Laihaksi syömällä salattia

Anonyymi-ap

Kuinka paljon syötte salaattia päivässä?
100 g salaattia sisältää vai 15 - 30 kal kaloria riippuen siitä mitä siihen on laitettu.

11

190

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Onko joillakin päässyt niinkin päässyt käymään että salaatin syöminen on unohtunut kokonaan tai lautasen reunalla on ollut joskus muutama siivu tomaattia tai kurkkua.😱

      • Anonyymi

        On 😲🫣


    • Anonyymi

      Joku jäävuorisalaatti on melko höttöä evästä. Tähän aikaan kannattaa syödä kaalta ja porkkanaa ja appelsiinia. Kaalista voi tehdä pitseriasalaattia sekoittamalla suikaleeseen paprikaetikkasäilykepurkin, laittaa sen isoon kulhoon marinoitumaan jääkaappiin. Kaalin voi suikaloida juustohöylälla. Tomaatti ja kurkku on tähän aikaan niin kallista, ettei niitä tule syötyä tarvittavassa määrin. Kasviksia ja hedelmiä pitäisi syödä 500 grammaa päivässä, 1 desi on noin 100 grammaa.

      • Anonyymi

        Onhan se salatti sellaisenaan kevyttä ruokaa,mutta sitä ei syödä sellaisenaan vaan salattiin pitää laittaa aina mukaan majoneesia ja kermaa+ mausteet.
        Ruoka tulee tällä tavalla tehtynä 10 kertaa paremman makuiseksi.Kalorit nousee tietysti noin 80 kal 100g mutta ne pysyy vielä kohtuullisina.

        Itse syön salattia 400 grammaa joka päivä+muut juurekset 500g.lisäksi hedelmiä ja marjoja.


    • Anonyymi

      Iso pussillinen ruokasalaattia on 180g. Aika paljon saa puputtaa rehua, jos päivässä pitää syödä puoli kiloa kasviksia. Maksaakin vielä 9€.

      • Anonyymi

        Puoli kiloa päivässä, sis. kasvikset ja hedelmät. Aika helpolla tulee, esim. aamupalalla marjoja, lounaalla ja päivällisellä värikästä salaattia tai lämmin kasvislisuke, välipalaksi appelsiini ja illalla vähän tuoretta vaikka leivän päällä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Puoli kiloa päivässä, sis. kasvikset ja hedelmät. Aika helpolla tulee, esim. aamupalalla marjoja, lounaalla ja päivällisellä värikästä salaattia tai lämmin kasvislisuke, välipalaksi appelsiini ja illalla vähän tuoretta vaikka leivän päällä.

        Perunakin on kasvis. Perunaa syömällä saa helposti puoli kiloa täyteen. Vai pitikö syödä jopa kokonainen kilo?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Perunakin on kasvis. Perunaa syömällä saa helposti puoli kiloa täyteen. Vai pitikö syödä jopa kokonainen kilo?

        Perunaa ei lasketa kasvis-hedelmäkiintiöön https://www.mtvuutiset.fi/makuja/artikkeli/kasviksia-puoli-kiloa-paivassa-lasketaanko-mukaan-myos-perunat/3560114

        Lihan sijasta käytettävät palkokasvit lasketaan, joskus ei. Itse en laskisi soijanakkeja kasviskiintiöön, mutta keitetyt pavut kyllä. En tosin keitä koskaan niitä, vaan syön valmiita kypsennettyjä rouheita (soijarouhe ja Härkis-rouhe), joita en laske kiintiöön.

        Kesäkurpitsa on helppo ja melko ravinteikas kasvis. Porkkanassa on ß-karoteenia ja tomaattipyreessä lykopeenia.


    • Anonyymi

      Salaatin ravintoarvo on huono. Kannattaa hieman miettiä mitä valitsee.

      »MONIPUOLISESTI KÄYTETTYNÄ hedelmät ja kasvikset ovat paketoituja terveyslähteitä. Ei ole tarkoitus, että syötäisiin vain pelkkää porkkanaa tai pelkkää appelsiinia, koska jokainen kasvis sisältää erilaisia hyödyllisiä ravintoaineita.

      Esimerkiksi porkkana ei ole yksinään kovinkaan monipuolinen: siinä on lähinnä vain vettä, karoteenia ja kuitua. Appelsiini on loistava C-vitamiinin lähde, mutta siitä uupuu muun muassa foolihappo, jota on paljon vihreissä kasviksissa.

      Kaupassa hyvä ja helppo nyrkkisääntö on ajatella, että poimii ostoskoriinsa mahdollisimman monen värisiä kasviksia. Näin varmistaa, että saa hyvän kattauksen erilaisia ravintoaineita.»

      Sitaatin alkuperä: Helsingin Sanomat 17.1.2023 »Professori kertoo, mihin ravitsemus­suositusten ”puoli kiloa päivässä” perustuu – Kyse ei ole vain vitamiineista»

      PS. Tehokas keino lisätä kasviksia on laittaa ne tehosekoittimeen. Itsellä kasvisten käyttö on yli kymmenkertaistunut sen jälkeen, kun hankin laadukkaan blenderin. Minun blenderini on laadukkaampi kuin hvp:n.

      • Blenderini on jäänyt aika vähäiselle käytölle uuden duunin myötä kun joudun lähtemään jo kello 6 töihin mutta ostan Vitamixin jahka tuo lopettaa toimisensa. Hyvä systeemi kaiken kaikkiaan. 2 dl rasvatonta piimää, 20 g heraproteiinia, hedelmä ja kasviksia niin tulee ihan hyvä smoothie.

        Nyt tulee valtaosa kasviksista valmissalaateista.


    • Anonyymi

      Minkään syöminen ei itsessään laihduta. Järkevät valinnat ratkaisevat.
      Yksi esimerkki tolkuttomuudesta. Vieraanamme oli kaksi viikkoa naipuolinen. 5-kymppinen yleislääkäri ja hänen lankkuteknikko miehensä.
      Lekuri ihmetteli kun hänen ukkonsa paino ei laska vaikka hän syöttää sille päivittäin ateriakorvikkeen. NORMAALIN RUOKAILUN JÄLKEEN valvoen suoritusta.
      Minun eukkoni joka on käynyt vanhan kansakoulun, ymmärsi asian jujun. Aterian KORVIKE eikä LISÄ!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4965
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      31
      3144
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1817
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1770
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1625
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1491
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1247
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1243
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1227
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1207
    Aihe