Osa-aika työ + soviteltu työttömyysetuus

Anonyymi-ap

Te, ketkä teette osa-aikaista työtä vähillä tunneilla tai esim. nollatuntisopparilla ja nostatte Kelasta soviteltua työttömyysetuutta: onko työkkäri koskaan udellut/painostanut, että miksi teette vain osa-aikaista työtä vai oletteko saaneet olla aika rauhassa uteluilta ym? Ts. paperilla näyttää hyvältä kun tekee jotain? Muodon vuoksi toki pitää olla valmis vastaanottamaan kokoaikatyötä voidakseen saada samalla soviteltua työttömyysetuutta mutta...

Lähinnä mietin kun tarjoutui mahdollisuus tuurailuun nollatunti sopparilla alalle, missä huutava työvoimapula mutta joka EI kuitenkaan ole missään nimessä "oma juttuni" että sitä sietäisi tehdä kokopäivätoimisesti niin onko tässä joku riski että työkkäri alkaa tyrkyttää/painostaa hakemaan alan töitä kokoaikaisesti? Mikäli painostusta ilmenee, onko ok vedota siihen ettei ala yksinkertaisesti ole itselle sopiva mutta tekee alan hommia "sen aikaa" kun hakee muita sopivampia töitä tms.

15

529

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Juuri näin tulee tapahtumaan.

      "onko tässä joku riski että työkkäri alkaa tyrkyttää/painostaa hakemaan alan töitä kokoaikaisesti?"

      Kyllä.

    • Anonyymi

      Sepä se. Enää ei saa olla rauhassa osa-aikatyöntekijä ja nostaa soviteltua päivärahaa. Esim. itselle sopisi parhaiten n. 25-30 h/vko työ. Toki voisi olla poissa työkkärin kirjoilta ja sovitellun päivärahan piiristä, mutta vielä en ole tähän ryhtynyt.

      Osa-aikatyössä olevien on haettava yhtä kokoaikatyöpaikkaa kolmen kuukauden aikana.

      Eihän tuo paljon ole, mutta enemmän kuin ennen viime vuoden toukokuussa voimaan astuneita uudistuksia.

      Työkkäri haluaa sun työllistyvän kokopäiväisesti, jotta yhteiskunnan rahoja ei kulu soviteltuihin päivärahoihin.

      • Anonyymi

        (sivusta) Haluaisin tehdä osa-aikaista työtä kevään ajan, koska aijon hakea kouluun ja valmistautua pääsykokeisin. Haluaisin tehdä kokoaikaisesti oman alani työtä, mutta jokaiseen työpaikkaan, johon olen hakenut, on 20-200 hakijaa paikkaan kohden. Eli ei ole järkeä hakea oman alan paikkoja, jos pääsyprosentti on 1%. On järkevämpää hakea kouluun.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        (sivusta) Haluaisin tehdä osa-aikaista työtä kevään ajan, koska aijon hakea kouluun ja valmistautua pääsykokeisin. Haluaisin tehdä kokoaikaisesti oman alani työtä, mutta jokaiseen työpaikkaan, johon olen hakenut, on 20-200 hakijaa paikkaan kohden. Eli ei ole järkeä hakea oman alan paikkoja, jos pääsyprosentti on 1%. On järkevämpää hakea kouluun.

        Älä pelästy hakijamäärää! Nykysääntöjen aikaan monet hakevat turhaan eivätkä ole tosissaan kiinnostuneita tuosta työstä. Kuten ne, jotka haluavat tehdä osa-aikatyötä ja nostaa soviteltua!
        Hae siis oman alasi työtä, että saisit kokemusta. Tietysti opiskelu on hyvä asia myös.

        Opiskelupaikkoihin hakiessa turhaan murehditaan, että 1% pääsee opiskelemaan, koska useimmat hakevat moneen paikkaan. Tosissaan pitäisi laskea moniko pääsykokeissa kävijä saa opiskelupaikan.


      • Anonyymi

        Työkkäri sanoi mulle että riittää yksi työpaikka 3 kuukauden aikana,teen itsekin osa aikatyötä joka passaa mulle, suurin osa virkailijoista ei käsitä että me kaikki ollaan eri elämäntilanteissa ja tykätään eri asioista esim mulle terveyden kannalta sopiva viikkotunti määrä 15-20 max 25 h/vko.


    • Anonyymi

      Ihan yksinkertaisesti voisit kertoa siellä työkkärissä, että teet osa-aikahommia työnhakemisen ohella mutta tämä ei ole se ala, mistä haluat vakituisen paikan. Tämä systeemi, eli kerron suunnitelmistani ymv., on ainakin minulla toiminut eli olen saanut itse vaikuttaa työnhakuuni ja -tapaani. Niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan!

      • Anonyymi

        Jos ilmoittaa tekevänsä omasta halusta vain osa-aikatyötä, ei ole oikeutettu soviteltuun päivärahaan. Työttömyysetuuteen on oikeutettu vain kokoaikaisesti työmarkkinoiden käytettävissä oleva henkilö.

        Pitää vaan ahkerasti hakea kokoaikatyöhön ja (jos joutuu haastatteluun) mokata se onnistuneesti. Kannattaa valita työpaikka, josta tietää, ettei tule valituksi. Esim. nuoren paljon kokemusta vaadittava työpaikka ja vanhan sellainen, mihin haetaan esim. opiskelijoita.

        Aivan totaalisen typerää tämä, ettei enää saa vapaasti tehdä osa-aikatyötä.


    • Anonyymi

      Kela kerran töykeästi kyseli että miksi on niin vähän töitä ja tunteja tarjolla! Sanoin sille että helvetistäkö minä tiedän soita sinne ja kysy mun työpaikalle,!

    • Anonyymi

      TE toimistoon työttömäksi työnhakijaksi ilmoittautuneen pitää hakea kokopäivätyötä!

      Mikäli ottaa vastaan osa-aikaista työtä on edelleen haettava kokopäivätyötä ja tehtävä 1 haku/3kk jakso. Lisätuntien pyyntö osa-aikatyössä hyväksytään työnhauksi!
      Osa-aikaisen työn saa keskeyttää heti, mikäli saa kokopäiväisen työn!

      No mitenkä silloin jos työ on osa-aikaista ja lisätunteja tarjotaan koti siijoojaksi johon ei mitään edellytystä ja halua? Ateriakuljettajille jopa kyseistä ideaa sovelletaan...
      No kyseessä työstä kieltäytyminen ja siitä seuraa aina ongelmia!!!

      Miettikää tarkoinmihin ryhdytte, mitä vaaditte ja mihin joudutte vain muutaman tunnin tähden!

    • Anonyymi

      Työkkäri sanoo minua työttömäksi 0 tuntisopimuksella ja rahaa en saa kelasta. Tilit on huonoja ja vuokrafirma kusettaa aina

    • Anonyymi

      Kyllä mä ainakin oon tehnyt jo melkein 2v 30h/vko eikä oo puututtu asiaan mitenkään

      • Anonyymi

        30h/viikko on kokoaikainen. 80% normaalista työajasta on kokoaikaisuuden raja.


    • Anonyymi

      Korona-aikaan minut lomautettiin. Välillä kokonaan, välillä osittain. Työkkäri tiesi tilanteen täsmälleen, mutta niin vaan vaati, että minun oli osallistuttava aktivointitoimiin. Soitteli kerran viikossa ja kyseli mitä aion tehdä. Suoritin sitten kurssin, jolla mm. opetettiin lähettämään sähköpostia.

      • Anonyymi

        Vau. Sähköpostia. Sellaiseenkö näitä meidän verovaroja käytetään?


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2810
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      94
      2030
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      42
      1543
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      69
      989
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      901
    7. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      726
    Aihe