Kauanko teillä meni toipua ensimmäisestä kunnon parisuhteesta?

Anonyymi-ap

Itsellä on ollut vain yksi kunnon parisuhde olimme molemmat 17 vuotiaita eli tosi nuoria vielä. Oltiin 6 vuotta yhdessä itse kuvittelin että tämä on se loppuelämän suhde oltiin kihloissakin jo..sitten exä halusi yhtäkkiä erota. Sitten minulla oli paljon yhdenillan juttuja ja laastarisuhteita. Sitten puolitoistavuotta meidän erosta löysin yhden miehen kenen kanssa olen ollut reilu vuoden, mutta en tiedä rakastanko häntä. En tiedä johtuuko se minusta vai hänestä.. Olenko sittenkään vielä valmis uuteen suhteeseen. Haluisin vähän tietää muitten kokemuksia ketkä ollu pitkään ekassa suhteessa niin kauanko meni että rakastuit toiseen mieheen ja pystyit olemaan vakavassa suhteessa?

8

92

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ittellä on mennyt jokaisen pidemmän suhteen toipumiseen aika reippaasti aikaa. Voisi sanoa, että joka kerran sen pari vuotta laastareineen tai ilman, iän myötä se aika tuntuu hissuksiin venyvän. Nyt on mennyt erosta jokseenkin kaksi ja puoli vuotta, alkaa olemaan nuppi kohdillaan sen osalta. Jos nyt vielä pidempi suhde osuu kohdalle, niin saa olla se viimeinen, kun erosta toipumiseen menee sitten jo varmaan viisi vuotta.

    • Anonyymi

      Menee siihen kun oikeasti se ensirakkaus on usein joku muu tää on kakkosvaihto ehto mutta lapsia olisi voinut tehdä ero tulee siitä kun odottaa että toinen tekee aloitteen lapsista häistä asioista pitää puhua ääneen että nyt mennään naimisiin tehdään lapset katsotaan vasta sitten miten meni.

    • Anonyymi

      Kauan, mutta mä myös pitkitin sitä omilla tekemisilläni ja ehkä se tilannekin on hieman extreme.

      Aloimme seurustella, kun olin 15. Hän kuoli tapaturmaisesti, kun olin 18. Meidän piti juuri muuttaa juuri yhteen ja mä olin järjestänyt elämäni uuteen kaupunkiin, johon hänen piti myös muuttaa jne. Kaikelta putosi pohja ja rämmin siinä suossa ihan uskomattoman kauan. En kestänyt sitä kipua, en kestänyt olla yksin, hyppäsin liian nopeasti uuteen parisuhteeseen ja kipuilin. Erosin, en kestänyt edelleenkään olla yksin, hyppäsin taas liian nopeasti uuteen parisuhteeseen ja kipuilin. Se jälkimmäinen laastari kesti melkein kymmenen vuotta, ennen kun viimein tajusin, että mä pystyn seisomaan omillakin jaloillani. Sitten viimein kykenin olemaan yksin, parantamaan ne haavat ja etsimään uuden suhteen vasta, kun olin vakaalla pohjalla. Jälkikäteen se viimeinen laastari olisi pitänyt jättää aloittamatta.

    • Anonyymi

      Muutama vuosi meni pitkästä parisuhteesta toipumiseen kunnes läheisyyden kaipuu vei miestä ja uuteen suhteeseen jota kesti 5 vuotta ja näin jälkeenpäin mietin että liian aikaisin uuteen menin ennenkuin entinen oli sisimmässä käsitelty. Vasta nyt tuntuu että on valmis uuteen ja pitkään suhteeseen. Viimeisimmästä on nyt 4 vuotta eikä menneet enää ole taakkana uuteen.

    • Kaikkein pisimpään toivuin avioliitosta jossa olin 11 vuotta ja siihen seurustelu aika päälle eli yhteensä ehkä 15 vuotta. 7 vuotta meni ylipääsemisessä ja asian hyväksymisessän niin ettei nostattanut enää mitään tunnekuohuja. Yksi lyhyt laastarisuhde oli matkan varrella ja muuten selviydyin kaikesta kokonaan yksin.

    • Anonyymi

      Luulisin, että toipumisaika riippuu eniten eron syistä ja laadusta, ei välttämättä niinkään suhteen pituudesta. Että jos eroa on halunnut itse ja sitä on pitkään kypsytelty, niin silloin voi olla valmis rakastumaan uudelleen vaikka heti eron jälkeen. Kun on ollut tavallaan eronnut jo kauan sitten, mutta vasta virallisen päätöksen jälkeen voi vapaasti lähteä etsimään muuta.

      Ehkei kannata pysyä suhteessa sellaisen kanssa, josta on noin epävarma, että rakastaako vai ei. Siinä vaan satuttaa toista, jos tosiaan tajuat jossakin vaiheessa, että et rakasta

    • Anonyymi

      Ensimmäinen suhde alkoi ollessamme 17-vuotiaita ja olimme yhdessä 8 vuotta. Ero oli minulle shokki. Asuimme yhdessä 4 vuotta ja luulin menevämme naimisiin. Hän jätti minut. Oli pettänyt ja tunnusti itse heti. Halusi tavata muita eikä ollut valmis avioliittoon.
      Noin 5-6 vuoden kuluttua minulla alkoi seuraava pitkä vakava suhde.
      Ne 5 vuotta olivat hirveät. Olisin tarvinnut ammattiapua jälkeenpäin ajatellen.
      Jossain määrin tuo henkilö keikkui ajoittain mielessäni pidempäänkin. Olimmehan kasvaneet yhdessä.

    • Varmaan jonkun muun kokemus kertoo sinulle mitään sinusta itsestäsi.


      Vaikuttaisi siltä että menit shokkiin tuosta erosta, ja pilasit oman elämäsi sen seurauksena.
      Harrastit "yhdenillanjuttuja ja laastarisuhteita", ja pilasit itsesi, niiden seurauksena olet nyt henkisesti kykenemätön parisuhteeseen, ehkä pysyvästi, kun et niitä tehtyjä tekoja saa poiskaan enää.

      Jos olisit toiminut järkevästi, niin shokkieron jälkeen olisit mennyt itseesi ja pohtinut asioita ja sitä mikä meni pieleen jne. Olisit tutustunut omaan itseesi, vasta kun tietäisit kuka olet, voisit tavata jonkun toisen ihmisen. Tähän prosessiin olisi mahdollisesti mennyt vuosikausia, riippuen henkilöstä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken 15-v tapauksessa ihmettelen ??

      On sääli, että pahoja ihmisiä liikkuu aina vapaana eri puolilla Suomea, mutta minkä ihmeen takia 15-vuotiaan nuoren täyt
      Maailman menoa
      647
      18481
    2. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      68
      15753
    3. Nyt ahdistaa

      Joku nuori tyttö on surmattu Valkeakoskella. En tunne ihmistä, mutta silti se koskettaa. Uutisissa oli hiljattain, että
      Valkeakoski
      394
      9469
    4. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      72
      6391
    5. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      19
      4854
    6. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

      Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
      Maailman menoa
      203
      3773
    7. Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon

      Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.
      Valkeakoski
      124
      2116
    8. Mitä hänellä oli päällään kun viimeksi näit hänet?

      Avoimia vastauksia saa kirjoitella... Ehkä joku saattaa tunnistaa itsensä kommenttien joukosta :)
      Ikävä
      62
      1455
    9. Meidän tarinako on ohi?

      Ootko niin päättänyt?
      Ikävä
      106
      1403
    10. Miksi kaupunki toivoo nuorilta malttia?

      https://www.hs.fi/suomi/art-2000010453236.html "Älkää suunnitelko kostoa" Mistä on kyse? ”Toivomme, että nuorten taho
      Valkeakoski
      41
      1267
    Aihe