Miksei konserteissa voitaisi esittää joskus sinfonioita, joita ei ole levytetty?

Anonyymi-ap

Miksi ei konserteissa voitaisi jollakin konserttikaudella esittää vaikkapa vain kaikkia niitä sinfonioita ja orkesteriteoksia, joista ei ole lainkaan levytyksiä eikä videoita tuubissa sen sijaan, että esitetään vain niitä populaareja ja tuiki tuttuja teoksia, joista on jo entuudestaan olemassa kasapäin kaikkien tuntemia levytyksiä? Tällä tavoin saataisiin lähes kaikista suomessakin sävelletyistä sinfonioista konserttitallenne, mikäli sinfoniakonsertit radioitaisiin ja musiikkiperintöämme tallennettua jälkipolvillekin.

2

59

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Hyvä idea.

  • Anonyymi

   Luulen kuitenkin että konserttienjärjestäjät ajattelevat pääasiassa kassan kautta eivätkä ota taloudellista riskiä, jota yleisö kato kaiken uuden ja vieraan ohjelmiston takia tarkoittaisi, niin tuttua kuin tällainen tyyliltään paljolti kansallisromanttinen suomalainen sinfoniakirjallisuus olisikin, vaikka säveltäjien nimet vaihtuisivatkin ja kuulisimme Sibeliuksen sijasta ehkä Väinö Ilmari Haapalaista, eino Liukkoa, Aaltosta, Fordellia, Saikkolaa, Karjalaista, Pesolaa, Pesostaa, Tuukkanen jne. itselleni tällainen konserttiohjelmisto sopisi kuin hanska käteen, mutta ikävä kyllä hankalasti toteutettavissa, koska yleisö ilmeisesti haluaa kuulla vain niitä tuttuja teoksia vaikka niistä olisi äärettömästi levytyksiä ja radiotallenteita.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sanna Marinin mies oli pökkimässä

   Vaalit on viikon päästä ja Sanna Marinin mies on uutisissa viikonlopun bilettämisestään. Mitenhän vaikuttaa Sannan tai SDP:n ääniin?
   Maailman menoa
   285
   5820
  2. Sanna Marin ja Markus Räikkönen eronneet. Asia piilotellaan vaalien ylitse.

   Pääministeri Sanna Marinin avioliiton tilasta ja liiton kestävyydestä on esitelty arvailuja jo runsaan vuoden ajan. Pariskunta ei tunnu viihtyvän la
   Maailman menoa
   187
   4295
  3. Laulajalegenda Paula Koivuniemi sai vihdoin taiteilijaeläkkeen - Reilusti alle vanhuuseläkkeen!

   Onnea Paula Koivuniemi ja mukavia eläkepäiviä! Vaikka voisihan tuo eläke tietysti suurempikin olla, eikös… Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihde/l
   Suomalaiset julkkikset
   31
   1165
  4. Nolo Esko Eerikäinen kalasteli julkisuutta kasvattiveljensä kuolemalla

   Lukekaa karu totuus täältä: https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/3f190f8f-2fdf-4488-bb0a-816053e0c12f Nauretaan Eskolle...heheheehe :-)
   Kotimaiset julkkisjuorut
   174
   1152
  5. Millaiset kasvot

   Ovat mielestänne kauniit / komeat? Kun tätä ulkonäköä arvostelevaa keskustelua täällä nyt on.. Ap menee sillä habituksella millä luoja on antanut
   Ikävä
   95
   930
  6. Andy McCoy raivostuu Maria Veitolalle - Tylyttää armotta lasi kädessä:"Kiitos v***sti, maksa fyrkas"

   No nyt lähtee McCoylta kyllä aika pahasti mopo keulimaan… Andy McCoy raivostuu Maria Veitolalle Yökylässä-ohjelmassa vuosien takaisesta tapahtumasta.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   18
   910
  7. Persujen mielestä kulttuuri on luksusta

   Kirjarovioita odotellessa.
   Maailman menoa
   405
   890
  8. Stefulla kaunis tyttöystävä.

   Näyttää seuraavan kaunista Juuliaa ja ovat yhdessä reissussa. Toivottavasti uusi rakkaus saa Stefun elämän tasoittamaan.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   61
   868
  9. HU: Jari Sarasvuo rehellisenä viinasta ja alkoholismistaan: "Tajusin, että tämä on päätepiste"

   Yrittäjä Jari Sarasvuo, 57, lopetti juomisen kolme ja puoli vuotta sitten. Sarasvuo ymmärsi, että hän on alkoholisti. Nyt hän on toipuva alkoholisti.
   Alkoholismi
   9
   773
  Aihe