Tähän ei patteriauto taivu

Anonyymi-ap

EU-direktiivi kieltää uusien polttomoottoriautojen myynnin vuodesta 2035 alkaen.

Miten EU-maissa huolehditaan maanpuolustuksesta sekä yhteiskuntien huoltovarmuudesta tuon yksisilmäisen politiikaan seuraamuksena, josta alan todelliset ammattilaisetkin ovat vakavan huolensa tuoneet julki.

Patteriautoista ei yksinkertaisesti ole vastaamaan tuohon tarpeeseen.

"Sisu GTP on monipuolinen uusi maastoajoneuvo"

- https://reservilainen.fi/sisu-gtp-on-monipuolinen-uusi-maastoajoneuvo/

"SISU GTP 4×4 off-road vehicles delivered to the Finnish Army"

- https://www.edrmagazine.eu/sisu-gtp-4x4-off-road-vehicles-delivered-to-the-finnish-army

Myynnissä:

- https://www.nettiauto.com/sisu/gtp/12971733?utm_source=iltalehti.fi&utm_medium=almainternal&utm_campaign=kiintea_nettiauto_kohdenosto&utm_content=kiintea_kohdenosto_katsotuimmat

Ilmeisesti tuollaisen saisi halutessaan myös yksityiskäyttöön ($), joka olisi varmasti melko vahva näky kun sellaisella lähtisi EU:ta kiertelemään, joskin ongelmana on se ettei sillä saa ajaa päästörajoitealueilla joita on nykyisin pitkin eri maita. No, ainakin polttoaineaseman pitäjät olisivat tyytyväisiä, sillä menovettä riskeeraa kulua reippasti.

11

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      En sähköautoilijana näe mitään ongelmaa, että armeija moisia käyttää. Näihin vehkeisiin voisi ne biopolttoaineet varata.

      • Anonyymi

        Ilmeisesti mielestäsi siis vain 13 v päästä Suomessa ei saisi myydä polttoainekäyttöisiä perämoottoreita, moottoriveneitä, mopoja, moottoripyöriä, lumilinkoja, ruohonleikkureita, siimaleikkureita, puutarhajyrsimiä, moottorisahoja yms polttomoottorilla toimivia pienkoneita. Miten muuten korvaisit dieselkäyttöiset retkeily- ja matkailuautot ja millä vetelisit asuntovaunua?
        Entä sähkön kotivalmistus, kielletäänkö aggregaatitkin?


      • Anonyymi

        "En sähköautoilijana näe mitään ongelmaa, että armeija moisia käyttää. Näihin vehkeisiin voisi ne biopolttoaineet varata."

        Kiinnostaisi tietää miten se, tarkemmin määrittelemättömän, biopolttoaineen tuottaminen saadaan kannattavaksi pienillä volymeillä vs. nykyinen polttomoottorikanta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ilmeisesti mielestäsi siis vain 13 v päästä Suomessa ei saisi myydä polttoainekäyttöisiä perämoottoreita, moottoriveneitä, mopoja, moottoripyöriä, lumilinkoja, ruohonleikkureita, siimaleikkureita, puutarhajyrsimiä, moottorisahoja yms polttomoottorilla toimivia pienkoneita. Miten muuten korvaisit dieselkäyttöiset retkeily- ja matkailuautot ja millä vetelisit asuntovaunua?
        Entä sähkön kotivalmistus, kielletäänkö aggregaatitkin?

        Näin niinko sivusta seuraavana: Miten mahdoit kommentin "En sähköautoilijana näe mitään ongelmaa, että armeija moisia käyttää. Näihin vehkeisiin voisi ne biopolttoaineet varata." pohjalta päätyä tuohon arvioosi?

        Pienkoneiden CO2-päästö nyt on ihan lillukanvarsia, mutta ärsyttävää pörinää ne näin taajama-alueella pitävät. Itse olen tyytyväinen akkukäyttöisiin ruohon- ja siimaleikkureihini. Ja sähköautoonkin, ei sen puoleen.


    • Anonyymi

      Tästä aiheesta olen useampaankin kertaan palstalla maininnut, mutta patteriuden messiaanisuuden aivopesulle altistuminen vaikuttaa saavan aikaan putkikatseellista myopisuutta.

      #

      "Huoltovarmuus­keskus ja puolustus­ministeriö huolissaan autokannan sähköistymisestä"

      "Suomen huoltovarmuus voi kärsiä, mikäli tulevaisuuden liikennepolttoaineita ei voi varastoida luotettavasti tai esimerkiksi sopivia pakko-otettavia ajoneuvoja ei kriisin tulleen olekaan riittävästi saatavilla."

      - https://www.is.fi/autot/art-2000007853685.html

    • Anonyymi

      No vetyautoko sitten taipuu huoltovarmuuteen? Vetyinfa on helppo pommittaa nurin. Synteettinen polttoaine maksaa paljon nykyään eikä tietoa milloin sen kehityksessä tapahtuu kaupallinen läpimurto. Ei ole varmasti helppoa vastausta huoltovarmuuteen kuin antaa erikoislupa (armeijakalustolle) käyttää mitä energiaa haluavat.

      Paras ajoneuvo olisi varmaan kaasuauto jossa etanolimuutossarja. Eli voi ajaa kaasulla, bensalla ja etanolilla plus kalliilla synteettisellä bensalla. Todennäköisesti jotain noista energioista löytyy myös Suomessa sodan aikaan edes hetkellisesti riittävästi. Vihollisen vaikeata pommittaa kaikkea mahdollista nurin. Mutta autokannan uusiminen sitten myös maksaa paljon rahaa armeijan käyttöön, joten pitäisi olla salainen ohjelma saada kansalaiset koukutettu tälläisiin ajoneuvoihin ja ne voidaan pakkolunastaa valtiolle tarvittaessa kriisiaikana.

      • Anonyymi

        "No vetyautoko sitten taipuu huoltovarmuuteen?"

        Missä noin olen vakuutellut? Mutta huoltovarmuuteen hajautetun tuotannon vety voisi soveltuakin, mutta tuskimpa armeijan käyttöön.

        "Ei ole varmasti helppoa vastausta huoltovarmuuteen kuin antaa erikoislupa (armeijakalustolle) käyttää mitä energiaa haluavat."

        Tulisi vain voida tuottaa ja raffinoida dieseliä vain huoltovarmuuden ja armeijan tarpeisiin.

        Synteettisten polttoaineiden esoveltuvuudesta en osaa sanoa, sillä en tiedä niiden paloherkkyyttä vs. diesel. Bensakalustoahan armeijat eivät käytä, eivät edes 4x4 maastureissa.


      • Anonyymi

        Kuulemma EU:n tuella aletaan kohta rakentamaan vety-putkea Espanjasta ja Portugalista Saksaan. Monessa maassa vetyautoilla jo ajetaan.
        Nyt vaan nämä muutamat EU maat, jotka siis autoja valmistavat, haluavat ilman muuta pitää kiinni vuodesta 2035, sillä onhan kyseessä TUHANSIEN MILJARDIEN EUROJEN business. Vetyautot saavat siksi vielä odottaa Euroopassa.


    • Anonyymi

      Armeija kalustoa ei nuo määräykset päde, vai onko niillä nytkin päästörajoja yms…? Hihii!

    • Anonyymi

      Kriisiaikana armeija ei käytä henkilöautoja. Raskas liikenne (paketti-, maasto- ja kuorma-autot) käyttävät polttomoottoria edelleen kun henkilöautoista se kielletään.

      Vaikka EU kieltäisi polttomoottoriautojen valmistuksen, niitä voidaan tuoda maahan EU:n ulkopuolelta.

    • Anonyymi

      Juu armeijan ei tarvitse rekisteröidä autojaan joten voivat ajella sellaisilla kulkuneuvoilla kuin parhaakseen katsovat.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6123
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3886
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      253
      2254
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1880
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1333
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1286
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1067
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1020
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      959
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      36
      901
    Aihe