Neuvostoliitto oli todellinen mahtivaltio, ei mikään

Anonyymi-ap

sontaläjä niinkuin tämä sen seuraavavaltio Venäjä. Oli kyse melkein mistä tahansa asiasta niin Neuvostoliitto oli johtava valtio. Siksi se pitikin kaataa ja palastella. Putin yrittää sitä koota entiselleen mutta eihän siitä tule mitään kun rahkeet puuttuu.

46

148

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      C C C P Suuri ja mahtava..

      • Anonyymi

        Suuri ja mahtava paskatunkio!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suuri ja mahtava paskatunkio!

        Jota sinäkin pelkäsit(ja pelkäät) niin että housuun tiurusi!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jota sinäkin pelkäsit(ja pelkäät) niin että housuun tiurusi!

        ” Jota sinäkin pelkäsit(ja pelkäät) niin että housuun tiurusi!”

        Päinvastoin! Oli aikoinaan vielä suurempi vitsi kuin nyky-Venäjä!

        Todellinen ”vankileirien saaristo”! Niitä oli parhaimmillaan 30.000 kpl yhtäaikaa!


      • Anonyymi

        Lätti


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jota sinäkin pelkäsit(ja pelkäät) niin että housuun tiurusi!

        Haha mitä pelätään niitä lätissään oli


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jota sinäkin pelkäsit(ja pelkäät) niin että housuun tiurusi!

        Kuka tuota roistovaltiota pelkää?? Ei sitten kukaan. On koko ajan alakynnessä tuolla Ukrainassa. Lopettaisi jo tuon miestensä tappamisen turhan takia tuo mielipuoli diktaattori Putin.


      • Anonyymi

        NL kaatui juuri : Ruuanpuutteeseen,teollisuudet meni konkursiin,armeija JOUTUI lähtemään häntä koipienvälissä kotia...länsi rakensi niile kasarmeja...saivat lääke ja ruoka apua...saivat rahallista apua... suuri ja mahtava vai?????


    • Anonyymi

      "Siksi se pitikin kaataa ja palastella."

      Kyllä tämä sinun suuri ja mahtava kaatui sen itsensä luomaan paskaan!

      • Anonyymi

        Nyt vallassa on kokoomuksen sisarpuolue, Venäjän upseerit pelkäävät olla linjassa, NL:ssa pelkurit otettiin strafbatteihin hyvittämään pelkuruutensa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt vallassa on kokoomuksen sisarpuolue, Venäjän upseerit pelkäävät olla linjassa, NL:ssa pelkurit otettiin strafbatteihin hyvittämään pelkuruutensa.

        Nyky Venäjä on samanlainen paska ja yhtä paha kuin aikoinaan NL.


    • Anonyymi

      Nato myönsi 1970-luvulla suoraan, että jos neukku hyökkää länteen niin Nato häviää sen sodan tavanomaisin asein, tarvitaan ehdottomasti taktiset ydinaseet mukaan. Ei vaikuta kovin tehottomalta valtiolta.

      Entäs N-liiton avaruussaavutukset ja sen kiistaton johtoasema kauan aikaa.

      • Anonyymi

        Sitten niiden lätti kaatui omaan mahdottomuuteensa


      • Anonyymi

        ” Entäs N-liiton avaruussaavutukset ja sen kiistaton johtoasema kauan aikaa.”

        Vain hetken aikaa! Kun USA alkoi tosissaan hommiin niin 1969 ensimmäinen ihminen laskeutui kuuhun! Neukku ei saanut sinne ketään koskaan!


    • Anonyymi

      Stalin oikeasti taisteli kulakkeja vastaan, nyt vallassa ovat kulit.

      • Anonyymi

        Kulit tekivät raskasta työtä mutta nykyään vallassa olevat vain varastavat valtiolta kaiken minkä irti saavat. Eivät ole kuleja vaan kul?eja.


    • Anonyymi

      Nyt nähdään sosialismin ja kapitalismin ero. Heti romahti kun muutettiin kapitalistivaltioksi.

      • Anonyymi

        Venäjän oligarkeille totuus paljastui finanssikriisissä 2008, rehellisyys ei maata peri, sitten etsittiin sellaisia hölmöjä kuin YIT, Lippponen, Aho ja Sipilä, jotka olivat valmiita myymään maansa.


      • Anonyymi

        Venäjä siirtyi kommunismistaan 1800-luvulla lännessä vaikuttaneeseen ryöstö- ja monopolikapitalismiin, jonka jo Presidentti Theodore Roosevelt (vallassa 1901-09) lopetti Yhdysvalloista. Tietenkään se ei toiminut.


      • Anonyymi

        Ja sosialimi kaatui myös...muistele faktoja


      • Anonyymi

        Ei sellainen valtio menesty, jossa diktaattori ja kumppanit varastavat valtion omaisuutat niin paljon kuin ehtivät. Kansa ei juuri hyödy tuon valtioin öljytuloista, vaan nuo Putin & kumppanit
        ovat kyllä pitäneet puolensa.

        Kansan suu in tukittu täysin. Perheissä suhistaan, että tuosta ei saa puhua ulkopuolella. Ei lainkaan uskalleta arvostella Putinin hallintoa, siitä vain suhistaan hiljaa kotioloissa.


      • Anonyymi

        Holodomor (ukr. Голодомор) oli Ukrainan neuvostotasavallassa vuosina 1932–1933 raivonnut nälänhätä, jossa kuoli eri arvioiden mukaan 3–14 miljoonaa ukrainalaista. Erilaisia lukuja on esitetty muun muassa joukkotiedotusvälineissä ja julkisissa väittelyissä. Uhrien määrästä ei ole päästy yksimielisyyteen. Kansanmurhaksi tapahtuman on tunnustanut parikymmentä valtiota.
        Holodomor oli osa laajempaa, koko Neuvostoliittoa vuosina 1931–1934 koskenutta nälänhätää. Ukrainan nälänhätä oli kuitenkin pahempi johtuen useista poliittisista päätöksistä, jotka kohdistuivat suurimmaksi osaksi vain Ukrainaan. Vuosien 1932–1933 nälänhädästä vaiettiin Neuvostoliitossa perestroikaan saakka. Neuvostoliitossa vierailleet läntiset toimittajat eivät myöskään kertoneet tapahtuneesta länsimaissa.

        Historia
        Nälänhädän taustalla oli Neuvostoliiton johtajan Josif Stalinin päätös maatalouden kollektivisoinnista vuonna 1929. Kommunistisen puolueen agitaattorit pakottivat maaseudulla talonpojat luopumaan maastaan, henkilökohtaisesta omaisuudestaan ja jopa asunnoistaan sekä luovuttamaan ne kolhoositiloille. Niin sanotut kulakit eli varakkaammat talonpojat ja kollektivisointia vastustaneet talonpojat karkotettiin. Kollektivisointi johti tuotannon laskuun, maaseutuelinkeinon sekaannukseen ja elintarvikepulaan. Se sai myös aikaan useita talonpoikaiskapinoita, ja joissakin osissa Ukrainaa myös aseellisia kansannousuja.
        Nämä kapinat huolestuttivat Stalinia, sillä ne tapahtuivat alueilla, jotka olivat taistelleet Venäjän sisällissodassa Puna-armeijaa vastaan. Myös Ukrainan kommunistisen puolueen piirissä esiintynyt Neuvostoliiton maatalouspolitiikan vastustus huolestutti Stalinia. Stalin kirjoitti elokuussa 1932 politbyroon sihteeri Lazar Kaganovitšille:
        »Jos emme nyt toimi parantaaksemme Ukrainan tilannetta, voimme menettää Ukrainan.»

        Syksyllä 1932 Neuvostoliiton politbyroo teki joukon päätöksiä, jotka laajensivat ja syvensivät nälänhätää Ukrainan maaseudulla. Ukrainan maatilat, kylät ja kokonaiset kaupungit asetettiin mustille listoille, ja niiden elintarvikkeiden saanti estettiin. Talonpoikia kiellettiin poistumasta Ukrainan neuvostotasavallasta. Kasvavasta nälänhädästä huolimatta elintarvikkeiden pakkolunastuksia lisättiin, eikä alueelle toimitettu apua riittävästi. Lisäksi talvella 1932–1933 viranomaiset ja kommunistipuolueen virkailijoiden järjestäytyneet iskuryhmät pakkolunastivat talonpoikien ruokaa ja vähäisiä viljavaroja.
        Stalinin johtama kampanja johti katastrofiin. Keväällä 1933 Ukrainan kuolleisuus kohosi huippuunsa. Vuosina 1931–1934 koko Neuvostoliitossa kuoli nälkään vähintään 5 miljoonaa ihmistä, joista 3,9 miljoonaa oli ukrainalaisten väestötieteilijöiden tutkimusten perusteella ukrainalaisia. Poliisin arkistoissa on useita kuvauksia kannibalismista sekä laittomuuksista, varkauksista ja lynkkauksista. Joukkohautoja kaivettiin eri puolille maaseutua. Nälkä vaivasi myös kaupunkiväestöä, vaikka monet pystyivätkin selviytymään säännöstelykorttien ansiosta. Ukrainan suurimmissa kaupungeissa saattoi silti nähdä ruumiita kadulla. Anne Applebaum kuvaa holodomoria teoksessaan Punainen nälkä.
        Viljan pakko-otot ja rangaistukset
        Vuonna 1930 valtio pakko-otti 30 prosenttia Ukrainan sadosta. Vaikka sadot pienenivät, vuonna 1931 pakko-otto oli 41,5 %, mikä vei tuotantojärjestelmän sekasortoon. Viljelijät yrittivät kätkeä viljaa, ja kommunistinen puolue lähetti paikalle iskuprikaateja kiduttamaan viljelijöitä, jotta viljaa löydettäisiin. Tilanteen pahentuessa elokuussa 1932 Molotov raportoi politbyroolle, että ”todellinen nälänhädän uhka” on käsillä, mutta ehdotti silti viljan pakko-ottoa mihin hintaan hyvänsä. Kun ukrainalaisten siemenvilja otettiin holodomorin aikana valtion haltuun, Neuvostoliiton viljanvienti länsimaihin moninkertaistui.
        Stalinin mukaan nälkä oli oikeudenmukainen rangaistus ”lakkoilusta ja sabotaasista” neuvostovaltaa vastaan. Viljan löytämiseksi naisten jalkoja ja hameita valeltiin paloöljyllä, ja sytytettiin ja sammutettiin toistuvasti. Kolhoosilaisia riisuttiin kylmään palelemaan, pakotettiin kuumille liesille ja valeteloitettiin.
        Suhtautuminen Holodomoriin
        Virallisen neuvostoliittolaisen historiankirjoituksen mukaan rikkaat talonpojat eli kulakit väitetysti sabotoivat maatalouden kollektivisointia.
        Läntiset mediat jättivät holodomorin tuoreeltaan raportoimatta. The New York Timesin Moskovan-toimituksen päällikkö Walter Duranty jätti holodomorin raportoimatta.Duranty tarjosi lännelle vääristellyn lausunnon:
        Euroopan parlamentti hyväksyi lokakuussa 2008 päätöslauselman, jossa se toteaa holodomorin (Ukrainan vuosien 1932–1933 keinotekoisen nälänhädän) järkyttäväksi rikokseksi Ukrainan kansaa ja ihmisyyttä vastaan.
        Venäjän federaatio on myöntänyt Ukrainan vuosien 1932–1933 nälänhädän, mutta ei pidä sitä kansanmurhana.


    • Anonyymi

      Onnetonta räpistelyä kommunisti aikaan, ei jatkoon!🤪🤪

    • Anonyymi

      Ja nyt on Puten lätin vuoro kaatua omaan paskaansa nöf nöf nöf nöf

    • Anonyymi

      Kuka vielä muukin ihanoi Neuvostoliittoa kuin Mielisairas Putin,Tuota kansakuntia panttivankinaan pitäjää.Tosi sairas systeemi.Putini matkii Hitleriä ja Stalinia,oikea natsi fasisti käpykkä.Sen ilmekkin on kaikkea muuta kuin normaalin ihmisen.

      • Anonyymi

        Pietari Suuri oli roolimalli Putinille. Stalin uskotteli toisille polsuille olevansa ateisti, muttei ollut. Stalin laittoi turvallisuuspäällikkönsä tutkimaan vieraidensa paskaa, ei hän niitä valtaan päästänyt.


      • Anonyymi

        NEUVOSTOLIITON HEDELMÄT
        Kommunismi kasvatti valtiomuotona omat hedelmänsä, jotka olivat kitkeriä kansalaisille:

        - vankileirit ja tuhannet tapetut omat kansalaiset
        - ylisuuri armeija ja virkakoneisto
        - militarismi
        - nälkäpalkat kaikille
        - työläiset elättivät puoluepamppujen yläluokkaa, joka täydensi itse itseään
        - sensuuri ja vaalien puute
        - ihmisarvon puute
        - matkustuskielto
        - urkinta ja ilmiantojärjestelmä
        - ei vapaita ay-liikkeitä ja lakkokielto
        - työläinen ei tuntenut omistavansa tuotantovälineitä vaan muuttui orjaksi

        Tänä päivänä jo varsin moni epäilee ajaa valtaan järjestelmää, joka on AINA epäonnistunut ja jonka alaisuudessa kansa ei halua elää!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        NEUVOSTOLIITON HEDELMÄT
        Kommunismi kasvatti valtiomuotona omat hedelmänsä, jotka olivat kitkeriä kansalaisille:

        - vankileirit ja tuhannet tapetut omat kansalaiset
        - ylisuuri armeija ja virkakoneisto
        - militarismi
        - nälkäpalkat kaikille
        - työläiset elättivät puoluepamppujen yläluokkaa, joka täydensi itse itseään
        - sensuuri ja vaalien puute
        - ihmisarvon puute
        - matkustuskielto
        - urkinta ja ilmiantojärjestelmä
        - ei vapaita ay-liikkeitä ja lakkokielto
        - työläinen ei tuntenut omistavansa tuotantovälineitä vaan muuttui orjaksi

        Tänä päivänä jo varsin moni epäilee ajaa valtaan järjestelmää, joka on AINA epäonnistunut ja jonka alaisuudessa kansa ei halua elää!

        Neuvostoliitossa runoilijat olivat sangen suosittuja ja arvostettuja.
        Hienona esimerkkinä Demjan Bednyin runo, jonka Neuvosto Siperia-lehti julkaisi 24.1.1926.
        Siihen kuuluu seuraava johdanto:
        “Kansankomissaarien neuvosto, tutkittuaan tuotteen yhdessä asianomaisten viranomaisten kanssa, on sallinut viinankeiton ihmisulostuksista.
        Yhdestä puudasta ulostuksia lasketaan saatavan 1/4 ämpäriä (ven. mitta vedro) puhdasta pirtua.Ulostusten tulee olla etupäässä talonpoikain ulostuksia, koska talonpojat käyttävät ravinnokseen runsaasti kasvisruokia."

        Demjan Bednyi runoilee näin:
        MUSIKKAIN ELONPÄIVÄT MUKAVIKSI
        Ihmetöitä joka päivä tehdään ryssäin maassa
        pirtuu paskast` keitetään ett` porina käy paassa.
        Puuta paskaa patahan ja tuima tuli alle –
        viinaa varttiämpärin saa siitä musikalle.
        Ryssän äly Euroopassa kateutta kohtaa
        kun se pirtun persehestä suoraan suuhun johtaa
        Iivana nyt ylivallan maailmassa vienee
        pirtua kun paskantaa ja eetteriä pieree
        Musikkain nyt elonpäivät muuttuu mukaviksi
        huussit kaikki muuttavat he viinatehtahiksi.
        Helppoa on veronmaksu, perheen elatuskin
        lafka kiinni, koivet ojoon menee viinatrustin
        Kuitenkin voi musikalta tuumat mennä mistiin
        Musikan ja valtion käy edut näet ristiin
        Pierupussit, paskahuussit – verolle ne pannaan
        persereiät korkataan jott`
        neuvosto sais lannan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        NEUVOSTOLIITON HEDELMÄT
        Kommunismi kasvatti valtiomuotona omat hedelmänsä, jotka olivat kitkeriä kansalaisille:

        - vankileirit ja tuhannet tapetut omat kansalaiset
        - ylisuuri armeija ja virkakoneisto
        - militarismi
        - nälkäpalkat kaikille
        - työläiset elättivät puoluepamppujen yläluokkaa, joka täydensi itse itseään
        - sensuuri ja vaalien puute
        - ihmisarvon puute
        - matkustuskielto
        - urkinta ja ilmiantojärjestelmä
        - ei vapaita ay-liikkeitä ja lakkokielto
        - työläinen ei tuntenut omistavansa tuotantovälineitä vaan muuttui orjaksi

        Tänä päivänä jo varsin moni epäilee ajaa valtaan järjestelmää, joka on AINA epäonnistunut ja jonka alaisuudessa kansa ei halua elää!

        Kaikkea tuota löytyy, jos menneisyyttä pengotaan, länsimaistakin. Miksi et niistä puhu ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaikkea tuota löytyy, jos menneisyyttä pengotaan, länsimaistakin. Miksi et niistä puhu ?

        Koska se on Putinistin tehtävä! Älä luikuri laista velvollisuuksistsi 31 vuotta sitten edesmennyttä kohtaan!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        NEUVOSTOLIITON HEDELMÄT
        Kommunismi kasvatti valtiomuotona omat hedelmänsä, jotka olivat kitkeriä kansalaisille:

        - vankileirit ja tuhannet tapetut omat kansalaiset
        - ylisuuri armeija ja virkakoneisto
        - militarismi
        - nälkäpalkat kaikille
        - työläiset elättivät puoluepamppujen yläluokkaa, joka täydensi itse itseään
        - sensuuri ja vaalien puute
        - ihmisarvon puute
        - matkustuskielto
        - urkinta ja ilmiantojärjestelmä
        - ei vapaita ay-liikkeitä ja lakkokielto
        - työläinen ei tuntenut omistavansa tuotantovälineitä vaan muuttui orjaksi

        Tänä päivänä jo varsin moni epäilee ajaa valtaan järjestelmää, joka on AINA epäonnistunut ja jonka alaisuudessa kansa ei halua elää!

        Kokoomuksen tavoitteet Suomessa 1930-1940 luvuilla:

        - vankileirit ja tuhannet tapetut omat kansalaiset
        - ylisuuri armeija ja virkakoneisto
        - militarismi
        - nälkäpalkat kaikille
        - työläiset elättivät puoluepamppujen yläluokkaa, joka täydensi itse itseään
        - sensuuri ja vaalien puute
        - ihmisarvon puute
        - matkustuskielto
        - urkinta ja ilmiantojärjestelmä
        - ei vapaita ay-liikkeitä ja lakkokielto
        - työläinen ei tuntenut omistavansa tuotantovälineitä vaan muuttui orjaksi


      • Anonyymi

        Ihan oikein listattu😆


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaikkea tuota löytyy, jos menneisyyttä pengotaan, länsimaistakin. Miksi et niistä puhu ?

        Siksi, koska muut maat ovat sentään pysyneet kehityksessä mukana, mutta Venäjä on edelleen tuo sama ahdasmielinen Neuvostoliitto jossa Stalinia korvaa Putin.
        Kansa ei ole saanut nauttia täydellistä vapautta koskaan.

        On melko ihmeellistä, että pikku tytön sotapiirros aiheuttaa melkoisen tutkinnan. Isä joutuu miliisin tutkittavaksi ja pikkutyttö erikoiskoulutukseen. On todella aikoihin eletty.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kokoomuksen tavoitteet Suomessa 1930-1940 luvuilla:

        - vankileirit ja tuhannet tapetut omat kansalaiset
        - ylisuuri armeija ja virkakoneisto
        - militarismi
        - nälkäpalkat kaikille
        - työläiset elättivät puoluepamppujen yläluokkaa, joka täydensi itse itseään
        - sensuuri ja vaalien puute
        - ihmisarvon puute
        - matkustuskielto
        - urkinta ja ilmiantojärjestelmä
        - ei vapaita ay-liikkeitä ja lakkokielto
        - työläinen ei tuntenut omistavansa tuotantovälineitä vaan muuttui orjaksi

        ” Kokoomuksen tavoitteet Suomessa 1930-1940 luvuilla:

        - ylisuuri armeija ja virkakoneisto
        - militarismi

        Ja kaikesta tästä oli todisteena sotilas mallia Cajander Talvisodassa🤡🤡🤡

        Teet itsestäsi pellen!


    • Anonyymi

      Neuvostoliitto tahtoi ja osasi tehdä panssarivaunuja, tykkejä, ohjuksia ja rynnäkkökiväärejä varastot pullollensa, mutta vessapaperin, terveyssiteiden ja autojen kaltaisten tuotteiden valmistaminen tuottikin sitten jo huomattavia ongelmia.
      Tuloksena oli Neuvostoliiton itsemurha ja sen lorun loppu.

    • Anonyymi

      Noh. Tuota tuota jne ... Suomi tuli toimeen NL:n kanssa jotenkin (pakolla), kun muisti olla vattallaan aina ja hamaan tulevaisuuteen. Kyllä se mahtavuus olikin vaan illuusio, jota haluttiin pitää yllä "piipu niskassa". Näyttöä löytyy.

      • Anonyymi

        Olisiko Suomen pitänyt jättää rauhansopimukset tekemättä ja jatkaa sotaa ikuisuuteen asti, sukupolvelta toiselle.

        On tuolla Euroopassa muutkin keskenään sotineet maat opetelleet tulemaan taas keskenään toimeen mutta eräät valopäät opettavat, että Suomi ei saisi sopia elämään normaalia elämää naapurinsa kanssa koskaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olisiko Suomen pitänyt jättää rauhansopimukset tekemättä ja jatkaa sotaa ikuisuuteen asti, sukupolvelta toiselle.

        On tuolla Euroopassa muutkin keskenään sotineet maat opetelleet tulemaan taas keskenään toimeen mutta eräät valopäät opettavat, että Suomi ei saisi sopia elämään normaalia elämää naapurinsa kanssa koskaan.

        ” On tuolla Euroopassa muutkin keskenään sotineet maat opetelleet tulemaan taas keskenään toimeen mutta eräät valopäät opettavat, että Suomi ei saisi sopia elämään normaalia elämää naapurinsa kanssa koskaan.”

        Oliko sinulle ”suomettumiskausi” muka ’ normaalia elämää naapurinsa kanssa’? Ei se todistanut juuri muuta kuin sen, että veli venäläinen EI OSAA ELÄÄ KAHDEN ITSENÄISEN VALTION TASAVETAISESSA SUHTEESSA vaan sen mielestä aina isomman kuuluu alistaa pienempäänsä!

        Tuo vaihe oli taloudellisesti menestyksekäs, mutta henkisesti katastrofi. Alkaen 50-luvulta ja huipentuen 70-lukuun naapurin painostus ja puuttuminen Suomen sisäisiin asioihin leimasi kaikkea toimintaa Suomessa! Naapuri päätti sisäpolitiikassamme presidentin henkilöstä, hallitusratkaisuista ja yksittäisistä politiikoista. Jotkut puolueet eivät olleet koskaan mukana ja toiset aina... vaalimenestyksestä riippumatta. Jouduimme alistumaan sensuuriin ja itsesensuuriin! Naapuri puuttui jopa historiaamme, kirjallisuuteemme ja TV-ohjelmien sisältöön!
         
        Demokratian ja parlamentarismin kannalta tuo aika oli maan alennustilaa ja sen jatkumiselta meidät pelasti naapurimaan romahdus.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ” On tuolla Euroopassa muutkin keskenään sotineet maat opetelleet tulemaan taas keskenään toimeen mutta eräät valopäät opettavat, että Suomi ei saisi sopia elämään normaalia elämää naapurinsa kanssa koskaan.”

        Oliko sinulle ”suomettumiskausi” muka ’ normaalia elämää naapurinsa kanssa’? Ei se todistanut juuri muuta kuin sen, että veli venäläinen EI OSAA ELÄÄ KAHDEN ITSENÄISEN VALTION TASAVETAISESSA SUHTEESSA vaan sen mielestä aina isomman kuuluu alistaa pienempäänsä!

        Tuo vaihe oli taloudellisesti menestyksekäs, mutta henkisesti katastrofi. Alkaen 50-luvulta ja huipentuen 70-lukuun naapurin painostus ja puuttuminen Suomen sisäisiin asioihin leimasi kaikkea toimintaa Suomessa! Naapuri päätti sisäpolitiikassamme presidentin henkilöstä, hallitusratkaisuista ja yksittäisistä politiikoista. Jotkut puolueet eivät olleet koskaan mukana ja toiset aina... vaalimenestyksestä riippumatta. Jouduimme alistumaan sensuuriin ja itsesensuuriin! Naapuri puuttui jopa historiaamme, kirjallisuuteemme ja TV-ohjelmien sisältöön!
         
        Demokratian ja parlamentarismin kannalta tuo aika oli maan alennustilaa ja sen jatkumiselta meidät pelasti naapurimaan romahdus.

        ” Neuvostoliitto oli todellinen mahtivaltio, ei mikään sontaläjä niinkuin tämä sen seuraavavaltio Venäjä. ”

        Ilmeisesti ”mahtivaltio” muuttui ”sontaläjäksi” vuonna 1991, kun kerran romahti!


    • Anonyymi

      Ja niinhän se tämä "mahtivaltio" Neuvostoliitto aikansa sitä kommunistikyhästelyään yriteltyä päätyi sellaiseen johtopäätökseen että eihän tästä tule lasta vaan paskaa ja sen silloinen maan johto ymmärsi sentään sen verran että tekivät poliittisen itsemurhan maalleen.
      Tänään 5. maaliskuuta 2023 tulee kuluneeksi 70 vuotta siitä kun generalissimus Josif Stalin kuolla kupsahti.

      Tämä kirjoitus on 20 vuoden takaa.

      https://www.kaleva.fi/stalinin-kuolemasta-50-vuotta/2144679

      Diktaattori Stalinia palvotaan jälleen Venäjällä.

      https://yle.fi/a/3-11100626

      • Anonyymi

        -----Neuvostoliitto aikansa sitä kommunistikyhästelyään yriteltyä päätyi sellaiseen johtopäätökseen että eihän tästä tule lasta vaan paskaa -----

        Puhut påckaa, neukkula hajotettiin sisälle luikertaneiden käärmeiden toimesta, ei se itsekseen minnekään mennyt. Erilaiset oligarkit, läntisten suuryhtiöiden (=esim. Exxon) bulvaanit ja hyvätuloisia valtionpäämiesten virkoja havitelleet separatistit löivät tarkoituksellad hommat jumiin ja siitä se hajaannus tuli.

        Suuri syylllinen oli kalkkeutunut Bresnevin hallinto jossa erilaiset alkoholistit olivat ulkona kuin lumiukko eivätkä kyenneet näkemään mitä maassa puuhattiin. Gorbatsov tuli remmiin mukaan 10 v liian myöhään, ei yksin sille rosvojengille mitään voinut ja muutenkin tarjoili vääriä lääkkeitä. Olisi tarvittu uusi Stalin panemaan rosvot montulle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        -----Neuvostoliitto aikansa sitä kommunistikyhästelyään yriteltyä päätyi sellaiseen johtopäätökseen että eihän tästä tule lasta vaan paskaa -----

        Puhut påckaa, neukkula hajotettiin sisälle luikertaneiden käärmeiden toimesta, ei se itsekseen minnekään mennyt. Erilaiset oligarkit, läntisten suuryhtiöiden (=esim. Exxon) bulvaanit ja hyvätuloisia valtionpäämiesten virkoja havitelleet separatistit löivät tarkoituksellad hommat jumiin ja siitä se hajaannus tuli.

        Suuri syylllinen oli kalkkeutunut Bresnevin hallinto jossa erilaiset alkoholistit olivat ulkona kuin lumiukko eivätkä kyenneet näkemään mitä maassa puuhattiin. Gorbatsov tuli remmiin mukaan 10 v liian myöhään, ei yksin sille rosvojengille mitään voinut ja muutenkin tarjoili vääriä lääkkeitä. Olisi tarvittu uusi Stalin panemaan rosvot montulle.

        Todellinen tarkkuusanalyysi jota kukaan ei näköjään uskalla yrittää väittää vastaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        -----Neuvostoliitto aikansa sitä kommunistikyhästelyään yriteltyä päätyi sellaiseen johtopäätökseen että eihän tästä tule lasta vaan paskaa -----

        Puhut påckaa, neukkula hajotettiin sisälle luikertaneiden käärmeiden toimesta, ei se itsekseen minnekään mennyt. Erilaiset oligarkit, läntisten suuryhtiöiden (=esim. Exxon) bulvaanit ja hyvätuloisia valtionpäämiesten virkoja havitelleet separatistit löivät tarkoituksellad hommat jumiin ja siitä se hajaannus tuli.

        Suuri syylllinen oli kalkkeutunut Bresnevin hallinto jossa erilaiset alkoholistit olivat ulkona kuin lumiukko eivätkä kyenneet näkemään mitä maassa puuhattiin. Gorbatsov tuli remmiin mukaan 10 v liian myöhään, ei yksin sille rosvojengille mitään voinut ja muutenkin tarjoili vääriä lääkkeitä. Olisi tarvittu uusi Stalin panemaan rosvot montulle.

        Voivoi. Seliseli. Eihän neukuissa tietenkään mitään vikaa ollut....

        Ryssykät ovat kyllä hyviä uhriutumisessa. Oikeasti niillä menisi hyvin jos joku muu hoitaisi hallitsemisen. Harmi heille että hätistivät saksalaiset pois.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voivoi. Seliseli. Eihän neukuissa tietenkään mitään vikaa ollut....

        Ryssykät ovat kyllä hyviä uhriutumisessa. Oikeasti niillä menisi hyvin jos joku muu hoitaisi hallitsemisen. Harmi heille että hätistivät saksalaiset pois.

        Neukkua ei enää ole! On vain tää ”sontaläjä” kuten sanoit…


    • Anonyymi

      Kirjoitat: "Oli kyse melkein mistä tahansa asiasta, niin Neuvostoliitto oli johtava valtio."

      Olihan se ihan kärkipaikoilla siinä kunniattomassa kilpailussa, omien kansalaisten tappamisessa, joskin jäi kakkoseksi Kiinan jälkeen.

      Kiina 36 miljoonaa tapettua omaa kansalaista.
      Neuvostoliitto 20 miljoonaa tapettua omaa kansalaista.

      Suretko sitä, että Neuvostoliitto ei tässä lajissa ollut aivan paras?

    • Anonyymi

      ” Neuvostoliitto oli todellinen mahtivaltio, ei mikään sontaläjä niinkuin tämä sen seuraavavaltio Venäjä.”

      KYLLÄ NEUKULLA OLI JO NE ”SONTALÄJÄN” TUNNUSMERKIT ALUSTA ALKAEN!

      Neuvostoliitto oli todellinen mahtivaltio, ei mikään

      Huonommin kävi voittajan. Neuvostoliitto voitti sodat, mutta hävisi sitä seuranneen rauhan. Sodan hävinneet Saksa, Japani ja Suomi kokivat ennennäkemättömän taloudellisen nousun. Samaan aikaan voittanut Neuvostoliitto riutui seuraavat 47 vuotta kommunismissa, köyhtyi ja lopulta romahti. Jäljelle jäi vain torso, joka on menettänyt merkittävän osan toisen maailmansodan ryöstösaaliistaan. Lopulta tuo valtio romahti 1991!

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1525
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1164
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1097
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      996
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      965
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      917
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      872
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      842
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      664
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      640
    Aihe