Suomeen saadaan työllisyys

Anonyymi-ap

Kun muutetaan koulutus niin että kouluttautuu kahteen ammattiin yhdellä kertaa... Työharjoittelua vaan lisätää ja koulua vuodella..esim autonkuljettaja +kiinteistöhuolto...jne..lähihoitaja +myyjä,esim.lähihoitaja voisi tehdä myyjän töitä koulutuksen yhteydessä ja saisi kaksi ammattia kerralla...

12

58

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      No ei ainakaan yksityiset yrittäjät halua mitään monen alan sekoilijoita vaan ihan oman alansa tuntevia ammattilaisia. Firma hakee myyjää tai asentajaa ym. erikseen silloin kun sellaiselle on tarvetta.

    • Anonyymi

      Kaikkein varmin tapa työllistyä, kun valitsee opiskelupaikan sen perusteella, millä alalla on työvoimapula. Esim putkimiehen hommia tulevaisuudessa riittää, kaupunkien viemäriputket paukkuu vanhuuttaan ainakin Helsingissä. Onko se aivan pakko valita joku trendiammatti, jossa työttömyyttä riittää.

      • Anonyymi

        Kyllähän sitä töitä varmasti löytyy mutta eri asia että saako siitä palkkaa. Aika tappiin kilpailutettuja töitä nuo putkiurakat niin yleensä myös teetetään halvimmalla mahdollisella työvoimalla.


      • Anonyymi

        Putkimieskin voi kouluttauta hitsarin ammattiin yhtäaikaa jos vaan halutaan.


      • Anonyymi

        No tuossa on taas se ongelma, että ei kaikista ole kaikkiin ammatteihin.

        Jos joku älyllisesti erittäin lahjakas tungetaan väkisin putkimiehen hommiin, vaikka kädentaidot on taas huonot niin tulee vaan tuplasti haittaa.

        Suomessa pitäisi panostaa tulevaisuuden ammatteihin, tekoälyyn, ohjelmointiin yms. Sellaiseen jolla voidaan luoda kansainvälistä menestystä.

        Tietysti putkimiehiä yms tarvitaan, mutta ei ole järkevää pakottaa ihmisiä ammattiin vain koska nyt on tarvetta. Helpommin vaan jää opinnot kesken, jos motivaatio katoaa kun puuttuu älyllinen haaste ja toisaalta käytännön osaaminen voi olla taas vajaata.

        Ei vaan ole yhtä ainoaa ratkaisua, tietysti kannattaa ihmisiä kannustaa niihin ammatteihin joista on pulaa, jos yksilöllä on alalle lahjoja ja motivaatiota. Toisaalta pitäisi paremmin hyödyntää lahjakkuudet, eikä tasapäistää kaikkia.

        Sama esim hoitajan työt, ei niihin ole todellakaan jokaisesta ihmisestä. Vaikka pulaa olisikin

        Koulutukseen pitäisi panostaa ja tasoa nostaa. Nyt peruskoulut pukkaa luku- ja kirjoitustaidotonta porukkaa ulos ja toisella asteella käytännössä kaikki lasketaan läpi.

        Itse kävin amiksen reilut 20v sitten, jolloin vielä oli vaatimukset ja osa ei päässyt läpi jos ei osannut tarpeeksi. Jo tuolloin se oli lahjakkaille liian helppoa, itse sain lähes 5,0 keskiarvon vaikka en juurikaan edes opiskellut vapaalla.

        Olen käynyt myös yliopistossa maisteriksi, ja ei tarvinnut sielläkään lukea vapaalla käytännössä juuri yhtään, tentteihin luin keskimäärin 2 tuntia ja keskiarvo oli noin 4/5 papereissa.

        Ja sitten työelämä ei edes yritä hyödyntää koulutusta, nykyistäkin suunnittelijan hommaa olisin käytännössä voinut tehdä noin 1kk petehdytyksellä suoraan amiksesta, vaikka tämäkin on olevinaan korkeakoulututkintoa vaativa työ.

        Lisäksi työt menee pärstäkertoimella ja suhteilla, niin moni lahjakas jää kortistoon jos ei ole ylisosiaalinen, vaikka muuten olisi muita parempi työssään


    • Anonyymi

      Minä ainakin valitsen sen, mitä itse tykkään tehdä. Elämä on niin lyhyt.0

    • Anonyymi

      Esim kokkeja koulutetaan kortistoon vaikka työtö olisi... Kun pääsee koulusta niin kokkihommat ei sitten työllistäkkään, entäpä jos olisikin ollut jokin kiinostava ammatti toisena vaihtoehtona rinnalla...suomessa on ongelma turhaan koulutus.. Kunhan vaan käy että saa päivärahan...

    • Anonyymi

      Monella on jo nykyään kaksi ammattia. Sä et ole tilanteen tasalla. Lisäksi kursseja käyty.

    • Anonyymi

      Suomalainen koulutus perustuu jo ns. Kevyt- linjaan.
      Esim. Amkeista valmistuu, kiitos Sipilän leikkausten, nykyään osaamiseltaan vain kevytinsinöörejä, kevyttradenomeja jne...
      Näin siksi että koulujen rahoitus perustuu valmistuvien määrään, ei laatuun.

      Kyllä ennen oli paremmin.

    • Anonyymi

      Lähtökohtaisesti kannatan aloittajaa. Monipuolinen yleissivistys ja täten myös humboldtilainen ihanne on ehdottomasti tavoiteltavaa. Kaksi erilaista koulutusta eivät merkitse sitä, että työntekijästä tulee jokin "sekoilija", vaan yhdistelemällä erilaista tietotaitoa on mahdollista syventää eri alojen osaamista ja katsoa eri alojen toimintaa laajemmin monista eri näkökulmista. Tämä myös luo uusia innovaatioita ja monipuoliset osaajat kykenevät tehokkaasti myös kehittäämään alojaan.

      Esimerkkejä:
      – Tekoälyn korkea kehitys ei ollut mahdollista pelkillä insinöörin taidoilla. Kun mukaan otettiin psyokolognen ymmärrys, niin ala alkoi kehittyä ja nyt jopa insinööreillekin opetetaan psykologian perusteita. Kahdella tutkinnolla (insinööri ja psykologi) on mahdollista pärjätä alalla toki vieläkin paremmin.
      –Kirjastot eivät enää pysty innostamaan lapsia ja nuoria lukemaan vain pätevien kirjastonhoitajien turvin. Jos kirjastonhoitajalla on pedagogista osaamista, niin työ sujuu paremmin ja uusia keinoja lukemaan innostamiseksi syntyy yhä enemmän. Kahdella tutkinnolla (informaatikko ja opettaja) on mahdollista pärjätä alalla toki vieläkin paremmin.
      – Yhteiskuntaa ei tehdä paremmaksi pelkästään taloustieteen turvin. Jos taloustieteilijä hallitsee myös sosiologian perusteet, niin hän kykenee ymmärtämään, että pelkkä voittojen tavoittelu ei paranna yhteiskuntaa, vaan laskelmissa on otettava huomioon myös yhteiskunnallisten rakenteiden kehittyminen ja muutokset. Kahdella tutkinnolla (taloustieteilijä ja sosiologi) on mahdollista pärjätä alalla toki vieläkin paremmin.

      Näköalojen lisääminen eri aloilla on aina eduksi ja osaajia kannattaa aina haalia siitäkin syystä, että jos yhdellä osaajalla on kahden ominaisuudet, niin hänelle tarvitsee kuitenkin maksaa vain yhden työntekijän palkka. Hyväksi työntekijäksi osoittautuva monipuolinen osaaja voi tietenkin jossakin vaiheessa saada myös sen palkankorotuksenkin, mutta tuplapalkkaa hänelle ei tarvitse maksaa. Nykyään onneksi jo puhutaan hybridiosaamisen eduista, mutta se on tehtävä konkreettiseksi ja kunnallisten ja yksityisten toimijoiden kannattaa alkaa palkkaammaan heitä sen sijaan, että he työhaastatteluissa vain vihjailisivat epäasiallisesti hakijan olevan ehkä "ylikoulutettu" ja valitsevatkin hänen asemastaan sellaisen henkilön, joka osaa kyllä alansa työn, mutta ei ehkä osaa kehittää alaansa eteenpäin. Osaamiselle on saatava enemmän kunniaa!

    • Anonyymi

      Kymmeniätuhansia kouluttautuu väärin.... Osa käy koulun sentakia että saa päivärahan... Jos koulutettaisiin suoraan töihin kaikki työllisyys nousisi kohisten..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Aikakone-yhtyeestä tuttu Maki Kolehmainen kuollut

      Kuoli tänään aamuyöstä nopeasti edenneeseen sairauteen. Hän oli 58-vuotias.
      Maailman menoa
      140
      8583
    2. Se viime kohtaaminen

      Oli naine vähän sellainen kohmea. Nopeasti yritin etsiä merkkejä sinusta mutta en saanut mitään ilmi. Ajattelin että ny
      Ikävä
      68
      1413
    3. Mitä kehon osia

      Olet kaivatultasi nähnyt ja piditkö näkemästäsi?
      Ikävä
      60
      1189
    4. Ihan rakentavassa mielessä

      Haluaisin nainen kysyä sinulta ja myös itseltäni että mitä me oikein odotellaan? Olisiko aika jo käydä edes treffeillä?
      Ikävä
      76
      1185
    5. Taidan olla ihan sairas

      Kun mietin jo meidän yhteisen lapsen nimeä 😄
      Ikävä
      90
      1067
    6. Kuinka paljon merkkaa naisen ulkonäkö

      Parisuhteessa ykeensä kysynnvaan Onko kaunis nainen oarempi vaihtoehto kun tavis
      Sinkut
      139
      1020
    7. Luin jostain että skorpioni

      Naiset parhaita rakastajattaria…. Pitäneekö paikkansa?
      Ikävä
      102
      795
    8. Olen sinusta nainen

      Oikeasti tosi ylpeä. Tunnen sen miten kehity ja opit säätelemään omia tunteitasi. Se on aina hieno piirre ihmisessä.
      Ikävä
      37
      788
    9. Pitäisikö alkaa

      Treenaamaan että sulla tippuu silmät päästä kun näet minut ensi kerralla, nainen. 🤔
      Ikävä
      43
      771
    10. 42
      706
    Aihe