Tuntipalkka urakkavauhdilla

Anonyymi-ap

Mitenköhän on asian laita. Muiden näkökulmasta, sellasesta asiasta. Että rakennusliikkeen yritys ottaa pieniä remontti hommia , urakkasopimuksella asiakkaan kanssa. Työntekiä tekee remontin kuitenki urakkatyön tuntipalkalla klo 7-16työ ajalla, ylityöt maksetaa prosentteina , pelkällä ruokatauolla ja työnjohtaja painostaa tekemää ne remontit päivässä tai kahdessa . Riippuen miten työnjohtaja on arvioinni työn keston. Esimerkiksi savupiipun purku ja uudestaan muuraus ja hattuvalu. 1 pv. Miettien et homma tehdää yksin. Purkujäte pois katolta ja tiilet katolle plus muu materiaali. Kysymys kuuluukin. Kuuluisiko työntekijällä olla myös urakkapalkka urakkavauhdilla vai että , ku on tunti töissä nii on myös tuntivauhti ja normaalit tuntityöntekijän tauot. Tai tuntiliksa ja urakkavauhti? Tällähetkellä tuntiliksa ja urakkavauhti ja ylityö tunnit ja 1 ruokatauko. Omasta mielestä kuuluisi olla urakkapalkka ja urakkavauhti .

6

485

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ei kyl mulle natsais. Yksin repii tuntiliksal urakkavauhtii yhel tauolla. Kyl se niin on. Urakka hommista urakkaliksat , urakkavuhti jos on tollasii aikatalutulsil. Niin se menee et tuntiliksalaisena asiaan kuuluvat tauot ja tunti vauhti. Oli homma mikä tahansa ja aikataulu mikä tahansa. Siin kusee työn johto ja toimitusjohto omille nilkoille. Oli se sit pikkuhomma tai iso homma. Urakassa. Nevotellaa palkka . Työnsuorittajien kanssa. mikä kohtaa työn määrää ja työn valmitumis päivää kun kohteen pitää olla valmis. Työn johtaja sopii asiakkaan kanssa urakkahinnan mikä vastaa työn määrää ja laatua ja aika taulun. Mikä tietenki pitäis olla . Järkeen käyvä.siin sit urakkatyöntekijät suunittelee omat tauotuksen . Vaik yks ruokkis. Urakkahinta asiakkaalle ja tuntiliksatyöntekijälle. Kyl siin kans niiku oikee mestarit.

    • Anonyymi

      Yksin ei saa työmaalla työskennellä, varsinkaan katolla tehtävää työtä. Minkähän moinen ämpäriurakoitsija se työnantaja on?

      • Anonyymi

        työturvallisuuden lisäksi raskaammassa työssä on työvaiheita joita ei yksin pysty mitenkään tekemään. Kiinni pitämistä , nostelua ja materiaalin siirtämistä. Parityöskentely tehostaa useinkin työn laatua ja nopeutta.


    • Anonyymi

      Ilmiö urakkavauhdista tuntipalkalla on ollut käytössä jo ainakin vuosikymmenen ellei jo kaksikin. Samalla vielä se tuntiliksa on jäänyt samalle ajanjaksolle eli on täysin kannattamatonta tehdä käytännössä urakkaa mistä ei makseta mitään muuta kuin ruputatuntiliksaa.

      Kyllä on liitot ja firmat hyvää pataa keskenään kun tällaisen kusetuksen ovat tehneet ja suomalainen duunari vain myy hanuriaan entiseen malliin.

    • Anonyymi

      Kyllähän ne aina yrittävät hoputtaa tekemään urakkavauhtia mutta olen kyllä silti tehnyt ihan rauhallisesti omaan tahtiin. Välillä saattaa tulla lopputili mutta mitä sitten, aina löytyy uusi paikka. Ennen pitkää tällaisilta työnantajilta loppuu tekijät ja sen myötä liiketoiminta.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      231
      16685
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      22
      2098
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      110
      1930
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      187
      1700
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      119
      1443
    6. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1092
    7. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      216
      952
    8. Elämääni tulee pian uusi uros

      Se on sinisilmäinen, blondi. 😍 Toivottavasti tämä ok?
      Ikävä
      119
      847
    9. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      61
      738
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      210
      722
    Aihe