Miten Suomen kansan käy? Jumalan tuomiot - OSA 3

Anonyymi-ap

(Kristinuskon S24-foorumit)

Hyvin - Huonosti vai Oikein huonosti? Siinäpä kysymykisiä, jotka monia askarruttavat?

Monikin suomalainen elää stressipisteiden pyörityksessä. Monistakin syistä, mutta myös kansallisen tason pohdinnoissa. * Pelätään pahinta - toivotaan parasta!

Mutta? Auttaako pelkääminen? Auttaako toivominen? Auttaako mikään Suomen kansaa joutumasta Jumalan toimenpiteiden alle?


Tämä on OSA 3 keskustelun aloituksia, joissa teemana ovat Jumalan tuomiot. Edelliset:
OSA 1 ---https://keskustelu.suomi24.fi/t/17681551/pyhat-tuomiot-tulevat-----(sanan)--ilmoitukset-tayttyvat--(1)
OSA 2 ---https://keskustelu.suomi24.fi/t/17696693/mista-jumalan-tuomiot-alkavat-----(osa-2)


HUOMAUTUKSIA:
1) Asioiden tarkastelua ei (aloituksissa ja /tai Aloittajan taholta) tehdä minkään "suunnan" kirkkokunnan, lahkon taikka eriseuran tai jonkun "gurun" näkemyksiin perustuen.

2) Näitä aloituksia ei ole "pakko" lukea. Sellaisten, joilla on lyhyt pinna ja ongelmia mm. vihan hallinnassa, kannattaa harkita? Vihan vallassa ( lihallisessa tasossa) saattaa tehdä sanoillaan sellaista syntiä (pikatuomioita ihmistä vastaan?) joista tilaa itselleen Jumalan puuttumisen.

3) Teille, joilla on ollut jatkettu "himo ja hinku" saada eräs kirjoittaja (minut) savustetuksi taikka eliminoiduksi näiltä palstoilta, totean, että Jumala valvoo asiaa aikoja ja määräaikoja! (Luukas 13:32)


1) Jumalan tuomiot ovat ratkaisu pahuuteen ja vääryyteen
---------------------------------------------------------------------

Moni kammoksuu pelkkää sanaa" tuomio", koska sillä on vähintäänkin pelottava kaiku? Yhteiskunnassakin. Mutta mikä sellainen yhteiskunta olisi, ja millainen? - jossa ei pahuuteen olisi käytössä tuomiovaltaa? Kukaan ei olisi suojassa väkivallalta, murhilta, tapoilta, raiskauksilta, varkauksilta, ryöstöiltä, petoksilta, jne.

Samalla tavalla kuin ns. "maallisessa" tasossa pahuuden rajoittamiseksi on olemassa oikeusjärjestelmä, samoin on Jumalan asioissa se järjestelmä, jossa Hän erottaa:
• pyhät ja pahat
• syntiset ja synneistä parannuksen tehenet
• vääryydentekijät ja vanhurskauteen pyrivät
• valehtelijat ja totuuden tiellä kulkevat
• Jumalan kansalaiset ja jumalan pilkkaajat
• jne, etc

Jumalan pyhien toimenpiteiden syystä ns. "harmaa massa" seulotaan. Jää vain kaksi leiriä. Joka ei tahdo eikä välitä kunnioittaa Jumalan valtakunnan asioita, se jää automaattisesti paholaisen leiriin.
Jumala kun ei PAKOTA ketään uskomana, ei seuraamaan eikä tottelemaan. Jeesus sanoi:
• " JOS joku tahtoo minun perässäni kulkea....!


2) Jumala tuomitsee lopuksi kaikki kansat, koko maanpiirin

--------------------------------------------------------------------------------------------
Ihmisillä on tapana pilkata: "Miksei se Jumala tee mitään!" Kyllä, kyllä Hän tekee, aivan varmasti. Mutta Jumala noudattaa omaa aikatauluaan ja loogista järjestystä!

• "Mutta kun Ihmisen Poika tulee kirkkaudessaan ja kaikki enkelit hänen kanssaan, silloin hän istuu kirkkautensa valtaistuimelle."
• " Ja hänen eteensä kootaan kaikki kansat, ja hän erottaa toiset toisista, niinkuin paimen erottaa lampaat vuohista. Ja hän asettaa lampaat oikealle puolelleen, mutta vuohet vasemmalle. " (Matt 25:31-33) Ja sitten luetaan tuomiot.. . .

• "Sillä hän on säätänyt päivän, jona hän on tuomitseva maanpiirin vanhurskaudessa sen miehen kautta, jonka hän siihen on määrännyt; ja hän on antanut kaikille siitä vakuuden, herättämällä hänet kuolleista." ( Apt 17:31)

• " Joka on korvan istuttanut, hänkö ei kuulisi? Joka on silmän luonut, hänkö ei näkisi? "
"Joka kansat kasvattaa, hänkö ei rankaisisi, hän, joka ihmisille opettaa tiedon? " (Ps 94:9-10)

Aloitus jatkuu

23

84

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Jatkoa aloitukseen: Miten Suomen kansan käy? Jumalan tuomiot - OSA 3


      3) Jumalan tuomiot ihmisten tasolla, kansojen tasolla, kristikansan tasolla
      ------------------------------------------------------------------------------------------

      Raamattu (UT) erottaa selkeästi asiat:
      • yksilöihmisille tulevat tuomiot
      • kansoille tulevat tuomiot
      • erillisten alueiden tuomiot
      • syntisten ja jumalattomien tuomiot
      • Jumalan kansan; uskovien "puhdistavat tuomiot"

      Päälinja on, ettei kukaan säästy Jumalan "tutkivan silmän alta" pakosalle. Jopa uskovat joutuvat käymään läpi "velluksensa ja tekojensa" tutkinnan ja ratkaisun. Jumalan "pyhä tuli" koettelee kunkin "rakennuksen".
      Tämä tutkintatuomio kuitenkin sisältää sen, että vaikka Jumalan tulen alla Hän näkisi uskovan tekemiset niin kelvottomaksi, että ne palavat "poroksi" - niin häntä ei tuomita kadotukseen, jos- kun - hän on Kristuksen Jeesuksen sovintotyön kalliolla; perustuksella. Erittäin selkeä kuvaus on apostoli Paavalin sanoissa: (1 Kor 3: 11-15)

      • "Sillä muuta perustusta ei kukaan voi panna, kuin mikä pantu on, ja se on Jeesus Kristus.
      • Mutta jos joku rakentaa tälle perustukselle, rakensipa kullasta, hopeasta, jalokivistä, puusta, heinistä tai oljista, niin kunkin teko on tuleva näkyviin; sillä sen on saattava ilmi se päivä, joka tulessa ilmestyy, ja tuli on koetteleva, minkälainen kunkin teko on.
      • Jos jonkun tekemä rakennus kestää, on hän saava palkan,
      • mutta jos jonkun tekemä palaa, joutuu hän vahinkoon; mutta hän itse on pelastuva, kuitenkin ikäänkuin tulen läpi. "

      Uskovan sielu pelastuu siksi, että hän on ottanut vastaan armon ja syntien tuomion Jeesuksessa Kristuksessa. Mutta koko elämäntyö voi Jumalan pyhässä tulessa palaa poroksi, jos se on ollut "puuta-heinää-olkia".
      (Tästä uskovien puhdistavasta tuomiosta asiaa, OSA 2 https://keskustelu.suomi24.fi/t/17696693/mista-jumalan-tuomiot-alkavat-----(osa-2)


      4) Kansojen kohtalot - tuomiot? Suomen kansan status ja näkymä?
      ---------------------------------------------------------------------------------

      Jokainen uskova ja Raamatun tunteva ihminen osaa arvioida, että Suomen kansan tilanne on Jumalan silmissä kauhistuttavalla tasolla! Myös moni tavallinen ihminen, ei-uskova valittaa että:
      • "maailma on niin pahaksi muuttunut"!
      • "mihin tämä maailma on menossa"?

      On raskasta sanoa ja todeta, että olemme Suomen kansakuntana Jumalan tuomioiden aatossa. Mitä kaikkea se sisältää? Vaikka siitä olisi tietoa annettukin - Jumalan suunnalta - on kokonaan toinen asia, kuka uskoisi - jos se tuotaisiin esille?

      Nimittäin?

      - Joka sortin omatekoiset "profeetat" ovat kymmenien vuosien aikana ennustelleet sitä ja tätä? Kuka mitäkin. Se ennustusten kokoelma on kuin sillisalaaattia, laidasta laitaan. Ja kun tarpeeksi on tuotu hömppää, kukaan ei kallista korvaansa, vaikka Jumala oikeastikin tahtoisi puhutella ihmisiä?

      aloitus jatkuu...

    • Anonyymi

      Jatkoa aloitukseen: Miten Suomen kansan käy? Jumalan tuomiot - OSA 3


      5) Raamatun sanat ja esimerkit ovat ennakkotapauksia
      ------------------------------------------------------------------
      Otan tähän muutamia kuin pilottiesimerkkejä, keissejä.

      5.1. Nooan ajan jumalattomuuden tuomio
      -------------------------------------------------------------------------------------------------------
      • "Mutta kun Herra näki, että ihmisten pahuus oli suuri maan päällä ja että kaikki heidän sydämensä aivoitukset ja ajatukset olivat kaiken aikaa ainoastaan pahat, niin Herra---"
      ( 1 Moos 6:5)
      • "Eikä hän säästänyt muinaista maailmaa, vaikka varjelikin Nooan, vanhurskauden saarnaajan, ynnä seitsemän muuta, vaan antoi vedenpaisumuksen tulla jumalattomain maailman päälle." ( 2 Piet 2:5)


      5.2. Syntisen Sodoman tuomio ja tuho
      ---------------------------------------------------------

      • "Ja hän poltti poroksi Sodoman ja Gomorran kaupungit ja tuomitsi ne häviöön, asettaen ne varoitukseksi niille, jotka vastedes jumalattomasti elävät." ( 2 Piet 2:6)

      Raamatun sanat valaisevat hyvinkin, että mainitun Sodoman alueen jumalatottomuus oli överiä ja törkeää lajia. Kyseessä ei ollut vain perverssien ilmiöiden asia? Jotka kylläkin olivat kauhistuttavaa ja epäinhimillistä tasoa? Miten?

      Kun Jumala lähetti palvelijansa, ystävänsä Aabrahamin varoittamaan veljenpoikaansa Lootia, että Jumalan tuomio kohtaa Sodoman kaupunkia, niin mitä on kerrottu? Kaupungin miehet, nuoret ja vanhat - piirittivät Lootin talon. He olivat niin vääristyneiden himojensa ja halujensa sokaisemia, että--- tahtoivat "maata" VAIN niitä enkeleitä, jotka miesten hahmossa olivat tulleet Lootin kotiin.

      • "Tuo heidät tänne meidän luoksemme, ryhtyäksemme heihin!"
      Ajatelkaa? Heille ei kelvannut Lootin kaksi tytärtä, jotka olivat neitsyitä! Mistä se kertoo?

      Tässä autenttista Sanaa: 1 Moos 19: 1-11
      • "Ennen kuin he olivat asettuneet levolle, kokoontuivat talon eteen Sodoman asukkaat, kaupungin kaikki miehet, niin nuoret kuin vanhatkin. "
      • "He huusivat Lootia ja sanoivat hänelle: »Missä ovat ne miehet, jotka tulivat tänä iltana luoksesi? Tuo heidät tänne, me haluamme maata heidät!»

      • "Loot meni ulos heidän luokseen, mutta sulki oven perässään. Hän sanoi: »Hyvät miehet, älkää sentään tehkö niin pahaa tekoa. Minulla on kaksi tytärtä, jotka ovat vielä neitsyitä. Minä tuon heidät teille, saatte tehdä heille mitä haluatte. Mutta näihin miehiin älkää koskeko, sillä he ovat hakeneet suojaa minun kattoni alta.»

      • "He sanoivat: »Pois tieltä! Tuo yksi on tullut muukalaisena tänne asumaan, ja hän pyrkii jo määräilemään meitä. Nyt sinun käy vielä pahemmin kuin noiden miesten!» Ja he kävivät Lootin kimppuun ja ryhtyivät murtamaan ovea. Mutta miehet, jotka olivat talossa, ojensivat kätensä, vetivät Lootin sisälle ja sulkivat oven. Taloon pyrkivien miesten silmät he sokaisivat niin, ettei yksikään enää kyennyt löytämään ovea."

      Sitten? Seuraavana aamuna Jumalan tuomiot ja tuho kohtasivat Sodoman kaupungin. Jumala oli tutkinut, testannut ja todennut, että Sodoman "syntimitta" oli kasvanut ratkaisun ja tuomion paikalle.

      aloitus jatkuu

    • Anonyymi

      Jatkoa aloitukseen: Miten Suomen kansan käy. Jumalan tuomiot osa 3



      5.3. Sodoman täydellinen synti- ja pahuuspaketti!
      ------------------------------------------------------
      Sodoman kohdalla kyseessä oli täydellinen syntipaketti, perfecto! Perverssien lajien kyljessä muhi väkivaltaisuus. Ja mitä muuta? Jumala selittää Profeetta Hesekielin kautta Sodoman pahuuden statusta: ( Hesekiel 16:49-59)
      • julkea itsekkyys
      • toisilla yltäkylläisyys
      • köyhistä piittaamattomuus
      • perverssit iljettävyydet

      Nuo merkit sopivat tähänkin aikaan? Suomen yhteiskuntatilanteeseen. Rikkaiden ja köyhien faktat. Kansan kahtiajako; räikeä toimeentulon eriarvoisuus, väkivallan teot, moraalin alasajo.

      • "Katso, tämä oli sisaresi Sodoman synti: ylpeys, leivän yltäkylläisyys ja huoleton lepo hänellä ja hänen tyttärillään; mutta kurjaa ja köyhää hän ei kädestä ottanut. He korskeilivat ja tekivät kauhistuksia minun edessäni, ja minä, kun sen näin, toimitin heidät pois. "
      • "Niin totta kuin elän, sanoo Herra Jumala, sisaresi Sodoma tyttärineen ei vetänyt vertoja sinulle ja sinun tyttärillesi. Sinun sisaresi Sodoman synti oli julkea itsekkyys. Hän vietti tyttärineen yltäkylläistä ja huoletonta elämää, mutta kurjalle ja köyhälle hän ei avannut kättään.
      • He kävivät yhä julkeammiksi ja ryhtyivät minua uhmaten yhä uusiin iljettävyyksiin, ja silloin minä pyyhkäisin heidät pois, kuten olet nähnyt. "


      Lopuksi, osa 3
      ------------------
      Mitä siis on odotettavissa Suomen kansakunnan kohdalla? Olisko Jumala muuttunut liberaalimmaksi? Moderniksi Jumalaksi, joka siunaa syntisen menon seurakunnissa, kirkoissa, lahkoissa? Joka katsoisi läpi sormien saastaista jumalaton menoa - joka lajin syntejä?

      Joka sellaista ajatatteli, ei ole oppinut ymmärtämään saati kohtaamaan Pyhän Jumalan asiaa?

      Jumala ei ole muuttunut, modernisoitunut. Mutta miten se liittyy Suomen kansakuntaan, yksilöihmisiin?

      Niistä lisää seuraavassa, OSA 4.

    • Anonyymi

      Jumalalle ei ole myönnetty minkäänlaista tuomiovaltaa.
      Sen kun vaan kärsii ummetuksesta lehtolapsensa kanssa.

      • Anonyymi

        Saat vapaasti pitää mielipiteesi. Mutta Jumala pitää asemansa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Saat vapaasti pitää mielipiteesi. Mutta Jumala pitää asemansa.

        Harmi sulle. Ajattelin että uskiskin voisi toipua harhoistaan.


    • Anonyymi

      Korjaus asiavirheestä:

      "Kun Jumala lähetti palvelijansa, ystävänsä Aabrahamin varoittamaan veljenpoikaansa Lootia.."

      Jumala ei lähettänyt Abrahamia, vaan itse kertoi Aabrahamille, että Sodoman "synnit ovat ylen raskaat.." ( 1 Moos 18:16 >>)

      Sitten Aabraham RUKOILI yhä uudelleen ja uudelleen, että Jumala säästäisi Sodoman, jossa hänen veljenpoikansa Lootin perhe asui.

      Jumala olisi suostunut, jos siellä olisi ollut 10 vanhurskasta.
      "Niiden kymmenen tähden jätän hävittämässä:" ( 1 Moos 18:32)

      Ja sen perästä Jumala lähetti kaksi enkeliä Sodomaan asialle Lootia varten.
      Aabrahamin rooli oli rukoileminen.

      Eräässä toisessa tapauksessa Jumala lähetti ihmisien; profeetan. Joonan, Niiniven kaupunkiin varoittamaan.

      Korjaus: alaoittaja

      • Anonyymi

        Aabraham oli aiemmin rientänyt pelastamaan veljenpoikansa Lootin, joka oli siepattu Sodomassa. ( 1 Moor 14:12)


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Ihan selvää on, että jossakin vaiheessa Jumala suorittaa erotuksen,

    • Anonyymi

      Jatkoa aloituksen aiheeseen.

      Suomen kansa?
      Etsikkoaika?
      Mitä siitä?

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/17711076/quotkun-et-etsikkoaikaasi-tuntenut!quot----jumalan-tuomiot-osa-5#comment-118653174

    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Hyvin ei käy tämän kansan jatkossa!!

      • Anonyymi

        Jokainen kansa katoaa joskus toisten kansojen joukkoon. Samoin uskonnot, jos niitä nyt jatkossa edes esiintyy.


    • Anonyymi

      Jumalallasi ei ole tuomiovaltaa, ei minkäälaista, ei missään.

      Yksinkertaisimmilta se näköjään yhä pistää nupin sekaisin siinä kuin muutkin päihteet. Jumalaa kannattaa pitää vain unileluna ja maskottina.

      • Anonyymi

        Sinulta ei Jumala kysele valtansa käyttöä. Eikä muiltakaan ihmisiltä.

        Luoja on ylempi luotujaan.
        Siihen on kaikkien tyydyttävä.

        Kunnes kuolema korjaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinulta ei Jumala kysele valtansa käyttöä. Eikä muiltakaan ihmisiltä.

        Luoja on ylempi luotujaan.
        Siihen on kaikkien tyydyttävä.

        Kunnes kuolema korjaa.

        Alussa ihminen loi jumalan omaksi kuvakseen. Hiekkaheimo siis vittumaiseksi verenhimoiseksi narsistiksi.


    • Anonyymi

      Rukoiltukin on. . .

      On rukoiltu ihmisille heräämistä pahuuden unista,
      vapautta valheiden verkoista, tietä pimeyden poluilta valoon!
      Sitäkin on paljon rukoiltu, että varjelisit tätä kansakuntaa.
      Että jopa siunaisitkin tätä isänmaata?
      Ja mitä Sinä Herra – totinen totuuden Jumala tästä kaikesta?
      Ettäkö siunausta syntien kaatopaikan päälle?

      * * *

      Ei mitään uutta auringon alla . . .


      * * *

      Niin rukoili muinoin Aabraham – jota nimesit ystäväksesi,
      koska ystävillesi saatat uskoa asioita? Aabraham rukoili hädässä,
      kun ilmoitit, että jumalattoman Sodoman ratkaisutuomio oli edessä.
      Hän pyysi pyytämällä: Herra, jos löydät Sodomasta 50 otollista ihmistä?
      - Jos 40, 30, 20? - Jos löydät 10 vanhurskasta – säästätkö tuon paikan heidän tähtensä?
      Ei – ei löytynyt. . .
      Kävi niinkuin kävi. . .

      Niin rukoili profeetta Jeremiakin – kansansa jumalattomuuden keskellä.
      Rukoili ja kehotti parannukseen, jopa jatkaen sitä tehtävää 23 vuotta.
      Jumala ei leppynyt.
      ”Älä rukoile tämän kansan puolesta...”
      Silti Jeremia – ihminen – ihmisten keskellä, jatkoi rukousta.
      Mutta Jumala tiesi enemmän, paremmin. Sen?
      Ettei kansa kääntyisi jumalattomuudestaan, paatumuksestaan.
      Tilanne oli ratkaisukypsä.
      He kiusasivat profeetta Jeremiaa, heittivät kaivoonkin, kuolemaan.
      Jumala sanoi:
      ”Vaikka Mooses ja Samuel seisoisivat minun edessäni, ei minun sieluni taipuisi tämän kansan puoleen.”

      Niin? Pyhät eivät voineet suojella pahoja. . .
      Jumala on kärsivällinen, aikansa. Vaikka Häntä torjutaan, pilkataankin.
      Mutta sitten tulee rajat vastaan.

      Niin myös rukoili profeetta Hesekiel, rukoili ja opetti oikeaa tietä.
      Turhaan. Pahuus ja jumalattomuus oli kasvanut maksimiinsa.
      Herra puhui Hesekielille:
      ”… jos Nooa, Daniel ja Job olisivat sen keskellä, eivät he voisi – niin totta kuin minä elän, sanoo Herra, Herra pelastaa poikaansa eikä tytärtänsä; vain itse he vanhurskaudellaan pelastaisivat henkensä.”

      Niin oli – niin kävi.
      Jumalan pyhät tuomiot tulivat pahuuden ylitse.
      Silloin.
      Eikä Jumala ole muuttunut, liberaalimmaksi, suopeammaksi.
      Jumalattomuus kasvattaa jumalattoman finaalin.

      * * *

      Rukoukset – isänmaa – aika?

      Rukoiltu on. Kammioissa, salassa.
      Ei – eivät ole tälle kansalle kelvanneet hyvät, terveet ja pyhät opetukset.
      Ne on lähes tyystin maahan tallattu.
      Elämän ohjeet, pyhät käskyt.

      Herra?
      Sinun sanaasi Raamatussa on pilkattu ja häväisty, ei vain torjuttu!
      Pahuudessaan, pahoissa himoissaan he ovat nostaneet
      vihansa ja vainonsa totuuden puhujia vastaan.

      Papit ja piispatkin ovat häpäisseet Sinun Pyhyytesi,
      ovat ryhtyneet näytettyyn Majesteettirikokseen.
      Ovat repineet Sanasi rikki, myyneet moraalinsa materian etujen edessä!
      Kumartaneet luotuja Luojansa sijasta.
      Ovat vääntäneet kieroksi suoran Totuuden tien.
      Ovat päästäneet baalin palveluksen sinne, mihin heillä ei ollut lupaa!

      Sinun mittasi – Jumala – se on kypsynyt ratkaisujen eteen.
      Niin olet ilmoittanut.
      Ei tämä kansa ole arvostanut sitä, että aikoinaan rukoiltiin ja huudettiin apua:
      Säästä tämän maan itsenäisyys! Sinä Herra armossasi kuulit.
      Annoit mahdollisuuden.
      Miten kävi?

      * * *

    • Avauksen kysymykset askarruttavat ainoastaan fanaattisia lahkolaisia, joiden maailma rajoittuu varjojen varjoihin.

      • Anonyymi

        Avauksen kysymykset arkarruttava kaikkia normaaleja ja inhimillisiä ihmisiä. Toiset panevat pään pensaaseen ja näkevät unelmia "lintukodosta" ----

        Yhä enemmän, jatkossa. Laajat ongelmat puhuttavat.

        JK: aloittaja ei ole fanaattinen, eikä minkään lajin lahkolainen! Eikä elä rajoittuneessa varjojen varjoissa!

        Mutta? kukin toimii niinkuin psyyken voimat sanovat? Kaikilla ei ole resursseja kohdata rankkoja asioita. Elämän pitää kovasti kasvattaa ja karaista, jotta ihminen nousee rohkeuteen ja katsoo asioista realistisesti!

        Ei pessimismiä!
        Ei utopioita!
        Ei illuusioita!
        Ei optimismia!
        Vaan?

        Suoraa ja rohkeaa realismia! Jossa positiivinen toivo on samassa kupissa...

        Lisää siitä, MIKÄ nostaa sen "suuren ahdistuksen" josta Jeesus puhui?

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/17726549/suuri-ahdistus-----mika-sen-nostaa----(-osa-3)


    • Anonyymi

      Joku haastoi näin:

      "Avauksen kysymykset askarruttavat ainoastaan fanaattisia lahkolaisia, joiden maailma rajoittuu varjojen varjoihin."

      Ei.
      Miten Suomen kansana käy? Kyllä se on askarruttanut ihan päättäjien päitä.
      Koska hirmuisella kiireellä piti kansa tyyrätä natojumalan helmoihin, suojaan muka?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      47
      4813
    2. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      96
      4583
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      620
      4194
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3167
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      79
      2701
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      129
      2213
    7. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      222
      2172
    8. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      347
      2163
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      31
      1797
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1512
    Aihe