Gasgrid Finland: Etelä-Suomen kattava vetyverkko

Anonyymi-ap

# # # Tällä hetkellä suunnitteilla olevat tuulivoimalat riittäisivät tuottamaan ... kaksinkertaisesti ... koko Suomen sähkön tuotannon.

Ilmeisesti vain osa niistä toteutuu, mutta edellinen kertoo edullisen tuulivoiman potentiaalista Suomessa ja mahdollisuuksista sen lisäämisen.

Vetytalous etenee myös Suomessa, ei ainoastaan toisaalla Euroopassa.

En ole tietoinen mitä kaikkea on suunniteltu sisälyvän Gasgrid Finlandin suunnitteilla olevaan Etelä-Suomen kattavaan vetyverkkoon, eli mitä kaikkea sen on suunniteltu palvelevan.

"Vetyputkiston rakentamissuunnitelmat Itämeren alueella etenevät. Suomen kaasuverkkoyhtiö Gasgrid Finland on tehnyt tällä viikolla kaksi erillistä sopimusta uuden vetyinfrastruktuurin kehittämiseksi."

Suomesta vihreän vedyn vientimaa.

"Itämeren pohjaan viritellään nyt uusia putkia – Suunnitteilla vety-yhteys Suomen ja Saksan välillä"

"Hankkeiden ajatuksena on käyttää Itämeren alueen maa- ja merituulivoimaa vihreän vedyn tuotantoon sekä kuljettaa ja varastoida vetyä uusien putkien avulla. Gasgridin mukaan nämä hankkeet voisivat kattaa jopa 90 prosenttia EU:n sisäisistä vedyn tuotantotavoitteista."

"Tässä selvityksessä Gasgridin osuus liittyy erityisesti koko Etelä-Suomen kattavan vetyverkon kehittämiseen."

"Suomeen on vireillä myös useita vihreän vedyn tuotantolaitoksia."

- https://www.kauppalehti.fi/uutiset/itameren-pohjaan-viritellaan-nyt-uusia-putkia-suunnitteilla-vety-yhteys-suomen-ja-saksan-valilla/538b97b6-08d4-4c5d-ac3d-d1ca983c9f8e

#

"Inkooseen suunniteltu terästehdas kuluttaisi järisyttävän paljon sähköä. Professori Peter Lund arvioi, että Suomessa sähkö riittää, kunhan tuulivoimarakentaminen etenee."

"Tiistaiaamuna Business Finland tiedotti, että norjalaisyhtiö Blast Green Steel suunnittelee vihreää terästä tuottavan tehtaan ja integroidun vedyn tuotantolaitoksen perustamista Inkooseen. Tuotannon on suunniteltu alkavan vuoden 2026 lopulla."

# # # "– Jos peilaa tuulivoimasuunnitelmiin, joita on olemassa, tämä hanke mahtuu hyvin sinne. Tuulivoimarakentaminen etenee. Suunnitteilla olevat tuulivoimalaitokset vastaavat jopa kaksi kertaa koko Suomen sähköntuotantoa, Lund sanoo."

"– Suunnitteilla olevista laitoksista vain osa toteutuu, mutta se osoittaa sitä kiinnostusta, mitä tuulivoimaan liittyy, hän jatkaa."

- https://www.iltalehti.fi/talous/a/9c121e8d-020d-472e-bc7b-9ae7c788f14a

14

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mutta jospa Raahen ja Pohjois Ruotsin terästehtaiden vihreän teräksen suunnitelmat toteutuukin ensin, ei riitä enää tuulivoimaa Inkoon teräsehtaan vetyasemalle, mutta saahan sitten maakaasua laivasta rannassa.

    • Anonyymi

      Tyhmää koijataan, ei ole näköpiirissä mitään loputonta vihreää sähköä vedyn tuottamiseen.

    • Anonyymi

      Tällä start-up firmalla ei ole mitään omaa tuotantoa ja kassaakin on vain 430 000 euroa, mutta miljardien tehtaita ollaan pystyttämässä, eikä mitään hajua mistä saataisiin vihreää sähköä sen vihreän vedyn valmistamiseen!

    • Anonyymi

      Miten nuo jutut liittyy vetyautoihin?

      • Anonyymi

        Ehkäpä sillä tavalla, että kun vihreää vetyä ei saada teollisuuden tarpeisiinkaan, niin tuskinpa sitä saataisiin rattimiesten olemattomiin Miraihinkaan.


    • Anonyymi

      Poikasten huolet ovat tarpeettomia. Tulevaisuudessa Suomessa virtaa riittää yllin kyllin vihreän vedyn tuotantoon, jopa vientiin saakka.

      "Professori Peter Lund arvioi, että Suomessa sähkö riittää, kunhan tuulivoimarakentaminen etenee."

      # # # "– Jos peilaa tuulivoimasuunnitelmiin, joita on olemassa, tämä hanke mahtuu hyvin sinne. Tuulivoimarakentaminen etenee. Suunnitteilla olevat tuulivoimalaitokset vastaavat jopa kaksi kertaa koko Suomen sähköntuotantoa, Lund sanoo."

      "– Suunnitteilla olevista laitoksista vain osa toteutuu, mutta se osoittaa sitä kiinnostusta, mitä tuulivoimaan liittyy, hän jatkaa."

    • Anonyymi

      Kuinka paljon tuulivoimaloita tarvitaan, jotta niistä riittää sähköä ympäri vuoden vedylle? Kuinka monta vuotta menee että ne ovat pystytetty ja sähköverkkoa vahvistettu? 10 000? 30 000? Valmista vuonna 2030 vai 2040?

      Uskon vasta sitten kun näen.

      • Anonyymi

        Ja kenen takapihalle ne kaikki tuulimyllyt laitetaan...?


    • Anonyymi

      Vetykilon valmistus vaatii kymmenen litraa vettä ja 55 kwh sähköä. Polttokennossa takaisin sähköksi muutettuna saadaan 15 kwh. Jos ilmaista uusiutuvaa sähköä olisi jostain taikahatusta saatavilla loputtomiin, niin hommahan olisi ihan järkeen käypää, muuten ei.

    • Anonyymi

      Vedystä saa tietoa mm. valtiollisen Motivan sekä Fortumin sivuilta, niin ei tarvitse uskoa mihinkään.

    • Anonyymi

      On olemassa useita esimerkkejä teollisuushankkeista, jotka ovat epäonnistuneet tai jotka ovat aiheuttaneet ongelmia. Tässä muutamia esimerkkejä:

      Westinghouse Electricin ydinvoimala-hanke, joka sijaitsee Floridassa, Yhdysvalloissa, on yksi suurimmista teollisuushankkeista, jotka ovat epäonnistuneet. Hanke aiheutti valtavia viivästymisiä ja ylityksiä budjettiin nähden, ja se johti lopulta Westinghouse Electricin konkurssiin.

      Kalkkitehdas, jonka Rheinische Kalkwerke-yhtiö perusti vuonna 1970-luvulla Mecklenburg-Etelä-Pomeranian osavaltioon Saksassa, aiheutti merkittäviä ympäristöongelmia ja oli osittain syynä Mecklenburg-Etelä-Pomeranian osavaltion ympäristökatastrofiin. Tehdas aiheutti mm. merkittävää rehevöitymistä ja pohjaveden saastumista.

      Union Carbidein kemiantehtaan onnettomuus Bhopalissa, Intiassa vuonna 1984 aiheutti yli 3 000 ihmisen kuoleman ja monille muille pitkäaikaisia terveysongelmia. Onnettomuus johtui tehtaan turvallisuusmääräysten laiminlyönnistä ja tehtaan huonosta ylläpidosta.

      Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä teollisuushankkeista, jotka ovat epäonnistuneet tai aiheuttaneet ongelmia. On tärkeää, että teollisuushankkeet toteutetaan turvallisesti ja huolellisesti, jotta vältetään tällaiset onnettomuudet ja ongelmat.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      96
      1852
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      176
      1377
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      16
      1228
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1157
    5. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      63
      1112
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      976
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      81
      974
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      72
      959
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      793
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      768
    Aihe