Totuus ei häviä

Anonyymi-ap

Jehovan todistajien usko häviää jonnekin, jos sitä ei taukoamatta vahvista. Jos jokin asia on totta, se ei häviä minnekään, vaikka sitä ei taukoamatta toistele ja vahvista.

39

330

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Tai sitten se ei ole totta.

  • Anonyymi

   Jatkuva tarve "vahvistaa uskoa" on parhaita osoituksia siitä, miten hataralla pohjalla asia on. Järjestö itsekin myöntää, että esimerkisi kokousten laiminlyönti saa uskon heikkenemään. Kyse on silloin pikemminkin jatkuvasti ylläpidetystä hatarasta kannasta kuin lujasta ja pysyvästä luottamuksesta siihen, että asia on näin. Ei minun tarvitse jatkuvasti vahvistaa uskoani esimerkiksi siihen, että kuu on taivaalla. Ei minun tarvitse myöskään jatkuvasti vahvistaa uskoani siihen, että Jehovan todistajien järjestöllä _ei_ ole totuutta. En ala lipsua todistajuuteen, vaikka olisinkin lukematta JT-kriittistä materiaalia pidemmänkin aikaa.

   On sanonta "kannettu vesi ei kaivossa pysy". Sitä pitää kantaa siis koko ajan lisää, jos kaivo halutaan pitää täynnä. Todistajuus on tällaista. Oikea totuus sen sijaan pysyy pitämättäkin, vaikka sen antaisi olla pitkänkin aikaa.

   • Anonyymi

    Näin on. Sellainen ei voi olla totta, joka häviää, jos sitä ei koko ajan vahvista.


   • Anonyymi

    Jehovan todistajien usko on vähän verrattavissa diabetekseen. Jos diabeteksessa ei saa insuliinia, kuolee. Samoin Jehovan todistajien usko häviää, jos eivät tee vaadittuja suorituksia ja täytä mieltään Jehovan todistajien opeilla.


  • Aivan. Peräilma ei häviä. Siksi minunkaan ei tarvitse koko aikaa toistella sanaa Peräilma,

  • Anonyymi

   Olette hieman hakoteillä. Jos lihaksia ei vahvisteta ne niinsanotusti surkastuvat vai olisiko ymmärrettävämpi termi heikkenevät, jolloin esimerkiksi painavien esineiden tai vastaavien nostelu tai kantaminen vaikeutuu.
   Jos vastaavasti emme vahvista uskoamme, silloin käy niin juurikin kuten osuvasti todettiin, kannettu vesi ei kaivossa pysy.
   Tämä johtuu siitä, että ihmisen hengelliset rutiinit alkavat löydtyä mutterin tavoin ja heikentyä, jolloin vääjäämättä seurauksena on hengellinen heikentyminen, jopa hengellinen aliravitsemus tilana, joka itsessään on hyvin huolestuttava merkki. Välttämättä ihminen ei itse edes huomaa näin tapahtuvan. Tämä hektinen ja kovin kiivastahtinen materialistinen maailma joka ympäröi meitä voimakkaasti vetää varmasti puoleensa, jolloin hengellinen osa sisintämme alkaa tyhjentyä ja on pian rutikuva. Kun päästää tilanteen tälläiseksi, hän vääjäämättä hengellisesti heikentyy, koska usko on tuossa vaiheessa on jo hyvin haalea kuten tapahtui erään Ilmestyskirjan mainitseman kristillisen seurakunnan kohdalla. Jeesus itse totesi ” oksentavansa heidät suustaan”. Sanoma jonka tuo ensimmäisen vuosisadan Vähä-aasian seurakunta sai sisältää vakavan varoituksen joka sellaisenaan on täysin sopiva ja todellinenkin aikana jossa elämme.
   Kun ihminen laiminlyö tietoisestikin ehkä uskonsa vahvistaminen tämä avaa oven pahoille henkivalloille, joiden osuus näemmä unohdetaan täysin. Pahuuden voimat odottavat tilaisuutta iskeä huonatessaan meissä heikentymisen merkit. Myös he seuraavat tämän aikakauden kristittyjä pahatarkoitusperä mielessään. Kristityt ovat siis alituisessa vaarassa. On käynnissä sotatila joka käydään mielen tasolla. Mitä päästät kuvannolliseen sisimpääsi se saa sinut toimimaan tietyllä tapaa.

   Kun uskoa ei vahvisteta tutkimalla Raamattua, sopivalla hengellisesti tervellä kirjallisuudella, osallistumalla säännöllisesti kokouksiin sekä rukoilemalla lakkaamatta, EI voi onnistua ja saada puhtaat paperit kilpajuoksusta, jolle itsekukin on vapaaehtoisesti lähtenyt samalla hyväksyen säännöt, jotka kilpajuoksun järjestäjä, ikuinen taivaallinen rakkaudellinen Isämme on hyväksyttänyt sinulla.
   Kaiken edellä sanomani olen itse dramaattisesti kokenut. Totuus ei pysy meissä olipa uskonnollinen statuksemme millainen tahansa, jos emme näe vaivaa sen vahvistamiseksi. Heikentynyt ihminen on hyvin altis ulkoisille ja sisäisille hyökkäyksille, joita molemmat mainitsemani sielun viholliset aiheuttavat. Voin vakuuttaa .....yhdessä nämä kaksi todellista voimaa voivat murskata uskomme. Näin tapahtuu jatkuvasti kautta maailman. Yksilöitä erotetaan seurakunnista usein omien typerien valintojensa saatteessa. Näin ei olisi ehkä käynyt, mikäli kristitty yksilö olisi päämääräisesti työskennellyt uskon vahvistamiseksi. Kun sitten pahin skenario toteutuu, se tapahtuu takuu varmasti, miksi Jumalan pitäisi auttaa kyseistä ihmistä, joka on itse aiheuttanut uskon haaksirikon?

   • Anonyymi

    Sitten sanotaan että uutta valoa, kun oppeja muutellaan.

    Joskus viitataan Raamattuun

    Vaikka
    1 kor. 10:27 Mutta kuin joku pakana teitä vieraaksi kutsuu ja te mennä tahdotte, niin syökäät kaikkia, mitä teidän eteenne tuodaan
    -Siis myös verilettuja

    -Näin, kun laki kumottu
    Galatalaiskirje: 3:13 Mutta Kristus on meitä lunastanut lain kirouksesta


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Sitten sanotaan että uutta valoa, kun oppeja muutellaan.

    Joskus viitataan Raamattuun

    Vaikka
    1 kor. 10:27 Mutta kuin joku pakana teitä vieraaksi kutsuu ja te mennä tahdotte, niin syökäät kaikkia, mitä teidän eteenne tuodaan
    -Siis myös verilettuja

    -Näin, kun laki kumottu
    Galatalaiskirje: 3:13 Mutta Kristus on meitä lunastanut lain kirouksesta

    Se ei koske ateisteja ja lahkolaisia!!


   • Anonyymi

    "Jos vastaavasti emme vahvista uskoamme, silloin käy niin juurikin kuten osuvasti todettiin, kannettu vesi ei kaivossa pysy.
    Tämä johtuu siitä, että ihmisen hengelliset rutiinit alkavat löydtyä mutterin tavoin ja heikentyä, jolloin vääjäämättä seurauksena on hengellinen heikentyminen, jopa hengellinen aliravitsemus tilana, joka itsessään on hyvin huolestuttava merkki."

    Tuo, mistä sinä puhut, on pikemminkin jonkinlaisten hengellisten tapojen ja tottumusten ylläpitoa, joka tietysti (kuten muutkin rutiinit) heikkenee ja muuttuu vieraammaksi, jos "harjoitusta" ei tule.

    Aloituksessa oli kuitenkin kyse jonkin asian totena pitämisestä. Jos ihminen on todella vakuuttunut jostain asiasta, ei hänen tarvitse itseään jatkuvasti siitä vakuutella. Jatkuvan vakuuttelun tarve viittaa siihen, ettei asiasta ole oikeasti varma, vaan haluaa uskoa siihen ja joutuu jatkuvasti vakuuttelemaan itseään, tai muuten alkaakin epäillä omia ajatuksiaan.


   • Anonyymi

    Kuvailemasi uskon taistelu ei sovi lapsille ja herkille. Se on itseasiassa järkyttävää.


   • Anonyymi

    Kumpa JT:tkin tutkisivat Raamattua. Mutta kun he lukevat vain vartiotornia ja UM pamflettia.
    Vartiotorniuskon haaksirikkoa on kuin metsästysseura haaksirikko. Yhtä tyhjän kanssa.


   • Anonyymi

    Uskon vahvistamista ei tarvita, se on aivopesua.


   • Anonyymi

    "Kaiken edellä sanomani olen itse dramaattisesti kokenut. Totuus ei pysy meissä olipa uskonnollinen statuksemme millainen tahansa, jos emme näe vaivaa sen vahvistamiseksi."

    Tuossa on jälleen yksi tyypillinen todistajuus-narratiivi.

    Aivan aluksi tulisi todistaa tuon 'totuuden' totuudellisuus ja Vartiotorniseuran kohdalla se alkaa sen selvittämisellä, pitääkö hallintoelimen itse itsestään / roolistaan julkeasti väittämä paikkansa.

    Tuo väittämä kaatuu jo pelkästään tuon järjestön numerologiaan, eli sen adventisteilta Russelin lainakamaa oleviin virheellisiin aikalaskelmiin pakakanainajoista & Co. Tuosta aikalaskelmien alkuperästäkin hallintoelin sumuttelee, harhauttaa ja valehtelee jäsenilleen.

    Kun vuosi 607 eaa. on virheellinen, niin sillä lepäävä vuosi 1914 on virheellinen, kuten myös vuodella 1914 makaava väitetty valinnan vuosi 1919.

    "Seven Times : 607 : 1914"

    "Daniel's prophecy of the Seven Times is key to the existence of Jehovah's Witnesses. This is used to determine that Jesus started ruling in 1914 and subsequently chose the Watchtower organization in 1919 to be his sole means of salvation before the battle of Armageddon. "

    - http://www.jwfacts.com/watchtower/607-7-times.php

    Kuinka paljon ainoassa oikessa totuudessa saa olla valhetta?

    Vartiotorniseura kestovalehtelee olemassaolonsa oikeutuksen kulmakivestäkin, siitä mitä se opetti ja ennusti vuodesta 1914 edeltä käsin.

    "1914 : Failed Watchtower Prophecy"

    - https://www.jwfacts.com/watchtower/failed-1914-predictions.php

    "Yksilöitä erotetaan seurakunnista usein omien typerien valintojensa saatteessa. Näin ei olisi ehkä käynyt, mikäli kristitty yksilö olisi päämääräisesti työskennellyt uskon vahvistamiseksi."

    Yksi ko. "typeristä valinnoista" on tehdä huolellista henkilökohtaista selvitystyötä VT-uskonsa perustuksien pitävyydestä ja havaita miten tapakieroilevalta ja suorastaan laskelmoidun valehtelevalta Vartiotorniseuralta ja sen hallintoemmeltä putoaa pohja kokonaan pois.

    "On ilmeistä, että tosi Jumala, joka itse on ”totuuden Jumala” ja joka vihaa valheita, ei katso suopeasti niitä, jotka pitävät kiinni valhetta opettavista järjestöistä. Ja haluaisitko sitä paitsi edes kuulua uskontoon, joka ei ole ollut rehellinen sinua kohtaan?" (Nykyinen elämämme 1975, s. 45)

    "Kun sitten pahin skenario toteutuu, se tapahtuu takuu varmasti, miksi Jumalan pitäisi auttaa kyseistä ihmistä, joka on itse aiheuttanut uskon haaksirikon?"

    Jälleen yksi perus-narratiivi. Tuossa rinnastetaan Vartiotorniseuran hallintoelimen sanelema usko ja sen kulloinkin voimassa oleva sisältö uskoon ja sen haaksirikkoon ja se tehdään sokeasti järjestötermejä viljellen.

    Näin tuota narratiiviä sokean ja ehdottoman alamisuuden, uhkan sävyisellä vaatimuksella ylläpidetään:

    "Älkäämme koskaan kyseenalaistako sanoin tai teoin Jehovan nykyään käyttämää viestintäkanavaa." (Vartiotorni 15. marraskuuta 2009 s. 14)


   • Anonyymi

    "Olette hieman hakoteillä. Jos lihaksia ei vahvisteta ne niinsanotusti surkastuvat vai olisiko ymmärrettävämpi termi heikkenevät, jolloin esimerkiksi painavien esineiden tai vastaavien nostelu tai kantaminen vaikeutuu."

    Minä en ole vahvistanut lihaksiani koskaan normaalia liikkumista enempää ja hyvin toimivat.

    Myös jos ihmisellä on sisäinen tarve uskoon, se kantaa kyllä läpi elämän ilman että sitä täytyy jatkuvasti vahvistaa. Kyse ei siksi ole uskosta tai hengellisyydestä vaan järjestön ylläpitämästä uskonnosta ja sen sisällöstä. Siihen uskominen vaatii jatkuvaa vakuuttelua ja uskonnollisia sirkusnumeroita.

    Kyselyissä noin 2/3 entisistä todistajista ovat uskonnottomia. Tämä ei johdu siitä, että he olisivat olleet heikkoja uskossaan, vaan siitä, ettei heillä ole mitään sisäistä tarvetta uskoa. Heidät vain kasvatettiin uskoviksi ja he menivät kasteelle nuorina kun eivät nähneet muitakaan vaihtoehtoja. Kaste kun on järjestön mukaan pelastuksen edellytys. Sitten kun he aikuistuvat, he ymmärtävät, etteivät tarvitse pelastusta mistään eivätkä varsinkaan järjestön maalailemasta maailman lopusta, jota ei ole olemassakaan.

    Totuudesta ei tarvitse vakuutua päivittäin yhä uudestaan. Kusetuksesta kyllä.


   • Anonyymi
    UUSI

    Mitä arvoa on moneen kertaan huuhaaksi osoitetun totena pitämisellä?


   • Anonyymi
    UUSI
    Anonyymi kirjoitti:

    Mitä arvoa on moneen kertaan huuhaaksi osoitetun totena pitämisellä?

    Tätä voi tosiaan ihmetellä. Ettäkö suvereeni kaikkivaltias vaatisi sokeaa uskoa, jossa joutuu pelkkien vanhojen kertomusten ja niiden uudempien tulkintojen nojalla suoranaisesti kiistämään monia tosiasioita? Lisäksi kyseinen oppirakennelma ei edes näytä tuottavan ihmisille moraalista paremmuutta, vaan pikemminkin luo kasvualustaa erilaisille ongelmille ja pahoinvoinnille.


   • Anonyymi
    UUSI
    Anonyymi kirjoitti:

    Tätä voi tosiaan ihmetellä. Ettäkö suvereeni kaikkivaltias vaatisi sokeaa uskoa, jossa joutuu pelkkien vanhojen kertomusten ja niiden uudempien tulkintojen nojalla suoranaisesti kiistämään monia tosiasioita? Lisäksi kyseinen oppirakennelma ei edes näytä tuottavan ihmisille moraalista paremmuutta, vaan pikemminkin luo kasvualustaa erilaisille ongelmille ja pahoinvoinnille.

    Siihen kuuluu tiedonhankinnan kielto, ei saa lukea muuta raamattuaiheista kirjallisuutta kuin vartiotorniseuran painamaa.
    Törkein rikkomus vartiotornin epäileminen, eli ajattelurikos.
    Ja velvollisuus käräyttää lahkotoveri lahkorikkomuksesta.
    Entinen todistaja arvioi että varmasti yli puolet seurakuntalaisista käräyttää oman puolisonsa.
    Uskoutuminen ei siis ole puolisoiden välistä vaan kummankin erikseen vanhimmalle


  • Anonyymi

   Ateistit ja lahkolaiset häviää, pysyvästi....se tapahtuu piakkoin!

   • Anonyymi

    Tuo on oma ennustus. Kukaan ei tiedä, milloin loppu tulee. Vai tuleeko yleensä koskaan mitään loppua.


   • Anonyymi

    Mitään perustetta puhumattakaan todisteesta piakkoin tapahtumisesta ei tuossa ole.

    Jos ajatellaan että se on lahkolta, niin lahko itse todistaa omalla historiallaan että se ei ole totta.

    Jokainen sen monista maailmanlopun ennustevuosista on ollut erehdys.

    Isommin markkinoituja 1914, 1925, 1942, 1975

    Lisäksi paljastuu lahkohistoriasta valehtelu, jälkikäteen kielletään ennustukset, jopa laitetaan ne muiden teoksi, ennusteiksi.

    Erittäin vastenmielistä, lievästi sanottuna, ettei omista sanoista oteta vastuuta ja laitetaan mielenhallinnassa olevat värvätyt uusimaan samaa hulluttelua.


   • Anonyymi

    Tarkenna, hyvä ihminen!
    Mistä varma tietosi on lähtöisin?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tarkenna, hyvä ihminen!
    Mistä varma tietosi on lähtöisin?

    Jehovantodistajuutta esittelevä kirjallisuus on yleensäkin totta. Lahko varoittelee lukemasta sillä perusteella että se haluaa itse kirjoittaa historiansa omaksi mainokseksekseen, ei sellaiseksi kuin se on ollut.
    Mutta koska lahkon oppihistoria on monenkirjava, ei mikään kirja esittele täydellistä kokonaisuutta.

    Mitä lahkon omasta historiikkikirjasta Jehovantodistajat - Jumalan valtakunnan julistajia, puuttuu, niin esim. maailmanlopun ennustevuodet, ja siten niiden perustelutkin.
    Kuten myös kerjäämiset myymään asunto ja antamaan rahat vartiotorniuskonnolle koska aikaa on niin vähän.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Jehovantodistajuutta esittelevä kirjallisuus on yleensäkin totta. Lahko varoittelee lukemasta sillä perusteella että se haluaa itse kirjoittaa historiansa omaksi mainokseksekseen, ei sellaiseksi kuin se on ollut.
    Mutta koska lahkon oppihistoria on monenkirjava, ei mikään kirja esittele täydellistä kokonaisuutta.

    Mitä lahkon omasta historiikkikirjasta Jehovantodistajat - Jumalan valtakunnan julistajia, puuttuu, niin esim. maailmanlopun ennustevuodet, ja siten niiden perustelutkin.
    Kuten myös kerjäämiset myymään asunto ja antamaan rahat vartiotorniuskonnolle koska aikaa on niin vähän.

    JT-kriittinen väki on sen verran hajaantunutta ja toisiaankin kohtaan kriittistä, että virheellistä tai huterasti perusteltua kritiikkiä esittävän tahon väitteet ammutaan äkkiä alas netin keskustelupalstoilla. Tämä kriittisyys toisten sanomisia kohtaan pitää kritiikin keskimäärin varsin hyvätasoisena, mutta kritiikissäkin on eliittinsä, kuten JW Facts. Kontrasti JT-uskoon, jossa mikä tahansa järjestön taholta tuleva tuuba menee läpi ja minkä tahansa _täytyy_ mennä läpi, on valtava.


  • Anonyymi

   Vähän niinkuin mormoneillakin.

   • Anonyymi

    Mormoneissa ja Jehovan todistajissa on niin paljon samaa, että jotkut todistajat ovat spekuloineet ajatuksella, että Saatana on tahallaan hämäyksen vuoksi keksinyt uskonlahkon, joka muistuttaa niin paljon Totuutta :-D

    Ehkä todellisempi syy on, että Amerikka on aina tuottanut erilaisia uskonnollisia hörhöjä, vaikka tulee heitä muualtakin.


  • Anonyymi

   Jeesus tuli ja meni jo.

  • Anonyymi

   Tuo on kaikkien fundisliikeiden mielenhallinnallista ja muottiin painamisen peruskauraa, kuten Made in USA herätysliikkeissäkin ymv.

   Mikäli pysähtyy, niin alkaa kyseenalaistaa. Pysähtymistä ei sallita.

   "Nina Nores-Syvänen, 42, löysi helluntalaisuudesta kaipaamansa tiiviin porukan."

   "Nuorena tunsin itseni ulkopuoliseksi. Ystäviä oli vähän, ja kaipasin ympärilleni tiiviimpää porukkaa. Sellaisen löysin uskonyhteisöstä."

   "Yhteisössä ei sallittu pysähtymistä. Ei tietenkään, koska jos pysähtyy miettimään, alkaa kyseenalaistaa."

   "Nyt tiedän, että ylitsevuotavalla ystävällisyydellä houkutteleminen kielii sairaasta yhteisöstä."

   "Nyt opiskelen psykoterapeutiksi. Haaveilen, että voisin joskus auttaa muita uskonlahkosta eronneita."

   - https://www.etlehti.fi/artikkeli/ihmiset/nina-uupui-ja-erosi-helluntalaisuudesta-yhteisossa-ei-sallittu-pysahtymista

   • Anonyymi

    Helluntailaiset ja Jehovan todistajat halveksivat molemminpuolisesti toisiaan, vaikka heidän uskonnoissaan on niin paljon samaa. Tai ehkä juuri siksi.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Helluntailaiset ja Jehovan todistajat halveksivat molemminpuolisesti toisiaan, vaikka heidän uskonnoissaan on niin paljon samaa. Tai ehkä juuri siksi.

    "Helluntailaiset ja Jehovan todistajat halveksivat molemminpuolisesti toisiaan, vaikka heidän uskonnoissaan on niin paljon samaa. Tai ehkä juuri siksi."

    Yksi ainoa asia mikä on samaa, on Raamattu johon uskonmaailmansa tulkintoineen perustavat. Todistajuudessa sen kulloisestakin sisällöstä päättä järjestön hallintoelin.

    Juurikaan muuta yhteistä fundamentalisen mielenhallinnan lisäksi heillä ei ole. Mikäli yhtäläisyyttä helluntalaisiin hakee, niin tulee katsella baptistien suuntaan.

    Pelkistäen. Todistajuus on ns. teknokraattinen ja lakihenkinen järkiuskonto, jonka jäsenet suhtautuvat melkoisella välinpitämättömyydellä herätyksellisiin, joskin jaksavat lähinnä huvittuneina hämmästellä herätyksellisten taholta osaakseen saamaa vihamielistä helvetinuhkailua, kun ja jos sattuvat heille todistamaan.

    Herätykselliset ovat suorastaan todistajuuden vastakohtainen tempoileva kouhkayhteisö, joilla vielä bonuksena on mielenhallinnallinen helvettiuhkan kidutus hyvin keskeisessä rooliissa, kaiken aikaa läsnä ja jota uhkaa syntymä-herätysliikkeiset lapset saavat jo äidinmaidostaan alkaen.

    Yksi hyvin pitkään ex-helluntalaisia vainoava asia on ahdistava helvetinpelko, joskus jopa kymmenenkin vuotta tuon fundisliikkeen jätettyään. Vaikka he ovat sen voittaneet järkitasolla, niin tunnetasolla se voi seurata ja vainota heitä hyvinkin pitkään.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    "Helluntailaiset ja Jehovan todistajat halveksivat molemminpuolisesti toisiaan, vaikka heidän uskonnoissaan on niin paljon samaa. Tai ehkä juuri siksi."

    Yksi ainoa asia mikä on samaa, on Raamattu johon uskonmaailmansa tulkintoineen perustavat. Todistajuudessa sen kulloisestakin sisällöstä päättä järjestön hallintoelin.

    Juurikaan muuta yhteistä fundamentalisen mielenhallinnan lisäksi heillä ei ole. Mikäli yhtäläisyyttä helluntalaisiin hakee, niin tulee katsella baptistien suuntaan.

    Pelkistäen. Todistajuus on ns. teknokraattinen ja lakihenkinen järkiuskonto, jonka jäsenet suhtautuvat melkoisella välinpitämättömyydellä herätyksellisiin, joskin jaksavat lähinnä huvittuneina hämmästellä herätyksellisten taholta osaakseen saamaa vihamielistä helvetinuhkailua, kun ja jos sattuvat heille todistamaan.

    Herätykselliset ovat suorastaan todistajuuden vastakohtainen tempoileva kouhkayhteisö, joilla vielä bonuksena on mielenhallinnallinen helvettiuhkan kidutus hyvin keskeisessä rooliissa, kaiken aikaa läsnä ja jota uhkaa syntymä-herätysliikkeiset lapset saavat jo äidinmaidostaan alkaen.

    Yksi hyvin pitkään ex-helluntalaisia vainoava asia on ahdistava helvetinpelko, joskus jopa kymmenenkin vuotta tuon fundisliikkeen jätettyään. Vaikka he ovat sen voittaneet järkitasolla, niin tunnetasolla se voi seurata ja vainota heitä hyvinkin pitkään.

    Todistajuuden asema järkiuskontona on pitkälti ulkokuorta. Sen takana on mielenhallinnalla ja toistolla ylläpidetty, pohjimmiltaan tunteisiin perustuva maailmankuva, jossa halutaan päästä paratiisiin ja pelätään (tiedostamattakin), ettei oma uskonto olisikaan totta. Opinkappaleita tutkitaan silkkihansikkain, jos ollenkaan, etteivät menisi rikki.

    Molempien raamattukäsitys on hyvin samanlainen ja itse asiassa samaa, uudella ajalla Amerikassa syntynyttä juurta. Tiede kiistetään, siellä missä se ei omiin käsityksiin sovi. Molemmat myös vastustavat katolista ym. kristillisyyttä, mutta se eivät katso perustaneensa uutta uskontoa, vaan palauttaneensa sen oikean, apostolisen muodon. Henkilökohtaista uskonratkaisua ja uskosta todistamista/saarnaamista pidetään välttämättömänä. Siinä missä (ex-) helluntailaiset voivat pelätä helvettiä ja jäävänsä ylöstempaamisesta paitsi, (ex-)todistajat voivat pelätä kuolevansa harmageddonissa ja jäävänsä "Nooan arkin" ulkopuolelle.

    Merkittäviä eroja toki on myös, kuten JT-keskusjohtoisuus, mitä helluntailaisissa ei ole samalla tavalla, mutta hengellistä tyranniaa paikallisemmin toteutettuna.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Todistajuuden asema järkiuskontona on pitkälti ulkokuorta. Sen takana on mielenhallinnalla ja toistolla ylläpidetty, pohjimmiltaan tunteisiin perustuva maailmankuva, jossa halutaan päästä paratiisiin ja pelätään (tiedostamattakin), ettei oma uskonto olisikaan totta. Opinkappaleita tutkitaan silkkihansikkain, jos ollenkaan, etteivät menisi rikki.

    Molempien raamattukäsitys on hyvin samanlainen ja itse asiassa samaa, uudella ajalla Amerikassa syntynyttä juurta. Tiede kiistetään, siellä missä se ei omiin käsityksiin sovi. Molemmat myös vastustavat katolista ym. kristillisyyttä, mutta se eivät katso perustaneensa uutta uskontoa, vaan palauttaneensa sen oikean, apostolisen muodon. Henkilökohtaista uskonratkaisua ja uskosta todistamista/saarnaamista pidetään välttämättömänä. Siinä missä (ex-) helluntailaiset voivat pelätä helvettiä ja jäävänsä ylöstempaamisesta paitsi, (ex-)todistajat voivat pelätä kuolevansa harmageddonissa ja jäävänsä "Nooan arkin" ulkopuolelle.

    Merkittäviä eroja toki on myös, kuten JT-keskusjohtoisuus, mitä helluntailaisissa ei ole samalla tavalla, mutta hengellistä tyranniaa paikallisemmin toteutettuna.

    "Sen takana on mielenhallinnalla ja toistolla ylläpidetty, pohjimmiltaan tunteisiin perustuva maailmankuva, jossa halutaan päästä paratiisiin ja pelätään (tiedostamattakin), ettei oma uskonto olisikaan totta."

    Tuohan on osittain kaikkien fudisuskontojen ja -liikeiden peruskamaa, jossa on myös veteen piirretyjä linjoja, vaikka ei fundisliikettä ole ilman tunnetta, ei edes kotimaista valtion kirkkoa tai mainittua katolilaisuutta, jossa keskeisessä roolissa oleva tarinan neitsyt Mariakin on vahvoja tunteita nostattamasa, kynttilöineen, ristinmerkkeineen ja kyykistelyrituaaleineen.

    Mutta tuosta "pohjimmiltaan tunteisiin vetoavaa" ja siitä suora linkitys hihhuleihin, olen kyllä täysin eri mieltä.

    Mutta voitahan toki vierailla helluntaiseurakunnissa ja jt-vastaavissa kuulostelemassa menoa ja niitä tunnelatauksia.

    Ensimmäisessä saattaa kuulla "kielillä" yhteen äänen rukoilu-kakofonia-mongerrusta kädet yläilmoissa huiskien, hihkumista ja jopa lattioilla kieriskelyä.

    Toisessa kaikki kokoontuneet ovat siististi pukeutuneitä, hillityjä, rauhallisia ja järjestyksellisiä dogmiikkaansa "akateemisesti opiskellessaan."

    "Molempien raamattukäsitys on hyvin samanlainen ja itse asiassa samaa, uudella ajalla Amerikassa syntynyttä juurta."

    No, eipä todellakaan "hyvin samanlainen." Myös toimintamallit ovat aivan erilaisia.

    Herätyksellisillä on kolminaisuusoppi, ylhäältä uudestisyntymisen hurahdus, armolahjat ja uskomus olevansa jo pelastuneita, jossa myös anteeksiannolla voidaan kuitata suunnilleen kaikki mahdollinen. Helvetin kirous on jatkuva henkinen pelkokortti ja kiristysruuvi.

    Todistajuudessa ei ole kolminaisuutta, ei hurahtamisoippia, eikä jo pelastunut kuvitelmaa, eikä helskutilla kiristystä. Harmagedonin kertalaaki on suorastaan armollinen hellareiden alati läsnä olevaan helskutin kidutuksen uhkaan verrattuna.

    "Molemmat myös vastustavat katolista ym. kristillisyyttä, mutta se eivät katso perustaneensa uutta uskontoa, vaan palauttaneensa sen oikean, apostolisen muodon."

    Katolinen kirkkohan se vakuuttelee olevansa monopoliasemassa apostoleista seuraava, niiden ainoa maanpäällinen jatkumo, eli siltä osin aivan samaa kauraa.

    Vartiotorniseuran organisaatio on kuin katolinen kirkko pienoismuodossa. Uskontojen megalomaniaa, kaikki tyyni.

    Vatikaani-liigassa puolestaan varsinkin sen "apostolinen pyhä papisto" on erikoistunut vuosikymmenistä toisiin pedokriminalia-skandaaleissa ja useinkin kyse on homoseksuaalisista hyväksikäytöistä.

    "Katolinen kirkko katsoo olevansa se kirkko, jonka Jeesus Kristus itse perusti, ja joka ei ole koskaan menettänyt ykseyttään, vaikka muita kirkkokuntia on syntynyt eroamalla sen yhteydestä."

    "Kirkon opetuksen mukaan kirkon piispat ovat apostolien seuraajia ja paavi eli Rooman piispa on apostoli Pietarin seuraaja. Paavi ja hänen hallintonsa, Pyhä istuin sijaitsevat Roomassa Vatikaanivaltiossa."

    "Puolet katolisen kirkon jäsenistä asuu Amerikoissa, erityisesti Latinalaisessa Amerikassa. "

    - https://fi.wikipedia.org/wiki/Katolinen_kirkko

    - https://fi.wikipedia.org/wiki/Tiedosto:Kristitytkaavio-uusi.png

    "Siinä missä (ex-) helluntailaiset voivat pelätä helvettiä ja jäävänsä ylöstempaamisesta paitsi, (ex-)todistajat voivat pelätä kuolevansa harmageddonissa ja jäävänsä "Nooan arkin" ulkopuolelle."

    Tuossa on "pieni" ristiriita. Kas, kun selvitystyönsä huolella tehneet ex-todistajat eivät edes usko Harmagedoniin ja Vartiotorniseuran Nooan arkkiuteen. Ei toki niin, etteikö irtaantumisvaiheessa Harmagedonkin voisi jonkin aikaa kummitella, samalla kun paratiisitoivosta on luopumassa siitäkin.

    Poikkeus voivat olla ne, jotka eivät ole selvittäneet tuon kultin todellisuutta ja erotettuina edelleen ajattelevat kyseessä olevan se ns. totuus. Useinkin sellaiset pyrkivät jossakin vaiheessa takaisin srk:n, eli eivät henkisesti edes ole todellisia ex-todistajia.

    Sitten on myös sellaisia palaajia, jotka tekevät sen vain saadakseen yhteyden läheisiinsä, vaikka todistajuus dogmeineen ei enää ole uskomuksien listalla. Tuo ratkaisu tietää sekin paljon taiteilua ja lovintaa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    "Sen takana on mielenhallinnalla ja toistolla ylläpidetty, pohjimmiltaan tunteisiin perustuva maailmankuva, jossa halutaan päästä paratiisiin ja pelätään (tiedostamattakin), ettei oma uskonto olisikaan totta."

    Tuohan on osittain kaikkien fudisuskontojen ja -liikeiden peruskamaa, jossa on myös veteen piirretyjä linjoja, vaikka ei fundisliikettä ole ilman tunnetta, ei edes kotimaista valtion kirkkoa tai mainittua katolilaisuutta, jossa keskeisessä roolissa oleva tarinan neitsyt Mariakin on vahvoja tunteita nostattamasa, kynttilöineen, ristinmerkkeineen ja kyykistelyrituaaleineen.

    Mutta tuosta "pohjimmiltaan tunteisiin vetoavaa" ja siitä suora linkitys hihhuleihin, olen kyllä täysin eri mieltä.

    Mutta voitahan toki vierailla helluntaiseurakunnissa ja jt-vastaavissa kuulostelemassa menoa ja niitä tunnelatauksia.

    Ensimmäisessä saattaa kuulla "kielillä" yhteen äänen rukoilu-kakofonia-mongerrusta kädet yläilmoissa huiskien, hihkumista ja jopa lattioilla kieriskelyä.

    Toisessa kaikki kokoontuneet ovat siististi pukeutuneitä, hillityjä, rauhallisia ja järjestyksellisiä dogmiikkaansa "akateemisesti opiskellessaan."

    "Molempien raamattukäsitys on hyvin samanlainen ja itse asiassa samaa, uudella ajalla Amerikassa syntynyttä juurta."

    No, eipä todellakaan "hyvin samanlainen." Myös toimintamallit ovat aivan erilaisia.

    Herätyksellisillä on kolminaisuusoppi, ylhäältä uudestisyntymisen hurahdus, armolahjat ja uskomus olevansa jo pelastuneita, jossa myös anteeksiannolla voidaan kuitata suunnilleen kaikki mahdollinen. Helvetin kirous on jatkuva henkinen pelkokortti ja kiristysruuvi.

    Todistajuudessa ei ole kolminaisuutta, ei hurahtamisoippia, eikä jo pelastunut kuvitelmaa, eikä helskutilla kiristystä. Harmagedonin kertalaaki on suorastaan armollinen hellareiden alati läsnä olevaan helskutin kidutuksen uhkaan verrattuna.

    "Molemmat myös vastustavat katolista ym. kristillisyyttä, mutta se eivät katso perustaneensa uutta uskontoa, vaan palauttaneensa sen oikean, apostolisen muodon."

    Katolinen kirkkohan se vakuuttelee olevansa monopoliasemassa apostoleista seuraava, niiden ainoa maanpäällinen jatkumo, eli siltä osin aivan samaa kauraa.

    Vartiotorniseuran organisaatio on kuin katolinen kirkko pienoismuodossa. Uskontojen megalomaniaa, kaikki tyyni.

    Vatikaani-liigassa puolestaan varsinkin sen "apostolinen pyhä papisto" on erikoistunut vuosikymmenistä toisiin pedokriminalia-skandaaleissa ja useinkin kyse on homoseksuaalisista hyväksikäytöistä.

    "Katolinen kirkko katsoo olevansa se kirkko, jonka Jeesus Kristus itse perusti, ja joka ei ole koskaan menettänyt ykseyttään, vaikka muita kirkkokuntia on syntynyt eroamalla sen yhteydestä."

    "Kirkon opetuksen mukaan kirkon piispat ovat apostolien seuraajia ja paavi eli Rooman piispa on apostoli Pietarin seuraaja. Paavi ja hänen hallintonsa, Pyhä istuin sijaitsevat Roomassa Vatikaanivaltiossa."

    "Puolet katolisen kirkon jäsenistä asuu Amerikoissa, erityisesti Latinalaisessa Amerikassa. "

    - https://fi.wikipedia.org/wiki/Katolinen_kirkko

    - https://fi.wikipedia.org/wiki/Tiedosto:Kristitytkaavio-uusi.png

    "Siinä missä (ex-) helluntailaiset voivat pelätä helvettiä ja jäävänsä ylöstempaamisesta paitsi, (ex-)todistajat voivat pelätä kuolevansa harmageddonissa ja jäävänsä "Nooan arkin" ulkopuolelle."

    Tuossa on "pieni" ristiriita. Kas, kun selvitystyönsä huolella tehneet ex-todistajat eivät edes usko Harmagedoniin ja Vartiotorniseuran Nooan arkkiuteen. Ei toki niin, etteikö irtaantumisvaiheessa Harmagedonkin voisi jonkin aikaa kummitella, samalla kun paratiisitoivosta on luopumassa siitäkin.

    Poikkeus voivat olla ne, jotka eivät ole selvittäneet tuon kultin todellisuutta ja erotettuina edelleen ajattelevat kyseessä olevan se ns. totuus. Useinkin sellaiset pyrkivät jossakin vaiheessa takaisin srk:n, eli eivät henkisesti edes ole todellisia ex-todistajia.

    Sitten on myös sellaisia palaajia, jotka tekevät sen vain saadakseen yhteyden läheisiinsä, vaikka todistajuus dogmeineen ei enää ole uskomuksien listalla. Tuo ratkaisu tietää sekin paljon taiteilua ja lovintaa.

    Tuossa on lähtökohtana muistettava se, että vartiotorniseura on tarvinnut Raamatusta väärennöksen.
    Vartiotornissa väärennöstä kehuu "BeDuhn", mainosvaltuutetut tällä foorumilla näytään kielletyn ottamasta todisteekseen BeDuhnia, ja hänen kirjoituksensa onkin tutkimuksessa todettu sisältävät vartiotornin perusjuksaukset. Valheet, harhaanjohtamiset ja vääristelyt.

    BeDuhn on professori, mutta ei ole jehovantodistaja.
    Miksi hän sitten on kirjoituksensa vartiotornille tehnyt,
    niin USA on vapaa maa missä dollarit motivoivat.
    Professori saa kirjoittaa palkkioperusteisia lausuntoja lain estämättä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    "Sen takana on mielenhallinnalla ja toistolla ylläpidetty, pohjimmiltaan tunteisiin perustuva maailmankuva, jossa halutaan päästä paratiisiin ja pelätään (tiedostamattakin), ettei oma uskonto olisikaan totta."

    Tuohan on osittain kaikkien fudisuskontojen ja -liikeiden peruskamaa, jossa on myös veteen piirretyjä linjoja, vaikka ei fundisliikettä ole ilman tunnetta, ei edes kotimaista valtion kirkkoa tai mainittua katolilaisuutta, jossa keskeisessä roolissa oleva tarinan neitsyt Mariakin on vahvoja tunteita nostattamasa, kynttilöineen, ristinmerkkeineen ja kyykistelyrituaaleineen.

    Mutta tuosta "pohjimmiltaan tunteisiin vetoavaa" ja siitä suora linkitys hihhuleihin, olen kyllä täysin eri mieltä.

    Mutta voitahan toki vierailla helluntaiseurakunnissa ja jt-vastaavissa kuulostelemassa menoa ja niitä tunnelatauksia.

    Ensimmäisessä saattaa kuulla "kielillä" yhteen äänen rukoilu-kakofonia-mongerrusta kädet yläilmoissa huiskien, hihkumista ja jopa lattioilla kieriskelyä.

    Toisessa kaikki kokoontuneet ovat siististi pukeutuneitä, hillityjä, rauhallisia ja järjestyksellisiä dogmiikkaansa "akateemisesti opiskellessaan."

    "Molempien raamattukäsitys on hyvin samanlainen ja itse asiassa samaa, uudella ajalla Amerikassa syntynyttä juurta."

    No, eipä todellakaan "hyvin samanlainen." Myös toimintamallit ovat aivan erilaisia.

    Herätyksellisillä on kolminaisuusoppi, ylhäältä uudestisyntymisen hurahdus, armolahjat ja uskomus olevansa jo pelastuneita, jossa myös anteeksiannolla voidaan kuitata suunnilleen kaikki mahdollinen. Helvetin kirous on jatkuva henkinen pelkokortti ja kiristysruuvi.

    Todistajuudessa ei ole kolminaisuutta, ei hurahtamisoippia, eikä jo pelastunut kuvitelmaa, eikä helskutilla kiristystä. Harmagedonin kertalaaki on suorastaan armollinen hellareiden alati läsnä olevaan helskutin kidutuksen uhkaan verrattuna.

    "Molemmat myös vastustavat katolista ym. kristillisyyttä, mutta se eivät katso perustaneensa uutta uskontoa, vaan palauttaneensa sen oikean, apostolisen muodon."

    Katolinen kirkkohan se vakuuttelee olevansa monopoliasemassa apostoleista seuraava, niiden ainoa maanpäällinen jatkumo, eli siltä osin aivan samaa kauraa.

    Vartiotorniseuran organisaatio on kuin katolinen kirkko pienoismuodossa. Uskontojen megalomaniaa, kaikki tyyni.

    Vatikaani-liigassa puolestaan varsinkin sen "apostolinen pyhä papisto" on erikoistunut vuosikymmenistä toisiin pedokriminalia-skandaaleissa ja useinkin kyse on homoseksuaalisista hyväksikäytöistä.

    "Katolinen kirkko katsoo olevansa se kirkko, jonka Jeesus Kristus itse perusti, ja joka ei ole koskaan menettänyt ykseyttään, vaikka muita kirkkokuntia on syntynyt eroamalla sen yhteydestä."

    "Kirkon opetuksen mukaan kirkon piispat ovat apostolien seuraajia ja paavi eli Rooman piispa on apostoli Pietarin seuraaja. Paavi ja hänen hallintonsa, Pyhä istuin sijaitsevat Roomassa Vatikaanivaltiossa."

    "Puolet katolisen kirkon jäsenistä asuu Amerikoissa, erityisesti Latinalaisessa Amerikassa. "

    - https://fi.wikipedia.org/wiki/Katolinen_kirkko

    - https://fi.wikipedia.org/wiki/Tiedosto:Kristitytkaavio-uusi.png

    "Siinä missä (ex-) helluntailaiset voivat pelätä helvettiä ja jäävänsä ylöstempaamisesta paitsi, (ex-)todistajat voivat pelätä kuolevansa harmageddonissa ja jäävänsä "Nooan arkin" ulkopuolelle."

    Tuossa on "pieni" ristiriita. Kas, kun selvitystyönsä huolella tehneet ex-todistajat eivät edes usko Harmagedoniin ja Vartiotorniseuran Nooan arkkiuteen. Ei toki niin, etteikö irtaantumisvaiheessa Harmagedonkin voisi jonkin aikaa kummitella, samalla kun paratiisitoivosta on luopumassa siitäkin.

    Poikkeus voivat olla ne, jotka eivät ole selvittäneet tuon kultin todellisuutta ja erotettuina edelleen ajattelevat kyseessä olevan se ns. totuus. Useinkin sellaiset pyrkivät jossakin vaiheessa takaisin srk:n, eli eivät henkisesti edes ole todellisia ex-todistajia.

    Sitten on myös sellaisia palaajia, jotka tekevät sen vain saadakseen yhteyden läheisiinsä, vaikka todistajuus dogmeineen ei enää ole uskomuksien listalla. Tuo ratkaisu tietää sekin paljon taiteilua ja lovintaa.

    Raamattukäsityksellä viittasin lähinnä siihen, että Raamattua pidetään jumalallisesti inspiroituna eikä sitä kohtaan olla lainkaan kriittisiä. Tulkinnanvaraisissa oppikysymyksissä ovat toki eri linjoilla.

    "selvitystyönsä huolella tehneet ex-todistajat eivät edes usko Harmagedoniin ja Vartiotorniseuran Nooan arkkiuteen"

    Vastaava soveltunee selvitystyönsä tehneisiin ex-helluntailaisiin. Mielenhallintaa käyttävästä ryhmästä ei voi vain lähteä, siinä jää henkisesti kiinni roikkumaan, selvitystyö pitää tehdä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Raamattukäsityksellä viittasin lähinnä siihen, että Raamattua pidetään jumalallisesti inspiroituna eikä sitä kohtaan olla lainkaan kriittisiä. Tulkinnanvaraisissa oppikysymyksissä ovat toki eri linjoilla.

    "selvitystyönsä huolella tehneet ex-todistajat eivät edes usko Harmagedoniin ja Vartiotorniseuran Nooan arkkiuteen"

    Vastaava soveltunee selvitystyönsä tehneisiin ex-helluntailaisiin. Mielenhallintaa käyttävästä ryhmästä ei voi vain lähteä, siinä jää henkisesti kiinni roikkumaan, selvitystyö pitää tehdä.

    "Raamattukäsityksellä viittasin lähinnä siihen, että Raamattua pidetään jumalallisesti inspiroituna eikä sitä kohtaan olla lainkaan kriittisiä."

    En ole sen paremmin perehtynyt ns. valtakirkkojen dogmiikkaan tuon asian suhteen, ehkä siellä on enempi liukumaa, mutta kyllähän nekin sitä markkinoivat jumalan sanana ja kuvittelevat taivaspaikkansa eteen töitä tekevän ja olevansa muitakin pelastamassa.

    "Tulkinnanvaraisissa oppikysymyksissä ovat toki eri linjoilla."

    Koetit kuitenkin niputtaa todistajat ja helluntalaiset samaan pakettiin, jota ne eivät todellakaan edusta.

    Nuo ristiriitaisen, alati muutetun ja ihmisten suurelta osin kuulopuheista kirjoittaman raamatun tulkintakysymykset nyt ovat ihan itsestään selvyys ja onhan näitä ihmisvetoisia "raamattu-uskontoja" tulkintoineen vaikka lampaat sösivät:

    * The Facts and Stats on "33,000 Denominations"

    "The 20,000 30,000 numbers and David Barrett's statistics Part II"

    - https://freerepublic.com/focus/f-religion/1956752/posts

    "Vastaava soveltunee selvitystyönsä tehneisiin ex-helluntailaisiin."

    Lukemieni ex-helluntalisten kokemuksien perusteella heille on varsin yleistä syvälle selkäytimeen saakka istutettu helvetinpelko hyvinkin kauan irtaantumisensa jälkeen, vaikka järjen tasolla olisivatkin siitä irtaantuneet.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tuossa on lähtökohtana muistettava se, että vartiotorniseura on tarvinnut Raamatusta väärennöksen.
    Vartiotornissa väärennöstä kehuu "BeDuhn", mainosvaltuutetut tällä foorumilla näytään kielletyn ottamasta todisteekseen BeDuhnia, ja hänen kirjoituksensa onkin tutkimuksessa todettu sisältävät vartiotornin perusjuksaukset. Valheet, harhaanjohtamiset ja vääristelyt.

    BeDuhn on professori, mutta ei ole jehovantodistaja.
    Miksi hän sitten on kirjoituksensa vartiotornille tehnyt,
    niin USA on vapaa maa missä dollarit motivoivat.
    Professori saa kirjoittaa palkkioperusteisia lausuntoja lain estämättä.

    "Tuossa on lähtökohtana muistettava se, että vartiotorniseura on tarvinnut Raamatusta väärennöksen."

    Raamattu valehtelee jumalan sana muuttumattomuusväitteineen.

    Sen mukaan siitä ei saa ottaa mitään pois eikä siihen saa mitään lisätä.

    Todellisuus onkin sitten aivan toinen.

    Kas, kun siellä herätys-lahkossasi tavaamasi raamattu on suunnilleen kannesta kanteen väärennetty, muutettu ja muokattu suurillakin poistoilla ja lisäyksillä jokaisella kopiointiekierroksella vastaaman aikanasa sekulaareja käsityksiä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    "Raamattukäsityksellä viittasin lähinnä siihen, että Raamattua pidetään jumalallisesti inspiroituna eikä sitä kohtaan olla lainkaan kriittisiä."

    En ole sen paremmin perehtynyt ns. valtakirkkojen dogmiikkaan tuon asian suhteen, ehkä siellä on enempi liukumaa, mutta kyllähän nekin sitä markkinoivat jumalan sanana ja kuvittelevat taivaspaikkansa eteen töitä tekevän ja olevansa muitakin pelastamassa.

    "Tulkinnanvaraisissa oppikysymyksissä ovat toki eri linjoilla."

    Koetit kuitenkin niputtaa todistajat ja helluntalaiset samaan pakettiin, jota ne eivät todellakaan edusta.

    Nuo ristiriitaisen, alati muutetun ja ihmisten suurelta osin kuulopuheista kirjoittaman raamatun tulkintakysymykset nyt ovat ihan itsestään selvyys ja onhan näitä ihmisvetoisia "raamattu-uskontoja" tulkintoineen vaikka lampaat sösivät:

    * The Facts and Stats on "33,000 Denominations"

    "The 20,000 30,000 numbers and David Barrett's statistics Part II"

    - https://freerepublic.com/focus/f-religion/1956752/posts

    "Vastaava soveltunee selvitystyönsä tehneisiin ex-helluntailaisiin."

    Lukemieni ex-helluntalisten kokemuksien perusteella heille on varsin yleistä syvälle selkäytimeen saakka istutettu helvetinpelko hyvinkin kauan irtaantumisensa jälkeen, vaikka järjen tasolla olisivatkin siitä irtaantuneet.

    "En ole sen paremmin perehtynyt ns. valtakirkkojen dogmiikkaan tuon asian suhteen"

    Kirkon kriittisyys Raamattua kohtaan, mm. historiallis-kriittisen raamatuntutkimuksen hyväksyminen, on yksi keskeisimpiä syitä miksi sekä helluntailaiset että jehovantodistajat kirkkoa arvostelevat.

    "Koetit kuitenkin niputtaa todistajat ja helluntalaiset samaan pakettiin, jota ne eivät todellakaan edusta."

    Riippuu miten mittaa, minun mielestäni niissä on paljon samaa - paljon enemmän kuin kummankaan edustajat itse haluaisivat myöntää. Mutta miten vain, ei väkisin.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    "En ole sen paremmin perehtynyt ns. valtakirkkojen dogmiikkaan tuon asian suhteen"

    Kirkon kriittisyys Raamattua kohtaan, mm. historiallis-kriittisen raamatuntutkimuksen hyväksyminen, on yksi keskeisimpiä syitä miksi sekä helluntailaiset että jehovantodistajat kirkkoa arvostelevat.

    "Koetit kuitenkin niputtaa todistajat ja helluntalaiset samaan pakettiin, jota ne eivät todellakaan edusta."

    Riippuu miten mittaa, minun mielestäni niissä on paljon samaa - paljon enemmän kuin kummankaan edustajat itse haluaisivat myöntää. Mutta miten vain, ei väkisin.

    "Kirkon kriittisyys Raamattua kohtaan, mm. historiallis-kriittisen raamatuntutkimuksen hyväksyminen, on yksi keskeisimpiä syitä miksi sekä helluntailaiset että jehovantodistajat kirkkoa arvostelevat."

    Tuokin omalta osaltaan kertoo raamatun ja uskontojen pelkästä ihmisvetoisesta puoskaroinnista, mutta siltikin niissä pelastussanomia julistellaan ja markkinoidaan.

    Helluntalaiset ottavat kaiken raamatun tekstin kirjamillesena maan poroksi palamisineen, todistajuudessa erotellaan kuvakieli kirjaimellisesta.

    "Alppilan kirkon toiminnanjohtaja Kari Latvus vastasi verkkokeskustelijoiden kiperiin kysymyksiin, joita tuli tulvaksi asti."

    - https://www.etlehti.fi/artikkeli/rahat/ajankohtaista/pappi_joutui_grillattavaksi_kiperia_kysymyksia

    Kirkothan ovat saaneet aikansa elää kuin pellossa dominointeineen ja rovioineenkin, mutta aika on onneksi muuttunut. Oikeuslaitoksien raamattu-valakin on poistettu ainakin osassa maita.

    Mutta eihän kirkon palkkapappien tarvitse edes jumaaluuksin itse uskoa, kunhan vain teologiset koulut on hoidettu ja pysyy liturgioissaan kirkon kulloisessakin virallisessa linjassa, sekä vain taitavasti huopaa ja luovii kiperien kysymyskien tilanteissa.

    "Oulun seurakuntien järjestämät pappien agnostikkoillat alkoivat viime viikolla Oulun vanhassa pappilassa. Kappalainen Päivi Jussila alusti aiheesta ”Jumalaa ei ole”. Jussilan mukaan Jumala, josta kirkossamme puhutaan, vaikuttaa valitettavasti ihmisen luomukselta. Jumala on kuin ihminen, jolla on poikkeukselliset kyvyt. Hän palkitsee hyvin käyttäytyviä ja suuttuu typeryyksiä tekeville."

    - https://nuotta.com/jotain-rajaa-oululaiset-papit-kilpailevat-siita-kuka-uskoo-vahiten-raamatun-jumalaan/

    "Vain joka toinen naispappi uskoo Jeesuksen syntyneen neitseestä"

    - https://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/vain-joka-toinen-naispappi-uskoo-jeesuksen-syntyneen-neitseesta/

    "Valtaosa kirkon työntekijöistä uskoo saatanan olemassaoloon"

    - https://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/valtaosa-kirkon-tyontekijoista-uskoo-saatanan-olemassaoloon/

    Mutta aina ei passaa liian suureen ääneen kertoa mitä todellisuudessa ajattelee, ei kirkossakaan.

    "Kun pappi Pohjanmaalta kertoi julkisuudessa uskovansa enemmän hermosoluihin ja luonnontieteeseen kuin Jumalaan, kirkonisät älähtivät. Paljonhan voi kirkko suvaita, mutta pitäisikö kirkon suvaita myös ateistipappia?"

    "Ei suvainnut, ja niin meni Jorma Hietamäeltä pappiskirja. Mutta mikä ihme vei tältä papilta sen uskon?"

    - http://www.vihrearouva.net/usko/hietamaki.html

    "Riippuu miten mittaa, minun mielestäni niissä on paljon samaa - paljon enemmän kuin kummankaan edustajat itse haluaisivat myöntää. Mutta miten vain, ei väkisin."

    Niinpä. Valtion kirkon tai katolisten silmälasien läpi tuo kapeakatseinen niputus voisi toki olla ymmärettävissä.


  • Anonyymi

   Kun usko tarvitsee vahvisusta, sitä suuremmalla syyllä se on haihattelua.

  • Anonyymi
   UUSI

   Kristillisillä yhteisöillä on erilaisia painopisteitä

   Esim. Pelastusarmeija tarjoaa ensin saippuaa ja soppaa ja sitten vielä hengellisyyttä mikäli se kiinnostaa

   Jehovantodistajat eivät puhu rappioalkoholisteille koska he haisevat pahalle, kuten entinen todistaja sanoi nettisivuilla

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Naisen keho ei ole miehen oikeus

   Miesten seksuaalisten tarpeiden täyttäminen ei ole naisten tai yhteiskunnan velvollisuus. Seksi ei ole kenenkään oikeus. https://www.hs.fi/mielipide/a
   Sinkut
   427
   3326
  2. Jetin syöksy saanut lisää vauhtia

   Huh huh - uusimmat uutiset viittaa siihen aika vahvasti, että nyt mennään lujaa kyytiä kohti pohjaa! Mutta eipä sitä koskaan tiedä, jospa sieltä viel
   Kotimaiset julkkisjuorut
   37
   1621
  3. Pelkäsin Sinua

   Nainen, siksi pakenin eikä meistä koskaan tullut mitään 😓. Pidin liikaa sinusta, niin siksi pelkäsin. Tiedän että meistä olisi tullut jotakin hyvää j
   Ikävä
   53
   1488
  4. Naiset tulleet liiankin itsenäiseksi

   Naisten asema on Suomessa yliarvostettua ja tämän kyllä huomaa naisten käyttäytymisestä.
   Maailman menoa
   403
   1265
  5. Nainen tuutko mun vaimoksi

   Ostin jo sormukset ja rakastan sinua ♥️♥️♥️♥️
   Ikävä
   77
   1188
  6. Miksi mies et voisi vaan

   ottaa yhteyttä suoraan kun selvästi kaipaat? En pure.
   Ikävä
   63
   1028
  7. Erdogan haluaisi Suomen nyt Natoon

   Tuokin ukkeli on melkoinen tuuliviiri. Vielä muutama päivä oli ihan eri mieltä kuin tänään. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009358534.html "Turki
   Maailman menoa
   331
   956
  8. Jos nainen et olisi tuollainen mörökölli

   Meistä olisi tullut vähintäänkin hyvät ystävät. Taidat suhtautua kaikkeen liian vakavasti, mietit liikaa ja rakennat itsellesi henkisen umpikujan.
   Ikävä
   47
   900
  9. Hyvää iltaa

   Onko tullut edistymistä kaivattunsa kanssa? Tämä kysymys erityisesti yhdelle miehelle täällä. :)
   Ikävä
   88
   806
  Aihe