Pietarsaaressa tehtyä kuten myös kastike, herra Göranin tekemä.
Pakastettua on tuo kuolleesta kebabeläimestä siivutettu liha, niin kuin on poron käristekin kuollutta auton alle jäänyttä eläintä.
Toivottavasti kebab on kuollut luonnollisen kuoleman eikä häntä jää kaipaamaan pikkukebabit.
Kotimaista kebabbia ajattelin uuniin laittaa
16
1390
Vastaukset
- Anonyymi
Nuo vaan on harvemmin kebabia nähnytkään, se kun on naudan- ja lampaanlihasta tehty. Noissa valmiskebuissa on aina pelkkää nautaa, joten maulla ei ole mitään tekemistä kebabin kanssa.
- Anonyymi
On vammasta syödä lammasta.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
On vammasta syödä lammasta.
Js dorkaa syödä porkkanaa.
- Anonyymi
Lammas maistuu villasukalta.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Lammas maistuu villasukalta.
Ei todellakaan maistu, paitsi idiootin mielestä jolle on syötetty villasukkameemiä niin alkaahan se omassa päässä siltä maistumaankin. Väärin jos lampaan teurastaa niin on teoreettinen mahdollisuus että villa maistuisi, mutta mitään villan makuista lampaanlihaa ei käytännössä ole kuluttajan saatavilla.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Lammas maistuu villasukalta.
Naudanlihassa on oma tympeä makunsa, kyllä porsaksen on parempaa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
On vammasta syödä lammasta.
Ai siitä se johtuu... 😬
- Anonyymi
Raportti.
Tein pari kebabburgeria jollain Vaasan purilaissämpylällä, joiden sisään lihojen lisäksi sitä Gööransin kastiketta ynnä poopamiehen chilisoosia. Lihojen päälle cheddarsiivu.
Sämpylät ihan okei. Lihoissa joku tympeä sivumaku. Pari purilaista siis sai tehtyä, ja loput lihat söin muuten vaan.
Ei jatkoon tuo liha.- Anonyymi
Mut söit sen🤣
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Mut söit sen🤣
Köyhän pitää niellä kaikki proteiini mitä saatavilla.
- Anonyymi
Se Göranin kebab-kastike on parasta soosia mitä olen maistanut.
Suosittelen kebabbeihin ja salaatteihin.
Terästän sitä chilillä.
prisma myy ainakin.- Anonyymi
Siis aivan karmeaa soossia, kuten hurri-göranin ns. kebablihakin...
- Anonyymi
Minua yökkäyttää kaikki mitä imaamit kehuu.
- Anonyymi
Miten tuo kebabbi on saanut niin suuuren suosion...kerran niitä lastuja ostin, ja siihen jäi..
- Anonyymi
Raaka-aineet
2 kg Naudanpaistijauheliha tai nauta/karitsa, nauta/riista
50 g Aromat maustesuola
10 g Mustapippuri jauhettu
3 tl Sipulijauhe
3 tl Paprikajauhe halutessa savustettu
2 tl Valkosipulijauhe
2 tl Oregano
1 tl Juustokumina eli jeera
1 tl Chilijauhe
1 tl Cayennepippuri
3 rkl Perunajauho
Valmistusohjeet
Sekoita mausteet ja perunajauho yhteen.
Kotitekoiseen kebabiin tarvittavat mausteet
Vatkaa yleiskoneen taikinasauvoilla paistijauhelihaa vähintään 30min. Lisää mausteseos lihan joukkoon vatkauksen alkuvaiheessa. Kun huomaat että jauhelihan rakenne muuttuu huokoisesta tiiviin sitkomaiseksi, on se valmista paketoitavaksi. Voit halutessasi tarkistaa maun kypsentämällä mikrossa pienen kokkareen lihaa.
Painele lopuksi käsin mahdolliset ilmakuplat pois massasta ja tee siitä tiukka pötkylä folion sisään. Jos teet ohjeen mukaan 2kg satsin niin tee pötkylästä niin pitkä että se mahtuu juuri ja juuri uuniin poikittain. Kääri vielä varmuuden vuoksi toiseen folioon.
Kebabliha muotoillaan pötköksi ja rullataan folion sisään kypsennystä varten
Laita uunin alatasolle pelti jossa n. sentin kerros vettä jotta lihasta mahdollisesti valuva rasva tippuu siihen.
Jos sinulla on paistomittari niin katso alta vaihtoehto 1. Jos sinulla ei ole paistomittaria niin katso vaihtoehto 2.
Vaihtoehto 1 (suositeltava): Tökkää keskelle lihaa paistomittari. Kypsennä kebabbia uunin keskitasolla, paistoritilällä 100 asteessa (ilman kiertoilmaa). Kun kebabin sisälämpö saavuttaa 80 astetta, ota uuni pois päältä. Paistomittaria käyttävien ei tarvitse välittää alla olevasta paistoajasta, seuraa vain mittarin näyttämää sisälämpötilaa.
Vaihtoehto 2: Paista kebabia uunin keskitasolla, paistoritilällä 100 asteessa noin 6 tuntia (ilman kiertoilmaa). Kypsennysaika saattaa vaihdella paljonkin uunin lämpösäädön tarkkuudesta, käytetystä lihasta, lihan määrästä ja pakkaamisesta johtuen. Kypsä kebab on painettaessa kovahko, jopa hieman kimmoisa ja ainakin pinnan tulisi olla kauttaaltaan kypsän värinen. Jos näin ei ole niin lykkää kebab takaisin uuniin. Jos teet eri määrän kebabia kuin ohjeessa niin paistoaikaa on vielä vaikeampi arvioida, käytä tässä tapauksessa ehdottomasti paistomittaria.
Paista jälkilämmöllä uunissa puolisen tuntia ja tämän jälkeen anna pökäleen jäähtyä huoneenlämmössä. Poista folio ja kuivaile kebabin pintaa talouspaperilla. Kääri puhtaaseen folioon ja anna kiinteytyä jääkaapissa vähintään 12h.
Kuva kypsästä kebablihasta jähmettyneenä
Leikkaa juustohöylällä tai kuorimaveitsellä kebab ohuiksi siivuiksi. Älä pelästy jos liha näyttää sisusta kohti aavistuksen raa'alta. Liha tummuu vielä kun se saa happea. Jaa sopivan kokoisiin purkkeihin/pusseihin ja pakasta liha jota et heti syö.
Oikein valmistettu
Ennen nauttimista kebablihat voi joko yksinkertaisesti sulattaa/lämmittää mikrossa, paistaa pannulla runsaalla öljyllä/voilla tai lämmittää uunin grillivastuksen alla (250 astetta noin 3min, käännä lihat kerran). Tarjoile kebab-kastikkeen, riisin, ranskalaisten tai vaikka perunamuusin kera. Kebabliha on täydellistä myös esimerkiksi salaatteihin, pizzan päälle, keittoon tai tortillan/leivän väliin.
Tarjoile kebabliha esim. salaatin ja kastikkeiden kera
Reseptissä huomioitavaa
Jos et tykkää tulisesta kebabista niin jätä chilijauhe ja cayennepippuri pois.
Käytä aromisuolana vain aitoa Knorr Aromat maustesuolaa jotta saat lihasta irti autenttisen pikaruokalamaun. Jos et halua käyttää aromivahventeita ja olet valmis tinkimään mausta niin korvaa Aromat tavallisella suolalla ja tiputa määrä 28 grammaan jolloin suolapitoisuus pysyy samana (1.4%).
Kebabin rakenteen kannalta on olennaista että käytät vähärasvaista jauhelihaa. Naudan paistijauheliha on siis paras valinta ja halutessa lisämakua saa korvaamalla osan karitsan tai vaikka hirven jauhelihalla. Huonolaatuisesta lihasta saattaa syntyä myös hampaissa natiseva koostumus. Ultimaattisin kokemus on luomu-pihvikarjan jauhelihasta tehty maukas, mehevä ja murea mutta silti koossa pysyvä kebab.
Myös kypsennys alhaisessa lämpötilassa ja pitkään vaikuttaa olennaisesti rakenteeseen. Älä siis nosta lämpöä vaikka välillä tuntuisi että mittari ei nouse ikinä tavoitteeseen.
Perunajauhon voi halutessaan jättää pois mutta se auttaa pitämään kebabin kasassa siivuttaessa.
Valmistus kannattaa aloittaa edellisenä päivänä niin että saat kebabin yöksi jääkaappiin jähmettymään.
Ohjeesta tulee 12 annosta joten varmista että pakkasessa on tilaa. Ohjeen voi tarvittaessa puolittaa mutta kebablihaa on todella nopea ja kätevä sulattaa pakkasesta erilaisiin ruokiin. Liha säilyy pakkasessa useita kuukausia.
Paistijauhelihan hinta voi kaupassa hirvittää mutta kun lasket että "miehen annos" on noin 200g niin ei hinta tunnukkaan niin pahalta. Kotona tehdystä tiedät myös varmasti mitä se sisältää ja että se on tuoretta.- Anonyymi
Lehmä eli sitten aivan turhaan, kun tuhosit hänestä jääneen perinnön E621 natriumglutamaatilla.
Etkö lainkaan häpeä?
Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Martinan uusi poikakaveri
Sielläpä se sitten on. Instastoorissa pienissä speedoissa retkottaa uusin kulta Martinan kanssa. Oikein sydämiä laitettu2083286Suomessa helteet ylittää vasta +30 astetta.
Etelä-Euroopassa on mitattu yli +40 asteen lämpötiloja. Lähi-Idässä +50 on ylitetty useasti Lämpöennätykset rikkoutuva2391658Laita mulle viesti!!
Laita viesti mesen (Facebook) kautta. Haluan keskustella mutta sinun ehdoilla en halua häiriköidä tms. Yhä välitän sinus971513- 921409
Vanhemmalle naiselle
alkuperäiseltä kirjoittajalta. On olemassa myös se toinen joka tarkoituksella käyttää samaa otsikkoa. Ihan sama kunhan e461354Fazer perustaa 400 miljoonan suklaatehtaan Lahteen
No eipä ihme miksi ovat kolminkertaistaneen suklaalevyjensä hinnan. Nehän on alkaneet keräämään rahaa tehdasta varten.1601276Ajattelen sinua tänäkin iltana
Olet huippuihana❤️ Ajattelen sinua jatkuvasti. Toivottavasti tapaamme pian. En malttaisi odottaa, mutta odotan kuitenkin121208Ökyrikkaat Fazerit saivat 20 MILJOONAA veronmaksajien varallisuutta!
"Yle uutisoi viime viikolla, että Business Finland on myöntänyt Fazerille noin 20 miljoonaa euroa investointitukea. Faze1231039Miehelle...
Oliko kaikki mökötus sen arvoista? Ei mukavalta tuntunut, kun aloit hiljaisesti osoittaa mieltä ja kohtelit välinpitämät89942Tuntuu liian hankalalta
Lähettää sulle viesti. Tarvitsen apuasi ottaa koppi tilanteesta. Miehelle meni.55872