Mies kosii muttei haluakkaan naimisiin, wtf?

Anonyymi-ap

Mies kosi muutama vuosi sitten, mutta ei enään haluakkaan naimisiin. Ei antanut tarkempaa selitystä sille että miksi mieli olikin muuttunut. Yli puolet avioliitiista kuulemma päättyy eroon. Tottahan se toki on en kiistä. Tyhmä logiikka ensin kosia koska tiesi tasan että haluan naimisiin.
Kuvittelin itsekkin että hän haluaa myös. Olisi jo suhteen alussa tämän asian ilmaissut. Koitin ehdottaa pelkkiä maistraattihäitä ilman kalliita prinsessahäitä, mutta ei kelpaa. Muuten kyllä juridisesti koittanut asiat hoitaa mallilleen. Juridisesti avioliitto on edelleen vahvin vaikka onneksi avoliiton oikeudet ovat parantuneet. Lähinnä vituttaa tälläinen suuri epäluottamus minua kohtaan. Mikä logiikka on kosia ja sitten ei todetaan että eipäs sittenkään kun erotaan todennäköisesti kuitenkin? WTF ei voi muuta todeta. Tokihan ketään ei voi pakottaa naimisiin ja on hänellä sinällänsä oikeus mielipiteen muutokseen, mutta silti se tuntuu vittuilulle. Vaikea sopeutua ajatukseen että en koskaan olekkaan vaimo. En ihan pikkukummassa kehtaisi erotakkaan, mutta toisaalta oisko parempi nyt eikä myöhemmin? Kokemuksia? Sopeutuuko tähän?

18

664

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mies on muuttanut mielensä tai ehkä hän kosi vain koska tiesi sun odottavan sitä ja toivoi, että unohdat sen itse naimisiinmenon. Miehellä on oikeus olla haluamatta naimisiin, mutta kieltämättä on hyvin epäreilua kosia, jos ei ole aikomustakaan mennä naimisiin ja tietää toisen haluavan naimisiin.

      Itse en ole koskaan halunnut naimisiin, mutta kosittu on. Yksi eksäni halusi mennä ihan vaan kihloihin. Joillekin ihmisille kihlaus on joku "kevytavioliitto". He kuvittelevat, että kihloissa olo on muka vakavampaa kuin avoliitto, mutta vähemmän vakavaa kuin avioliitto. Koomista, mutta totta. Mulle on opetettu, että kihlaus on lupaus avioliitosta ja koska en ole naimisiin menossa, en myöskään suostu kihloihin.

    • Anonyymi

      Anna kenkää. Meillä jatku toi venkoilu vaikka kuinka kauan. Puhuuvat vaan läpiä päähänsä. Fakta tieto: jos pettää kerran pettää aina jos lyö kerran lyö aina jos puhuu paskaa puhuu toisenki kerran. Jätät vaan kerran 👍
      Vanha kansaa velloo. Mulla se on uuden vuoden lupaus😊🕊 se on kerrasta poikki sanon suoraan sen

      • Anonyymi

        👍🏼😊


    • Anonyymi

      Ehk hiukan tökeröä odotattaa useita vuosia kihlauksesta vaikka tietysti jokaisella on oikeus muuttaa mielipidettään, vaikuttaa vain ettei hän silloinkaan ollut tosissaan ja näin sai sinut pidettyä suhteessa/ostettua aikaa. Yleensähän kihlauksesta mennään avioon n. puolessa vuodessa. Avioliitossakin voi mielipide ja tunteet parissuhteesta muuttua mikä onkin sitten avioero. Sitähän se elämä on. Mutta en usko että tulet koskaan hyväksymään tuota asia ettei sinusta tule vaimo. Mihinkään eroon eikä parisuhteen päättymiseen yleensäkkään tarvitse olla ns. hyvää syytä. Se että toinen haluaa erota on aivan riittävä syy! Ketään ei voi omistaa, ei edes avioliitossa. Se ei ole kauppasopimus.

      Itse tiedän että haluan joskus naimisiin, haluan olla vaimo. En ole uskovainen mutta minulle se on symboli kahden ihmisen sitoutumisesta toisiinsa, rakkaudella. Ei välttämättä lopullinen mutta se on hyväksyttävä tosiasia jos niin käy. Nämä asiat on hyvä käydä jo tapailuvaiheessa läpi ja huomata myös ne seikat jos toinen epäröi ja sanoo asioita miellyttääkseen.

      • Anonyymi

        Ei ollut mahdollista mennä heti naimisiin, koska silloin oli vielä ajatuksena järjestää tavalliset häät juhlineen eikä pelkästään kaksistaan mennä maistraattiin. Tökeröstä voidaan olla montaa mieltä. Olihan tässä kaiken kukkuraksi koronarajoituksetkin välissä jotka hankaloitti kaikkea muutakin normaalia elämää. Toisaalta tän siitä saa kun antaa ajan kulua...
        Ap


    • Anonyymi

      Ei se maksa parissa kesässä juuri muuksi muutu. Se pitää kantaa koko elämänajan.

    • No kyllä kai mielipidettään saa muuttaa.

      Silloin hän on ehkä ajatellut sinun olevan avioliittoon sopiva, mutta oltuaan sinun kanssa yhdessä pidempään, huomasikin ettei. Esimerkiksi korona-aikana moni pari tajusi, että ei viihdykään toisen kanssa, kun tehdään etätöitä kotona.

      • Anonyymi

        Sinällään tajuan tuon. Vaan jos on tajuannut "ettei ole avioliittoon sopiva", niin eikö silloin ole syytä erota, eikä vain ilmoittaa ettei halua naimisiin?

        nm. mietin vaan


      • Anonyymi kirjoitti:

        Sinällään tajuan tuon. Vaan jos on tajuannut "ettei ole avioliittoon sopiva", niin eikö silloin ole syytä erota, eikä vain ilmoittaa ettei halua naimisiin?

        nm. mietin vaan

        No jos kaikki olisi kuin oppikirjasta, niin tottakai.

        Ihmiset kuitenkin epäröivät ja jahkailevat. Syitä voi olla niin monia.

        - miestä on ruvennut epäilyttämään, mutta haluaa kuitenkin katsoa vielä
        - mies ei saa aikaiseksi syystä taikka toisesta
        - mies on jostain syystä ajatellut, että avio-oikeus omaisuuteen voisi olla hänelle huonoksi
        - mies voi odottaa löytävänsä uuden suhteen ja päättää nykyisen vasta sitten


    • Anonyymi

      En mene koskaan kihloihin enkä naimisiin.

      • Anonyymi

        Viisaampi kun ei hanki minkäänlaista puolisoakaan. Helpommalla pääsee


    • Anonyymi

      Piakkoin muutan yksin asumaan ja pysyn siellä omin ehdoin. 🤗😊😁😋🤧

    • Anonyymi

      lisäten edelliseen: päätös koskee koko loppuelämääni.
      I'm happy.
      😅😂😆🙂🤗😊😁🌻🐤🌹😶😚💛

    • Anonyymi

      Sorry, mutta koskaan ei pidä kuvitella. Pitää kysyä ja keskustella ja silloinkin, vaikka mies olisi kosinut. Varmoja asioita on vain elokuvissa. Sinun tilanteessasi, jos olette jo keskustelleet, niin eroasin miehestä perustellen erilaisiin näkemyksiin tulevaisuudesta. Sulla on oikeus haluta naimisiin. Mä jätin exäni siitä syystä, että hän ei halunnut naimisiin, vaikka kuinka koetin pehmittää. Meidän suhde kesti 14 vuotta, älä odota niin kauaa!

      • Anonyymi

        Entinen mieheni taas halusi naimisiin sukulaisten takia, kun lapsi oli tulossa. Suostuin, vaikka itse en naimisiin halunnut, kun se ei kuitenkaan mitään muuttanut. No, siinä se 25vuotta meni, enkä huomannut mitään muutosta erotessanikaan. Samanlaisena jatkui elämäni ennen avioon menemistä, aviossa ollessa ja sitten erotessa.

        Ei se avioliitto nyt niin ihmeellinen asia ole!


    • Anonyymi

      Mies on pettänyt. Vaikka jo vuosia sitten.
      Ei pysty enää naimisiinmenoon, koska omatunto. Tietää, ettei suhde ole enää se, mikä alussa oli suunnitelmineen.

      • Anonyymi

        Näin se voi olla.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miehen lapsettomuus keski-ikäisten deittailussa

      Tällä palstalla esitetään usein ajatus, jonka mukaan lapsia saanut nainen olisi parisuhdemarkkinoilla huonommassa asemas
      Sinkut
      277
      2316
    2. Kunpa voisin halata sinua

      ja sanoa sinulle miten onnellinen olen siitä, että olet elämässäni. Mutta et ole halausetäisyydellä... etkä elämässäni.
      Ikävä
      44
      1113
    3. Mikä oli se hetki

      kun tajusit rakastuneesi?
      Ikävä
      76
      1051
    4. Muut yrittää seata meidän välejä

      Nainen, oot varmaan sen myös huomannut. Ihan irl oon sen huomannut jo hyvän aikaa. Eihän anneta sen häiritä.
      Ikävä
      100
      1033
    5. Miksi Suomi ärsyttää Venäjää?

      Jatkuvasti? Hyvin suomen herrat tietää, että tuo DCA-sopimus on paha ärsyke Venäjälle. eihän Venäjä ole hyökännyt Suomen
      Maailman menoa
      274
      872
    6. Kun unohdat tämän

      Sivuston, unohdat myös meidät nopeammin. Kokeile. Naiselle.
      Ikävä
      79
      815
    7. Jotenkin tätä asiaa pitää nyt käsitellä

      Vaikka sitten anomuumisti. Olen lähestulkoon rakastunut vanhempaan mieheen mutta tämä ei nyt oikein suju niin kuin pitäi
      Ikävä
      72
      799
    8. Älä turhaan nainen ikävöi minua

      Olen sellainen jäntevä pantteri ja sinä jo melkein rollaattorikamaa. Ei onnistu mikään.
      Ikävä
      64
      690
    9. Meillä olisi kaunis kesä

      Yhden viestin päässä. Haluaisin tutustua. Vaikka oltaisiin vaan ystäviä. Eikä mitään vaan vähättelyä. Ajattelen et olet
      Ikävä
      17
      680
    10. Kuinka paljon voi olla rakastunut..

      ....ja välittää ihmisestä jota ei edes tunnen kunnolla? Eikö silloin ole kysymys jostain suuremmasta? Mitä on yhteenkuul
      Ikävä
      64
      679
    Aihe