Ukrainan sota todistaa että kansainvälinen yhteistyö kannattaa

Anonyymi-ap

Kuvitellaan tilanne, jossa kukaan ei olisi antanut Ukrainalle aseita eikä muutakaan tukea. Venäjä olisi muutaman kuukauden jälkeen vallannut Kiovan ja suorittanut maassa laajamittaisen kansanmurhan. Vain Venäjä-mielisten oltaisiin annettu elää. Muut olisi joko tapettu tai passitettu loppuiäkseen vankilaan tai työleireille.

Kaiken inhimillinen hinta olisi hirveä. Kyse olisi yli kymmenen miljoonan ihmisen hengestä. Ukrainaa kannattavat ukrainalaiset olisivat paenneet maastaan ilman aikeita palata Venäjän miehittämään kotimaahansa, mikä olisi heille tragedia.

Seuraavaksi Venäjä hyökkäisi Moldovaan, koska siitäkin oli jo suunnitelmat tehty. Sama järkyttävä tragedia toistuisi siis myös toisessa Venäjän naapurimaassa. Kuka tietää mitä muitakin suunnitelmia Kremlin pöydillä ja kassakaapeissa lojuu. Äärinationalistit ovat Zhironovskyn kanssa miettineet myös Suomen miehittämistä. Entäpä hyökkäys Baltiaan? Kolmannen maailmansodan aloitus.

Jos kukaan ei olisi pistänyt Putinille kampoihin, ei Putinilla olisi syytä uskoa, että tulevatkaan invaasiot pysäytettäisiin. Hän jatkaisi imperialistisen unelmansa jahtaamista eli Novorossiyan rakentamista seurauksista välittämättä.

Joku voi tietysti väittää, että Ukraina olisi yksinkin pystynyt pysäyttämään Venäjän, mutta tämä on selvästi valhetta. Ukrainan omat sotavoimat olivat ennen hyökkäystä täysin alivoimaiset Putinin kokoamaan armeijaan verrattuna. Ukraina olisi siis hävinnyt sodan. Väitteet Venäjän huonosta sodankäyntitaidosta ovat varmasti osittain totta, mutta myös pitkälti länsimaista Venäjän vastaista propagandaa. Samanlaista propagandaa oli myös Suomessa Talvisodan aikaan.

USA on ollut suurin Ukrainan tukija ja suurin osa Ukrainan huippumodernista aseavusta on tullut USA:lta. USA:lla puolestaan ei ole mitään pelkoa siitä, että sota ilman aseapua leviäisi sen omalle maaperälle. USA on siis auttanut Ukrainaa puhtaasti kansainvälisten motiivien takia, koska sen oma vaikutusvalta ja liittolaiset Euroopassa joutuisivat seuraavaksi uhatuiksi. USA:n aseapu Ukrainalle onkin täydellinen Trumpismin antiteesi. Sen sijaan että eristäydytään omalle maaperälle kaikesta geopolitiikasta lähdetäänkin avokätisesti tukemaan liittolaisia.

Ukrainalla puolestaan on ollut suuri tarve aseavulle, mikä todistaa, ettei se olisi pärjännyt yksin. Zelensky on kerta toisensa jälkeen vedonnut länsimaiden johtajiin, pyytänyt näiltä aseita ja tukea ja jopa suoranaista Ukrainan ilmatilan sulkua.

Kaikenkaikkiaan Ukrainan tukeminen on vaatinut länsimailta omia uhrauksia ulkomaisen valtion eteen. Se on myös vaatinut aseavun kansainvälistä koordinointia ja sopimuksia siitä mitä saa ja mitä ei saa lähettää. Tämä on ollut välttämätöntä jo Putinin piirtämien punaisten viivojen takia. Sopimuksilla on estetty sodan eskalaatio ja estetään se myös tulevaisuudessa.

Ilman kansainvälistä yhteistyötä ukrainalaiset oltaisiin siis vapaasti murhattu ja suuri joukko muita valtioita asetettu sodan uhan alle, Suomi mukaanluettuna.

34

145

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kannattaa, kannattaa mutta kenelle se kannattaa ja miten, on toinen kysymys. USA:n aseteollisuus on epäilemättä enemmän kuin tyytyväinen. Sota kannattaa aina aseteollisuudelle.

      • Anonyymi

        Siitä niillä on Putinia kiittäminen ennen kuin ketään muuta.


      • Anonyymi

        "USA:n aseteollisuus on epäilemättä enemmän kuin tyytyväinen."

        Ei siltä näytä mitä on lukeminen USA:n kentsujen mielipiteitä asevarastojen tyhjenemisestä. Mitä tai ketä varten ne täytyy näin tyhjentää?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "USA:n aseteollisuus on epäilemättä enemmän kuin tyytyväinen."

        Ei siltä näytä mitä on lukeminen USA:n kentsujen mielipiteitä asevarastojen tyhjenemisestä. Mitä tai ketä varten ne täytyy näin tyhjentää?

        Enpäs tiedä, liittyisikö jotenkin Venäjän hyökkäyksen torjumiseen Ukrainassa?


    • "Kansainvälinen yhteistyö" on pikkasen harhauttava ilmaus. Ilkka.Luoman kaltaiset putinistit voivat siihen helposti pistää oman kommenttinsa toteamalla, että "maailmallinen enemmistö" ei ole Ukrainan takana vaan ainoastaan Yhdysvallat liittolaisineen. Parempi olisi puhua demokraattisten valtioiden solidaarisuudesta. Solidaarisuuden aalto on lähtenyt kansojen syvistä riveistä ja se yllättänyt jotkut Euroopan poliittiset johtajatkin. Itse näen sen uutena hyväätekevänä voimana, joka antaa maailmalle toivoa näinä monin tavoin ankeina aikoina.

      • Anonyymi

        "Luoman kaltaiset putinistit"
        No siinäpä sulle varma haaste! Huolehdi, ettei vain yksikään hänen "väärä mielipiteensä pääse herkkäuskoisten eteen ilman sinun asiantuntevaa kommenttia!


      • Anonyymi

        Olihan se Putinille ylätys että eurooppa lähti avustamaan Ukrainaa. Venäjä on melkosesti kontallan ja kestaa pikään että on entisellään ja ne suhteet suhteet Kuka luottaa


    • Anonyymi

      "Ukrainan sota todistaa että kansainvälinen yhteistyö kannattaa"

      Joo siltä näyttää ,mikäli halutaan käyttää sotaa syynä tyhjentää EU:n ja USA:n asevarastot, jotta kaikesta päätellen Kiina pääsisi maailman valtiaaksi?

      https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009407821.html
      "Ukraina käyttää tällä hetkellä enemmän ammuksia kuin länsimaat pystyvät toimittamaan omista varastoistaan ja tehtaistaan"

      Miten tämä on mahdollista? Jos jo miljoona kranaattia on käytetty, ja tuskin 0,1% on saavuttanut kohteensa? Eli kranut on vain viskattu "johonkin sinne päin"?
      Tai sitten niitä on myyty johonkin. Raha kelpaa, ja myös Venäjä maksaa aseista Ukrainalle.

    • Anonyymi

      https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009407821.html

      Naton johtoporras ja Pentagon ovat tunnustaneet, että niiden ammustuotanto joutuu nyt sinnittelemään Ukrainan armeijan kysynnän ja omien varastojen ylläpitämisen kanssa.
      Esim. ruotsalaislehti Aftonbladetin ulkomaan kirjeenvaihtajan, kirjailija Wolfgang Hanssonin mukaan harva Ukrainan liittolainen näyttää havahtuneen hupeneviin ammusvarastoihin. Hanssonin mukaan tämä virhe voi olla kohtalokas.

      – ... länsi ei pysty tuottamaan tarpeeksi ammuksia Ukrainalle.

      Hupenevat ammusvarastot nousivat puheenaiheeksi viikko sitten maanantaina Brysselissä Naton puolustusministereiden kokouksessa. Tiedotustilaisuudessa Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg kertoi, että Ukrainan ”ampumatarvikemenojen nykyinen määrä on monta kertaa korkeampi kuin nykyinen tuotantomme” ja että tilanne asettaa Naton puolustusteollisuuden ”paineen alle.. USA:n... tuotanto pysy tällä hetkellä suuren kysynnän perässä."

      Yhtälöhän on mahdoton! Koko länsi ja USA yhdessä eivät pysty tuottamaan muka yhdelle maalle tarpeaksi ammuksia?!

      Mutta mikä uskomattominta:

      "MPKK:n sotataidon pääopettaja, ev. ltn Jarmo Mattila kertoo IS:lle, että aseavun jatkumisella on ratkaiseva merkitys Ukrainan sodankäyntikyvyn kannalta."

      WTF?? Ton olisi tajunnut lapsikin! Piti vain antaa joku lausunto ja pidetään ihmisiä tyhminä?

      "Naton ja sen liittolaismaat ovat olleet vaitonaisempia Ukrainalle annetuista ammusmääristä. On salaista tietoa, paljonko Nato-maiden varastoissa on ammuksia jäljellä. "

      Ja olivat jo valmiiksi liian vähäiset. Näyttää siltä, että taustalla on jotain muuta, kun Ukrainan voiton saavuttaminen. Ikäänkuin tässä ajettaisi tapahtumia tulevaisuuden saamiseksi toivotunlaisen näköiseksi. Tässä ei näytä olevan kyse Putinista ja Ukrainasta. Ne ovat pelkkiä mahdollisiman suuria taustatekijöitä, jotta huomio saataisi pois pääasiasta.

      • Anonyymi

        Sen, että kansainvälinen yhteistyö kannattaa, ovat huomanneet jo nurkkapatrioottiset persutkin.

        Mestari Halla-aho: "Meidän on annettava Ukrainalle kaikki mahdollinen tuki".


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sen, että kansainvälinen yhteistyö kannattaa, ovat huomanneet jo nurkkapatrioottiset persutkin.

        Mestari Halla-aho: "Meidän on annettava Ukrainalle kaikki mahdollinen tuki".

        Halla-Aho on noussut kriisissä valtiomieheksi ja taitavaksi sota-stratekijoiden osaajaksi tämä varmasti silottaa hänen tietään presidentin asemaan ylipäälikkönä tarvitaan raudanlujaa osajaa tässä meillä on mies paikallaan. Marin voi hoitaa suomen pääministerin ja luultavasti hänelle lankeavan Eun johtajan viran, vaikka tehtävät on raskaat mutta avustajia saadaan myös Eun tehtävään. Marin osaaminen on saavuttanut sellaiset mittasuhteet ja arvostuksen maailmalla jottei suomella ole koskaan tämmöistä tähteä ollut maailmalla. Tehtäviä mitä hänelle on tarjolla on lähes rajattomasti Eun johdosta Naton johtoon Yk johtajan jopa mahdollisesti kutsuttuna Usan pressaksi on netissä hehkuteltu tuo viimenmainittu lienee liioittelua kansalaisuus tulisi olla ensin. Suomi on nyt vihdoin Marin ansioista itsenäinen ja ryssä on ainoa vihollisemme ja tuota ei tarvitse enää pelätä edes siellä kokomuksen tupailloissa Marin toi meille Naton ja koko maailman turvan tueksemme tähän ei kokkelipojista ollut tarvittiin rautainen Marin Euroopan suurin johtaja.


    • Anonyymi

      Kannattaa kiittää USA:ta ja Boris Johnsonia, että rauhaa ei solmittu viime keväänä. Varsinkin USA:n sotateollisuus kiittää. Rauha muuten torpattiin, koska Biden oli keväällä ilmoittanut, että USA tuhoaa kaasuputken. eikä valmistelut olleet tuolloin keväällä vielä valmiit. Siksi rauha torpattiin. Paljonko se maksoikaan ihmishenkinä?
      Ja paljonko sodan pitkittäminen tulee maksamaan täysin turhina ihmishenkinä?
      Tässä on Englantilaisen hyvä käsitys, mitä sota Ukrainassa tosiasiassa merkitsee:
      https://www.bitchute.com/video/P5k21kACKDnd/
      Muistakaa myös, että media on nyt kirkunut otsikoissaan Venäjän olevan koko ajan polvillaan ja häviävän sodan viimeistään ensi viikolla.
      Olisiko aika vaihtaa medialähteet, vaikkapa virallisiin tilastolähteisiin viennistä ja tuonnista eri maissa ja kansantalouden kehityksistä?

      • Anonyymi

        Ilman muuta, vannokaamme kaikki pedofiilien kuninkaan, Scott Ritterin, nimeen ja ylistäkäämme hänen onnistuneita ennustuksiaan Ukrainan luhistumisesta kesään 2022 mennessä.

        Mistä voimme saada valokuvan , jossa Biden ja Johnson pistoolilla uhaten pakottavat Putinin hyökkäämään Ukrainaan?


    • Anonyymi

      https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009415537.html

      "Sirénin mukaan länsimaisessa mediassa näytetään usein Venäjän huonoimmat puolet ja Ukrainasta parhaat."

      Faktahan tuo on, mutta senhän on huomannut jokainen, joka tietää mitä on puolueettomuus! Ja jos sotapropaa aletaan tunkea virallseen lehteen, jotain on vialla, ja seuraukset näkyy pahimmillaan turvallisuudessa.
      Jotkut pitää avoimesti korruptiosta kärsivän ukrainan värisiä nauhoja tietämättä mitään siitä maasta, jota USA:n asiantuntijat ovat muistutaneet ukreille, että se rahatuki sotaa varten mitä ukrijohtajat saavat, n. 200 mrd, menee paljolti muuhun.

      • Anonyymi

        Ja ketähän nämä nimettömät "asiantuntijat" ovat? Epäilemättä pedofilian asinatuntija Scott Ritter kuuluu heihin.


      • Anonyymi

        No, joo… Kyllä Ukrainan ongelmistakin on puhuttu - mutta vähemmän. Kun joku maa joutuu silmittömän väkivallan kohteeksi, missä kaupunkeja pommitetaan kivimurskaksi ja sen siviilejä raiskataan, niin tuntuu varsin turhalta puhua tuon maan korruptiosta tai työttömyysongelmista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No, joo… Kyllä Ukrainan ongelmistakin on puhuttu - mutta vähemmän. Kun joku maa joutuu silmittömän väkivallan kohteeksi, missä kaupunkeja pommitetaan kivimurskaksi ja sen siviilejä raiskataan, niin tuntuu varsin turhalta puhua tuon maan korruptiosta tai työttömyysongelmista.

        Ja nuokin ongelmat ovat endeemisiä kaikille Neuvostoliiton jäännösvaltioille, ei pelkästään Ukrainalle. Hankala nähdä miksi Ukrainaa pitäisi erityisesti haarukoida sen vuoksi.


    • Anonyymi

      ”Hieman” naiivi käsitys aloittajalla. Ensinnäkin suuri osa Kievissä asuneista olisi paennut jo ennen, kun Venäjä pääsi sinne asti. Toiseksi Venäjä tuskin olisi aloittanut mitään siviilien massateloituksia. Todennäköisesti sinne olisi pystytetty nukkehallitus ja ukrainalaiset olisivat joutuneet vuosikymmenien venäläistämistoimenpiteiden kohteiksi kuten neuvostoaikoina. Kievin hallituksen edustajat ja johtohenkilöt olisi eliminoitu - jonkinlaisten näytösoikeudenkäyntien kautta tai sitten ammuttu samantien.

      • Anonyymi

        Eli ei joukkoteloituksia, mutta vain joukkoteloituksia?


      • Anonyymi

        Meillähän on kokemusta vienna Karjalasta mitä tapahtui


    • Anonyymi

      Ukrainan tukeminen aseellisesti on tosiaan sekä moraalisesti oikein että myös hyvin järkevää turvallisuuspolitiikkaa kaikilta Venäjän lähialueiden mailta. Valitettavasti näyttää siltä, että Ukrainan sota voi jatkua vielä jopa vuosia. Niin kauan kuin Putinilla ja hänen lähipiirillään on pienikin toivo jäljellä voitosta, he eivät sotaa lopeta vapaaehtoisesti. Sotahistorioitsija ja sotien loppumisen tutkija on samoilla linjoilla. Hänen ajatuksistaan lisää tässä blogikirjoituksessa:

      https://politiikkaajarjella.blogspot.com/2023/02/miksi-ukrainan-sota-saattaa-jatkua.html

      • Anonyymi

        Ota selvää kuka haluaa kaataa EU:n ja USA:n aseviennillä.


      • Anonyymi

        Toivo voitosta on mennyt, muutta on voimia taistella vielä pitkään. Tappion tunnustaminen on vaikeaa


    • Anonyymi

      Aseapu on tappanut jo 500tuhatta Kiovan pakkovärväämää ihmistä . Kuinka kauan tämä veren nälkä jatkuu? Venäjä torjuu naton hyökkäytä, piste.

      • Anonyymi

        Eli reilu puolet Ukrainan armeijasta on tuhottu, mutta Venäjä vain junnaa ensimmäisen maailmansodan etenemistahtia?
        Mitä jos ne joutuvat joskus muita kuin pakkovärvättyjä vastaan?


      • Anonyymi

        Eiköhan ole päinvastoin. Venäjähän hyökkääjä, kaikihan sen tiedetään ja ukrainan maaperällä taisteluja käydään. Sota loppuu jos Venäjä vetäytyy omaan maahansa. Venäjä pelkää että naapurit liittyy Natoon. Miksi liittyvät oli venäjan syytä tutkia. Tuntevat turvattomuutta Venäjän taholta ja näyttöä on, Nyt viimeksi Ukraina


    • Anonyymi

      "Ilman muuta, vannokaamme kaikki pedofiilien kuninkaan, Scott Ritterin, nimeen ja ylistäkäämme hänen onnistuneita ennustuksiaan Ukrainan luhistumisesta kesään 2022 mennessä."

      Miksi putinistit ihailevat valehtelevia pedofiilejä?

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Tämä asiantuntija on arvosteetu korkealle, koska hän ei ole kenenkään taskuaas analyyseineen. Ne perustuvat taistelukenttien tapahtumiin ja tietoon:
      https://rumble.com/v2fx4ce-the-battle-of-bakhmut-russias-glonass-guided-glide-bombs-thenewatlas-report.html
      TheNewAtlas Report on ollut jo pitkän aikaa erilaisten taisteualueiden hyvä tiedonlähde. Katsokaa, niin ymmärrätte, mikä on Ukrainalaisten oikea tilanne. Samoin ymmärrätte, miksi Venäjä ei ole ottanut täydellistä ilmaherruutta alueella. Nyt on tosin otettu uusi ase käyttöön ja se tietää huonoa, jopa maanlaisissa bunkkereissa oleville komentokeskuksille.
      Mikä se käyttämättömien reservien lukumäärä Venäjällä onkaan? Vagner on vain palkkasotureita, mutta 350 000 reservit ovat kokonaan käyttämättä Vaneläisillä.

      • Anonyymi

        Arvostettu korkealle? Kukaan ole kuullutkaan tästä tyypistä aiemmin. Ainoa tieto siitä näkyy olevan, että tyyppi esiintyy useilla valenimillä ("Tony Cartalucci", "Michael Pirsch") ja ilmeisesti vain toistaa Venäjän valtiomedian juttuja. Menee Scott Ritterin kanssa samaan laatikkoon.


      • Anonyymi

        Venäjä 140 miljoonaa Euroopan nato alue liki 400 miljoonaa. Toivottavasti ei synny pahempaa vaan pysyy Ukrainassa. Natomaiden asukasmäärä on 945 miljoonaa. Ihmettelen tuota Venäjän uhittelua.


    • Anonyymi

      Yk on turhana kalliina instituutiona lopetettava! Se ei saa mitään aikaan. Organisaatio on vain täynnä kovapalkkaista porukkaa ajamassa omia etujaan. Eikö YK:n toimintaa edes kukaan/mikään valvo?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      141
      1795
    2. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      113
      1405
    3. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      169
      1232
    4. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      88
      1227
    5. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      85
      1048
    6. Minä vaan masennun yksinäni

      Viettäkää mukava perjantai ilta ja kiva viikonloppu. 🌃🌞🐺💤
      Ikävä
      194
      1007
    7. Hyvää yötä naiselle.

      Olitko sä taas lihonut? Hyh Hyh mieheltä jonka tunnet
      Ikävä
      97
      933
    8. Ketä kaivattusi mielestäsi muistuttaa

      ulkonäöllisesti?
      Ikävä
      39
      849
    9. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      76
      818
    10. Venäjä lähettää 480 tuhannen sotilaan armeijan Suomen rajalle

      Miten Suomessa vastataan Venäjän uhkaan sotilaallisesti
      Maailman menoa
      191
      783
    Aihe