Mä oon maksanu omaan kassaan

Anonyymi-ap

Sijoitusrahastoon sen mitä olisin liittoon joutunut maksamaan jo 25 vuotta.
Voisin lakkoilla vaikka koko kevään ja ottaa sieltä.
Sit kun jään joskus eläkkeelle ni saan sit sieltä sen jälkeen .
Ammattiliittohan antaa kahvin ja pullan ja viirin vaan kun jäät eläkkeelle

18

178

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Just noin, ISO peukku

  • Anonyymi

   Kannattaa olla YTK:n jäsen, että saa ansiosidonnaisen. Sekin pitäisi muuttaa. Kyllä Kela voisi hoitaa ansiosidonnaisen kaikille. Se on oikeudenmukaista. Kassat ovat ihan turha byrokraattinen organisaatio.

  • Anonyymi

   Viisaat palkitaan 👍 Hyvin tehty.

  • Anonyymi

   No parinkuukauden kolikot olet "säästellyt" jos olet edes säästellyt.
   Tuskinpa ansiosidonnaista itsellesi kyket maksamaan 3kk tai jopa 2v eli sen 500 päivää, saati eläkeputken ajan sen lisäksi 2v 9kk - 3v...

   Liittot kuitenkin pitävät palkansaajan erinäisiä työehtojen puolia jotta työntekeminen on turvallista ja työajat järjellisiä. Kassat pitävät huolen työttömyyden ajasta.

   Nämä "mielikuvitus omatkassat" on vitsi, koska ne ovat mitättömiä oikeassa elämässä ja jopa oikeasti vain mielikuvitusta eikä mitään puskurirahaa ole!

   Liiton ja kassan jäsen voi itse myös laittaa säästötilille osan ansioista ja se onkin eräs elämisen perusta pitää vaikka min. 3kk puskuria jota kasvattaa joka vuosi kun työssä on!

   Omituista tämä liittojen ja työttömyyskassojen vieroksuminen, koska pelkkää etua ei menetystä. Sama asia on auton vakuutuksissa eli onnettomuudessa ei menetä koko omaisuttaan vahingon sattuessa.

   • Anonyymi

    Mulla niin varma työpaikka ja hyvä työntekijä et en pelkää jääväni työttömäksi.
    Lisäksi saan jo nyt hyvän miehen lisää ja saan parempaa palkkaa kun työehtosopimuksessa.
    Aloittaja


   • Anonyymi

    no ärsyttäähän se riistotyönantajaa, kun duunarit järjestäytyy ja rupeavat yhdessä parantamaan työoloja, se kun tuppaa aina pienentämään riistotyönantajan voittomarginaalia :)


  • Anonyymi

   YTK 100€/a.

   Eli olet säästänyt 100€/vuosi*25vuotta, 5% korolla sinulla on 339€, onnittelut :D

   • Anonyymi

    Näppivirhe tuossa, lopussa siis sinulla on 5 220€, eli noin 2-3kk edestä ansiosidonnaista säästynyt :D


   • Anonyymi

    50 euroa kuussa ja markkaaikana 200 mk markkaaikana.
    Ollut yli 20 K ennen koronaa ja sotaa nyt 16K


  • Anonyymi

   varmaan moni ammattiliitossakin oleva sijoittaa osakkeisiin ja rahastoihin. Niin itsekin olen tehnyt, Se on järkevää. Niin pitääkin tehdä. Etenkin jos sitä työstä saatua palkkaa saa sen verran että on sijoittaa. Miksi ihmeessä kuluttaa omia sijoituksia ja rahasto-osuuksiansa jos tulee lakkotilanne. Ei järjen hituakaan sellaisessa. Lakkoa varten ammattiliitto on kerännyt työtaistelukassaa jäsenmaksuista että voi lakossa oleville liiton jäsenille maksaa lakkokorvauksia. Silloin ei tarvitse syödä omia rahastosijoituksiansa. Liiton jäsenmaksu ei montaa kymppiä kuukaudessa tee. Samalla duunari tietää mihin yhteiskuntaluokkaan ja joukkoon kuuluu.

  • Anonyymi

   Ihan aivan se ja sama onko työnantajansa suosiossa tai ei, kun lakko tulee, pysyy portin ulkopuolella tai...Kusiruutta laulaa !!!

   Talkoo-Taavetti

  • Anonyymi

   Sijoitusrahastoon juupajuu,maksat ensin verot palkasta jonka sijoitat rahastoon ja sitten kun nostelet niitä sieltä pois niin maksat siitä uudelleen veroa kun se lasketaan tuloksi,taitaa verotus olla vielä kovempi noissa.onneksi olkoon.

   • Anonyymi

    Vain siitä voitosta menee vero, eli jos pistät 1000€ sisään, se on kasvanut 1500€, niin tuosta 500€:sta maksat veroa noin 30%


  • Anonyymi

   Kunnon oikeuden käynti työnantajaa vastaan niin asianajaja on jo vienyt ennen käräjäsalia sun säästöt, ainiin sullahan olikin kiltti työnantaja ja niitähän ne on kaikki, ihan turhaahan ne esi-isät ovat vuosikymmeniä taistellut eduista ja palkoista niitä hyväntekijöitä vastaan.

   • Anonyymi

    Ollaan nyt tyytyväisiä että aloittaja on löytänyt työnantajan johon luottaa täysin taloudellisesti. Meille lopuille 98%:lle nuo liitot ovat hyvä vaihtoehto :)


  • Anonyymi

   Sijoittaminen on ihan fiksua puuhaa jos itselle jää elämän perusmenojen ja hankintojen jälkeen jotain extraa sijoitettavaksi osakkeisiin ja rahastoihin. Tuottoa tulee vain jos osakekurssit nousevat. Ei muutoin. Se on pitkäjänteistä puuhaa. Yleensä kymmeniä vuosia. Ei niitä sijoituksia kannata ottaa kasvamasta pois siksi että saisi itsellensä mahdollisen lakon ajaksi käyttörahaa. Siinä sellaisessa ole mitään tolkkua. Paljon parempi siis liittyä ammattiliittoon niin sieltä saa itellensä lakkoavustusta lakon sattuessa ja jättää ne osakesijoituksensa kasvamaan lisäarvoa eläkepäiviä varten.
   Hyväpalkkaiset paperimiehet ovat liitossa, maksavat jäsenmaksunsa, välillä lakkoilevat palkkojensa ja oikeuksiensa puolesta. Valtaosalla on myös tukevasti sijoituksia ja osakkeita. Hyvä eläke osakesijoitukset turvana. Kyllä silloin kannatta ammattiliitossa ollakin. Ei haittaa yhtään vaikka paperikombinaatti lopettaa toimintansa.

  • Anonyymi

   Jatkossa aion tehdä saman. En ainakaan "sijoita" Pron loiseläjiin. Jo silloin kun sdp paskanaama petturi Rinne oli Prossa niin oksetti.

   • Anonyymi

    Onnea lakkoiluun! :)))


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Seiska: "Naimisissa oleva kansanedustaja Matias Mäkynen (SDP) iski nuoren opiskelijan"

   https://www.seiska.fi/Kotimaa/Skandaalipaljastus-Naimisissa-oleva-kansanedustaja-Matias-Makynen-iski-nuoren-opiskelijan "Opiskelija on kertonut lähip
   Maailman menoa
   536
   4174
  2. Katja Ståhl sai yllätyksekseen masennusdiagnoosin - Yksi asia herätti: "Rupesin hirveesti..."

   Tsemppiä ja voimia, Katja Ståhl! Juontaja, hevosnainen Ståhl avaa yksityiselämäänsä Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa. Lue lisää: https://www.suomi
   Suomalaiset julkkikset
   9
   1361
  3. Olisitko nainen hävennyt mun kanssa

   liikkuessa, vai päinvastoin? Luin jostain lehdestä kauan sitten että naiset miettii tätä kautta asioita. Ja olisitko hävennyt mua faijasi edessä? Ei s
   Ikävä
   132
   1052
  4. Hyvää iltaa

   Etenkin yhdelle naiselle täällä :).
   Ikävä
   100
   879
  5. Translaki meni läpi...

   Kuuntelin eilen eduskunnan lähetystä, ja monia hyviä perusteita kerrottiin, miksi moinen pitäisi hylätä. Eräs nutturatäti väitti, että kaikki estelyt
   Kokkola
   129
   787
  6. Tasot - ikuinen kysymys, johon ei ole vastausta

   Mikä on taso? Miten arvotatte edes tason? Omasta kokemusmaailmastani katsoen ei ole olemassa universaalia tasoa. Taso taitaa olla jokaiselle ihan eri
   Sinkut
   158
   717
  7. Ota muhun yhteyttä

   Jotakin kautta. Selvitetään asiat..
   Ikävä
   45
   695
  8. Translaki läpi äänin 113-69

   Niinhän sinä kävi kun veikattiin. Lisäksi kaikenlaiset tällä palstalla uutta esitystä veikanneet voivat mennä takaisin peruskoulun yhteiskuntaopin tun
   Luterilaisuus
   171
   683
  9. Ensi kerralla kun kohdataan

   Älä käännä päätäsi pois. Katso silmiini. Näet siellä anteeksipyynnön ja katumuksen. En torjuisi enää sinua. Miehelle
   Ikävä
   45
   679
  10. Olet mielessä ja pysyt

   Haluan nähdä sinua edes vilaukselta vaikka se sattuu toisinaan sydämeen. Hyvää yötä naiselta miehelle.
   Ikävä
   32
   635
  Aihe