinä vaiheessa kun Tes-mukaisia lisiä olen vaatinut. Liittokin vain yleensä levittelee käsiään näissä tapauksissa niin aika turhaa on kuitenkin olla liitonkaan jäsen.


  • Anonyymi

   olen aika kuulunut YTK:hon ja aina olen saanut työpaikassani paremmat korotukset ja muut edut kuin nämä seko_AY-tyypit, jotka eivät osaa muuta kuin uhota.

  • Anonyymi

   Ihan sama on liittyä minkä tahansa ammattiliiton pelkkään kassaan. Kulut vain kassan jäsenmaksu, ei ay-jäsenmaksuja, mutta ei myöskään jäsenetuja, kuten lakimiehen apua työsuhdeasioissa.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Seiska: "Naimisissa oleva kansanedustaja Matias Mäkynen (SDP) iski nuoren opiskelijan"

   https://www.seiska.fi/Kotimaa/Skandaalipaljastus-Naimisissa-oleva-kansanedustaja-Matias-Makynen-iski-nuoren-opiskelijan "Opiskelija on kertonut lähip
   Maailman menoa
   720
   7297
  2. Ota muhun yhteyttä

   Jotakin kautta. Selvitetään asiat..
   Ikävä
   83
   1483
  3. Purra on täysin oikeassa: EU:sta voi ja pitää erota

   Britannialle ei ole koitunut todellisuudessa mitään haittaa siitä, että se erosi EU:sta. Ei ainakaan Maailman Pankin tilastojen mukaan. Erilaiset "asi
   Perussuomalaiset
   226
   1064
  4. "Haitta-poliitikko" Riikka Purra sai täyslaidallisen yritysjohtajilta

   "Vastuutonta isänmaan vahingoittamista" Useat yritysjohtajat kritisoivat perussuomalaisten maahanmuuttolinjaa. Muun muassa sijoittaja ja yrittäjä Pet
   Maailman menoa
   667
   1038
  5. Ilman heijastinta ?

   Kauhavalla lenkkeilijä menehtyi auton törmättyä päin. Kyllä se heijastin on halpa henkivakuutus pimeällä, toki ei ole tietoa että onko heijastinta käy
   Kauhava
   16
   1006
  6. Martinan Emma gaala.

   Luuleeko Martina olevansa koko Emmagaalan pääjehu vai mikä on? Monta päivää jo laittanut itseään gaalaa varten,ja tottakai, pois kotoa hotelliin pakko
   Kotimaiset julkkisjuorut
   214
   929
  7. Olen tajunnut että tein virheen

   Kun meidän yhteys katkesi. Olisit ollut se oikea nainen mulle, miten enää voisin asian korjata? Olen pahoillani.
   Ikävä
   102
   889
  8. Ohjeita nettideittailun aloittaville

   Voisin kuvitella, että tätä aihetta on palstalla suhteellisen paljon jo käsitelty, mutta en alkanut kaivella mitään arkistoja. Kertokaapa mitä vinkke
   Sinkut
   135
   820
  9. Kiersin männä keänä entisiä tuttavia etsimässä

   Pitkää Timppaa en löytänyt, enkä myöskään veljeksiä. Härkökankaalla oli joku kone edessä tutkailessani. Kaipa ne entiset tuttavani jossakin siellä ov
   Suomussalmi
   55
   763
  10. Mies mikä on sun mielestä suurin

   este sille ettei meidän tutustuminen ole edennyt? Ja uskotko vielä että tavataan?
   Ikävä
   50
   745
  Aihe