Tähän ei patteriauto taivu

Anonyymi-ap

EU-direktiivi kieltää uusien polttomoottoriautojen myynnin vuodesta 2035 alkaen.

Miten EU-maissa huolehditaan maanpuolustuksesta sekä yhteiskuntien huoltovarmuudesta tuon yksisilmäisen politiikaan seuraamuksena, josta alan todelliset ammattilaisetkin ovat vakavan huolensa tuoneet julki.

Patteriautoista ei yksinkertaisesti ole vastaamaan tuohon tarpeeseen.

"Sisu GTP on monipuolinen uusi maastoajoneuvo"

- https://reservilainen.fi/sisu-gtp-on-monipuolinen-uusi-maastoajoneuvo/

"SISU GTP 4×4 off-road vehicles delivered to the Finnish Army"

- https://www.edrmagazine.eu/sisu-gtp-4x4-off-road-vehicles-delivered-to-the-finnish-army

Myynnissä:

- https://www.nettiauto.com/sisu/gtp/12971733?utm_source=iltalehti.fi&utm_medium=almainternal&utm_campaign=kiintea_nettiauto_kohdenosto&utm_content=kiintea_kohdenosto_katsotuimmat

Ilmeisesti tuollaisen saisi halutessaan myös yksityiskäyttöön ($), joka olisi varmasti melko vahva näky kun sellaisella lähtisi EU:ta kiertelemään, joskin ongelmana on se ettei sillä saa ajaa päästörajoitealueilla joita on nykyisin pitkin eri maita. No, ainakin polttoaineaseman pitäjät olisivat tyytyväisiä, sillä menovettä riskeeraa kulua reippasti.

11

128

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   En sähköautoilijana näe mitään ongelmaa, että armeija moisia käyttää. Näihin vehkeisiin voisi ne biopolttoaineet varata.

   • Anonyymi

    Ilmeisesti mielestäsi siis vain 13 v päästä Suomessa ei saisi myydä polttoainekäyttöisiä perämoottoreita, moottoriveneitä, mopoja, moottoripyöriä, lumilinkoja, ruohonleikkureita, siimaleikkureita, puutarhajyrsimiä, moottorisahoja yms polttomoottorilla toimivia pienkoneita. Miten muuten korvaisit dieselkäyttöiset retkeily- ja matkailuautot ja millä vetelisit asuntovaunua?
    Entä sähkön kotivalmistus, kielletäänkö aggregaatitkin?


   • Anonyymi

    "En sähköautoilijana näe mitään ongelmaa, että armeija moisia käyttää. Näihin vehkeisiin voisi ne biopolttoaineet varata."

    Kiinnostaisi tietää miten se, tarkemmin määrittelemättömän, biopolttoaineen tuottaminen saadaan kannattavaksi pienillä volymeillä vs. nykyinen polttomoottorikanta.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ilmeisesti mielestäsi siis vain 13 v päästä Suomessa ei saisi myydä polttoainekäyttöisiä perämoottoreita, moottoriveneitä, mopoja, moottoripyöriä, lumilinkoja, ruohonleikkureita, siimaleikkureita, puutarhajyrsimiä, moottorisahoja yms polttomoottorilla toimivia pienkoneita. Miten muuten korvaisit dieselkäyttöiset retkeily- ja matkailuautot ja millä vetelisit asuntovaunua?
    Entä sähkön kotivalmistus, kielletäänkö aggregaatitkin?

    Näin niinko sivusta seuraavana: Miten mahdoit kommentin "En sähköautoilijana näe mitään ongelmaa, että armeija moisia käyttää. Näihin vehkeisiin voisi ne biopolttoaineet varata." pohjalta päätyä tuohon arvioosi?

    Pienkoneiden CO2-päästö nyt on ihan lillukanvarsia, mutta ärsyttävää pörinää ne näin taajama-alueella pitävät. Itse olen tyytyväinen akkukäyttöisiin ruohon- ja siimaleikkureihini. Ja sähköautoonkin, ei sen puoleen.


  • Anonyymi

   Tästä aiheesta olen useampaankin kertaan palstalla maininnut, mutta patteriuden messiaanisuuden aivopesulle altistuminen vaikuttaa saavan aikaan putkikatseellista myopisuutta.

   #

   "Huoltovarmuus­keskus ja puolustus­ministeriö huolissaan autokannan sähköistymisestä"

   "Suomen huoltovarmuus voi kärsiä, mikäli tulevaisuuden liikennepolttoaineita ei voi varastoida luotettavasti tai esimerkiksi sopivia pakko-otettavia ajoneuvoja ei kriisin tulleen olekaan riittävästi saatavilla."

   - https://www.is.fi/autot/art-2000007853685.html

  • Anonyymi

   No vetyautoko sitten taipuu huoltovarmuuteen? Vetyinfa on helppo pommittaa nurin. Synteettinen polttoaine maksaa paljon nykyään eikä tietoa milloin sen kehityksessä tapahtuu kaupallinen läpimurto. Ei ole varmasti helppoa vastausta huoltovarmuuteen kuin antaa erikoislupa (armeijakalustolle) käyttää mitä energiaa haluavat.

   Paras ajoneuvo olisi varmaan kaasuauto jossa etanolimuutossarja. Eli voi ajaa kaasulla, bensalla ja etanolilla plus kalliilla synteettisellä bensalla. Todennäköisesti jotain noista energioista löytyy myös Suomessa sodan aikaan edes hetkellisesti riittävästi. Vihollisen vaikeata pommittaa kaikkea mahdollista nurin. Mutta autokannan uusiminen sitten myös maksaa paljon rahaa armeijan käyttöön, joten pitäisi olla salainen ohjelma saada kansalaiset koukutettu tälläisiin ajoneuvoihin ja ne voidaan pakkolunastaa valtiolle tarvittaessa kriisiaikana.

   • Anonyymi

    "No vetyautoko sitten taipuu huoltovarmuuteen?"

    Missä noin olen vakuutellut? Mutta huoltovarmuuteen hajautetun tuotannon vety voisi soveltuakin, mutta tuskimpa armeijan käyttöön.

    "Ei ole varmasti helppoa vastausta huoltovarmuuteen kuin antaa erikoislupa (armeijakalustolle) käyttää mitä energiaa haluavat."

    Tulisi vain voida tuottaa ja raffinoida dieseliä vain huoltovarmuuden ja armeijan tarpeisiin.

    Synteettisten polttoaineiden esoveltuvuudesta en osaa sanoa, sillä en tiedä niiden paloherkkyyttä vs. diesel. Bensakalustoahan armeijat eivät käytä, eivät edes 4x4 maastureissa.


   • Anonyymi

    Kuulemma EU:n tuella aletaan kohta rakentamaan vety-putkea Espanjasta ja Portugalista Saksaan. Monessa maassa vetyautoilla jo ajetaan.
    Nyt vaan nämä muutamat EU maat, jotka siis autoja valmistavat, haluavat ilman muuta pitää kiinni vuodesta 2035, sillä onhan kyseessä TUHANSIEN MILJARDIEN EUROJEN business. Vetyautot saavat siksi vielä odottaa Euroopassa.


  • Anonyymi

   Armeija kalustoa ei nuo määräykset päde, vai onko niillä nytkin päästörajoja yms…? Hihii!

  • Anonyymi

   Kriisiaikana armeija ei käytä henkilöautoja. Raskas liikenne (paketti-, maasto- ja kuorma-autot) käyttävät polttomoottoria edelleen kun henkilöautoista se kielletään.

   Vaikka EU kieltäisi polttomoottoriautojen valmistuksen, niitä voidaan tuoda maahan EU:n ulkopuolelta.

  • Anonyymi

   Juu armeijan ei tarvitse rekisteröidä autojaan joten voivat ajella sellaisilla kulkuneuvoilla kuin parhaakseen katsovat.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kerrotaanko maailmalle oikeasti Venäjän ja Ukrainan sodan syistä

   Vaikka kuinka yritän olla kartalla edes vähän niin silti on koko ajan pimenossa se syy, miksi Venäjä hyökkää Ukrainaan.. Ei tätä kerrota uutisissa. K
   Maailman menoa
   666
   2779
  2. Mitä ihmettä? Sofia Belorf kauppaa omaisuuttaan

   Onko vuokrat maksamatta, vai miksi myy käytettyjä luksusasusteitaan?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   169
   2101
  3. Syöksit minut syvälle masennukseen

   Olit se suurin syy suruuni, jos olen rehellinen. Mutta ethän voinut tietää. Et voinut tietää, että poljit rikkimennyttä. Mielestäni et ollut rehelline
   Ikävä
   227
   1471
  4. Entä jos me törmätään mies

   Sattumalta joskus?
   Ikävä
   46
   929
  5. Harmittaako sinua että pilasit välisi

   Ikävöimääsi ihmiseen tämän palstan takia?
   Ikävä
   69
   854
  6. Horoskooppi: Skorpionilla maltti on valttia, rapu kohtaa muutoksia, leijonalle apua epävarmuuteen...

   Uskotko horoskooppeihin? Lue tästä päivän horoskooppi ja katso, pitääkö se paikkaansa... Klikkaa: https://www.suomi24.fi/viihde/horoskooppi-skorpion
   Viihde ja kulttuuri
   8
   843
  7. Ökymenoa Monacossa! Valtteri Bottas esittelee harvoin julkisuudessa nähdyn Tiffany-rakkaansa tv:ssä

   No nyt on ökyä… F1-kuski Valtteri Bottas kutsui Maria Veitolan yökylään luksuskohteena ja rikkaiden asuinpaikkana tunnettuun Monacoon. Tiedossa mm.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   12
   807
  8. Ihanat kulta

   ne sun uudetkin hiukset...😍 Oot niin kaunis ja seksikäs ettei meinaa uskaltaa ees katsoa ettei uppoa liian syvälle katseesi lumoihin, mites siitä enä
   Ikävä
   35
   801
  9. Jos en järkeilisi tätä

   olisin jo antautunut sinulle kokonaan. Tämä himokin on ihan jotain käsittämätöntä. En tiedä mikä sinussa on, mutta olet saanut tämän naisen ihan sekai
   Ikävä
   21
   800
  10. Mitä aikuisen ihmisen pitää ymmärtää ihmissuhteista.

   1) Ihmiset jäävät elämääsi, jos ovat jäädäkseen. Heillä on vapaa tahto ja valinta. Jos he eivät valitse niin tehdä, se hyväksytään ja ymmärretään. Ilm
   Ikävä
   71
   791
  Aihe