Neuvostoliitto oli todellinen mahtivaltio, ei mikään

Anonyymi-ap

sontaläjä niinkuin tämä sen seuraavavaltio Venäjä. Oli kyse melkein mistä tahansa asiasta niin Neuvostoliitto oli johtava valtio. Siksi se pitikin kaataa ja palastella. Putin yrittää sitä koota entiselleen mutta eihän siitä tule mitään kun rahkeet puuttuu.

42

229

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   C C C P Suuri ja mahtava..

   • Anonyymi

    Suuri ja mahtava paskatunkio!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Suuri ja mahtava paskatunkio!

    Jota sinäkin pelkäsit(ja pelkäät) niin että housuun tiurusi!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Jota sinäkin pelkäsit(ja pelkäät) niin että housuun tiurusi!

    ” Jota sinäkin pelkäsit(ja pelkäät) niin että housuun tiurusi!”

    Päinvastoin! Oli aikoinaan vielä suurempi vitsi kuin nyky-Venäjä!

    Todellinen ”vankileirien saaristo”! Niitä oli parhaimmillaan 30.000 kpl yhtäaikaa!


   • Anonyymi

    Lätti


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Jota sinäkin pelkäsit(ja pelkäät) niin että housuun tiurusi!

    Haha mitä pelätään niitä lätissään oli


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Jota sinäkin pelkäsit(ja pelkäät) niin että housuun tiurusi!

    Kuka tuota roistovaltiota pelkää?? Ei sitten kukaan. On koko ajan alakynnessä tuolla Ukrainassa. Lopettaisi jo tuon miestensä tappamisen turhan takia tuo mielipuoli diktaattori Putin.


   • Anonyymi

    NL kaatui juuri : Ruuanpuutteeseen,teollisuudet meni konkursiin,armeija JOUTUI lähtemään häntä koipienvälissä kotia...länsi rakensi niile kasarmeja...saivat lääke ja ruoka apua...saivat rahallista apua... suuri ja mahtava vai?????


  • Anonyymi

   "Siksi se pitikin kaataa ja palastella."

   Kyllä tämä sinun suuri ja mahtava kaatui sen itsensä luomaan paskaan!

   • Anonyymi

    Nyt vallassa on kokoomuksen sisarpuolue, Venäjän upseerit pelkäävät olla linjassa, NL:ssa pelkurit otettiin strafbatteihin hyvittämään pelkuruutensa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Nyt vallassa on kokoomuksen sisarpuolue, Venäjän upseerit pelkäävät olla linjassa, NL:ssa pelkurit otettiin strafbatteihin hyvittämään pelkuruutensa.

    Nyky Venäjä on samanlainen paska ja yhtä paha kuin aikoinaan NL.


  • Anonyymi

   Nato myönsi 1970-luvulla suoraan, että jos neukku hyökkää länteen niin Nato häviää sen sodan tavanomaisin asein, tarvitaan ehdottomasti taktiset ydinaseet mukaan. Ei vaikuta kovin tehottomalta valtiolta.

   Entäs N-liiton avaruussaavutukset ja sen kiistaton johtoasema kauan aikaa.

   • Anonyymi

    Sitten niiden lätti kaatui omaan mahdottomuuteensa


   • Anonyymi

    ” Entäs N-liiton avaruussaavutukset ja sen kiistaton johtoasema kauan aikaa.”

    Vain hetken aikaa! Kun USA alkoi tosissaan hommiin niin 1969 ensimmäinen ihminen laskeutui kuuhun! Neukku ei saanut sinne ketään koskaan!


  • Anonyymi

   Stalin oikeasti taisteli kulakkeja vastaan, nyt vallassa ovat kulit.

   • Anonyymi

    Kulit tekivät raskasta työtä mutta nykyään vallassa olevat vain varastavat valtiolta kaiken minkä irti saavat. Eivät ole kuleja vaan kul?eja.


  • Anonyymi

   Nyt nähdään sosialismin ja kapitalismin ero. Heti romahti kun muutettiin kapitalistivaltioksi.

   • Anonyymi

    Venäjän oligarkeille totuus paljastui finanssikriisissä 2008, rehellisyys ei maata peri, sitten etsittiin sellaisia hölmöjä kuin YIT, Lippponen, Aho ja Sipilä, jotka olivat valmiita myymään maansa.


   • Anonyymi

    Venäjä siirtyi kommunismistaan 1800-luvulla lännessä vaikuttaneeseen ryöstö- ja monopolikapitalismiin, jonka jo Presidentti Theodore Roosevelt (vallassa 1901-09) lopetti Yhdysvalloista. Tietenkään se ei toiminut.


   • Anonyymi

    Ja sosialimi kaatui myös...muistele faktoja


   • Anonyymi

    Ei sellainen valtio menesty, jossa diktaattori ja kumppanit varastavat valtion omaisuutat niin paljon kuin ehtivät. Kansa ei juuri hyödy tuon valtioin öljytuloista, vaan nuo Putin & kumppanit
    ovat kyllä pitäneet puolensa.

    Kansan suu in tukittu täysin. Perheissä suhistaan, että tuosta ei saa puhua ulkopuolella. Ei lainkaan uskalleta arvostella Putinin hallintoa, siitä vain suhistaan hiljaa kotioloissa.


   • Anonyymi

    Holodomor (ukr. Голодомор) oli Ukrainan neuvostotasavallassa vuosina 1932–1933 raivonnut nälänhätä, jossa kuoli eri arvioiden mukaan 3–14 miljoonaa ukrainalaista. Erilaisia lukuja on esitetty muun muassa joukkotiedotusvälineissä ja julkisissa väittelyissä. Uhrien määrästä ei ole päästy yksimielisyyteen. Kansanmurhaksi tapahtuman on tunnustanut parikymmentä valtiota.
    Holodomor oli osa laajempaa, koko Neuvostoliittoa vuosina 1931–1934 koskenutta nälänhätää. Ukrainan nälänhätä oli kuitenkin pahempi johtuen useista poliittisista päätöksistä, jotka kohdistuivat suurimmaksi osaksi vain Ukrainaan. Vuosien 1932–1933 nälänhädästä vaiettiin Neuvostoliitossa perestroikaan saakka. Neuvostoliitossa vierailleet läntiset toimittajat eivät myöskään kertoneet tapahtuneesta länsimaissa.

    Historia
    Nälänhädän taustalla oli Neuvostoliiton johtajan Josif Stalinin päätös maatalouden kollektivisoinnista vuonna 1929. Kommunistisen puolueen agitaattorit pakottivat maaseudulla talonpojat luopumaan maastaan, henkilökohtaisesta omaisuudestaan ja jopa asunnoistaan sekä luovuttamaan ne kolhoositiloille. Niin sanotut kulakit eli varakkaammat talonpojat ja kollektivisointia vastustaneet talonpojat karkotettiin. Kollektivisointi johti tuotannon laskuun, maaseutuelinkeinon sekaannukseen ja elintarvikepulaan. Se sai myös aikaan useita talonpoikaiskapinoita, ja joissakin osissa Ukrainaa myös aseellisia kansannousuja.
    Nämä kapinat huolestuttivat Stalinia, sillä ne tapahtuivat alueilla, jotka olivat taistelleet Venäjän sisällissodassa Puna-armeijaa vastaan. Myös Ukrainan kommunistisen puolueen piirissä esiintynyt Neuvostoliiton maatalouspolitiikan vastustus huolestutti Stalinia. Stalin kirjoitti elokuussa 1932 politbyroon sihteeri Lazar Kaganovitšille:
    »Jos emme nyt toimi parantaaksemme Ukrainan tilannetta, voimme menettää Ukrainan.»

    Syksyllä 1932 Neuvostoliiton politbyroo teki joukon päätöksiä, jotka laajensivat ja syvensivät nälänhätää Ukrainan maaseudulla. Ukrainan maatilat, kylät ja kokonaiset kaupungit asetettiin mustille listoille, ja niiden elintarvikkeiden saanti estettiin. Talonpoikia kiellettiin poistumasta Ukrainan neuvostotasavallasta. Kasvavasta nälänhädästä huolimatta elintarvikkeiden pakkolunastuksia lisättiin, eikä alueelle toimitettu apua riittävästi. Lisäksi talvella 1932–1933 viranomaiset ja kommunistipuolueen virkailijoiden järjestäytyneet iskuryhmät pakkolunastivat talonpoikien ruokaa ja vähäisiä viljavaroja.
    Stalinin johtama kampanja johti katastrofiin. Keväällä 1933 Ukrainan kuolleisuus kohosi huippuunsa. Vuosina 1931–1934 koko Neuvostoliitossa kuoli nälkään vähintään 5 miljoonaa ihmistä, joista 3,9 miljoonaa oli ukrainalaisten väestötieteilijöiden tutkimusten perusteella ukrainalaisia. Poliisin arkistoissa on useita kuvauksia kannibalismista sekä laittomuuksista, varkauksista ja lynkkauksista. Joukkohautoja kaivettiin eri puolille maaseutua. Nälkä vaivasi myös kaupunkiväestöä, vaikka monet pystyivätkin selviytymään säännöstelykorttien ansiosta. Ukrainan suurimmissa kaupungeissa saattoi silti nähdä ruumiita kadulla. Anne Applebaum kuvaa holodomoria teoksessaan Punainen nälkä.
    Viljan pakko-otot ja rangaistukset
    Vuonna 1930 valtio pakko-otti 30 prosenttia Ukrainan sadosta. Vaikka sadot pienenivät, vuonna 1931 pakko-otto oli 41,5 %, mikä vei tuotantojärjestelmän sekasortoon. Viljelijät yrittivät kätkeä viljaa, ja kommunistinen puolue lähetti paikalle iskuprikaateja kiduttamaan viljelijöitä, jotta viljaa löydettäisiin. Tilanteen pahentuessa elokuussa 1932 Molotov raportoi politbyroolle, että ”todellinen nälänhädän uhka” on käsillä, mutta ehdotti silti viljan pakko-ottoa mihin hintaan hyvänsä. Kun ukrainalaisten siemenvilja otettiin holodomorin aikana valtion haltuun, Neuvostoliiton viljanvienti länsimaihin moninkertaistui.
    Stalinin mukaan nälkä oli oikeudenmukainen rangaistus ”lakkoilusta ja sabotaasista” neuvostovaltaa vastaan. Viljan löytämiseksi naisten jalkoja ja hameita valeltiin paloöljyllä, ja sytytettiin ja sammutettiin toistuvasti. Kolhoosilaisia riisuttiin kylmään palelemaan, pakotettiin kuumille liesille ja valeteloitettiin.
    Suhtautuminen Holodomoriin
    Virallisen neuvostoliittolaisen historiankirjoituksen mukaan rikkaat talonpojat eli kulakit väitetysti sabotoivat maatalouden kollektivisointia.
    Läntiset mediat jättivät holodomorin tuoreeltaan raportoimatta. The New York Timesin Moskovan-toimituksen päällikkö Walter Duranty jätti holodomorin raportoimatta.Duranty tarjosi lännelle vääristellyn lausunnon:
    Euroopan parlamentti hyväksyi lokakuussa 2008 päätöslauselman, jossa se toteaa holodomorin (Ukrainan vuosien 1932–1933 keinotekoisen nälänhädän) järkyttäväksi rikokseksi Ukrainan kansaa ja ihmisyyttä vastaan.
    Venäjän federaatio on myöntänyt Ukrainan vuosien 1932–1933 nälänhädän, mutta ei pidä sitä kansanmurhana.


  • Anonyymi

   Onnetonta räpistelyä kommunisti aikaan, ei jatkoon!🤪🤪

  • Anonyymi

   Ja nyt on Puten lätin vuoro kaatua omaan paskaansa nöf nöf nöf nöf

  • Anonyymi

   Kuka vielä muukin ihanoi Neuvostoliittoa kuin Mielisairas Putin,Tuota kansakuntia panttivankinaan pitäjää.Tosi sairas systeemi.Putini matkii Hitleriä ja Stalinia,oikea natsi fasisti käpykkä.Sen ilmekkin on kaikkea muuta kuin normaalin ihmisen.

   • Anonyymi

    Pietari Suuri oli roolimalli Putinille. Stalin uskotteli toisille polsuille olevansa ateisti, muttei ollut. Stalin laittoi turvallisuuspäällikkönsä tutkimaan vieraidensa paskaa, ei hän niitä valtaan päästänyt.


   • Anonyymi

    NEUVOSTOLIITON HEDELMÄT
    Kommunismi kasvatti valtiomuotona omat hedelmänsä, jotka olivat kitkeriä kansalaisille:

    - vankileirit ja tuhannet tapetut omat kansalaiset
    - ylisuuri armeija ja virkakoneisto
    - militarismi
    - nälkäpalkat kaikille
    - työläiset elättivät puoluepamppujen yläluokkaa, joka täydensi itse itseään
    - sensuuri ja vaalien puute
    - ihmisarvon puute
    - matkustuskielto
    - urkinta ja ilmiantojärjestelmä
    - ei vapaita ay-liikkeitä ja lakkokielto
    - työläinen ei tuntenut omistavansa tuotantovälineitä vaan muuttui orjaksi

    Tänä päivänä jo varsin moni epäilee ajaa valtaan järjestelmää, joka on AINA epäonnistunut ja jonka alaisuudessa kansa ei halua elää!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    NEUVOSTOLIITON HEDELMÄT
    Kommunismi kasvatti valtiomuotona omat hedelmänsä, jotka olivat kitkeriä kansalaisille:

    - vankileirit ja tuhannet tapetut omat kansalaiset
    - ylisuuri armeija ja virkakoneisto
    - militarismi
    - nälkäpalkat kaikille
    - työläiset elättivät puoluepamppujen yläluokkaa, joka täydensi itse itseään
    - sensuuri ja vaalien puute
    - ihmisarvon puute
    - matkustuskielto
    - urkinta ja ilmiantojärjestelmä
    - ei vapaita ay-liikkeitä ja lakkokielto
    - työläinen ei tuntenut omistavansa tuotantovälineitä vaan muuttui orjaksi

    Tänä päivänä jo varsin moni epäilee ajaa valtaan järjestelmää, joka on AINA epäonnistunut ja jonka alaisuudessa kansa ei halua elää!

    Neuvostoliitossa runoilijat olivat sangen suosittuja ja arvostettuja.
    Hienona esimerkkinä Demjan Bednyin runo, jonka Neuvosto Siperia-lehti julkaisi 24.1.1926.
    Siihen kuuluu seuraava johdanto:
    “Kansankomissaarien neuvosto, tutkittuaan tuotteen yhdessä asianomaisten viranomaisten kanssa, on sallinut viinankeiton ihmisulostuksista.
    Yhdestä puudasta ulostuksia lasketaan saatavan 1/4 ämpäriä (ven. mitta vedro) puhdasta pirtua.Ulostusten tulee olla etupäässä talonpoikain ulostuksia, koska talonpojat käyttävät ravinnokseen runsaasti kasvisruokia."

    Demjan Bednyi runoilee näin:
    MUSIKKAIN ELONPÄIVÄT MUKAVIKSI
    Ihmetöitä joka päivä tehdään ryssäin maassa
    pirtuu paskast` keitetään ett` porina käy paassa.
    Puuta paskaa patahan ja tuima tuli alle –
    viinaa varttiämpärin saa siitä musikalle.
    Ryssän äly Euroopassa kateutta kohtaa
    kun se pirtun persehestä suoraan suuhun johtaa
    Iivana nyt ylivallan maailmassa vienee
    pirtua kun paskantaa ja eetteriä pieree
    Musikkain nyt elonpäivät muuttuu mukaviksi
    huussit kaikki muuttavat he viinatehtahiksi.
    Helppoa on veronmaksu, perheen elatuskin
    lafka kiinni, koivet ojoon menee viinatrustin
    Kuitenkin voi musikalta tuumat mennä mistiin
    Musikan ja valtion käy edut näet ristiin
    Pierupussit, paskahuussit – verolle ne pannaan
    persereiät korkataan jott`
    neuvosto sais lannan.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    NEUVOSTOLIITON HEDELMÄT
    Kommunismi kasvatti valtiomuotona omat hedelmänsä, jotka olivat kitkeriä kansalaisille:

    - vankileirit ja tuhannet tapetut omat kansalaiset
    - ylisuuri armeija ja virkakoneisto
    - militarismi
    - nälkäpalkat kaikille
    - työläiset elättivät puoluepamppujen yläluokkaa, joka täydensi itse itseään
    - sensuuri ja vaalien puute
    - ihmisarvon puute
    - matkustuskielto
    - urkinta ja ilmiantojärjestelmä
    - ei vapaita ay-liikkeitä ja lakkokielto
    - työläinen ei tuntenut omistavansa tuotantovälineitä vaan muuttui orjaksi

    Tänä päivänä jo varsin moni epäilee ajaa valtaan järjestelmää, joka on AINA epäonnistunut ja jonka alaisuudessa kansa ei halua elää!

    Kaikkea tuota löytyy, jos menneisyyttä pengotaan, länsimaistakin. Miksi et niistä puhu ?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kaikkea tuota löytyy, jos menneisyyttä pengotaan, länsimaistakin. Miksi et niistä puhu ?

    Koska se on Putinistin tehtävä! Älä luikuri laista velvollisuuksistsi 31 vuotta sitten edesmennyttä kohtaan!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    NEUVOSTOLIITON HEDELMÄT
    Kommunismi kasvatti valtiomuotona omat hedelmänsä, jotka olivat kitkeriä kansalaisille:

    - vankileirit ja tuhannet tapetut omat kansalaiset
    - ylisuuri armeija ja virkakoneisto
    - militarismi
    - nälkäpalkat kaikille
    - työläiset elättivät puoluepamppujen yläluokkaa, joka täydensi itse itseään
    - sensuuri ja vaalien puute
    - ihmisarvon puute
    - matkustuskielto
    - urkinta ja ilmiantojärjestelmä
    - ei vapaita ay-liikkeitä ja lakkokielto
    - työläinen ei tuntenut omistavansa tuotantovälineitä vaan muuttui orjaksi

    Tänä päivänä jo varsin moni epäilee ajaa valtaan järjestelmää, joka on AINA epäonnistunut ja jonka alaisuudessa kansa ei halua elää!

    Kokoomuksen tavoitteet Suomessa 1930-1940 luvuilla:

    - vankileirit ja tuhannet tapetut omat kansalaiset
    - ylisuuri armeija ja virkakoneisto
    - militarismi
    - nälkäpalkat kaikille
    - työläiset elättivät puoluepamppujen yläluokkaa, joka täydensi itse itseään
    - sensuuri ja vaalien puute
    - ihmisarvon puute
    - matkustuskielto
    - urkinta ja ilmiantojärjestelmä
    - ei vapaita ay-liikkeitä ja lakkokielto
    - työläinen ei tuntenut omistavansa tuotantovälineitä vaan muuttui orjaksi


   • Anonyymi

    Ihan oikein listattu😆


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kaikkea tuota löytyy, jos menneisyyttä pengotaan, länsimaistakin. Miksi et niistä puhu ?

    Siksi, koska muut maat ovat sentään pysyneet kehityksessä mukana, mutta Venäjä on edelleen tuo sama ahdasmielinen Neuvostoliitto jossa Stalinia korvaa Putin.
    Kansa ei ole saanut nauttia täydellistä vapautta koskaan.

    On melko ihmeellistä, että pikku tytön sotapiirros aiheuttaa melkoisen tutkinnan. Isä joutuu miliisin tutkittavaksi ja pikkutyttö erikoiskoulutukseen. On todella aikoihin eletty.


   • Anonyymi

    Vanha runkku kilahti😠


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kokoomuksen tavoitteet Suomessa 1930-1940 luvuilla:

    - vankileirit ja tuhannet tapetut omat kansalaiset
    - ylisuuri armeija ja virkakoneisto
    - militarismi
    - nälkäpalkat kaikille
    - työläiset elättivät puoluepamppujen yläluokkaa, joka täydensi itse itseään
    - sensuuri ja vaalien puute
    - ihmisarvon puute
    - matkustuskielto
    - urkinta ja ilmiantojärjestelmä
    - ei vapaita ay-liikkeitä ja lakkokielto
    - työläinen ei tuntenut omistavansa tuotantovälineitä vaan muuttui orjaksi

    ” Kokoomuksen tavoitteet Suomessa 1930-1940 luvuilla:

    - ylisuuri armeija ja virkakoneisto
    - militarismi

    Ja kaikesta tästä oli todisteena sotilas mallia Cajander Talvisodassa🤡🤡🤡

    Teet itsestäsi pellen!


  • Anonyymi

   Neuvostoliitto tahtoi ja osasi tehdä panssarivaunuja, tykkejä, ohjuksia ja rynnäkkökiväärejä varastot pullollensa, mutta vessapaperin, terveyssiteiden ja autojen kaltaisten tuotteiden valmistaminen tuottikin sitten jo huomattavia ongelmia.
   Tuloksena oli Neuvostoliiton itsemurha ja sen lorun loppu.

  • Anonyymi

   Noh. Tuota tuota jne ... Suomi tuli toimeen NL:n kanssa jotenkin (pakolla), kun muisti olla vattallaan aina ja hamaan tulevaisuuteen. Kyllä se mahtavuus olikin vaan illuusio, jota haluttiin pitää yllä "piipu niskassa". Näyttöä löytyy.

   • Anonyymi

    Olisiko Suomen pitänyt jättää rauhansopimukset tekemättä ja jatkaa sotaa ikuisuuteen asti, sukupolvelta toiselle.

    On tuolla Euroopassa muutkin keskenään sotineet maat opetelleet tulemaan taas keskenään toimeen mutta eräät valopäät opettavat, että Suomi ei saisi sopia elämään normaalia elämää naapurinsa kanssa koskaan.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Olisiko Suomen pitänyt jättää rauhansopimukset tekemättä ja jatkaa sotaa ikuisuuteen asti, sukupolvelta toiselle.

    On tuolla Euroopassa muutkin keskenään sotineet maat opetelleet tulemaan taas keskenään toimeen mutta eräät valopäät opettavat, että Suomi ei saisi sopia elämään normaalia elämää naapurinsa kanssa koskaan.

    ” On tuolla Euroopassa muutkin keskenään sotineet maat opetelleet tulemaan taas keskenään toimeen mutta eräät valopäät opettavat, että Suomi ei saisi sopia elämään normaalia elämää naapurinsa kanssa koskaan.”

    Oliko sinulle ”suomettumiskausi” muka ’ normaalia elämää naapurinsa kanssa’? Ei se todistanut juuri muuta kuin sen, että veli venäläinen EI OSAA ELÄÄ KAHDEN ITSENÄISEN VALTION TASAVETAISESSA SUHTEESSA vaan sen mielestä aina isomman kuuluu alistaa pienempäänsä!

    Tuo vaihe oli taloudellisesti menestyksekäs, mutta henkisesti katastrofi. Alkaen 50-luvulta ja huipentuen 70-lukuun naapurin painostus ja puuttuminen Suomen sisäisiin asioihin leimasi kaikkea toimintaa Suomessa! Naapuri päätti sisäpolitiikassamme presidentin henkilöstä, hallitusratkaisuista ja yksittäisistä politiikoista. Jotkut puolueet eivät olleet koskaan mukana ja toiset aina... vaalimenestyksestä riippumatta. Jouduimme alistumaan sensuuriin ja itsesensuuriin! Naapuri puuttui jopa historiaamme, kirjallisuuteemme ja TV-ohjelmien sisältöön!
     
    Demokratian ja parlamentarismin kannalta tuo aika oli maan alennustilaa ja sen jatkumiselta meidät pelasti naapurimaan romahdus.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    ” On tuolla Euroopassa muutkin keskenään sotineet maat opetelleet tulemaan taas keskenään toimeen mutta eräät valopäät opettavat, että Suomi ei saisi sopia elämään normaalia elämää naapurinsa kanssa koskaan.”

    Oliko sinulle ”suomettumiskausi” muka ’ normaalia elämää naapurinsa kanssa’? Ei se todistanut juuri muuta kuin sen, että veli venäläinen EI OSAA ELÄÄ KAHDEN ITSENÄISEN VALTION TASAVETAISESSA SUHTEESSA vaan sen mielestä aina isomman kuuluu alistaa pienempäänsä!

    Tuo vaihe oli taloudellisesti menestyksekäs, mutta henkisesti katastrofi. Alkaen 50-luvulta ja huipentuen 70-lukuun naapurin painostus ja puuttuminen Suomen sisäisiin asioihin leimasi kaikkea toimintaa Suomessa! Naapuri päätti sisäpolitiikassamme presidentin henkilöstä, hallitusratkaisuista ja yksittäisistä politiikoista. Jotkut puolueet eivät olleet koskaan mukana ja toiset aina... vaalimenestyksestä riippumatta. Jouduimme alistumaan sensuuriin ja itsesensuuriin! Naapuri puuttui jopa historiaamme, kirjallisuuteemme ja TV-ohjelmien sisältöön!
     
    Demokratian ja parlamentarismin kannalta tuo aika oli maan alennustilaa ja sen jatkumiselta meidät pelasti naapurimaan romahdus.

    ” Neuvostoliitto oli todellinen mahtivaltio, ei mikään sontaläjä niinkuin tämä sen seuraavavaltio Venäjä. ”

    Ilmeisesti ”mahtivaltio” muuttui ”sontaläjäksi” vuonna 1991, kun kerran romahti!


  • Anonyymi

   Ja niinhän se tämä "mahtivaltio" Neuvostoliitto aikansa sitä kommunistikyhästelyään yriteltyä päätyi sellaiseen johtopäätökseen että eihän tästä tule lasta vaan paskaa ja sen silloinen maan johto ymmärsi sentään sen verran että tekivät poliittisen itsemurhan maalleen.
   Tänään 5. maaliskuuta 2023 tulee kuluneeksi 70 vuotta siitä kun generalissimus Josif Stalin kuolla kupsahti.

   Tämä kirjoitus on 20 vuoden takaa.

   https://www.kaleva.fi/stalinin-kuolemasta-50-vuotta/2144679

   Diktaattori Stalinia palvotaan jälleen Venäjällä.

   https://yle.fi/a/3-11100626

   • Anonyymi

    -----Neuvostoliitto aikansa sitä kommunistikyhästelyään yriteltyä päätyi sellaiseen johtopäätökseen että eihän tästä tule lasta vaan paskaa -----

    Puhut påckaa, neukkula hajotettiin sisälle luikertaneiden käärmeiden toimesta, ei se itsekseen minnekään mennyt. Erilaiset oligarkit, läntisten suuryhtiöiden (=esim. Exxon) bulvaanit ja hyvätuloisia valtionpäämiesten virkoja havitelleet separatistit löivät tarkoituksellad hommat jumiin ja siitä se hajaannus tuli.

    Suuri syylllinen oli kalkkeutunut Bresnevin hallinto jossa erilaiset alkoholistit olivat ulkona kuin lumiukko eivätkä kyenneet näkemään mitä maassa puuhattiin. Gorbatsov tuli remmiin mukaan 10 v liian myöhään, ei yksin sille rosvojengille mitään voinut ja muutenkin tarjoili vääriä lääkkeitä. Olisi tarvittu uusi Stalin panemaan rosvot montulle.


  Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sanna Marinin mies oli pökkimässä

   Vaalit on viikon päästä ja Sanna Marinin mies on uutisissa viikonlopun bilettämisestään. Mitenhän vaikuttaa Sannan tai SDP:n ääniin?
   Maailman menoa
   285
   5820
  2. Sanna Marin ja Markus Räikkönen eronneet. Asia piilotellaan vaalien ylitse.

   Pääministeri Sanna Marinin avioliiton tilasta ja liiton kestävyydestä on esitelty arvailuja jo runsaan vuoden ajan. Pariskunta ei tunnu viihtyvän la
   Maailman menoa
   187
   4295
  3. Laulajalegenda Paula Koivuniemi sai vihdoin taiteilijaeläkkeen - Reilusti alle vanhuuseläkkeen!

   Onnea Paula Koivuniemi ja mukavia eläkepäiviä! Vaikka voisihan tuo eläke tietysti suurempikin olla, eikös… Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihde/l
   Suomalaiset julkkikset
   31
   1165
  4. Nolo Esko Eerikäinen kalasteli julkisuutta kasvattiveljensä kuolemalla

   Lukekaa karu totuus täältä: https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/3f190f8f-2fdf-4488-bb0a-816053e0c12f Nauretaan Eskolle...heheheehe :-)
   Kotimaiset julkkisjuorut
   174
   1152
  5. Millaiset kasvot

   Ovat mielestänne kauniit / komeat? Kun tätä ulkonäköä arvostelevaa keskustelua täällä nyt on.. Ap menee sillä habituksella millä luoja on antanut
   Ikävä
   95
   930
  6. Andy McCoy raivostuu Maria Veitolalle - Tylyttää armotta lasi kädessä:"Kiitos v***sti, maksa fyrkas"

   No nyt lähtee McCoylta kyllä aika pahasti mopo keulimaan… Andy McCoy raivostuu Maria Veitolalle Yökylässä-ohjelmassa vuosien takaisesta tapahtumasta.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   18
   910
  7. Persujen mielestä kulttuuri on luksusta

   Kirjarovioita odotellessa.
   Maailman menoa
   405
   890
  8. Stefulla kaunis tyttöystävä.

   Näyttää seuraavan kaunista Juuliaa ja ovat yhdessä reissussa. Toivottavasti uusi rakkaus saa Stefun elämän tasoittamaan.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   61
   868
  9. HU: Jari Sarasvuo rehellisenä viinasta ja alkoholismistaan: "Tajusin, että tämä on päätepiste"

   Yrittäjä Jari Sarasvuo, 57, lopetti juomisen kolme ja puoli vuotta sitten. Sarasvuo ymmärsi, että hän on alkoholisti. Nyt hän on toipuva alkoholisti.
   Alkoholismi
   9
   773
  Aihe