On makkarakeittoa viideksi päiväksi

Anonyymi-ap

Makkarakeittoa keitin kattilallisen ja saa vaan lämmittää sen verran, kun syö ja riittää 5 päiväksi ruokaa.
Makkaraa, perunaa, porkkanaa, lanttua, palsternakkaa, laakerinlehtiä, maustepippuria, mustapipputirouhetta, valkopippuria, lihaliemikuutio, kasvisliemikuutio, savuporo tuorejuustoa ja parmesan juustoa.
NAM, NAM, NAM hyvää on!

32

479

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Perusruokaa joka tuoksuu muistoilta 😋

    • Saako teille tulla syömään? 😂
      Söin eilen ulkona ja tänään on niin hieno päivä, että ruoanlaitto jäänee pitkälle iltaan..
      Bon appétit 👍

    • Anonyymi

      5 päiväksi... Teit siis 10 litran kattilallisen. 😁

      >simiti<

      • 2l per päivä onko se sun oma annos vai syökö siitä muutkin?🙂.


      • Anonyymi
        Mikkojuhan kirjoitti:

        2l per päivä onko se sun oma annos vai syökö siitä muutkin?🙂.

        Syö sitä aina kun tuntuu on nälkä päivän ja yön aikana.Äkkiä se kuluu loppuun kun ei napostele muuta ja on hiton hyvää.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Syö sitä aina kun tuntuu on nälkä päivän ja yön aikana.Äkkiä se kuluu loppuun kun ei napostele muuta ja on hiton hyvää.

        No joo sitten tietysti jos ei muuta syö ja se on kokopäivän ajalle. Mä jotenkin sain päässäni väännettyä sen niin kuin kerralla hotkastavaksi jostain syystä.😄. Rupeis oleen jo mietaan mitalla soppaa. Se tosin höräsis kyllä varmaan vielä enemmän.🙂.


      • Anonyymi

        No ei kyllä, 10 litrasta riittää kuules monta viikkoa, kun 3-4 dl kerrallaan syö.
        Sulla on sitten melkonen maha ja nälkä, jos 2 litraa keittoa syöt päivässä eli enemmän, kuin keitin makkarakeittoa keitin.
        Olisko sitä jotain 1,5 litraa sitä keittoa.


      • Anonyymi
        Mikkojuhan kirjoitti:

        2l per päivä onko se sun oma annos vai syökö siitä muutkin?🙂.

        Yksin tietenkin. Eihän siinä niin paljon kiintoainetta ole. Iso osa on pelkkää vettä/lihalientä.

        >simiti<


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No ei kyllä, 10 litrasta riittää kuules monta viikkoa, kun 3-4 dl kerrallaan syö.
        Sulla on sitten melkonen maha ja nälkä, jos 2 litraa keittoa syöt päivässä eli enemmän, kuin keitin makkarakeittoa keitin.
        Olisko sitä jotain 1,5 litraa sitä keittoa.

        188cm/90Kg. Kyllä mies energiaa tarvitsee. Tosin leipää en syö juuri koskaan.

        >simiti<


      • Anonyymi kirjoitti:

        Yksin tietenkin. Eihän siinä niin paljon kiintoainetta ole. Iso osa on pelkkää vettä/lihalientä.

        >simiti<

        No on se mun mielestä yhdellä kertaa kiskastavaks aika satsi. Jos koko päivälle jakaa eikä muuta syö niin sit kyllä ehkä. Riippuu tietysti kuinka laihaa se keitto on mut ainakin sellasta keittoo kun ite teen niin kyllä siinä 2l riittää popsimista.🙂.


    • Taidat tehdä sitä aika usein. Muistelisin että teit viime viikollakin. Tai ainakin joku teki koska reseptin tunnistan.🙂.

      • Anonyymi

        Juu, teen sitä lisää, kun olen tämän syönyt.
        Jäi lenkkimakkaraa toinen puoli, lanttua, palsternakkaa ja porkkanaa toiseen keittoon.
        Sulatejuustoa ja parmesan juustoa täytyy kaupasta käydä ostamassa, että saa seuraavaan keittoon.
        Välillä tehdään lihapullakastiketta ja perunoita.
        Sitten vaikka pannulasagnea.
        Uunilasagnea en enää tee, pannulasagne valmistuu pienemmällä vaivalla ja paljon nopeammin.
        On jo valmista siinä vaiheessa, kun uunilasagne menee vasta uuniin eli 20 minuuttia tarvii pannulla kypsentää ja maistuu aivan yhtä hyvälle, kuin uunilasagne ja ketsuppia ja sinappia päälle, niin parasta herkkua mitä voi olla.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Juu, teen sitä lisää, kun olen tämän syönyt.
        Jäi lenkkimakkaraa toinen puoli, lanttua, palsternakkaa ja porkkanaa toiseen keittoon.
        Sulatejuustoa ja parmesan juustoa täytyy kaupasta käydä ostamassa, että saa seuraavaan keittoon.
        Välillä tehdään lihapullakastiketta ja perunoita.
        Sitten vaikka pannulasagnea.
        Uunilasagnea en enää tee, pannulasagne valmistuu pienemmällä vaivalla ja paljon nopeammin.
        On jo valmista siinä vaiheessa, kun uunilasagne menee vasta uuniin eli 20 minuuttia tarvii pannulla kypsentää ja maistuu aivan yhtä hyvälle, kuin uunilasagne ja ketsuppia ja sinappia päälle, niin parasta herkkua mitä voi olla.

        Hyviltä kuulostaa sapuskat paitsi että en ite laittais lasagnen päälle ketsuppia ja sinappia. Mä tykkään kanssa säveltää keittiössä vaikka mitä.🙂.


    • Anonyymi

      Tosi hyvää arkiruokaa.

    • Anonyymi

      Tuskin säilyy hyvänä edes 3 päivää.

      • Itseasiassa keitot ja laatikot ja sen tapaiset ruoat vain paranevat kun ne lepää päivän pari. Maut imeytyy kunnolla kaikkialle ja tasoittuvat. Ja helposti sen 5 päivää säilyy jos sen pitää jääkaapissa kylmässä eikä anna koko satsin lämmetä välissä vaan ottaa aina sen mitä tarvii ja laittaa heti takas jääkaappiin.🙂.


      • Anonyymi

        Kyllä säilyy, kylmäkomerossa olen säilyttänyt, varmaan laitan jääkaappiin, mutta en laittanut heti ensimmäisenä päivänä, kun keitto oli lämmintä ja olis jääkaappi lämmennyt.


    • Anonyymi

      Makkarakeittoa, hernekeittoa, kalakeittoa, jauhelihakeittoa ja lapinukon keittoa kun keittelee vuoronperään ison kattilallisen, halvaksi tulee ja hyvää on.

    • Anonyymi

      Viisi päivää!? 🤢

      Jos kokkaan tänään, voin syödä sitä samaa vielä huomenna. En enää ylihuomenna.

      Pakastan keitotkin. Rakenne hiukan muuttuu, mutta syötävää se on edelleen.

      xLiner

      • Anonyymi

        Mattojen mukaan keitetty ruoka säilyy syötävänä useamman päivää. Peruna tosiaan muuttuu rakeiseksi pakastimessa. Joskus kärsin itsekin siitä, etten voinut koskea mihinkään pari päivää vanhaan. Viimeinen käyttöpäivää ei olisi tullut mieleenkään ostaa ja ruokaa meni paljon muutenkin roskiin . Nykyisin olen päässyt tuosta ainakin osittain eroon :) t.sxth


      • Anonyymi

        Hah. Olen nyt 3 päivää syönyt nuudeleita, hemapalla, sipulilla ja lihapullilla.

        Nyt viimein laitoin kuitenkin nakkikeiton tulille. Siihen sekaan laitoin niitä pitkiä papuja. Mun mielestä ne on hyvejä.

        >simiti<


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mattojen mukaan keitetty ruoka säilyy syötävänä useamman päivää. Peruna tosiaan muuttuu rakeiseksi pakastimessa. Joskus kärsin itsekin siitä, etten voinut koskea mihinkään pari päivää vanhaan. Viimeinen käyttöpäivää ei olisi tullut mieleenkään ostaa ja ruokaa meni paljon muutenkin roskiin . Nykyisin olen päässyt tuosta ainakin osittain eroon :) t.sxth

        Mulle ei tuota mitään ongelmia järkätä ruuat tuoreiksi omalla mittakaavallani. Pakastaminen toimii mulla hyvin, aina on sitten ruokaakin vaikkei olisi ehtinyt kaupassakaan käymään.

        Hirmu vähän menee nykyään ruokaa roskiin. En osta kaupasta turhaa. Tässä kun sähköä alettiin säästämään, niin innostuin nuukailemaan ruuankin kanssa. Ja etenkin kun nyt on ollut välillä vapaata töistä, on ollut paremmin aikaa. Paljon säästää kun vähän viitsii suunnitella. Palkitsevaa 😏💰

        xLiner


    • En voi tehdä noin kun joku demoni ajaa nyppimään makkaroita kylmästä keitosta kun illalla alkaa hiukoa. Niinpä perunat ja sellerit kyllä riittää moneksi päiväksi, mutta makkaraton makkarasoppa ei maistu.

      • Anonyymi

        Yllätys, yllätys tuollainen demoni joskus meilläkin asui. Toinen hirvittävä teko oli juoda suoraan maitopurkin suusta, mut mikä nyt milloinkin on olevinaan niin olleellista :) t.sxth


    • Anonyymi

      Microssa lämpiää vähemmällä energialla kuin liedellä. Prosenteissa ero on suuri.

    • Hyvä hyvä =) Itse en tee nykyään kauheasti keittoja. Yhteen aikaan tuli tehtyä kanakeittoa, jota söin ainakin kaksi tai kolme päivää, joskus neljäkin. Yleensä tykkään syödä keittoja esim. raejuuston kanssa.

    • Anonyymi

      Minulla tulee makkara tai nakkikeitosta aina uuno mieleen itsekkin ostan grillistä tai ravintolasta makkaran paistorasvaa tai nakkien keitinlientä eli siit saa nakin tai makkaran hajua ja vähän makuakin ja esim 3 litraa nakkilientä ja 7 litraa kylmää kraana vettä ja lohkon 2 perunaa ja jos varaa niin ostan sipulii ja keittää ne ja jos jaksanut hesessä käydä hakemassa muutaman suolapussin niin lisää ne keittoon eli tuo makua ja elimistö saa suolaa sitä syön viikon

      • Anonyymi

        10 litraa nestettä ja 2 perunaa? Suolapussi hesestä ja sipuliakin vain sunnuntaisin?

        Nyt on kyllä ultimate pihistelyä. Nostan pipoani moiselle, varsinkin jos syöt kukkakuvioiselta lautaselta. Silloin sitä voi sanoa kesäkeitoksi.

        >simiti<


    • Anonyymi

      Makkarakeittoa tänään keitettiin kattilallinen.
      Saa taas syödä 4-5 kertaa herkullista makkarakeittoa, nammmmmmm
      Tekisi mieli mennä syömään makkarakeittoa, mutta itsekuri olla pitää, ei herkkua mahan täydeltä.

    • Anonyymi

      makkarakeittoa jooh, on hyvää teen yleensä niin että käristän makkara-viipaleet tai palat pannulla ensin siis ruskistqan ne... on Wilhelm makkaraa 2 pötköä joista saisi hyvän makkara... makkara...makkara...maskara...JAKKARA.

      ..makkara,makkara,maskara, jakkara... joo hyvä laulu.

      Ja pakasteviholliset, eli viHqnne4kset, pakastut Hannekset.

      • Anonyymi

        Ei kyllä ainoa oikea makkara on kärkkäri. Sitä ei ole pilattu laittamalla oikeaa lihaa siihen.

        Siinä on ainoastaan lattialle tippuneita lihaa korvaavia tuotteita. Mm. Kanan nahkaa ja mahalaukkua.

        Mutta pää-asia, että maistuu hyvälle, ainakin talvinuotiolla käristettynä. Sitäpaitsi se on ekologinen makkara, eikä mitään mene eläimen ruhosta haaskuuseen.

        >simiti<


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      17
      2350
    2. Kuvaile kaivattuasi kolmella

      Emojilla. Oma vastaus 💨🚮💣
      Ikävä
      189
      1851
    3. Mitä sä kuvittelit

      Kun annoit mulle huomiosi, tottakai minä menin ihastumaan suhun. En ole koskaan ollut se henkilö keneen kukaan kiinnittä
      Ikävä
      137
      1820
    4. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      129
      1641
    5. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      145
      1632
    6. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      185
      1257
    7. Sähköauto ei saastuta

      Koska sähköautossa ei ole saastutusputkea kuten polttomoottoriautossa. Saastuttajille tulee mätkäistä kunnon saastutusv
      Maailman menoa
      318
      1222
    8. Älä nainen leikistä suutu!

      Ja kyllä täytyy kritiikkiäkin kestää, mm. ylipaino, se että oot köyhä jne jne Melko tutulta mieheltä
      Ikävä
      114
      1163
    9. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      234
      1054
    10. Olisitko oikeasti

      valmis kohtaamaan kaivattusi?
      Ikävä
      96
      1051
    Aihe