Suuri ahdistus ? - Mikä sen nostaa? ( Osa 3)

Anonyymi-ap

(S24 - kristinusko-foorumit)


• "Ja ihmiset menehtyvät peljätessään ja odottaessaan sitä, mikä maanpiiriä kohtaa; sillä taivaitten voimat järkkyvät. ” (Luukas 21:26)

Tämä on OSA 3 aiheesta ”Suuri ahdistus”.

Osa 1 tässä: https://keskustelu.suomi24.fi/t/17721584/quotsuuri-ahdistusquot---kuka-on-valmiudessa

Osa 2 tässä: https://keskustelu.suomi24.fi/t/17721584/quotsuuri-ahdistusquot---kuka-on-valmiudessa


1) ”Suuren ahdistuksen” määrityksiä - Raamatussa?
------------------------

Kun Raamattu kertoo jostakin asiasta, se yleensä ”todistaa” samaa asiaa toisilla vastaavilla teksteillä. Raamattua tulee tutkia ja tulkita siten. Se ”selittää” itse itseään. Kahden tai kolmen todistajan kautta.
Se pätee myös tähän asiaan: suuri ahdistus. Sitä koskevia Raamatun tekstejä on enemmän kuin tarpeeksi, jotta lukutaitoinen ja normitason ihminen asian voi ymmärtää! Pieni tiivistelmä.

• ”Suuri ahdistus” on suuri, ei ”pieni ahdistus”.

• Se ei ole vain yksittäisten ihmisten ”korvien välissä” oleva asia.

• Se on kattava; koskee kaikkia kansoja.

• Se on maksimaalista tasoa, ei minimaalista.

• Se vaikuttaa ”yli koko maanpiirin”.

• Se on ainutkertainen (= ei ole ollut ennen sellaista, eikä enää tule).

• Se on ihmisiä ”lamauttava, näännyttävä”.

• Se on laajaa pelkäämistä synnyttävä.

• Sen vaikutus synnyttää ”menehtymistä”.

• Se kestää rajatun, rajallisen ajan.

• Se on lyhennetty ”valittujen tähden”. ( Matt 24:21-22)

Muun muassa nuo em:t seikat kuvaavat ”suuren ahdistuksen” asiaa. Ne kaikki on Herramme Jeesuksen (lopunaikoja) koskevissa puheissa.
( Matteus 24, Markus 13, Luukas 21 (17) luvuissa.)


2) Mikä sitten nostaa noin maksimaalisen ahdistuksen?
---------------------------------------

Viittaan tässä edelliseen osaan (2) jossa jo kysymys esillä. Mikä voisi olla niin pelottava, kattava, kaikkia kansoja uhkaava asia, joka saa ihmiskunnan varpailleen, pelkäämisen tasolle?

Näinä aikoina ei sitä enää tarvitse arvailla. Se toimii jo. Lähes päivittäin uutismediat toistavat sitä, mikä on omiaan synnyttämään turvattomuutta, pelkoa, huolia. Ahdistusta, stressiä. Uutisointi ydinaseiden (mahdollisesta) käytöstä. Eikä enää millään hypoteesin tasolla? Vaan ihan selväsanaisesti on luettavissa uhkauksia: Jos – jos – jos - niin sitten?

Aloitus jatkuu

12

104

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Jatkoa aloitukseen: Suuri ahdistus - mikä sen nostaa, osa 3


      3) Raamatussa on ” suuren ahdistuksen” syy sanottu!
      -----------------------------------------------------

      Mutta? Tämän ajankohdan uhkakuva on sanottu joli yli 2000 vuotta sitten. Jeesus itse sen on kertonut.

      • "Ja ihmiset menehtyvät peljätessään ja odottaessaan sitä, mikä maanpiiriä kohtaa; sillä taivaitten voimat järkkyvät. ” (Luukas 21:26)

      Tuossa tekstissä se syy on sanottu. ”Sillä taivaitten voimat järkkyvät”. Mitkä taivaitten voimat? Kyseinen sana ”taivaitten” nousee sanasta ”ouranion” = uraani, alkuaine. Sanan ”taivaitten voimat” sisältöä valaisevat useat muut Raamatun tekstit.

      Apostoli Pietari näki Hengessä sellaista, jossa ”alkuaineet” kuumuudesta hajoavat, sulavat?

      • ”Mutta Herran päivä on tuleva niinkuin varas, ja silloin taivaat katoavat pauhinalla, ja alkuaineet kuumuudesta hajoavat, ja maa ja kaikki, mitä siihen on tehty, palavat. ”

      • Kun siis nämä kaikki näin hajoavat, millaisia tuleekaan teidän olla pyhässä vaelluksessa ja jumalisuudessa, teidän, jotka odotatte ja joudutatte Jumalan päivän tulemista, jonka voimasta taivaat hehkuen hajoavat ja alkuaineet kuumuudesta sulavat! ” ( 2 Piet 3:10-12)

      • ”Herran päivä tulee kuin varas. Sinä päivänä taivaat katoavat jylisten, taivaankappaleet palavat ja hajoavat. Silloin paljastuu maa ja kaikki, mitä ihminen on maan päällä saanut aikaan. ”

      • Koska tämä kaikki näin hajoaa, millaisia onkaan pyhässä elämässä ja hurskaissa teoissa oltava niiden, jotka odottavat Jumalan päivää ja jouduttavat sen tuloa – tuon päivän, joka saa taivaat liekehtien hajoamaan ja taivaankappaleet sulamaan kuumuudesta.” ( 2 Piet 3:10-12, KR92)

      Kun Jeesus lausui: ”taivaitten voimat järkkyvät” - se tarkoittaa, että suuret asiat eivät ole enää hallinnassa. Ne järkkyvät.

      Ihmisen keksimät asiat ( mm. ydinvoima) jotka hallittuina voivat palvella positiivisesti ihmisiä, kansoja, yhteiskuntia (= ydinvoima) - niiden voima vääristyy ja kääntyy tuhoksi. Ihmisten ja ihmiskunnan suureksi katastrofiksi!

      Kukaan inhimillinen normi-ihminen ei voi käsittää, että niin voisi tapahtua? Mutta? Kun asiat eivät ole tavallisten rauhaa rakastavien ihmisten käsissä, saati hallinnassa!

      Kun jumalaton ja petomainen pahuus, vallanhimo, ihmisyyden kadottanut taso heiluttaa komentokeppiä? Mikään julmuus ei tunne rajoja.

      Muistetaanpas vielä, mitä kaikkea tapahtui 2. maailmansodan aikana? Kun kontrollia vailla oleva despoottisuus, tyrannia, diktatuurinen komento pani maailman polvilleen! Eikä se ollut viimeinen kerta. Eikä sittenkään pahinta lajia. Pahempaa on tarjolla. Ja sen ajattelu tekee sen, mitä Jeesus lausui:

      • "Ja ihmiset menehtyvät peljätessään ja odottaessaan sitä, mikä maanpiiriä kohtaa; sillä taivaitten voimat järkkyvät. ” (Luukas 21:26)


      Lisäksi Ilmestyskirja Raamatussa kertoo detaljeissa siitä kaikesta ”lopunajan” kurimuksesta, jossa ihmiskunta rypee itse aiheuttamiensa ongelmien suossa.

      Ja – sanalla sanoen – ihmisten oma pahuus, turmelus ja pahuuden vallankäyttö johtaa maapallolla tallaavat ihmiset kohtaamaan seuraukset. Ihmiskunnan historian loppunäytökset ovat rankkaa luettavaa!

      Aloitus jatkuu

      • Anonyymi

        Kun sama sana voidaan kahdessa raamatunkäännöksessä kääntää niinkin eri tavoin kuin alkuaineet ja taivaankappaleet, niin on epävarmaa, mitä sillä alun perin tarkoitetaan. Raamatun aikana ei ainakaan tunnettu alkuaineiden jaksollista järjestelmää, vaan sanalla tarkoitettiin kreikkalaiseen tapaan "elementtejä" eli maata, ilmaa, tulta ja vettä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kun sama sana voidaan kahdessa raamatunkäännöksessä kääntää niinkin eri tavoin kuin alkuaineet ja taivaankappaleet, niin on epävarmaa, mitä sillä alun perin tarkoitetaan. Raamatun aikana ei ainakaan tunnettu alkuaineiden jaksollista järjestelmää, vaan sanalla tarkoitettiin kreikkalaiseen tapaan "elementtejä" eli maata, ilmaa, tulta ja vettä.

        Tietenkään ihmset EIVÄT tunteneet! Mutta tunsiko ja tiesikö JUmala? Luoja?
        Tietysti tiesi. Ja vaikka ihmiset kirjoittivat sellaista, joka ei heille ollut tietotasolla selvää, niin juuri se oli profeetallista.

        Kyllä näyttää siltä, että sekä VT:n tietyt kirjoitukset symboleineen ja UT:n ja Ilmestyskirjan tekstit -- kuvaavat? Jotakin paratiisia?

        Vai jotakin muuta?
        Miksi Jeesus olisi puhunut lopunajasta sen sisältöineen, jos... jos... jos maailma (synteineen) kulkisi kohti onnelaa?


    • Anonyymi

      Jatkoa aloitukseen: Suuri ahdistus – mikä sen nostaa? Osa 3

      4) Lopuksi
      -----------

      Tällaiset raskaat ja rankat asiat koettelevat voimia. ”Joka tietoa lisää, se tuskaa lisää” lausuu viisaudesta kuuluisa Salomo. ( Saar 1:18)

      Siksi moni torjuu tiedon kohtaamista. Ihan normaaleista syistä. Psyyke ei kestä. Silloin onkin hyvä miettiä, miten jaksamista voisi parantaa?

      Tämä seikka on tunnettu mm, psykoterapiassa. Vain pienempi osa potilaista jaksaa ns. eksploratiivista ( analyyttistä) hoitoa. Koska siinä edetään syihin syviinkin, ja se on joskus rankkaa lajia! Useimmille sopii supportiivinen (tukea antava) terapia.

      Nyt? Kun tämä maailma asettaa ihmiskunnan silmien eteen niin rankkoja skenaarioita, että ihmiset ”laamantuvat, nääntyvät” niin mitalin toisella puolella on toivoa. On voimaakin. Ja siksi Herramme Jeesus vahvistaa omiaan:
      • ”Kun nuo tapahtumat alkavat, nostakaa rohkeasti päänne pystyyn, sillä teidän vapautuksenne on lähellä.» ( Luukas 21:28)

      On aika nostaa rokeasti katseet! Ahdistus on ajallista ja rajallista! Jeesus sanoo:
      • Sinä voitat, sinä selviydyt!
      • Minä olen voittanut maailman.
      • Olen kanssasi joka päivä!

      • ”Tämän minä olen teille puhunut, että teillä olisi minussa rauha. Maailmassa teillä on ahdistus; mutta olkaa turvallisella mielellä: minä olen voittanut maailman." ( Joh 16:33)

      • ”Olen puhunut teille tämän, jotta teillä olisi minussa rauha. Maailmassa te olette ahtaalla, mutta pysykää rohkeina: minä olen voittanut maailman.» ( Joh 16:33 KR92)

      Näillä em:lla Herramme sanoilla siunaan sinua Jeesuksen lauman lammas!

    • Anonyymi

      Moni ihminen stressaantuu, kun mediat myllyttävät rankkoja asioita.
      Joihin tavallinen tallaaja ei voi yhtään vaikuttaa!!

    • Anonyymi

      Suuri ahdistus on ylikansallinen, koko maailmaa käsittävä.
      Sen ymmärtää, kun on nää nykyiset mediat - jotka pitää huolen uutisten ja asioiden kattavasta leviämisestä.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Nykyisessä mediatulvan tilassa ei enää juuri mikään ihmisiä liikauta. Paitsi isommat uutiset. Ollaan turtunteita.

    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Ainakin on suurta ahdistusta nyt siellä missä sodat jyllää..

      • Anonyymi

        KYllä se monia ahdistaa, kun seuraa uutisiakin. Että mitä nyt?
        Tavalliset ihmiset ei halua sotia. Mutta vallanhimoiset sekopäät.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1631
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1289
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1285
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1277
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1253
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1234
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1210
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe