Vihreää vetyä biomassasta 1.5 euroa/kg - 3 euroa/kg

Anonyymi-ap

Lyhyen kierron periaatteella paikallisesta / alueellisesta biomassasta tuotettua vihreää vetyä saadaan jo nyt tuotettua hyvin maltilliseen hintaan ja tämä ilman tukieuroja. Mahdolliset EU:n vetytukipaketin boostit ovat sitten vielä ihan erikseen. Lisäksi tuo prosessi on maltillisesti energiaa vaativa vs. elektrolyysi.

Tuon patentoidun metodin etuna on se, että Haffner Energyn valmistamia eri tehoisia tuotanoyksiköitä on helppo laittaa pystyyn minne vain eri käyttötarpeisiin, tuotantolaitoksille kuin maatalouteenkin ja se tapahtuu liki plug and play-periaatteella.

Lisäbonus, tuon prosessin myötä syntyy myös uudistuvaa vihreää kaasua.

Lisäksi, tuolla prosessilla syntyy carbon negatiivistä vihreää vetyä.

Haffner Energy

Vihreää vetyä ___ €1.5/kg and €3/kg ___ on jo todellisuutta.

"Biomass allows the production of hydrogen at very competitive cost, between
€1.5/kg and €3/kg."

"Our process gives value to sustainable biomass, producing ‘green’ hydrogen on demand, without intermittency, and provides a complementary solution for decarbonization thanks to biochar co-production."

- https://www.haffner-energy.com/2022/11/18/lancement-du-hydrogen-report-2022-a-la-cop27-entretien-avec-philippe-haffner-sur-la-production-dhydrogene-par-thermolyse-de-la-biomassether/?lang=en

"HYNOCA® is an industrial world game-changer solution for the production of competitive renewable hydrogen, which is produced by thermolysis and steam-cracking of various biomasses (independently from electricity). "

- https://www.haffner-energy.com/renewable-hydrogen-with-hynoca/?lang=en

Vetytalouden saralla on paljon vedyn tuotannon eri mahdollisuuksia ja ne, sekä niiden hyötysuhde kehittyy kaiken aikaa, vaikka elektrolyysillä tuotetun vedyn haasteena on sen merkittävä energian tarve.

ps. Oulun yliopston tulisi kyllä saada jostakin vuosittainen rahoitus tutkimuksensa loppuun viemiseen, se olisi vain pisara vetytaloudessa jo liikkuvista mittavista pääomista.

"Oulussa kehitetään menetelmää, joka voisi mullistaa maailman energiatalouden – ratkaisun avaimet ovat auringossa"

- https://yle.fi/a/3-12135362

16

65

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Sitten sodan alkamisen jälkeen investoinnit vihreään vetyyn, kuin vetytalouden tukikin on kasvanut voimakkasti niin EU:ssa kuin USA:ssakin.

      Mitä vety-yksityisautoiluun EU:ssa tulee, niin sen mahdollinen yleistyminen on varmastikin varsin kaukana tulevaisuudessa, ei heti tämän tai heti huomisen todellisuutta. Prioriteettinä teollisuus ym. raskaammat toimialueet. Myös vihreän vedyn massatuotanto tulisi ensin saada linjaan, vety kuluttajaystävälliselle tasolle ja raskaampi liikenne "ruokittua" ennen kuin voisi ajatella laajemmin yksityisautoilua.

      Kuitenkin mm. Stellantis, Michelin ja Faurecia sekä monet muut tahot jatkavat aktiivista vetyliikenteeseen raskaasti investointia, eli ko. tahoilla näyttään riittävän vakaata luottoa sen pitkän aikajanan tulevaisuuteen.

      "Europe’s energy crisis is boosting green hydrogen. Is it finally a real alternative?"

      "In just a few months, the Ukraine war also sparked $73 billion (€71 billion) in fresh investment in green hydrogen, he wrote in a recent report on the topic."

      "The European Union has launched a €3 billion green hydrogen bank to support the sector, while the United States introduced a massive tax credit of $3/kg to the production of green hydrogen via its Inflation Reduction Act (IRA)."

      "The US move has proved a remarkable boon, driving the cost of new green hydrogen products below $2/kg, to the point where it becomes “too cheap” to ignore, Mbuk told Euronews Next."

      - https://www.euronews.com/next/2022/11/24/europe-energy-crisis-is-boosting-green-hydrogen-is-it-finally-a-real-alternative

      • Anonyymi

        Mitkään liikeyritykset eivät pysty muuttamaan fysiikan lakeja. Kas kun vedyn valmistaminen vaatii paljon enemmän energiaa kuin mitä se pystyy takaisin luovuttamaan. Mutta mitäpä tosiasioista, kannattaa ennemmin luottaa liikemiehiin. Nimimerkki Nyt. liike.com


    • Anonyymi

      Olipa kerran...

    • Anonyymi

      Haffner Energyn talousluvut ei oikein vakuuta kun alle vuodessa kurssi on tippunut voimakkaasti noin 8 eurosta alle 2 euroon. Mutta jos ovat keksineet aidosti toimivan "tuotteen", niin sitten on toivoa käänteestä ja nyt sen osakkeita kannattaisi ostaa. Kohdassa "Tekninen yhteenveto" on kuitenkin voimakkaasti myyntisuosituksia useammassa kohdassa tällä hetkellä, joten huonolta näyttää. Iso riski myös ettei "tuote" toimi kuten on puhuttu ja tällä koitetaan vakuutella sijoittajia investoimaan lisää pelastaen firman.

      https://fi.investing.com/equities/haffner-energy

      • Anonyymi

        Eiköhän tämän vetyhöpötyksen tarkoitus ole juuri pump and dump.

        Hypetetään firmoja, ja jos kurssi nousee, myydään tyhmyyttään ostetut osakkeet. Tämä tosin jäänee vain haaveeksi.

        Suurin vetyikoni, Nikola on jo pudonut 65 taalasta 2,6 taalaan. En juuri näe toivoa alan firmoilla, vety liikennekäytössä on kuollut idea.


      • Anonyymi

        Kyseessä on tuore listautuminen, joskaan eivät ole aivan eilisen teeren poikasia.

        Luonnollisestikin sillä on mittavat etupainotteiset investoinnit, mutta kannattaa katsoa myös varsin kattava omapääoma. IPO:n jälkeen se on aloittanut tuotantolaitoksen pystyyn laiton, henkilökunnan rekrytoinnin jne. eli kyse on aivan alkutaipaleella olevasta firmasta. Perinteiset arvotusmittarit eivä toimi vielä tuossa vaiheessa olevaan firmaan.

        Moni sen asiakkaista odottaa EU-tukipaketin saamisen ehtojen selkiytymistä / linjaamista ennen tilauksen allekirjoitamista. Tukien ehtojen pitäisi selvitä alkuvuodesta / ensimmäisen neljänneksen aikaan.

        Omistajat itse ovat siihen myös taloudellisesti sitoutuneet ja onhan siellä näemmä Handelsbankenkin pienillä siivuilla.

        Melko monen suht' tuoreen IPO-vetyfirman kurssitaso on flopannut reippaasti, mutta viisaintahan onkin odottaa tarkkaillen vaikka vuosi pari ja katsoa miten toiminta etenee.

        "Haffner Energy : A resounding success for the IPO of Haffner Energy" - 31 January 2022

        - https://www.marketscreener.com/quote/stock/HAFFNER-ENERGY-132629334/news/Haffner-Energy-A-resounding-success-for-the-IPO-of-Haffner-Energy-39627365/

        "Haffner Energy Announces its Half-Year Results Ending September 30, 2022"

        - https://www.haffner-energy.com/2022/12/19/haffner-energy-annonce-la-publication-de-ses-resultats-semestriels-clos-au-30-septembre-2022/?lang=en

        HAFFNER ENERGY (X1B) :

        - https://www.marketscreener.com/quote/stock/HAFFNER-ENERGY-133464481/company/


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eiköhän tämän vetyhöpötyksen tarkoitus ole juuri pump and dump.

        Hypetetään firmoja, ja jos kurssi nousee, myydään tyhmyyttään ostetut osakkeet. Tämä tosin jäänee vain haaveeksi.

        Suurin vetyikoni, Nikola on jo pudonut 65 taalasta 2,6 taalaan. En juuri näe toivoa alan firmoilla, vety liikennekäytössä on kuollut idea.

        "Suurin vetyikoni, Nikola on jo pudonut 65 taalasta 2,6 taalaan. En juuri näe toivoa alan firmoilla, vety liikennekäytössä on kuollut idea."

        Lievästikin ilmaisten kovin epärelevantti rinnastus yrityksenä toimialueineen. Mistä hatusta lienee tuo kommentoijan "suurin vetyikoni" sitten on taiottu.

        "Nikola Corporation is an American manufacturer of heavy-duty commercial battery-electric vehicles, fuel-cell electric vehicles, and energy solutions."

        - https://en.wikipedia.org/wiki/Nikola_Corporation


      • Anonyymi

        "Iso riski myös ettei "tuote" toimi kuten on puhuttu ja tällä koitetaan vakuutella sijoittajia investoimaan lisää pelastaen firman."

        Firman tausta huomioiden on olemassa myös suuri riski sille, että sen energiayksikkö täyttää varsin hyvin sille asetetut tavoitteet. Epärelevanteilla tulevaisuuden peloilla ja jäkiviisauksillaa on haastavaa rakentaa toimivaa tuotantoa millään elämänalueella.

        Yrityksen vety-toiminta on kiinnostavassa relistisen toteutuksen alkuvaiheen etapissa ja jos se vastaa odotuksiin, niin se tulee olemaan ainutlaatuinen lajissaan. Vuosi pari vielä, niin eiköhän silloin viimeistään selkene millainen hevonen on kyseessä.

        Strasbourg

        "Launched in August 2019, the first Hynoca industrial unit was delivered in February 2021. The station is expected to open for commercial hydrogen production in 2023. Once operational, the unit will produce up to 720kg/ day of H2 syngas called Hypergas."

        - https://www.haffner-energy.com/hydrogen-from-biomass-our-first-r-hynoca-station-in-strasbourg/?lang=en

        KEY PROJECTS: http://www.haffner-energy.com/key-projects/?lang=en


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Mikäli tuollaisen firman kokee vetyalan referenssinä ja sen kautta koettaa yleistellen extrapolata, niin on ymmärrettävää miten on arvioidensa kanssa pahoin hukassa ja tuuliajolla.

        Toistetaan:

        "Nikola Corporation is an American manufacturer of heavy-duty commercial battery-electric vehicles, fuel-cell electric vehicles, and energy solutions."

        Lisäksi: Fraud allegations and guilty verdict (2020-2022)

        - https://en.wikipedia.org/wiki/Nikola_Corporation

        Tuon huijari-firman patteri- ja vetyrekkavalmistus, sekä elektrolyysillä energian tuotanto eivät linjaudu millään tavoin avauksen firmaan ja sen toimintamalliin, vaikka se nyt koetetaan tämän avauksen alle vieläpä toistamiseen tunkea.

        Alla olevatkin firmat ovat aivan eri planeetalta kuin tuo fererenssinä kokemasi Nikola.

        "Faurecia Michelin hydrogen company"

        "Stellantis plans to acquire stake in Symbio, a Faurecia Michelin hydrogen company and leader in fuel cell technologies for mobility industry"

        - https://www.michelin.com/en/press-releases/stellantis-plans-to-acquire-stake-in-symbio-a-faurecia-michelin-hydrogen-company-and-leader-in-fuel-cell-technologies-for-mobility-industry/

        Lisähuomautus. Avauksessa on kyse vihreän vedyn tuotannon eri mahdollisuuksista ja sen kustannuksista ja nyt ei ole kyse perinteisestä elektrolyysistä, vaan biomassasta tuotetusta vihreästä vedystä.


    • Anonyymi

      Kun tutkii useampia uusia vetyfirmojen osakekursseja, niin monen kurssi on tippunut selvästi. Vain pieni osa on menestynyt. On siis riski että puheet ovat suurempia kuin teot.

      • Anonyymi

        "Kun tutkii useampia uusia vetyfirmojen osakekursseja, niin monen kurssi on tippunut selvästi."

        Aivan vastaavasti voi katsella yleensäkin listautumisia, joista lienee 80% (?) laskee reippaastikin jo heti ensimmäisen vuoden aikana. Harvempaan IPOon kannattaa osallistua, sillä ovat varsin riskialttiita, eikä välttämättä edes saa haluamaansa osakemäärää.

        Toisaalta, pelkkään listautumisen jälkeiseen kurssitasoon tuijottelu ei itsessään kerro mitään itse yrityksen potentiaalista pitkällä aikajanalla.

        Vetyfirmoihinkaan ei välttämättä kannata heti tuoreeltaan investoida, vaan tarkkailla vuosi parikin miten toiminta kehittyy. Ainahan sijoittaessaan tulee olla vakuuttunut yrityksen potentiaalista, sekä yritysjohdon pätevyydestä.

        Mutta nyt avauksen tapauksessa on tietääkseni ainut patenttiperheineen oleva yritys (?), jonka valmistamilla laitteistolla voidaan energiaystävällisesti (vs. elektrolyysi) tuottaa biomassasta vihreää vetyä ko. hintahaarukassa.


    • Anonyymi

      Tänään Haffner Energyn kurssi +33,73 % ... no, paljonhan se olikin laskenut IPOsta.

      Kurssi kävi alimmillaan 1.75e ja 'the net book value per share' on arvioitu 0,99 e.

      Toki eihän tuon kaltaisen alkutaipaleellaan olevan yrityksen pelkät numerot kaikkea kerro ja kurssi voi heilahdella rajustikin.

      "Haffner Energy launches IPO" (7,50 e)

      - https://www.haffner-energy.com/2022/01/31/haffner-energy-launches-ipo/?lang=en

    • Anonyymi

      Jälleen tänään Haffner Energyn kurssi on nousussa noin 28%:a.

      Onkohan suomalaiset instituutionaaliset sijoittajat lukenneet tämän avauksen, löytäneet yrityksen, lukeneet sen profiilin ja siirtyneet firman osakkaiksi ... no, vakavemmin, onhan tuo hyvin pienivaihtoinen ja pienillä euro-volyymeillä oleva osake, mutta vaikuttaisi kun suuren pudotuksen jälkeinen liiankin vauhdikas tasokorjaus olisi meneillään osaritiedotteeen jälkeen ... saapa nähdä onko tukevalla pohjalla.

      "Haffner Energy : A review of 2022's highlights & looking forward to 2023!"

      - https://www.marketscreener.com/quote/stock/HAFFNER-ENERGY-132629334/news/Haffner-Energy-A-review-of-2022-s-highlights-looking-forward-to-2023-42649558/

      "Haffner Energy successfully renews its ISO 9001:2015 certification" 12/22/2022

      - https://www.marketscreener.com/quote/stock/HAFFNER-ENERGY-132629334/news/Haffner-Energy-successfully-renews-its-ISO-9001-2015-certification-42607009/

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Sveitissä haetaan toinen toistaan tukevia monipuolisia ratkaisuja ympäristöllisesti kestäville energiaratkaisuille.

      "Swiss start-ups and Swiss-based multinational companies are developing promising and often little-known solutions to address global warming. We visited several Swiss companies that are working to tackle the climate crisis."

      "Biomass and geothermal energy" - H2 bois & Haffner Enerfy

      - https://www.houseofswitzerland.org/swissstories/environment/swiss-technology-tackles-climate-crisis

      Sveitsissä H2 bois valitsi Haffner Energyn systeemin tuottamaan paikallisesta biomassasta _carbon negatiivistä_ vihreää vetyä paikalliselle teollisuudelle ja ylijäämä raskaalle liikenteelle, rekoille ja buseille.

      "H2 bois a sélectionné le procédé industriel novateur Hynoca® de l’entreprise Haffner Energy. Il se distingue par son efficacité énergétique et son haut niveau de maturité technologique."

      - https://www.h2bois.ch/Produits/Hydrogene/Presentation

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1247
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      18
      1231
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1159
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1154
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1134
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1133
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1118
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1114
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1105
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1100
    Aihe