Miten kreationisti perustelee pyöreän maapallon jne. Raamatun avulla

Jeesus kuulemma tiesi maan olevan pyöreä pallo, koska ennusti kahden nukkuvan samaan aikaan, kun kaksi muuta tekee työtä Ihmisen Pojan tulemuksen aikana.

Sitten mitä tulee maan perustuksiin (pylväisiin), joiden päällä maa tukevasti seisoo, niin niiden sanoo olevan peruskalliota, vaikka Raamattu ei tunne sellaista käsitettä.

Luomismyytissä ei puhuta mitään kolmesta eri taivaasta, jotka Paavali mainitsee, mutta silti nämä riemuidiootit uskovat niin.

1. taivas on tämä ilmakehä
2. taivas on avaruus sen takana
3. taivas on Jumalan taivas avaruuden takana

Luomismyytissä tunnetaan vain käsitteet "taivas" ja "taivaanvahvuus" (hepreankielellä tosin).

Myytin kirjoittajan maailmankuva oli sellainen, että maa seisoo tukipylväiden varassa autiuden yllä. Maa on litteä kuin pannukakku. Sitä ympäröi taivaan kansi, jonka takana on sininen meri (siitä johtuu taivaan sininen väri).

Tähdet, kuu ja aurinko ovat valoja taivaankannessa, jonka pinnalla ne liikkuvat. Ne on pantu valaisemaan päivää ja yötä sekä merkiksi ajoista (ajanlasku). Mutta päivänvaloa he pitivät auringon valosta erillisenä valona, joka tuli Jumalan sanan voimasta maailmaan ensimmäisenä päivänä ja erotti yön päivästä.

Tämä on siis vuohipaimenten primitiivinen kuva maailman rakenteesta ja usko luomiseen kirjaimellisesti myyttien (niitä on kaksi peräkkäin) mukaan oli tyypillistä juutalaiselle kansalle, ja on yhä vielä nimeltään kristityille tolvanoille. Muut yrittävät epätoivoisesti sisällyttää tieteellisen tutkimuksen tulokset Raamatun maailmankuvaan, mutta eihän se onnistu kritiikin kestävällä tavalla, koska

Raamatun kirjoittajien maailmankuva poikkesi jyrkästi tieteellisestä maailmankuvasta, joka ihmisillä nyt on, elleivät ole uskonsa sokaisemia, ja pidä totena pronssikautisten vuohipaimenten satuja.

20

68

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Aika hiljaista, vaikka olisi oikein hyvä tilaisuus näyttää, miten Raamatun mukainen "luonnontiede" toimii. Eikös tämä ole kreationismin perustaa?

      ps. Ei kannata nyt aloittaa "mut ku evoluutio...."

    • Anonyymi

      Kaikki Lähi-Idässä kiertelevään babylonialaisperäiseen tarustoon viittaavaa on Raamatun riveillä ja kaikki mikä viittaa siihen, minkälainen maa planeettana on todellisuudessa on siellä rivien välissä.

      • Anonyymi

        Niinpä. Kuitenkin kreationismihan lähtee siitä, että tiede on väärässä ja Raamattu oikeassa. Sitten kun alamme lukea Raamatusta näitä "luonnontieteen" ihmeitä ihan ilman ketkuilua, kreationistit alkaa syssöttää rivin välisesti tekstistä, tai että vain pyhällä hengellä voi ymmärtää jne... ja loppujen lopuksi pakenevat ikäviä kysymyksiä.

        Pidetään usko uskona ja ei sekoiteta sitä tieteeseen.


      • Anonyymi

        Hm. Planeettojen tms. aurinkojen pallonmuotoisuuden lienee tiennyt silti monikin ÖRKKI jopa, miljoonakin vuotta sitten, kun teki mutapallon - tai kylmän maan örkki, kun teki lumipallon...
        Älkää katsoko MAAILMAN tietoja totuuteena aina, niistä on joka vuosituhat löydetty virheitä, vaani kun muodostatte oman maailmankuvanne, niin tietäkää AINOATAAN SE TIETO, minkä olette varmasti ymmärtäneet, ja mistä olette varmoja - ettei se hetikään muutu. Jos haluatte oppia jotakin mitä ette heti ymmärrä, vaikka opettajannekin olisi toivonut niin olevan, pyytäkää apua, tukiopetusta tai jotakin, tai aikuisempi ihminen voi yrittää lukea ja tehdä työtä vain ymmärtääkseensä enemmän... OLETKO SINÄ se poika/tyttö, jonka Jumala ottaa 10. taivaaseen, että saisit ymmärtää?! Älä sano silloin olevasi vielä mies, tai kypsä nainen, kun teet sen ensimmäistä kertaa...
        No, valheeseenkin on mahdollista uskoa - onneksi... Muuten Jumala olisi kuollut tylsyyteensä - "Ilveskin" voi joskus vielä voittaa...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niinpä. Kuitenkin kreationismihan lähtee siitä, että tiede on väärässä ja Raamattu oikeassa. Sitten kun alamme lukea Raamatusta näitä "luonnontieteen" ihmeitä ihan ilman ketkuilua, kreationistit alkaa syssöttää rivin välisesti tekstistä, tai että vain pyhällä hengellä voi ymmärtää jne... ja loppujen lopuksi pakenevat ikäviä kysymyksiä.

        Pidetään usko uskona ja ei sekoiteta sitä tieteeseen.

        ÖÖH, teidän pitää uskoakin tietoja, ette kykene kaikkea heti itse todistamaan, NOPEUTTAA kaiken omaksumista, silloin edes toivoo, ettei auktoriteettinsa LIIKAA valehtele.


    • Anonyymi

      Höh, ei Raamattu ole luonnontieteen oppikirja, se on historiikki, enimmäkseen Israelin, toiseksi profetia, ja kolmanneksi moraalinen oppikirja, sosiaalisen elämän lakeineen, ei fysiikan tms.
      Hihhuli onko taas "sopivasti hullu"; jos yrittää löytää Raamatusta vastausta, materian maailman lakeihin? Fysiikka ja Kemia syntyi Kreikkalaisten filosofien jälkeen, ja Jeesuksenkin maailmassa käymisensä jälkeen... Juutalaiset tuolloin hylkäsivät sen Messiaansa, ja senhän seemiläisistä tietää, etteivät he kunnioita paljoa pikkuveljensä "Jaafetin" tietoja. Tieteessä pitää tehdä monenlaisia mittauksia, havaintolaitteineen ja matemaattisia teorioita ja lainalaisuuksia... Me vastaanotimme silti KRISTUKSEN syntiemme poistajana - jotkut jopa Muhammedin sotiin yhtyvät, mutta milloin ARABISTA voisi tulla tiedemies?

    • Anonyymi

      EI kreationisti voi luomisesta puhuttaessaan sivuuttaa uusia tietoja, tieteestäkään, maailmaan liittyen, jos sivuuttavat, he ovat hylänneet viisautensa...
      Raamattua pitää lukea vain MESSIAAN tulemiseen tähdänneenä opuksena, jotta SYNTIMME sovitettaisiin... Minusta Raamatun tärkein funktio on juuri tuo.,. Pyhä kirjoitus joka osoittaa miten synneistä rangaistaan...
      Raamatun kirjoittaminen lopetettiin siihen, kun Israel enemmistönä hylkäsi Messiaansa, ja tietysti Jeesuskin hylkäsi heidät, kuten HOLOKAUSTI myöhemmin osoitti... Kaifas:"Tulkoon hänen verensä meidän ja lastemme päälle!" Mutta jotkut ovat ennustaneet (Sakarjan kirja), että Israel tulee joskus katsomaan kääntyneenä lävistettyä Mestariaan, jonka olivat aiemmin hylänneet..

    • Anonyymi

      Jos ymmärrätte joskus Jeesuksen, te ette sen jälkeen puhu enää turhia. Ei kukaan muu sitä tiedä, jos valehtelet oman elämäsi asioissa, mutta sen huomaa jos elät valheessa, maailmankuvan suhteen, voiko silloin olla edes hengellinenkään elämä enää reilassa?.
      Moni rupesi dissaamaan Darwinin nimiin pistettyä teoriaa, mutta vain siitä syystä, että hän pisti sen omiin nimiinsä, eikä tuolloin Jumalansa Hengen. Sama "synti" kuin Galileo Galileilla?! Tai Kopernikuksella?

      Nykyinen sekoilu on suuri varoitus siitä, mihin ihmiset voivat ajautua, jos tiedemies dissaa uskonota => hänen moraalinsa kuolee, tai jos uskovainen dissaa tiedettä, => hän ei ole vielä tiennyt mitään oikein maailman tieteistä ainakaan...
      Mutta Jaakob tulee hihhuloimaan: "Minä näytän sinulle USKON TEOILLANI!"
      Molempien asioiden pitää olla kunnossa - niin uskon - kuin se millä uskomus toteutetaan - tieteen tekemisellä... Kaikki uskonto ei kohdistu silti tietenkään vain maallisen tieteen omaksumiseen, vaan siihen, että kaikilla olisi hyvä olla, moraaliset asiat oikein, eikä kukaan etsisi tahallista pahuutta, sen kerrotaan jopa Saatanan ymmärtäneen virheekseen so. synnikseen..

    • Anonyymi

      Vanhan testamentin aikana ei tiedetty maan olevan vielä pyöreä, mutta uudemman aikana tiedettiin.

      Maan pyöreys todistettiin vähän ennen ns. Jeesusta, kun muu humpuuki on vanhempaa. Sen takia Raamattu on niin sekava kokoelma tarinoita.

      • Anonyymi

        VT:n kirjoitukset ovat osin soveltaen kopioitu vanhemmista, mutta Genesis ei ole Raamatun vanhimpia kirjoja, vaan on ehkä 2500 vuotta vanha ja silloin jo ainakin kreikkalaiset tiesivät, että maa on pallo ja joskus 400 eaa laskivat maapallon ympärysmitankin suurinpiirtein oikein.


    • Anonyymi

      > Tämä on siis vuohipaimenten primitiivinen kuva maailman rakenteesta

      Tuo näyttää kyllä enemmän heikkolahjaisen lukijan alkeellisesta lukemisen ymmärtämisestä.

      Mutta, olisi hienoa, jos jokainen tietäisi, Raamatussa maa tarkoittaa kuivaa maata, ei koko maa planeettaa. ja alussa oli yksi maa (manner) Raamatun mukaan.

      "Ja Jumala kutsui kuivan maaksi, ja paikan, mihin vedet olivat kokoontuneet, hän kutsui mereksi. Ja Jumala näki, että se oli hyvä."
      Genesis 1:10

      • Anonyymi

        alussa oli yksi maa (manner) Raamatun mukaan.

        - Raamatun kirjoittajat tunsivat yhden mantereen. Tuo "Raamatun mukaan" on keksitty vasta sen jälkeen kun joku huijarisaarnaaja kuuli Pangeasta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        alussa oli yksi maa (manner) Raamatun mukaan.

        - Raamatun kirjoittajat tunsivat yhden mantereen. Tuo "Raamatun mukaan" on keksitty vasta sen jälkeen kun joku huijarisaarnaaja kuuli Pangeasta.

        Tanakhin kirjoittajat tunsivat alueita Afrikan pohjoisosista ja Välimeren ympäristöstä sekä Lähi-Idästä aina Intiaan saakka. Meriä he tunsivat neljä: Välimeri (jossa sijaitsee Kaislameri Egyptissä Niilin suiston alueella), Punainen meri (tämä on eri kuin Kaislameri, josta Israel meni ylitse vesien väistyttyä kertomuksen mukaan tieltä pois), Agaban lahti (Eilat on nykyään sen pohjukassa) ja Intian valtameri, johon tosin Persian lahti kuuluu, ja sitä voitaneen kutsua jopa viidenneksi mereksi, jos se erotetaan omaksi mereksi irti ja pois Intian valtamerestä, jonka tiedettiin ulottuvan Intiaan asti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tanakhin kirjoittajat tunsivat alueita Afrikan pohjoisosista ja Välimeren ympäristöstä sekä Lähi-Idästä aina Intiaan saakka. Meriä he tunsivat neljä: Välimeri (jossa sijaitsee Kaislameri Egyptissä Niilin suiston alueella), Punainen meri (tämä on eri kuin Kaislameri, josta Israel meni ylitse vesien väistyttyä kertomuksen mukaan tieltä pois), Agaban lahti (Eilat on nykyään sen pohjukassa) ja Intian valtameri, johon tosin Persian lahti kuuluu, ja sitä voitaneen kutsua jopa viidenneksi mereksi, jos se erotetaan omaksi mereksi irti ja pois Intian valtamerestä, jonka tiedettiin ulottuvan Intiaan asti.

        Kaislameren ylityksen paikka on Punainen meri, ei joku Välimeren lahti. 1Moos 14

        Migdol ja muut paikat

        https://bibleatlas.org/migdol.htm

        https://bibleatlas.org/pi-hahiroth.htm

        https://bibleatlas.org/baal-zephon.htm

        Paikka on lähellä nykyistä Suezin kanavan eteläistä alkukohtaa, mutta sen länsipuolella siis.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tanakhin kirjoittajat tunsivat alueita Afrikan pohjoisosista ja Välimeren ympäristöstä sekä Lähi-Idästä aina Intiaan saakka. Meriä he tunsivat neljä: Välimeri (jossa sijaitsee Kaislameri Egyptissä Niilin suiston alueella), Punainen meri (tämä on eri kuin Kaislameri, josta Israel meni ylitse vesien väistyttyä kertomuksen mukaan tieltä pois), Agaban lahti (Eilat on nykyään sen pohjukassa) ja Intian valtameri, johon tosin Persian lahti kuuluu, ja sitä voitaneen kutsua jopa viidenneksi mereksi, jos se erotetaan omaksi mereksi irti ja pois Intian valtamerestä, jonka tiedettiin ulottuvan Intiaan asti.

        Israelin reitti erämaassa on kartalla tuolla:

        https://www.churchofjesuschrist.org/study/scriptures/bible-maps/map-2?lang=eng


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        alussa oli yksi maa (manner) Raamatun mukaan.

        - Raamatun kirjoittajat tunsivat yhden mantereen. Tuo "Raamatun mukaan" on keksitty vasta sen jälkeen kun joku huijarisaarnaaja kuuli Pangeasta.

        Eikä tuo huijarisaarnaaja ymmärtänyt, miten mielipuolinen ajatus mantereiden pikaisesta siirtymästä nykyisille paikoilleen on. Ja jotkut nielee yhä tuon järjettömyyden.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikä tuo huijarisaarnaaja ymmärtänyt, miten mielipuolinen ajatus mantereiden pikaisesta siirtymästä nykyisille paikoilleen on. Ja jotkut nielee yhä tuon järjettömyyden.

        Tämä on tyypillinen tapaus, jossa Raamatun "totuudellisuutta" perustellaan keksimällä omia muka tieteen kanssa yhteensopivia tarinoita Raamatun lisukkeeksi. Tuloksena on soopaa joka ei täsmää Raamatun tarinoihin EIKÄ tieteen tuloksiin ja tyypillisesti sisältää vielä täysin mahdottomia elementtejä. Tässä tapauksessa litosfäärilaattojen pikasiirtymät.

        Tuo yhden alkumantereen jakautuminen perustuu myös tieteen tulosten väärinymmärrykseen, koska siinä kuvitellaan, että Pangea oli joku "alkutilanne". Näinhän ei ollut vaan se oli VÄLIVAIHE, joka johtui siitä, että litosfäärilaatat sattuivat vaeltamaan 200-300 miljoonaa vuotta sitten asentoon, jossa liki kaikki laattojen merenpäälliset osat muodostivat yhtenäisen mantereen. Ennen Pangeaa laattatektoniikka oli jyllännyt ja muuttanut litosfäärilaattojen paikkoja jo miljardeja vuosia.


    • Anonyymi

      Eenok mainitsi että "Taivaita on 10 - kappaletta". Jumala asustaa 10:nnessä taivaassa, jos KAIKKI YMMÄRRETÄÄN. Ihmisen ovat tyyplllisesti 4. => 1. tavaan asukkeja.
      Jos joku on HIEMAN tuota enemmän saa kohdata "taivaitaan" - hänestä tulee "sairaan kuuluisa", koska sellainen puhuu asioista, mitä ei ole toivoakaan tietää, keskivertoihmisillä...
      Herra tuli 7. taivaasta, ja esim. 9. taivaan Antikristus on sen taivaan pahimpia asukkeja...
      Jos luette Eenokin kirjoja, teille tulee käsitys, millaisia nuo taivaat on.
      Yhden yksilön taivaita ei niinkään ole, vaan esim. sieluentiteetit, jossa kaikki ovat tasa-arvoisia, liitetään tavallisesti 6. taivaan asioiksi, ja eräänlainen nationalisimi on myös tuon taivaan tuote.

    • Anonyymi

      Tiedemaailman nussioiden, ikääkuin että kaiken alkua muka miettisivät, pitää tajuta tämä asia. Maailma ei ollut etukäteen kolmiulotteinen, silmänkään pinnalla, ennen silmän syntyä. Ja eliöille tuli silmiä paljon myöhemmin, kuin Luojalleen. Ei ollut pallomaisia avaruuden kohteita ainuttakaan, ennenkuin Jumala oli luonut ITSELLEEN silmän, en puhu materiailiöistä nytten. Hän oli luonut ehkä muutaman kuutiometrin verran tyhjää itselleen, ennenkuin kykeni luomaan SILMÄN?! Se oli alussa pelkkä tilavuushaamu, sähköisenä valoilmiönä tehty...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      260
      2501
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      187
      1599
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      58
      1406
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      79
      1136
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      1129
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      219
      993
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      990
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      885
    9. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      710
    10. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      709
    Aihe