Kotimaista kebabbia ajattelin uuniin laittaa

Anonyymi-ap

Pietarsaaressa tehtyä kuten myös kastike, herra Göranin tekemä.

Pakastettua on tuo kuolleesta kebabeläimestä siivutettu liha, niin kuin on poron käristekin kuollutta auton alle jäänyttä eläintä.

Toivottavasti kebab on kuollut luonnollisen kuoleman eikä häntä jää kaipaamaan pikkukebabit.

16

1390

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Nuo vaan on harvemmin kebabia nähnytkään, se kun on naudan- ja lampaanlihasta tehty. Noissa valmiskebuissa on aina pelkkää nautaa, joten maulla ei ole mitään tekemistä kebabin kanssa.

      • Anonyymi

        On vammasta syödä lammasta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On vammasta syödä lammasta.

        Js dorkaa syödä porkkanaa.


      • Anonyymi

        Lammas maistuu villasukalta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lammas maistuu villasukalta.

        Ei todellakaan maistu, paitsi idiootin mielestä jolle on syötetty villasukkameemiä niin alkaahan se omassa päässä siltä maistumaankin. Väärin jos lampaan teurastaa niin on teoreettinen mahdollisuus että villa maistuisi, mutta mitään villan makuista lampaanlihaa ei käytännössä ole kuluttajan saatavilla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lammas maistuu villasukalta.

        Naudanlihassa on oma tympeä makunsa, kyllä porsaksen on parempaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On vammasta syödä lammasta.

        Ai siitä se johtuu... 😬


    • Anonyymi

      Raportti.

      Tein pari kebabburgeria jollain Vaasan purilaissämpylällä, joiden sisään lihojen lisäksi sitä Gööransin kastiketta ynnä poopamiehen chilisoosia. Lihojen päälle cheddarsiivu.

      Sämpylät ihan okei. Lihoissa joku tympeä sivumaku. Pari purilaista siis sai tehtyä, ja loput lihat söin muuten vaan.

      Ei jatkoon tuo liha.

      • Anonyymi

        Mut söit sen🤣


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mut söit sen🤣

        Köyhän pitää niellä kaikki proteiini mitä saatavilla.


    • Anonyymi

      Se Göranin kebab-kastike on parasta soosia mitä olen maistanut.
      Suosittelen kebabbeihin ja salaatteihin.
      Terästän sitä chilillä.

      prisma myy ainakin.

      • Anonyymi

        Siis aivan karmeaa soossia, kuten hurri-göranin ns. kebablihakin...


    • Anonyymi

      Minua yökkäyttää kaikki mitä imaamit kehuu.

    • Anonyymi

      Miten tuo kebabbi on saanut niin suuuren suosion...kerran niitä lastuja ostin, ja siihen jäi..

    • Anonyymi

      Raaka-aineet
      2 kg Naudanpaistijauheliha tai nauta/karitsa, nauta/riista
      50 g Aromat maustesuola
      10 g Mustapippuri jauhettu
      3 tl Sipulijauhe
      3 tl Paprikajauhe halutessa savustettu
      2 tl Valkosipulijauhe
      2 tl Oregano
      1 tl Juustokumina eli jeera
      1 tl Chilijauhe
      1 tl Cayennepippuri
      3 rkl Perunajauho
      Valmistusohjeet
      Sekoita mausteet ja perunajauho yhteen.
      Kotitekoiseen kebabiin tarvittavat mausteet
      Vatkaa yleiskoneen taikinasauvoilla paistijauhelihaa vähintään 30min. Lisää mausteseos lihan joukkoon vatkauksen alkuvaiheessa. Kun huomaat että jauhelihan rakenne muuttuu huokoisesta tiiviin sitkomaiseksi, on se valmista paketoitavaksi. Voit halutessasi tarkistaa maun kypsentämällä mikrossa pienen kokkareen lihaa.

      Painele lopuksi käsin mahdolliset ilmakuplat pois massasta ja tee siitä tiukka pötkylä folion sisään. Jos teet ohjeen mukaan 2kg satsin niin tee pötkylästä niin pitkä että se mahtuu juuri ja juuri uuniin poikittain. Kääri vielä varmuuden vuoksi toiseen folioon.
      Kebabliha muotoillaan pötköksi ja rullataan folion sisään kypsennystä varten
      Laita uunin alatasolle pelti jossa n. sentin kerros vettä jotta lihasta mahdollisesti valuva rasva tippuu siihen.
      Jos sinulla on paistomittari niin katso alta vaihtoehto 1. Jos sinulla ei ole paistomittaria niin katso vaihtoehto 2.
      Vaihtoehto 1 (suositeltava): Tökkää keskelle lihaa paistomittari. Kypsennä kebabbia uunin keskitasolla, paistoritilällä 100 asteessa (ilman kiertoilmaa). Kun kebabin sisälämpö saavuttaa 80 astetta, ota uuni pois päältä. Paistomittaria käyttävien ei tarvitse välittää alla olevasta paistoajasta, seuraa vain mittarin näyttämää sisälämpötilaa.
      Vaihtoehto 2: Paista kebabia uunin keskitasolla, paistoritilällä 100 asteessa noin 6 tuntia (ilman kiertoilmaa). Kypsennysaika saattaa vaihdella paljonkin uunin lämpösäädön tarkkuudesta, käytetystä lihasta, lihan määrästä ja pakkaamisesta johtuen. Kypsä kebab on painettaessa kovahko, jopa hieman kimmoisa ja ainakin pinnan tulisi olla kauttaaltaan kypsän värinen. Jos näin ei ole niin lykkää kebab takaisin uuniin. Jos teet eri määrän kebabia kuin ohjeessa niin paistoaikaa on vielä vaikeampi arvioida, käytä tässä tapauksessa ehdottomasti paistomittaria.
      Paista jälkilämmöllä uunissa puolisen tuntia ja tämän jälkeen anna pökäleen jäähtyä huoneenlämmössä. Poista folio ja kuivaile kebabin pintaa talouspaperilla. Kääri puhtaaseen folioon ja anna kiinteytyä jääkaapissa vähintään 12h.
      Kuva kypsästä kebablihasta jähmettyneenä
      Leikkaa juustohöylällä tai kuorimaveitsellä kebab ohuiksi siivuiksi. Älä pelästy jos liha näyttää sisusta kohti aavistuksen raa'alta. Liha tummuu vielä kun se saa happea. Jaa sopivan kokoisiin purkkeihin/pusseihin ja pakasta liha jota et heti syö.
      Oikein valmistettu
      Ennen nauttimista kebablihat voi joko yksinkertaisesti sulattaa/lämmittää mikrossa, paistaa pannulla runsaalla öljyllä/voilla tai lämmittää uunin grillivastuksen alla (250 astetta noin 3min, käännä lihat kerran). Tarjoile kebab-kastikkeen, riisin, ranskalaisten tai vaikka perunamuusin kera. Kebabliha on täydellistä myös esimerkiksi salaatteihin, pizzan päälle, keittoon tai tortillan/leivän väliin.
      Tarjoile kebabliha esim. salaatin ja kastikkeiden kera
      Reseptissä huomioitavaa
      Jos et tykkää tulisesta kebabista niin jätä chilijauhe ja cayennepippuri pois.
      Käytä aromisuolana vain aitoa Knorr Aromat maustesuolaa jotta saat lihasta irti autenttisen pikaruokalamaun. Jos et halua käyttää aromivahventeita ja olet valmis tinkimään mausta niin korvaa Aromat tavallisella suolalla ja tiputa määrä 28 grammaan jolloin suolapitoisuus pysyy samana (1.4%).
      Kebabin rakenteen kannalta on olennaista että käytät vähärasvaista jauhelihaa. Naudan paistijauheliha on siis paras valinta ja halutessa lisämakua saa korvaamalla osan karitsan tai vaikka hirven jauhelihalla. Huonolaatuisesta lihasta saattaa syntyä myös hampaissa natiseva koostumus. Ultimaattisin kokemus on luomu-pihvikarjan jauhelihasta tehty maukas, mehevä ja murea mutta silti koossa pysyvä kebab.
      Myös kypsennys alhaisessa lämpötilassa ja pitkään vaikuttaa olennaisesti rakenteeseen. Älä siis nosta lämpöä vaikka välillä tuntuisi että mittari ei nouse ikinä tavoitteeseen.
      Perunajauhon voi halutessaan jättää pois mutta se auttaa pitämään kebabin kasassa siivuttaessa.
      Valmistus kannattaa aloittaa edellisenä päivänä niin että saat kebabin yöksi jääkaappiin jähmettymään.
      Ohjeesta tulee 12 annosta joten varmista että pakkasessa on tilaa. Ohjeen voi tarvittaessa puolittaa mutta kebablihaa on todella nopea ja kätevä sulattaa pakkasesta erilaisiin ruokiin. Liha säilyy pakkasessa useita kuukausia.
      Paistijauhelihan hinta voi kaupassa hirvittää mutta kun lasket että "miehen annos" on noin 200g niin ei hinta tunnukkaan niin pahalta. Kotona tehdystä tiedät myös varmasti mitä se sisältää ja että se on tuoretta.

      • Anonyymi

        Lehmä eli sitten aivan turhaan, kun tuhosit hänestä jääneen perinnön E621 natriumglutamaatilla.

        Etkö lainkaan häpeä?


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Martinan uusi poikakaveri

      Sielläpä se sitten on. Instastoorissa pienissä speedoissa retkottaa uusin kulta Martinan kanssa. Oikein sydämiä laitettu
      Kotimaiset julkkisjuorut
      208
      3286
    2. Suomessa helteet ylittää vasta +30 astetta.

      Etelä-Euroopassa on mitattu yli +40 asteen lämpötiloja. Lähi-Idässä +50 on ylitetty useasti Lämpöennätykset rikkoutuva
      Maailman menoa
      239
      1658
    3. Laita mulle viesti!!

      Laita viesti mesen (Facebook) kautta. Haluan keskustella mutta sinun ehdoilla en halua häiriköidä tms. Yhä välitän sinus
      Ikävä
      97
      1513
    4. Millaisessa tilanteessa olisit toiminut toisin

      Jos saisit yhden mahdollisuuden toimia toisin?
      Ikävä
      92
      1409
    5. Vanhemmalle naiselle

      alkuperäiseltä kirjoittajalta. On olemassa myös se toinen joka tarkoituksella käyttää samaa otsikkoa. Ihan sama kunhan e
      Ikävä
      46
      1354
    6. Fazer perustaa 400 miljoonan suklaatehtaan Lahteen

      No eipä ihme miksi ovat kolminkertaistaneen suklaalevyjensä hinnan. Nehän on alkaneet keräämään rahaa tehdasta varten.
      Maailman menoa
      160
      1276
    7. Ajattelen sinua tänäkin iltana

      Olet huippuihana❤️ Ajattelen sinua jatkuvasti. Toivottavasti tapaamme pian. En malttaisi odottaa, mutta odotan kuitenkin
      Ikävä
      12
      1208
    8. Ökyrikkaat Fazerit saivat 20 MILJOONAA veronmaksajien varallisuutta!

      "Yle uutisoi viime viikolla, että Business Finland on myöntänyt Fazerille noin 20 miljoonaa euroa investointitukea. Faze
      Maailman menoa
      123
      1039
    9. Miehelle...

      Oliko kaikki mökötus sen arvoista? Ei mukavalta tuntunut, kun aloit hiljaisesti osoittaa mieltä ja kohtelit välinpitämät
      Ikävä
      89
      942
    10. Tuntuu liian hankalalta

      Lähettää sulle viesti. Tarvitsen apuasi ottaa koppi tilanteesta. Miehelle meni.
      Ikävä
      55
      872
    Aihe