Miksi suomessa ei nosteta esille unohdettujen säveltäjien sinfonioita?

Anonyymi-ap

Miksi suomessa ei haluta nähdä vaivaa täysin perusteettomasti unohdettujen, aikanaan mainetta ja kunniaa niittäneiden ja ansioituneiden säveltäjien laadukkaiden sinfonioiden ja muiden orkesteri-ja kamarimusiikkiteosten esille nostamiseksi, vaan niistä vaietaan usein täysin ikään kuin suomessa vallitsisi jonkun kansallissäveltäjäksi nimitetyn kompositöörin täydellinen hegemonia muiden hyvien säveltäjien kustannuksella, joista monien teoksista ei ole olemassa edes levytyksiä saati kantanauhatallenteita tai niitä olemassa oleviakaan ei jostain syystä viitsitä kovin kernaasti soittaa radiossa kuin korkeintaan hartaasta toiveesta, jos edes silloinkaan?

7

50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Otan puheeni takaisin, sillä soivassa arkistossa on juuri julkaistu sulho Rannan sinfonia, johon täytyy hetimiten tutustua. kiinnostavaa.

      • Anonyymi

        Puhaltimien esittämää Klamin tai venäläisen tradition tai koulukunnan vaikutuksesta kertovaa kaunista teemaa tai melodiaa lukuun ottamatta hieman hapuilevasta ja kömpelösti etenevästä ja hieman raskassoutuisesta alusta huolimatta Rannan Semplica sinfonia nousee vakuuttavalla tavalla siivilleen ja saavuttaa huipentumansa jotenkin mahlermaisen scherzon jälkeen seuraavassa teoksen sydämenä ja emotionaalisena keskuksena olevassa kaunista legatoa laulavassa tunteikkaassa hitaassa osassa sinfonia muodon yksiosaisuudesta huolimatta, sillä sinfoniassa on erotettavissa toisistaan selvästi erottuvat 4 osaa nopeatempoisen touhukkaan klassisen rondon päättäessä teoksen vai olikohan se sonaattimuotoinen.


    • Anonyymi

      niinpä hyvä avauspostaus oon ihmetellyt tuota asiaa. Sama rock musiikissa ja pop musass asekä ihan kaikessa musassa että missä on ne teokset joijen pitäs saaja myös huomiota että on aina ussein vain ne tietyt kaupalliset musanimet. Ei rajoitu siis ainoastaan klassiseen musagenreen vcaan kaikkeen ja sitten useat tai käytännössä ottaen kaiki radiokanavat aliarvioi kuuntelijoita tekemällä radioon kappalelistan jossa soitetaan vain niitä kaupallisia musanimiä eli tuo on mun mielestä tosi tympeää kuuntelijan aliarviointia kun vain kaupalliset musanimet hyväksytään. Sama ongelma myös telkkarikanavalla.

      • Anonyymi

        On selittämätön paradoksi miksi monissa muissa maissa ollaan valveutu8neita tässä' asiasa ja ilmeisesti koetaan sydämen asiaksi taltioida kansallinen musiikkiperintö CD-levylle eikä toimita niin paljon kaupallisuuden ehdoilla, kuin suomessa, jos ajatellaan ranskan, englannin, saksan, ruotsin ym. maita joissa sinfonioiden taltiointityö levylle on paljon aktiivisempaa ja pidemmällä kuin suomessa monien kaanonin katveeseen jääneiden ja julkisuuden unohtamien säveltäjien sinfonioiden osalta, joka saattaa johtua myös säätiöiden suuremmasta varallisuudesta jakaa muhkeampia sponsoritukia näissä maissa verrattuna pieneen ja köyhään suomeen ja suomessa myös ammattimuusikot katsovat, että musiikinhistoriamme ja suomalaisen musiikin kaanoniin kuuluvat keskeisimmät sinfpniat on jo levytetty eikä tilausta ole laajemmalle sinfonioiden levytysprojektille tai heidän mielestään unohdetut säveltäjät ansaitsevat kohtalonsa, eikä heidän musiikkinsa ole edes tutustumisen arvoista ,vaikka eräänkin kriitikon mukaan arkistoja kannattaa aina kaivella uusien löytöjen toivossa . Muuankin suomalainen levy yhtiö kyllä päätti levyttää baltian maiden säveltäjien musiikkia ja Rautavaaraa, koska hänen musiikillaan ajatellaan olevan enemmän kysyntää kuin monien historian jo unohtamien säveltäjien teoksilla luulisin tai niiden musiikillinen laatutaso herättää epäilyksiä.


    • Anonyymi

      En muista nyt tässä kaikkia kotimaisia klassisen musan nimiä kun niitä on niin paljoa ja sotken nyt ajtukseni kun en jaksa keskittyä, mutta että paljon semmosia jotka jääneet unholaan. Enkä tarkoita ainoastaan tuntemattomampia tuttuja nimiä vaan myös tuntemattomia nimiä.

      Klassisen musan ulkopuolella on esim tällaisia musanimiä kuin;

      1.Tuomas henrikin jeesuksen kristuksen bändi(jota ei massat kuuntele eikä kelpuuteta radiokanaville)

      2.Aalto
      3.Islaja
      4.500kg lihaa

    • Anonyymi

      Nythän soivassa arkistossa voi kuunnella useita muitakin vaikuttavia sinfonioita, joista monet suosivat polyfonista kirjoitustapaa ja tyyliä kuten Jouko Tolosen Sibeliulksen 4. sinfonian Largosta inspiraationsa saanutta merkittävää sinfoniaa, jonka vauhdikkaan ja laajan, paikoin tummasävyinenkin ja tunnelmiltaan hieman Bartokia muistuttavan ja suggestiivisen, keskijakson jälkeen sinfonia päättyy komeaan kohoamiseen, Pesosen ja Leiviskän sinfoniat.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      241
      3744
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      27
      2274
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2111
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      2005
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      92
      1685
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1291
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1287
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1218
    Aihe