Raamattu ei anna vastausta juuri mihinkään

Aina vähän väliä kuulee uskovaisen heittelevän löysiä väitteitä siitä, kuinka Raamattu antaa vastauksen johonkin asiaan. Otan esille muutaman tällaisen löysän heiton ja avaan keskustelun näistä ja muista harhakäsityksisistä.

1. Alotetaan suurimmalla eli elämän tarkoituksella, johon Raamattu ei anna oikeastaan muuta ohjetta kuin totella despootin vuohipaimenpäällikön keksimiä sääntöjä, jotka on oikeutettu Jahvella. Tiivistettynä elämä menee niin, että tottele despoottia Jahvea, raada otsa hiessä pellolla, kunnes kuolet ja muutut jälleen maaksi.

2. Raamattu on pyhittänyt avioliiton. Tietääkseni Raamatusta ei löydy avioliittoon vihkimisen kaavaa. Aatami ja Eeva alkoivat heti herättyään nylkyttämään häpeämättömästi toisiaan ilman sen kummempia vihkikaavoja.

3. Raamattu kieltää abortin, jota ei varsinaisesti ole edes mainittu. Hammurabin lakeja noudattavissa hyvitysperiaatteissa on henki hengestä, mutta samassa Raamatun kohdassa mainitaan tarkoituksella aiheutettu keskenmeno, jonka voi korvata rahalla miehelle.

4. Raamattu kieltää esiaviollisen seksin. Ei kiellä vaan se on yksi pariutumismuoto. Miehen pitää vain huolehtia, ettei tyttö ole toisen miehen omaisuutta. Kihlaamattoman tytön voi ottaa väkisin, siis raiskata, ja jos raiskauksella on silminnäkijöitä niin joutuu maksamaan työtön isälle 50 sekeliä ja naimaan tytön. Näitä lakeja sovelletaan vieläkin Afganistanin ja Pakistanin vuohipaimenten keskuudessa ja yleisesti niitä pidetään hirviömäisinä kun raiskattu joutuu menemään vielä naimisiin raiskaajansa kanssa.

5. Moraali. Suurin osa Raamatun moraalisäännöistä liittyy israelilaisten suhteiden järjestämiseen, maatalouteen, maan jakoon ja veden jakamiseen. Ihan sama kuin mesopotamiassa Hammurabin lait. VT:ssä on myös kultainen sääntö, mutta se löytyy kaikista muistakin kulttuureista ja sillä on biologinen perusta. Länsimaiden inhimillinen ja humaani kehitys ei ole ollut kristinuskon syytä vaan kehitys on tapahtunut kristinuskosta huolimatta.

Mitä muita tyhjiä vastauksia Raamatussa on?

82

171

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lisätään tähän yksi vastaus suuresta uskovaisuuskeskustelusta, jossa kysyttiin mitä on uskovaisuus. Uskovainen vastasi, että Raamattu kertoo mitä on uskovaisuus. No, tämäkin meni metsään. Raamatusta ei nimittäin löydy 'uskonnon' käsitettä eikä siitä johdettua 'uskovaisen' käsitettä. Tämä ihan siitä syystä, että Raamatun kirjoittamisen aikaan vuohipaimenten sepitelmät olivat parhaita selityksiä maailmasta.

      Tieteellisen vallankumouksen jälkeen tieto maailmasta alkoi lisääntyä eksponentiaalisesti ja Jumalan piti mennä piiloon tiedon aukkoihin. Maltillinen uskovaisuus on uskomista tiedon aukkojen jumaliin. Fundamentalistinen eli mielisairas uskovaisuus on uskomista jumaliin niin, että usko on reaalimaailman todisteiden vastaista eli delusionaalista.

      • Anonyymi

        On se kamalaa....kuinka meidän käy ?
        Parasta ettei sano mitään raamatuista.

        Onhan täällä ryhmä Raamattu jos kyselisit sieltä jospa löytyisi ratkaisu ongelmaan.


      • Anonyymi

        🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒

        😋 ­­­N­­­y­­m­­­f­o­­­m­­a­a­n­­­i -> https://ye.pe/finngirl21#17696797Q

        🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋💋💋💋🔞


    • Meillä on Raamattu, jonka yhdellä alkusivulla lukee: "Sisälähetysseuran Raamattutalon offsetpaino" Ehkä se pitää paikkansa.

    • Anonyymi

      Tiede ei pysty selittämään kaikkea, Raamattu ei pysty selittämään mitään.

      • ”Tiede ei pysty selittämään kaikkea…”

        Uusia selityksiä ja vanhoja tarkentavia, joskus jopa korjaavia löytyy koko ajan eksponentiaalista tahtia. Tieteilijät seisovat jättiläisen harteilla. Tieteelle ei tule umpikujia, koska se on avoin uudelle tiedolle, jatkuvasti kriittinen ja itseään korjaava.

        Raamattu on vuohipaimenten myyttikokoelma, joka on umpikujassa dogmaattisuuden vuoksi. Se on hajoava korttitalo, joka menee metsään jo kolmannessa jakeessa kun Jumala luo valkeuden ilman aurinkoa. Tämä todistaa 100%varmuudella Raamatun olevan muinaisten Lähi-idän vuohipaimenten sepityskokoelma.


      • Anonyymi

        Hyvä tiivistys.


      • Anonyymi
        Moses_Zuckerkandl kirjoitti:

        ”Tiede ei pysty selittämään kaikkea…”

        Uusia selityksiä ja vanhoja tarkentavia, joskus jopa korjaavia löytyy koko ajan eksponentiaalista tahtia. Tieteilijät seisovat jättiläisen harteilla. Tieteelle ei tule umpikujia, koska se on avoin uudelle tiedolle, jatkuvasti kriittinen ja itseään korjaava.

        Raamattu on vuohipaimenten myyttikokoelma, joka on umpikujassa dogmaattisuuden vuoksi. Se on hajoava korttitalo, joka menee metsään jo kolmannessa jakeessa kun Jumala luo valkeuden ilman aurinkoa. Tämä todistaa 100%varmuudella Raamatun olevan muinaisten Lähi-idän vuohipaimenten sepityskokoelma.

        "avoin uudelle tiedolle, jatkuvasti kriittinen ja itseään korjaava"

        Olet sokea, jos uskot, että se, mitä nykyään kutsutaan tieteeksi, on avoin, kriittinen ja itsekorjautuva, mitä tulee evoluutio-uskontoon, ilmastouskontoon, homotus- ja transupropagandaan, syntymättömien lasten tappamiseen.

        (1 Timothy 6:20 O Timothy, keep that which is committed to thy trust, avoiding profane and vain babblings, and oppositions of science falsely so called:"

        Tämän lopunajan pseudotiede on dogmaattista ja poliittista, ja yrittää pilkata hiljaiseksi kaikki eriävät mielipiteet ja faktat. Ymmärrät sen itsekin, jos rehellisesti pohdit, kumpi seuraavista on vaikka nyt evokeiden lähtökohta:

        a) He seisovat suuren kysymyksen edessä; Miten maailmankaikkeus ja elämä on saanut alkunsa. He tarkkailevat ja mittailevat ja laskevat faktoja, analysoivat niitä rehellisesti ja luovat teorioita, joita toiset arvioivat. Kaikesta keskustellaan vapaasti, tiedepiireissä ja maallikkojen parissa.

        b) Heidän lähtökohtansa on; Miten selittää kaikki ilman Jumalaa. He opettelevat yliopistossa, mitä heidän tulee ajatella, ja väsäävät uusia teorioita, joiden on mahduttava puitteisiin 'Ei ole Jumalaa'. Keskustelu näistä aiheista onb poliittista. Toisinajattelua hillitään pilkkaamalla, erottamalla virasta, sulkemisella ulkopuolelle.


    • Anonyymi

      Jos tilannetta ajatellaan vaikkapa niin, että ei olisi olemassa kuin pelkästään ateismi. Niin siltikin sen alaisuudessa esiintyvistä asioista voitaisiin luoda järjestelmä, jossa esiintyisi kaikki numeroimasi asiat.
      Vaadittaisiin vain niiden ylös kirjaaminen ja tulkitsijat. Tekisikö se silloin ateismista vuohimiesten opin? Ja, jos sitä käytettäisiin vertaillen niihin elämän asioihin pohdinnan aikaansaamiseksi, joita kirjaamisen jälkeen esiintyisi?
      Käsityksen mukaan pelkästään se, että joku on joskus kirjoitettu jossain olosuhteissa ja sitä käytetään sitenkin, että sen avulla esitetään "elämän suuria asioita", ei tee vielä mistään väärää?
      Vain ne, jotka tekevät väärin erilaisten asioiden "oikeuttamina" tai suhteessa niihin, ovat niitä, jotka tekevät väärin. Eivät vääräksi tai oikeiksi tulkitut ajatukset ilman tekoja.

      • ”Jos tilannetta ajatellaan vaikkapa niin, että ei olisi olemassa kuin pelkästään ateismi.”

        Näin ei voi olla. Ateismi määrittyy teismin kautta. Ilman teismiä ateistit olisivat ihan samoja, normaaleja ihmisiä. Jos teismi katoaisi, ateistit eivät muuttuisi piirun vertaa. Uskovaiset syyttävät minua usein narsistiksi ja huonoksi keskustelijaksi kun en taivu teistien löysiin väitteisiin. Jos teismiä ei olisi niin olisin kuitenkin yhtä vittumainen narsisti vaikkapa ufomiehistä ja salaliittoteorioista löyhiä väitteitä heittäviin pösilöihin.


    • Anonyymi

      Jumala ei tietenkään ala Raamatussa kertomaan luomistyönsä käytännön tieteellisiä faktoja yksityiskohtaisesti. Raamattu ei mahtuisi edes kirjastoon, jos Jumala selittäisi edes solujen miljardit toiminnot sisällään, tai synkronoinnit ympäristönsä kanssa. Raamattu keskittyy Jumalan ja ihmisen väliseen suhteeseen. Se kertoo luomisen karkeat raamit tarkasti. Valitettavasti ateisteille ja harhauttajille ei muodustu kykyä, ammentaa Raamatun suurenmoista sanomaa . Jospa kaikki ihmiset noudattaisivat Raamatun ja Jeesuksen kokonaisvaltaista sanomaa, olisi meillä jo nyt, täällä maan päällinen paratiisi. Mutta jotkut teistä, ovat ylpeästi valineet oman negatiivisen ennakko mielipiteen Raamatusta. Omapa on asianne , mutta kuitenkin elätte Jumalan armossa, koska Hän jaksaa odottaa teidän kääntymistänne, käsi ojossa, kadotuksen lapsilleen. Hän ei tyrkytä, vaan odottaa, sillä Hän haluaa luotujen rakkaittensa pelastuvan. Olette mieluisia paholaiselle, mutta eihän teitä palkitse, vaan vaatii ainavain enemmän pahaa teiltä.

      • ”Jumala ei tietenkään ala Raamatussa kertomaan luomistyönsä käytännön tieteellisiä faktoja yksityiskohtaisesti.”

        No olisi edes luonut auringon samaan aikaan kuin päivänvalon. Tai luonut maapallon eikä litteää maata. Olisi jättänyt luomatta taivaankannen koska se estää avaruuslennot.


      • Anonyymi

        "Jospa kaikki ihmiset noudattaisivat Raamatun ja Jeesuksen kokonaisvaltaista sanomaa, olisi meillä jo nyt, täällä maan päällinen paratiisi."

        Eiköhän Iranissa olla jo lähellä paratiisia ja varmaan myös Afganistanissa. Niissä noudatetaan Koraanin kokonaisvaltaista sanomaa paremmin kuin kai missään muualla. Ja islamilaisuushan on vain yksi juutalaisuuden lahko, kuten kristinuskokin. Ei islamilla ja Kristinuskolla kovin suurta eroa ole. Suurin osa profeetoistakin on aivan samoja ja tietenkin sama Allah/Jahve molempien uskontojen jumalana.


      • "ospa kaikki ihmiset noudattaisivat Raamatun ja Jeesuksen kokonaisvaltaista sanomaa, olisi meillä jo nyt, täällä maan päällinen paratiisi."

        Osaatko sanoa, mitä jäi puuttumaan kun kristityillä oli kuitenkin 2000 vuotta aikaa rakentaa tämä paratiisi? Ei tapettu riittävästi Uuden maailman alkuperäiskansoja? Ei murhattu riittävästi kanssaihmisiä? Jos katsot esimerkiksi murhatilastoja Euroopasta 1300 -luvulta vuoteen 2016, niin murhien määrä on romahtanut noin sadasosaan samaan aikaan kun kristinuskon pimeys on hellittänyt otettaan ja jumalattomuus vallannut tilaa. Kyllä se vaan on niin, että paratiisi on paljon lähempänä silloin, kun jumalista on päästy täydellisesti eroon.

        https://ourworldindata.org/grapher/homicide-rates-across-western-europe?time=1300..2016


      • Anonyymi
        Moses_Zuckerkandl kirjoitti:

        "ospa kaikki ihmiset noudattaisivat Raamatun ja Jeesuksen kokonaisvaltaista sanomaa, olisi meillä jo nyt, täällä maan päällinen paratiisi."

        Osaatko sanoa, mitä jäi puuttumaan kun kristityillä oli kuitenkin 2000 vuotta aikaa rakentaa tämä paratiisi? Ei tapettu riittävästi Uuden maailman alkuperäiskansoja? Ei murhattu riittävästi kanssaihmisiä? Jos katsot esimerkiksi murhatilastoja Euroopasta 1300 -luvulta vuoteen 2016, niin murhien määrä on romahtanut noin sadasosaan samaan aikaan kun kristinuskon pimeys on hellittänyt otettaan ja jumalattomuus vallannut tilaa. Kyllä se vaan on niin, että paratiisi on paljon lähempänä silloin, kun jumalista on päästy täydellisesti eroon.

        https://ourworldindata.org/grapher/homicide-rates-across-western-europe?time=1300..2016

        Ehkä vapautesi koittaa piankin, rakas Mooses tikkukarkki. Katso ympärillesi, kouluissa ei enää opeteta kristinuskoa, Jeesuksen hyvät opit ovat pilkan kohteena, nuoriso on muuttunut väkivaltaiseksi, itsetuhoisia ja pahasti häiriintyneitä, on sairaalat pullollaan. Entä luopumukseen vajonnut Eurooppa? Putin tapattaa omiaan läjiin ja tappaa Ukrainan siviilejä, oman vallanhimonsa takia pelkuri Kirillin siunaamana. Paholainen kasvaa sitä mukaan, kun Jumalasta luopuminen kasvaa. Ehkä paholainen siunaa sinua vielä uskosta vapaan Putinin ohjus sateella Suomeen.


      • Anonyymi
        Moses_Zuckerkandl kirjoitti:

        ”Jumala ei tietenkään ala Raamatussa kertomaan luomistyönsä käytännön tieteellisiä faktoja yksityiskohtaisesti.”

        No olisi edes luonut auringon samaan aikaan kuin päivänvalon. Tai luonut maapallon eikä litteää maata. Olisi jättänyt luomatta taivaankannen koska se estää avaruuslennot.

        Olet loistava esimerkki negatiivisesta uskonvastaisuudesta. Sinulle ei ole muodustunut kykyä nähdä Jumalan suvereenia viisautta Raamatusta, eikä käytännön vuorovaikutteista suhdetta Jumalaan. Jospa näkisit, kuinka lapsellisia esimerkkisi luomistyöstä ovat, häpeäisit, jos osaisit. Ihmettelen fanaattista haluasi kadotukseen. On vain kaksi paikkaa, jossa vietämme iäisyytemme. Ellet tiedä, niin ala ajatella. Et paukuttele henkseleitäsi tiluksillasi enää kauaa, joten pidä kiirettä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ehkä vapautesi koittaa piankin, rakas Mooses tikkukarkki. Katso ympärillesi, kouluissa ei enää opeteta kristinuskoa, Jeesuksen hyvät opit ovat pilkan kohteena, nuoriso on muuttunut väkivaltaiseksi, itsetuhoisia ja pahasti häiriintyneitä, on sairaalat pullollaan. Entä luopumukseen vajonnut Eurooppa? Putin tapattaa omiaan läjiin ja tappaa Ukrainan siviilejä, oman vallanhimonsa takia pelkuri Kirillin siunaamana. Paholainen kasvaa sitä mukaan, kun Jumalasta luopuminen kasvaa. Ehkä paholainen siunaa sinua vielä uskosta vapaan Putinin ohjus sateella Suomeen.

        Mutta et ottanut mitään kantaa tuohon, että murhien määrä on romahtanut kun jumalattomuus on lisääntynyt?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Olet loistava esimerkki negatiivisesta uskonvastaisuudesta. Sinulle ei ole muodustunut kykyä nähdä Jumalan suvereenia viisautta Raamatusta, eikä käytännön vuorovaikutteista suhdetta Jumalaan. Jospa näkisit, kuinka lapsellisia esimerkkisi luomistyöstä ovat, häpeäisit, jos osaisit. Ihmettelen fanaattista haluasi kadotukseen. On vain kaksi paikkaa, jossa vietämme iäisyytemme. Ellet tiedä, niin ala ajatella. Et paukuttele henkseleitäsi tiluksillasi enää kauaa, joten pidä kiirettä.

        ” Jospa näkisit, kuinka lapsellisia esimerkkisi luomistyöstä ovat, häpeäisit, jos osaisit.”

        Sitä minäkin ihmettelen, että miten joku vielä uskoo näihin vuohipaimenten väärässä oleviin sepitelmiin. Nykyään pikkulapsikin tietää, että päivänvalo johtuu auringosta, mutta eipä tiennyt Luomiskertomuksen sepittänyt vuohipaimen. Luuli, että päivänvalo ja aurongonvalo ovat eri asioita.


      • Anonyymi
        Moses_Zuckerkandl kirjoitti:

        Mutta et ottanut mitään kantaa tuohon, että murhien määrä on romahtanut kun jumalattomuus on lisääntynyt?

        Suomen kirkko ei ole tappanut ketään, koska kirkolla ei ole ollut tuomiovaltaa ikinä maallisenn oikeuden yli. Ristiretketkin olivat hullun kuninkaan aikaansaamia poliittisia valloitussotia.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Suomen kirkko ei ole tappanut ketään, koska kirkolla ei ole ollut tuomiovaltaa ikinä maallisenn oikeuden yli. Ristiretketkin olivat hullun kuninkaan aikaansaamia poliittisia valloitussotia.

        ” Suomen kirkko ei ole tappanut ketään, koska kirkolla ei ole ollut tuomiovaltaa ikinä maallisenn oikeuden yli.”

        Et taida olla niitä penaalin terävimpiä kyniä. Vastasin hihhulille, joka vinkui siitä, ettei nykyajan ihmiset noudata Jeesuksen oppeja. Vastauksessani esitin tilastollisen faktan, jonka mukaan 100% kristillisenä aikana ihmiset tappoivat toisiaan 100 x enemmän. Kommentoi nyt asiaa äläkä ohjaa keskustelua sivuraiteelle olkiukkoihisi.


      • Anonyymi
        Moses_Zuckerkandl kirjoitti:

        ” Suomen kirkko ei ole tappanut ketään, koska kirkolla ei ole ollut tuomiovaltaa ikinä maallisenn oikeuden yli.”

        Et taida olla niitä penaalin terävimpiä kyniä. Vastasin hihhulille, joka vinkui siitä, ettei nykyajan ihmiset noudata Jeesuksen oppeja. Vastauksessani esitin tilastollisen faktan, jonka mukaan 100% kristillisenä aikana ihmiset tappoivat toisiaan 100 x enemmän. Kommentoi nyt asiaa äläkä ohjaa keskustelua sivuraiteelle olkiukkoihisi.

        Jälleen Mooses vaahtokarkki riisuu itsensä ilkialastomaksi, näyttäessään epäloogisuutensa. Kirjoituksissasi osoitat, ettet tiedä yhtään mitään Raamatusta etkä Jumalan, Jeesuksen ja Pyhän Hengen henkilökohtaisesta yhteydestä sinuun. Kuitenkin saarnaat henkilöille, joilla on suora toimiva suhde Jumalaan ja jotka ovat saaneet pyynnöstä vahvistuksen uskolleen. Esität edelleen naurettavia esimerkkejä, kuten tappotilastosi. Älä tapa on kymmenessä käskyssä, eikä kristitty tapa, ellei ateistit saata häntä sodan kurimukseen, puolustamaan maataan.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Jälleen Mooses vaahtokarkki riisuu itsensä ilkialastomaksi, näyttäessään epäloogisuutensa. Kirjoituksissasi osoitat, ettet tiedä yhtään mitään Raamatusta etkä Jumalan, Jeesuksen ja Pyhän Hengen henkilökohtaisesta yhteydestä sinuun. Kuitenkin saarnaat henkilöille, joilla on suora toimiva suhde Jumalaan ja jotka ovat saaneet pyynnöstä vahvistuksen uskolleen. Esität edelleen naurettavia esimerkkejä, kuten tappotilastosi. Älä tapa on kymmenessä käskyssä, eikä kristitty tapa, ellei ateistit saata häntä sodan kurimukseen, puolustamaan maataan.

        ”… eikä kristitty tapa, ellei ateistit saata häntä sodan kurimukseen, puolustamaan maataan.”

        1300 -luvun Euroopassa ei ollut muuta kuin kristittyjä. Silloin ihmisiä murhattiin 100x enemmän kuin nykyään. Revi siitä, pelle 😂😂😂


      • Anonyymi
        Moses_Zuckerkandl kirjoitti:

        ”… eikä kristitty tapa, ellei ateistit saata häntä sodan kurimukseen, puolustamaan maataan.”

        1300 -luvun Euroopassa ei ollut muuta kuin kristittyjä. Silloin ihmisiä murhattiin 100x enemmän kuin nykyään. Revi siitä, pelle 😂😂😂

        1300-luvulla harva osasi edes lukea. Raamattuja ei ollut kuin papistolla, joten ihmiset olivat pääsääntöisesti täysin uskottomia, lukuun ottamatta jotain samaani uskontoja. Kaltaisesi tiluksen isoisännät pieksättivät renkejä piiskuupuussa ja pitivät orpolapsia orjinaan ja raiskasivat piikoja mielensä mukaan. Sama tahti jatkuu nykyisinkin, tosin piilossa. Jos kristitty syyllistyy tappoon, ei hän elä Jeesuksen tahdon mukaisesti, eikä näin ollen sovellu Jeesuksen laumaan. Mutta Jeesus tuli juuri syntisiä varten, jotta he katuessaan ja kääntyessään taas pääsisivät Jeesuksen laumaan.


      • Anonyymi kirjoitti:

        1300-luvulla harva osasi edes lukea. Raamattuja ei ollut kuin papistolla, joten ihmiset olivat pääsääntöisesti täysin uskottomia, lukuun ottamatta jotain samaani uskontoja. Kaltaisesi tiluksen isoisännät pieksättivät renkejä piiskuupuussa ja pitivät orpolapsia orjinaan ja raiskasivat piikoja mielensä mukaan. Sama tahti jatkuu nykyisinkin, tosin piilossa. Jos kristitty syyllistyy tappoon, ei hän elä Jeesuksen tahdon mukaisesti, eikä näin ollen sovellu Jeesuksen laumaan. Mutta Jeesus tuli juuri syntisiä varten, jotta he katuessaan ja kääntyessään taas pääsisivät Jeesuksen laumaan.

        "Jos kristitty syyllistyy tappoon, ei hän elä Jeesuksen tahdon mukaisesti, eikä näin ollen sovellu Jeesuksen laumaan."

        No true Scotsman on argumenttivirhe.

        https://en.wikipedia.org/wiki/No_true_Scotsman


      • Anonyymi kirjoitti:

        1300-luvulla harva osasi edes lukea. Raamattuja ei ollut kuin papistolla, joten ihmiset olivat pääsääntöisesti täysin uskottomia, lukuun ottamatta jotain samaani uskontoja. Kaltaisesi tiluksen isoisännät pieksättivät renkejä piiskuupuussa ja pitivät orpolapsia orjinaan ja raiskasivat piikoja mielensä mukaan. Sama tahti jatkuu nykyisinkin, tosin piilossa. Jos kristitty syyllistyy tappoon, ei hän elä Jeesuksen tahdon mukaisesti, eikä näin ollen sovellu Jeesuksen laumaan. Mutta Jeesus tuli juuri syntisiä varten, jotta he katuessaan ja kääntyessään taas pääsisivät Jeesuksen laumaan.

        "Jos kristitty syyllistyy tappoon, ei hän elä Jeesuksen tahdon mukaisesti, eikä näin ollen sovellu Jeesuksen laumaan. Mutta Jeesus tuli juuri syntisiä varten, jotta he katuessaan ja kääntyessään taas pääsisivät Jeesuksen laumaan."

        Miltä tuntuu olla niin tyhmä, että saat kaksi peräkkäistä virkettä näin pahasti ristiriitaan? Totta kai kristitty on kristitty, vaikka tekee syntiä. Jos noudattaisimme aivopierusi tulkintaan niin ei olisi olemassa yhtään kristittyä. Raamatun mukaan kaikki ihmisen ovat syntisiä koko ajan koska maailman ensimmäiset ihmiset haukkasivat omenaa puhuvan käärmeen opastamana.


      • Moses_Zuckerkandl kirjoitti:

        "Jos kristitty syyllistyy tappoon, ei hän elä Jeesuksen tahdon mukaisesti, eikä näin ollen sovellu Jeesuksen laumaan."

        No true Scotsman on argumenttivirhe.

        https://en.wikipedia.org/wiki/No_true_Scotsman

        Ei välttämättä. Riippuu siitä, miten itse kukin sanan "kristitty" määrittelee.

        Jos määritelmänä käytetään Johanneksen kirjeen sanaa, joka pitää mahdottomana murhaajan olemisen Jumalan lapsi, niin silloin väite on tosi.

        "Kukaan murhaaja ei ole kristitty."


      • Moses_Zuckerkandl kirjoitti:

        "Jos kristitty syyllistyy tappoon, ei hän elä Jeesuksen tahdon mukaisesti, eikä näin ollen sovellu Jeesuksen laumaan. Mutta Jeesus tuli juuri syntisiä varten, jotta he katuessaan ja kääntyessään taas pääsisivät Jeesuksen laumaan."

        Miltä tuntuu olla niin tyhmä, että saat kaksi peräkkäistä virkettä näin pahasti ristiriitaan? Totta kai kristitty on kristitty, vaikka tekee syntiä. Jos noudattaisimme aivopierusi tulkintaan niin ei olisi olemassa yhtään kristittyä. Raamatun mukaan kaikki ihmisen ovat syntisiä koko ajan koska maailman ensimmäiset ihmiset haukkasivat omenaa puhuvan käärmeen opastamana.

        Tässä asiassa olen samaa mieltä kanssasi, Moses_Zuckerkandl. 😋


    • Anonyymi

      Mulle Raamattu on antanut vastaukset kysymyksiini. Ja lisää vastauksia tulee joka lukukerralla joka päivä.

    • Anonyymi

      Raamattu ei avaudu ateistille
      Sama kuin odottaisi laivaa lentoasemalla

      • Jep, ei avaudu mieleltään terveelle ihmiselle. Kuten ei avaudu myöskään se, että missä vitussa ne maan peruspylväät ovatkaan…tai miksi aamutähdet eivät enää karkeloi ja huuda taivaalla 😂😂😂

        6Mihin laskettiin sen peruspylväät? Kuka pani paikoilleen sen kulmakiven,

        7 kun aamun tähdet riemuiten karkeloivat ja Jumalan pojat huusivat ääneen iloaan?



      • Anonyymi

        Kreationistit odottavat taivasjunaa suljetulla rautatieasemalla. Josta kiskotkin on jo purettu


      • Anonyymi
        Moses_Zuckerkandl kirjoitti:

        Jep, ei avaudu mieleltään terveelle ihmiselle. Kuten ei avaudu myöskään se, että missä vitussa ne maan peruspylväät ovatkaan…tai miksi aamutähdet eivät enää karkeloi ja huuda taivaalla 😂😂😂

        6Mihin laskettiin sen peruspylväät? Kuka pani paikoilleen sen kulmakiven,

        7 kun aamun tähdet riemuiten karkeloivat ja Jumalan pojat huusivat ääneen iloaan?

        Luuletko todella, että Jumala valoi betonipylväät maan kiekon neljälle kantille? Ehkä nämä pylväät olivat luonnonlakeihin kuuluvia tekijöitä, joilla ei vielä ollut tieteellisiä nimiä? Aamutähdet olivat enkeleitä, samoin Jumalan pojat. Enkeleistä 2/3 osaa karkeloivat riemuiten Jumalansa ilona. 1/3 osa häiriköi maan päällä kaltaistesi harhauttajien demoneina, yrittäen mestarinsa k'skystä saada mahdollisimman paljon saalista. Olet kova poika kiroamaan lähimmäisiäsi, tämä yksin jo todistaa alttiutesi demoneille.


    • Anonyymi

      Mosekselta oikein osunut analyysi mutta ikävä kyllä ei vaikuta uskossa olevaan hevon vittua. Hän jatkaa uskomista eli täysin ajanhukkaa koko purkaus.

      Varma Tieto

      • ”…mutta ikävä kyllä ei vaikuta uskossa olevaan hevon vittua.”

        Vastasitko nyt toisen polven punikkiateistina vai lattialla sätkivänä hellarina? Jos olet syntymästä asti ollut ateisti niin mistä vitusta sinä tiedät, miten uskossa oleva suhtautuu tähän.


      • Anonyymi
        Moses_Zuckerkandl kirjoitti:

        ”…mutta ikävä kyllä ei vaikuta uskossa olevaan hevon vittua.”

        Vastasitko nyt toisen polven punikkiateistina vai lattialla sätkivänä hellarina? Jos olet syntymästä asti ollut ateisti niin mistä vitusta sinä tiedät, miten uskossa oleva suhtautuu tähän.

        Olen aktiivisesti uskovien kirjoituksia lukenut, he uskovat täysin sokeasti asiaansa, mikään ei muuta heidän vakaumustaan. Hanki kavereita ja mene kaljalle heidän kanssaan niin me punikit teemme.

        Pyydä vaikka Timo Soinia
        https://youtu.be/2-KNCMSe39g


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olen aktiivisesti uskovien kirjoituksia lukenut, he uskovat täysin sokeasti asiaansa, mikään ei muuta heidän vakaumustaan. Hanki kavereita ja mene kaljalle heidän kanssaan niin me punikit teemme.

        Pyydä vaikka Timo Soinia
        https://youtu.be/2-KNCMSe39g

        Minä lakkasin uskomasta, kun tutkin Raamattua ja ajattelin asioita omilla aivoilla. Tutkin myös seurakuntalaisia ja heidän levittämiään valheita sekä taikauskoisia argumentteja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minä lakkasin uskomasta, kun tutkin Raamattua ja ajattelin asioita omilla aivoilla. Tutkin myös seurakuntalaisia ja heidän levittämiään valheita sekä taikauskoisia argumentteja.

        Mistä Moses tietää että Varma_Tieto on hellari ?

        Näin tulee tehdä. Täällä ihmisten leimaaminen vajakeiksi, mielisairaaksi on täysin väärä ja tuomittava tapa. Voi uskoa tai olla uskomatta.

        Varma_Tieto
        Ateisti
        Ex kommunisti ja punikki


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mistä Moses tietää että Varma_Tieto on hellari ?

        Näin tulee tehdä. Täällä ihmisten leimaaminen vajakeiksi, mielisairaaksi on täysin väärä ja tuomittava tapa. Voi uskoa tai olla uskomatta.

        Varma_Tieto
        Ateisti
        Ex kommunisti ja punikki

        Kun minut hautaan lasketaan ei mustia korppeja haudalleni

        Varma_Tieto


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mistä Moses tietää että Varma_Tieto on hellari ?

        Näin tulee tehdä. Täällä ihmisten leimaaminen vajakeiksi, mielisairaaksi on täysin väärä ja tuomittava tapa. Voi uskoa tai olla uskomatta.

        Varma_Tieto
        Ateisti
        Ex kommunisti ja punikki

        Yleensä kyseessä on älyllinen alisuorittaminen jos ihminen haluaa elää valheessa niinkuin uskovaiset tekevät.


    • Raamatussa ei ole ainuttakaan tyhjää vastausta, se on selvä asia, on vain mistä Jumala on ihmiselle ilmoittanut se ole tyhjää.

      • Anonyymi

        Raamattua jumalan sanana pitävien ihmisen täytyy olla vielä enemmän sekaisin kuin niiden päihdeongelmaisten juutalaisten jotka Raamatun sepustivat


      • Anonyymi kirjoitti:

        Raamattua jumalan sanana pitävien ihmisen täytyy olla vielä enemmän sekaisin kuin niiden päihdeongelmaisten juutalaisten jotka Raamatun sepustivat

        Jumalattomat on seskaisin eivä ymmärrä sen sanomaa yhtään, omien järjenpäälelmät sen prusteella elävät, vailla todelista elämää ja vapautta.


    • Anonyymi

      Ja ne vähätkin vastaukset on vääriä.

      Pii = 3,0.

    • Anonyymi

      Ramatusta löytyy kaikki totuus. Edellyttää vain että osaat itse asetella sen kirjaimet oikeaan järjestykseen.

      Miksiköhän raamatussa ei edes sivuta suhteellisuusteoriaa, gravitaatioaaltoja tai Higgsin bosonia. Ei tainnut paimenien tietolähteeseen olla luottamista.

      • Anonyymi

        Mihin tarvitset niitä Higginsin hiutaleita, marketit ovat täynnä erilaisia hiutaleita.

        Tärkeintä on taspainoinen parisuhde ja rakkaus ja Jumala
        Ovat tärkeämpiä kuin muut jutut ja bosonit

        Varma Tieto


    • Anonyymi

      Holyspirit is a Gentle 🌐
      -repentnow- Now

    • Anonyymi

      Raamatussa on sellaista tekstuuria, missä täytyy olla
      valmiudet henkisesti. Etukäteen. Pyhä Henki avaa.
      Eli pitää olla uskossa, tai ainakin agnostinen asenne.
      Se ratkaisee.

    • Anonyymi

      Kaikki lennot " Across US" Järjestelmävian jälkeen | Virhe Yhdysvaltain lentotoiminnassa | USA:n uutiset
      Lennot ympäri Yhdysvaltoja on keskeytetty määräämättömäksi ajaksi sen jälkeen, kun liittovaltion ilmailuviranomainen kärsi katastrofaalista järjestelmävirheestä, joka aiheutti matkakaaoksen tuhansille matkustajille. Järjestelmään liittyvästä ongelmasta ilmoitettiin ensimmäisen kerran 10. tammikuuta, mikä aiheutti laajoja ongelmia Yhdysvalloissa ja ulkomailla. Lennonjohtojärjestelmän komentokeskus varoitti matkustajia kiinnittymään pitkiin viivästyksiin ja myönsi, ettei ongelmaan ole tällä hetkellä ratkaisua näköpiirissä. Viesti heidän verkkosivuillaan varoitti matkustajia: "NOTAMS-katkos jatkuu ilman arvioitua palautusaikaa. Vihjepuhelin on aktivoitu."

    • Anonyymi

      Ateistien olisi ensiksi hyväksyttävä Henki joka ohjaa ymmärrykseen.
      Sitä on vaikee ??? voisiko se olla totta. Kohta selviää ja otetaan tuore tapaus
      Usan mantereelta.

    • Anonyymi

      Kyllä sieltä yksi vastaus löytyy. Raamattuhan todistaa itse itsensä hölynpölyksi.

    • Anonyymi

      Aloitus on hyvä. Täällä kirjoittavat "uskovaiset" ovat kaikki valeuskovaisia.
      Kukaan heistä ei ole "oikea" uskovainen raamatun mukaan:

      Markus 16:17-18 FB38
      Ja nämä merkit seuraavat niitä, jotka uskovat: minun nimessäni he ajavat ulos riivaajia, puhuvat uusilla kielillä, nostavat käsin käärmeitä, ja jos he juovat jotakin kuolettavaa, ei se heitä vahingoita; he panevat kätensä sairasten päälle, ja ne tulevat terveiksi."

      Ja sitten joku vielä kehtaa suu vaahdossa julistaa raamattua jumalan sanana, sairasta touhua.

    • Raamattu on juutalaisen tradition kokoelma ns. pyhiä kirjoituksia. Se antaa vastauksen sille, miksi jotkut juutalaiset - ja myöhemmin kristityt sekä muslimit - pitävät totena sen kertomuksia. Ne kertomukset ovat antaneet kokonaiselle kansalle oman identiteetin, kulttuurin ja uskonnon, jota nämä ovat noudattaneet, kuka milläkin tavalla.

      Raamatun ehdoton vaatimus yhden ainoan Jumalan palvelemisesta antaa vastauksen siihen, miksi sen kirjoituksiin eri tavalla uskovat ja muiden kansojen jumaliin uskovat ovat sotineet ja taistelleet toisiaan vastaan vuosituhansien ajan. Suvaitsemattomuus, syrjintä, sorto, ihmisten eriarvoinen kohtelu, jne.: se kaikki on peräisin Raamatusta, ja sen tulkinnoista kunkin yhteisön keskuudessa, ja kunakin aikakautena.

      Raamattu ei muuten ole kokonaan satua. Siellä on paljon historiallisesti tosia kertomuksia tai niiden yksityiskohtia. Toki sadut vievät uskottavuuden myös niiltä osin kuin Raamattu on historiallisesti totta. Yhden henkilön kohdalla tämä uskottavuus ei ole vielä kadonnut. Paavali on jopa ateistien mielestä todellinen historian henkilö ja kirjoitti kirjeensä vuosien 48-6x välillä. Hän kääntyi kristityksi vuonna 32 ja vainosi sitä ennen niitä, jotka olivat uskoneet Jeesukseen.

      Vai valehteliko Paavali ja onko hän edes todellinen historian henkilö?

      • Rekkasit Hessu taas uuden nikin. Kestääköhän viikonlopun yli edes? Ego-eimi nikkiä käyttäessäsi sinulla siritti kupolissa aika pahasti 😂😂😂


      • Moses_Zuckerkandl kirjoitti:

        Rekkasit Hessu taas uuden nikin. Kestääköhän viikonlopun yli edes? Ego-eimi nikkiä käyttäessäsi sinulla siritti kupolissa aika pahasti 😂😂😂

        En tunne nikkiä ego-eimi. Sinut tiedän, mutta en tunne. 😆

        Jos on hyviä ruokavinkkejä, niin ala uusi keskustelu.

        Itsellä on vatsa täynnä monenmoisia herkkuja eri puolilta maailmaa, vaikka ihan täällä kotosuomessa niitä syön.

        Viimeisin on tonnikalan tuore filee... lisukkeineen.

        Kokeilimme punkkua tämän kanssa:

        Louis Latour Nuits-Saint-Georges 1er Cru Les Damodes 2017

        Kevyesti Provencale yrteillä, merisuolalla ja pippurisekoituksella mausteuille tonnikalapihveille sopiva viini, minun mielestäni. Valkoviiniä en edes harkinnut... 😙


    • Anonyymi

      > avaan keskustelun näistä ja muista harhakäsityksisistä.

      Sinulla todella on harhakäsityksiä. Kannattaisi lukea Raamattu ja liittyä totuuden puolelle.

      • No kerro esimerkiksi, mikä on Raamatun mukaan elämän tarkoitus?


      • Moses_Zuckerkandl kirjoitti:

        No kerro esimerkiksi, mikä on Raamatun mukaan elämän tarkoitus?

        Raamatun mukaan elämän tarkoitus on pyrkiä todistamaan omalla elämällä se, että on Jumalan valittu, vaikka siihen asiaan ei voi itse millään tavalla vaikuttaa? 🤩


      • imbecille kirjoitti:

        Raamatun mukaan elämän tarkoitus on pyrkiä todistamaan omalla elämällä se, että on Jumalan valittu, vaikka siihen asiaan ei voi itse millään tavalla vaikuttaa? 🤩

        Ja missä kohtaa Raamattu näin sanoo?


      • Anonyymi
        imbecille kirjoitti:

        Raamatun mukaan elämän tarkoitus on pyrkiä todistamaan omalla elämällä se, että on Jumalan valittu, vaikka siihen asiaan ei voi itse millään tavalla vaikuttaa? 🤩

        "Raamatun mukaan elämän tarkoitus on pyrkiä todistamaan omalla elämällä se, että on Jumalan valittu"
        taisitpa ihan itse keksiä, vai onko suuri uskonisäsi tuon hölynpölyn sinulle tunkenut kurkusta alas?
        Ei raamattua saa tekemälläkään muutetuksi jumalan sanaksi, ei vaikka siinä jotain historiaan osuvaa olisikin. Sokean uskon ja itselleen valehtelun kautta satukin muuttuu todeksi ja kieltämällä tosiasiat Näinhän uskovainen raamattua lukee olevinaan pyhän hengen vaikutuksessa, selittelemällä valheellisesti kaikki omaa harhaa tukevaksi hölynpölyksi.


      • Moses_Zuckerkandl kirjoitti:

        Ja missä kohtaa Raamattu näin sanoo?

        Huomasitko kysymysmerkin ja emojin lauseen lopussa?

        <<Raamatun mukaan elämän tarkoitus on pyrkiä todistamaan omalla elämällä se, että on Jumalan valittu, vaikka siihen asiaan ei voi itse millään tavalla vaikuttaa? 🤩>>

        Olisiko aika tarkistaa sarkasmitutkasi? Ja vaikka ei olisi, niin kyllä ne viiden pisteen kalvinistit osaavat viitata Raamattuun tässä asiassa. Lue sieltä.

        En ole mikään vauvan kaitsija. Ota itse selvää asioista, maistele ruokaa, pureskele ja nielaise. Sitä on sanan syöminen på finska.


      • imbecille kirjoitti:

        Huomasitko kysymysmerkin ja emojin lauseen lopussa?

        <<Raamatun mukaan elämän tarkoitus on pyrkiä todistamaan omalla elämällä se, että on Jumalan valittu, vaikka siihen asiaan ei voi itse millään tavalla vaikuttaa? 🤩>>

        Olisiko aika tarkistaa sarkasmitutkasi? Ja vaikka ei olisi, niin kyllä ne viiden pisteen kalvinistit osaavat viitata Raamattuun tässä asiassa. Lue sieltä.

        En ole mikään vauvan kaitsija. Ota itse selvää asioista, maistele ruokaa, pureskele ja nielaise. Sitä on sanan syöminen på finska.

        ”Olisiko aika tarkistaa sarkasmitutkasi?”

        No ehkä tässä oli sarkasmia, mutta ei se kysymysmerkki tee asiasta sarkasmia, jos se on pää märkänä parodiahorisontin tuolla puolen vaahtoavan hihhulin ripulia.


      • Moses_Zuckerkandl kirjoitti:

        ”Olisiko aika tarkistaa sarkasmitutkasi?”

        No ehkä tässä oli sarkasmia, mutta ei se kysymysmerkki tee asiasta sarkasmia, jos se on pää märkänä parodiahorisontin tuolla puolen vaahtoavan hihhulin ripulia.

        Mistä tiedät, että pääni on märkänä? 😁

        Oletko nähnyt minut kirjoittamassa tänne? 😅

        Eikö olekin niin, että voit tietää tämän asian vain siinä tapauksessa, että asut kanssani ja/tai minä olen sinä ja sinä olet minä? 🤣

        Tulit jälleen kerran todistaneeksi sen, että olen vain yksi sivupersoona lisää kokoelmassasi. 😂


      • imbecille kirjoitti:

        Mistä tiedät, että pääni on märkänä? 😁

        Oletko nähnyt minut kirjoittamassa tänne? 😅

        Eikö olekin niin, että voit tietää tämän asian vain siinä tapauksessa, että asut kanssani ja/tai minä olen sinä ja sinä olet minä? 🤣

        Tulit jälleen kerran todistaneeksi sen, että olen vain yksi sivupersoona lisää kokoelmassasi. 😂

        "Mistä tiedät, että pääni on märkänä? 😁 "

        Poika meuhkaa pää märkänä sarkasmitutkan kalibroinnista eikä hoksaa, että 'pää märkänä' voi olla kuvaannollinen eikä päässä tarvitse näkyä konkreettista hikeä. Parodiahorisontti on vähän samanlainen, se on kognitiivisessa ulottuvuudessa oleva abstrakti käsite, mutta sitä ei voi nähdä kuten maapallon horisonttia.


      • Moses_Zuckerkandl kirjoitti:

        "Mistä tiedät, että pääni on märkänä? 😁 "

        Poika meuhkaa pää märkänä sarkasmitutkan kalibroinnista eikä hoksaa, että 'pää märkänä' voi olla kuvaannollinen eikä päässä tarvitse näkyä konkreettista hikeä. Parodiahorisontti on vähän samanlainen, se on kognitiivisessa ulottuvuudessa oleva abstrakti käsite, mutta sitä ei voi nähdä kuten maapallon horisonttia.

        Sinuun uppoaa jokainen ansa, jonka sinulle langetan. 😁

        Ei saatana! 🤣

        Oletko muuten syönyt Jumalan sanaa? 😎

        Miltä paperi maistuu? 😋

        Söitkö kannetkin, ne nahkaiset? 😂

        P.S. Vain kaltaisesi idiootti pitää itseään paljon älykkäämpää neroa idioottina. 😎


      • imbecille kirjoitti:

        Sinuun uppoaa jokainen ansa, jonka sinulle langetan. 😁

        Ei saatana! 🤣

        Oletko muuten syönyt Jumalan sanaa? 😎

        Miltä paperi maistuu? 😋

        Söitkö kannetkin, ne nahkaiset? 😂

        P.S. Vain kaltaisesi idiootti pitää itseään paljon älykkäämpää neroa idioottina. 😎

        "Sinuun uppoaa jokainen ansa, jonka sinulle langetan. 😁"

        Enpä ole hoksannut mitään ansoja.

        "Oletko muuten syönyt Jumalan sanaa? 😎"

        No, enpä ole niin deluusioissani kuin Ilmestyskirjan kirjoittaneet vuohipaimenet, jossa syödään Jumalan sanaa.

        9 Minä menin enkelin luo ja pyysin häntä antamaan käärön minulle. Hän vastasi: »Ota ja syö se. Se karvastelee vatsassasi, mutta suussasi se maistuu makealta kuin hunaja.»

        Tiedätkö muuten Hessu, mikä tuossa 10. luvussa oleva enkeli on? Se on tietysti Jahven äiti/puoliso Asera, joka Ugaritin teksteissä oli 'Meren valtiatar', 'Hän joka kävelee meressä'.

        2 ja kädessään hänellä oli pieni avattu kirjakäärö. Hän laski oikean jalkansa meren päälle, vasemman maalle

        Athirat's title can therefore been translated as "Lady ʾAṯirat of the Sea", alternatively, "she who walks on the sea",[19] or even "the Great Lady-who-tramples-Yam".

        https://en.wikipedia.org/wiki/Asherah

        Ja jotta ei jäisi mitään epäselvää, hänen poikansa Baal jyrähtää seitsemän kertaa. Seitsemän ukkosen psalmista (Psalmi 29) ei ole mitään epäilystä, etteikö se olisi ollut alunperin Baalin ylistyshymni.

        3 ja huusi kovalla äänellä, niin kuin leijona olisi ärjynyt. Hänen huudettuaan puhui seitsemän ukkosta jylisevällä äänellä.

        Echoes of Baal's Seven Thunders and Lightnings in Psalm XXIX and Habakkuk III 9 and the Identity of the Seraphim in Isaiah VI

        https://www.jstor.org/stable/1517435

        Ei saatana, Raamattu päättyy ylistämään niitä epäjumalia, joita vastaan se on taistellut läpi koko kirjan 😂😂😂


      • Moses_Zuckerkandl kirjoitti:

        "Sinuun uppoaa jokainen ansa, jonka sinulle langetan. 😁"

        Enpä ole hoksannut mitään ansoja.

        "Oletko muuten syönyt Jumalan sanaa? 😎"

        No, enpä ole niin deluusioissani kuin Ilmestyskirjan kirjoittaneet vuohipaimenet, jossa syödään Jumalan sanaa.

        9 Minä menin enkelin luo ja pyysin häntä antamaan käärön minulle. Hän vastasi: »Ota ja syö se. Se karvastelee vatsassasi, mutta suussasi se maistuu makealta kuin hunaja.»

        Tiedätkö muuten Hessu, mikä tuossa 10. luvussa oleva enkeli on? Se on tietysti Jahven äiti/puoliso Asera, joka Ugaritin teksteissä oli 'Meren valtiatar', 'Hän joka kävelee meressä'.

        2 ja kädessään hänellä oli pieni avattu kirjakäärö. Hän laski oikean jalkansa meren päälle, vasemman maalle

        Athirat's title can therefore been translated as "Lady ʾAṯirat of the Sea", alternatively, "she who walks on the sea",[19] or even "the Great Lady-who-tramples-Yam".

        https://en.wikipedia.org/wiki/Asherah

        Ja jotta ei jäisi mitään epäselvää, hänen poikansa Baal jyrähtää seitsemän kertaa. Seitsemän ukkosen psalmista (Psalmi 29) ei ole mitään epäilystä, etteikö se olisi ollut alunperin Baalin ylistyshymni.

        3 ja huusi kovalla äänellä, niin kuin leijona olisi ärjynyt. Hänen huudettuaan puhui seitsemän ukkosta jylisevällä äänellä.

        Echoes of Baal's Seven Thunders and Lightnings in Psalm XXIX and Habakkuk III 9 and the Identity of the Seraphim in Isaiah VI

        https://www.jstor.org/stable/1517435

        Ei saatana, Raamattu päättyy ylistämään niitä epäjumalia, joita vastaan se on taistellut läpi koko kirjan 😂😂😂

        Puuttumatta Raamatun kritiikkiisi ihmettelen sitä, miksi kutsut minua Hessuksi?

        Kuka sinä luulet minun olevan? 😎


    • Anonyymi

      Kysyin Raamatulta: "Mitäs tiedät?"
      Se ei vastannut mitään. Se ei tiedä mitään.

    • Anonyymi

      Pystyisinkö minä ateistina elämään uskon varassa? Tuskinpa. Uskon kyllä ,että aamulehti tulee ajallaan paria aamua lukuun ottamatta, ja siihen uskoon voi luottaa, koska se on osa tätä reaalimaailmaa, jossa elän. Mutta uskoisinko jumalaan, oman mielen luomukseen, joka ei tule todelliseksi minun elämässäni millään lailla. No,en ikimaailmassa uskoisi.

      • Anonyymi

        Ei Raamattuun ole pakko uskoa meillä, nykyään on aika vähän valtioita joissa Raamattuun on pakko uskoa. Koraaniin on monissa maissa pakko uskoa
        Pelkkää ateistin ulinaa turhasta


    • Anonyymi

      Vapaa-ajattelija tarvitsee eutanasiansa.

      • Jos vointi johtaa vääjäämättömästi kuolemaan ilman paranemisen mahdollisuutta eikä sietämättömiä kipuja voida lievittää enää millään käytössä olevalla keinolla niin eläimen lopettamatta jättämistä pidetään eläinrääkkäyksenä. Ihminen on eläin. Miksi ihminen ei voi saada samaa armollista kohtelua, jos hän sitä täydessä ymmärryksessä ja vakaasti harkiten pyytää?


      • Moses_Zuckerkandl kirjoitti:

        Jos vointi johtaa vääjäämättömästi kuolemaan ilman paranemisen mahdollisuutta eikä sietämättömiä kipuja voida lievittää enää millään käytössä olevalla keinolla niin eläimen lopettamatta jättämistä pidetään eläinrääkkäyksenä. Ihminen on eläin. Miksi ihminen ei voi saada samaa armollista kohtelua, jos hän sitä täydessä ymmärryksessä ja vakaasti harkiten pyytää?

        Tämä on lainsäätäjien päätös ja ongelma, mutta on jo maita, joissa eutanasia on luvallista.


      • Moses_Zuckerkandl kirjoitti:

        Jos vointi johtaa vääjäämättömästi kuolemaan ilman paranemisen mahdollisuutta eikä sietämättömiä kipuja voida lievittää enää millään käytössä olevalla keinolla niin eläimen lopettamatta jättämistä pidetään eläinrääkkäyksenä. Ihminen on eläin. Miksi ihminen ei voi saada samaa armollista kohtelua, jos hän sitä täydessä ymmärryksessä ja vakaasti harkiten pyytää?

        Suosittelen sinua matkustamaan Sveitsiin. Kyllä he lopettavat sinut pois tästä suuresta kärsimyksestä, kun oikein kauniisti heiltä sitä pyydät. 😂


    • Anonyymi

      Vaikea ostaa oikea pizza Raamatun mukaan

      • Anonyymi

        Miten niin on?

        Jätä pois simpukat ja katkaravut sekä sianliha, niin vaihtoehtoja on vielä runsaasti jäljellä. Valitse niistä mieleisesi ja nauti ihan Raamatun mukaan, mutta muista kiittää Herraa ruoasta.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Miten niin on?

        Jätä pois simpukat ja katkaravut sekä sianliha, niin vaihtoehtoja on vielä runsaasti jäljellä. Valitse niistä mieleisesi ja nauti ihan Raamatun mukaan, mutta muista kiittää Herraa ruoasta.

        Raamattu ei tunne pizzan keskeisintä raaka-ainetta eli tomaattia. Tiedätkö miksi? Jahve ei huomannut kertoa, että litteän maan toisella puolella sijaitsee Amerikan mantereet, joissa kasvaa tomaattia, joista saadaan pizzan tomaattikastike.


      • Anonyymi
        Holy_Roller kirjoitti:

        Raamattu ei tunne pizzan keskeisintä raaka-ainetta eli tomaattia. Tiedätkö miksi? Jahve ei huomannut kertoa, että litteän maan toisella puolella sijaitsee Amerikan mantereet, joissa kasvaa tomaattia, joista saadaan pizzan tomaattikastike.

        Jahve on satuolento, mutta Raamatun kirjoittajat eivät tietenkään voineet kertoa Amerikasta, kun eivät tienneet sen olevan olemassa.

        Mitä ruokiin tulee, niin tomaatti on kasvi, jonka syömistä Raamattu ei kiellä vaan oikeammin hyväksyy jo luomismyytissä.


    • Anonyymi

      Raamattu vastaa kaikkeen mitä sinun tarvitsee tietää!

    • Anonyymi

      Sananlaskujen kirja tarjoaa ajatonta viisautta.

      Ateistienkin kannattaisi lukea.

      • Anonyymi

        Se onkin kopioitu pitkälti egyptiläisiltä ja siksi mielenkiintoinen ikkuna lähi-idän yhteiseen viisauskirjallisuuteen.

        Mutta mitään ei kannata ihan purematta niellä, mutta löytyyhän sieltä helmiäkin:
        "Minä, viisaus, viihdyn älyn seurassa, harkinta ja tieto ovat kumppanini."


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se onkin kopioitu pitkälti egyptiläisiltä ja siksi mielenkiintoinen ikkuna lähi-idän yhteiseen viisauskirjallisuuteen.

        Mutta mitään ei kannata ihan purematta niellä, mutta löytyyhän sieltä helmiäkin:
        "Minä, viisaus, viihdyn älyn seurassa, harkinta ja tieto ovat kumppanini."

        Saarnaaja:
        7:26 Minä ryhdyin sydämessäni oppimaan, miettimään ja etsimään viisautta ja tutkistelun tuloksia, tullakseni tuntemaan jumalattomuuden typeryydeksi ja tyhmyyden mielettömyydeksi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      200
      5138
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      124
      3170
    3. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      142
      2417
    4. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      342
      2374
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      1992
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1566
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      116
      1510
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      31
      1403
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1230
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1091
    Aihe