Mikä helluntailaisuudessa mättää kun pastoritkin eroavat ?

Anonyymi-ap

"Keravan Helluntaiseurakunnan johtava pastori Esa Hyvönen on huolissaan helluntailaisuuden tulevaisuudesta.

Viiden vuoden aikana noin 70 nuoriso- tai nuorempaa pastoria on ottanut lopputilin seurakuntien työsuhteesta.

http://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/kotimaa/4928/helluntaipastori_liikkeen_nuoriso_ei_paase_kokemaan_tekemisen_meininkia

Hyvösen sanoo nuorten ja naisten olevan vanhojen toimintakulttuurin uhkana ja se tekee heidän elämästään vaikeaa.
Hän mainitsee blogissaan myös lähteneiden nuorten pastoreiden perustaneen omia liikkeitä, kuten esim. Vedä Henkeä – seurakunta Pietarsaaressa, United Helsinki Helsingissä ja Seinäjoen helluntaiseurakunnasta olisi lähtemässä irtautumaan uusi seurakunta.

Tuskinpa kuitenkaan muutama uusi yhteisö olisi vienyt kaikkia 70 pastoria, vaan epäilen suurimman osan heistä yksinkertaisesti lopettaneen hommat, jättäen seurakunnat."

19

169

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Matt.24:40 Silloin on kaksi: kedolla yksi otetaan ylös, toinen jätetään. Matt.24:41 Kaksi jauhavat myllyssä: yksi otetaan ylös, ja toinen jätetään. Luuk.17:34 Minä sanon teille: sinä yönä ovat kaksi yhdellä vuoteella, yksi otetaan ylös, ja toinen jätetään. Luuk.17:35 Kaksi ynnä jauhavat: yksi otetaan ylös, ja toinen jätetään. Biblia (1776)

   • Anonyymi

    "Hän mainitsee blogissaan myös lähteneiden nuorten pastoreiden perustaneen omia liikkeitä, kuten esim. Vedä Henkeä – seurakunta Pietarsaaressa, "???

    Tuo Vedä Henkeä seurakunta on jo tainnut kuihtua kun sen vetäjältä loppui into. Ei lihallisella mielellä jaksa kauaa riehua.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    "Hän mainitsee blogissaan myös lähteneiden nuorten pastoreiden perustaneen omia liikkeitä, kuten esim. Vedä Henkeä – seurakunta Pietarsaaressa, "???

    Tuo Vedä Henkeä seurakunta on jo tainnut kuihtua kun sen vetäjältä loppui into. Ei lihallisella mielellä jaksa kauaa riehua.

    Uusien hyödyllisten värvääminen joukkueeseen ei oikein onnistunut ja kun nuorella pastorilla tuli nuoren vanhemmistonkin kanssa opillisia ristiriitoja, niin jätti tunkin taakseen ulos kävellen.

    Siellä oli vielä taustalla säätämässä saalemin vanhaa lapsirakasta papparais kaaderia niin eihän siitä mitään tule kun halutaan uutta lampolaa hyödyllisille rakentaa.
    Tuokaas nyt niitä lapsia tykömme.
    Hyi sa....na !


  • Anonyymi

   Palstan suurin yksittäinen kommenttien ja aloitusten postaaja on luterilais-pakanamessiaaninen ylläpito. Lähes kaikki ylläpidon kautta tulevat viestit ovat täynnä vihapuhetta; solvauksia ja panettelua ja valheellisia väittämiä.

   • Anonyymi

    Raamattukin on täynnä kaikkea panettelua, vihapuhetta ja tappamisella uhkaamista.
    Niin ja valheellisia väittämiä.


  • Anonyymi

   On järkevää lähteä muihin hommiin, koska leipäpappeja on liikaa varsinkin vauvakastettujen uskonnossa.

   • Anonyymi

    Helluntaiseurakunnissa on se ongelma, että pastorit eivät voi alkaa samban avulla houkuttelemaan väkeä tilaisuuksiin, mutta luterilaisethan eivät välitä tuollaisesta yksityiskohdasta. Heillähän kelpaa joogaaminenkin. Mutta siitä huolimatta väki pakenee lut kirkoista.


   • Anonyymi

    Uudestikastettu haluaa vauvoja
    Mitään muuta se ei pysty ajattelemaan.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Helluntaiseurakunnissa on se ongelma, että pastorit eivät voi alkaa samban avulla houkuttelemaan väkeä tilaisuuksiin, mutta luterilaisethan eivät välitä tuollaisesta yksityiskohdasta. Heillähän kelpaa joogaaminenkin. Mutta siitä huolimatta väki pakenee lut kirkoista.

    Helluntauseurakunnissa on tosiaan paljon ongelmia ja siksi pastori eroavat sieltä. Ihmistekoisia sääntöjä kun on nuo porukat täynnä. Väki taas liittyy vapaisiin lut kirkkoihin enemmän ja enemmän


  • Anonyymi

   On hyvä, että pastorit tulevat järkiinsä ja luopuvat kristinuskosta. Siitä tässä luultavasti on kysymys.

   Omatunto ei antanut heidän jatkaa pastorina sen jälkeen, kun huomasivat kristinuskon huijaukseksi, jota on jatkunut jo ties kuinka kauan,...

  • Anonyymi

   Kyllä se varmasti on tuo uuskarismaattisuus ja muut vastaavat hullutukset mikä on se suurin syy. Kristillinen media vääristää varmasti myös nuorempien pastorien kuvaa pastorin työstä. Ei joku Rick Warrenin motivaatioevankeliumi ole oikeaa Raamatun evankeliumia. Amerikka on amerikka ja Suomi on eri asia.

  • Anonyymi

   Mutta korona ja Ukraina ja varmaan myös vaikuttaa kaikkiin seurakuntiin ja rahat ovat tiukassa helluntaiseurakunnissa. 30-50 vuotiailla on asuntovelat ja perheet pitää elättää niin ei rahoja riitä seurakunnille. Vanhempi väki myös vierastaa ylistyspoppia ja teologiaa niin he eivät anna varoja vaan tukevat mielummin lähetysjärjestöjä.

  • Anonyymi

   Helluntailaisuudessa on outoa ja kummallista porukkaa.
   Perustuu pitkän linjan kokemukseen.
   Tunnen pastoreista tavallisiin tallaajiin helluntailaisuudessa.
   Ainakaan minun uudestisyntynyt henkeni ei yhdy helluntailaisuuden henkeen.
   Jos tulee kehoituksen sanoja Jumalalta ei ne tottele.

   • Anonyymi

    laita makuulle välillä äläkä korkkaa enempää!


   • Anonyymi

    kyllä tuosa oli aivan terve ja selvä kannanilmoitus - sitäpaitsi paikkansapitävä toisillakin


  • Anonyymi

   Paljon kritiikkiä on tullut helluntailaisille näillä palstoilla. Onkohan tosiaan sellainen pastori, kuin Esa Hyvönen, Keravan suunnassa ?. Muuallakin Suomessa on samannimisiä pastoreita. Näillä palstoilla on se vika, että kun tulee mielenkiintoista keskustelua, niin pian joku protestoi ja koko keskustelu poistuu näkyvistä. Eli tyhjänpäiväiset väittelyt jatkavat olemassa oloaan.

  • Anonyymi

   Helluntailaiset ovat aina pahalla päällä ja haluavat haastaa riitaa kaikkien kanssa. Eivät tule edes keskenään toimeen ja ei ole ihme jos hylkäävät koko lahkonsa.

  • Anonyymi

   Helluntailaisuus ei edusta kristillisyyttä, ei aitoa hengellisyyttä, vaan on eräs teosofian (vapaamuurait) luonuksia.

   Teosofian = new agen mukaisesti heillä ei ole yhtä, yhteistä oppia, Jumalan sanan järjestystä, vaan on erilaisten, okkultististen villihenkien temmellyskenttää.

   "Vedä henkeä"-srk? Keihin tuollainen menee täydestä?
   Niihin, jotka Kadotukseen joutuvat.

   Heitä ei aito Jumalan sana kiinnosta.

   Tämä kaikki on Helluntaikirkon perustajien ja jäsenten hengenhedelmää.

   Ef. 5: 3-7
   3 Mutta haureutta ja minkäänlaista saastaisuutta tai ahneutta älköön edes mainittako teidän keskuudessanne-niinkuin pyhien sopii-
   4 Älköön myös rivoutta tai tyhmää lorua tai ilvehtimistä, jotka ovat sopimattomia, vaan paremmin kiitosta.
   5 Sillä sen te tiedätte ja tunnette, ettei yhdelläkään haureellisella eikä saastaisella eikä ahneella-sillä hän on epäjumalanpalvelija-ole perintöosaa Kristuksen ja Jumalan valtakunnassa.

   6 Älköön kukaan pettäkö teitä tyhjillä puheilla, sillä semmoisten tähden kohtaa Jumalan viha tottelemattomuuden lapsia;
   7 Älkää siis olko niihin osallisia heidän kanssaan.
   *

  • Anonyymi

   Eroaminen kannattaa aina jos eroaa todellisin aihein vaikka nimitystoimikunnista yms

  Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kyssäriä pukkaa nyt

   Mikä on kaivattusi nimi?
   Ikävä
   96
   2121
  2. Nainen, minne tahtoisit muuttaa kanssani

   Jos meistä tulisi pari?
   Ikävä
   175
   1444
  3. Oudolta tuntuu

   Kun on joku joka välittää oikeasti täälläkin.
   Ikävä
   171
   1331
  4. Sara ja Pyry eronneet?

   Pitääkö huhu paikkansa, tietääkö kukaan?Joku kertoi, että olivat tapelleet rajusti Emma gaalan jälkeen ja sen jälkeen Sara poisti Instatililtään kaikk
   Kotimaiset julkkisjuorut
   57
   1186
  5. Ikävintä on kokea

   Kun toinen lähestyy niin sitä itse vetäytyy. Sitten kun itse lähestyy niin toinen vetäytyy. Vähänkuin magneetit jotka hylkivät toisiaan ja sitä ei ede
   Ikävä
   81
   1149
  6. Unelmoitko asunnosta lämpimässä? Haluaisitko muuttaa Suomesta esim. Espanjaan?

   Kiinnostaisiko sinua muuttaa pois Suomesta lämpimään? Jos kiinnostaisi, niin muuttaisitko vain talviajaksi vai koko vuodeksi ja millaisia kriteerejä s
   Maailman menoa
   73
   865
  7. Miksi ihmiset ilkeilevät toisilleen anonyymisti?

   Ikuisuusaihe, tavallaan, mutta jäin tuota pohtimaan männä yönä. Miksi pitää olla ilkeä mm. palstalla anonyymisti? Miksei voi vain todeta, että olen er
   Sinkut
   159
   787
  8. Millaisista tuoksuista miehet pitää?

   Tuli tuosta yhdestä aloituksesta mieleen tälläinen. Eli millainen tuoksu saa miehet sekaisin? Onko se karkkikaupan tuoksu, kukkainen tuoksu,mausteinen
   Ikävä
   93
   742
  9. Sen takia sanoin sen

   Että et ottaisi itseesi kun ei ole tarkoitus sinua loukata. Me vain heijastellaan toistemme kipukohtia ja se tuntuu ikävälle.
   Ikävä
   100
   737
  Aihe