Ranskalainen Lhyfe hankki 49%:n osuuden Suomen Flexenistä

Anonyymi-ap

Ranskalainen vetytalouden pioneri hankki 49%:n osuuden Flexenistä tavoitteenaan investoida pohjoismaisiin vihreän vedyn hankkeisiin. Tiedotteessa kerrotiin Flexenin merkittävästä tieto-taidosta vetytaloudessa.

Lhyfen pörssikurssi oli tuon ilmoituksen jälkeen 8%:n nousussa.

"Lhyfe becomes the major shareholder in Finnish project developer Flexens to accelerate renewable and green hydrogen together"

" Lhyfe (EURONEXT: LHYFE), one of the world’s pioneers in the production of green and renewable hydrogen that can decarbonise industry and mobility, has announced that it has acquired a 49% stake in the Finnish company Flexens, a developer of renewable and green hydrogen and Power-to-X projects."

- https://www.lhyfe.com/press/lhyfe-becomes-the-major-shareholder-in-finnish-project-developer-flexens-to-accelerate-renewable-and-green-hydrogen-together/

"Vetytankkausasemia lisää Ranskassa ja maailmalla"

- https://keskustelu.suomi24.fi/t/17716730/vetytankkausasemia-lisaa-ranskassa-ja-maailmalla

4

99

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Niin, ja joku mielikuvittelee että tuollaiset uudet mittavat hankkeet polkaistaan tyhjästä ja heti ensimmäisinä vuosina tuottavina. Todellisuudessa ko. hankkeissa joutuu investoimaan etupainotteisesti ja raskaa;

        Vahvat tappioit 2022: "Lhyfe accuse de fortes pertes en 2022 "

        - https://www.boursorama.com/bourse/actualites/lhyfe-accuse-de-fortes-pertes-en-2022-1b53b7b16f94acc2f2d7786958524e1d?symbol=1rPLHYFE

        EV-vermeitäkin on myyty alkuun melko pitkään tappiolla ja edelleenkin alan teollisuus joutuu niihin investoimaan raskaasti, samalla kun polttariteollisuutta tulee skaalata matalemmaksi, tilanteess ajossa poliitikojen sanelema yhden kortin varaan siirtymä on kallista.

        Clepa juuri siteerasi McKinseyn raporttia, jonka hälyttää infran riittämättömyydestä, jonka mukaan EV-tavoitteet edellyttävät vähintään 3,4 miljoonaa uutta yleistä latauspaikkaa vuoteen 2030 mennessä. Nykyisen rakennustahdin EU:sa tulisi olla peräti 4 kertaa nopeampaa vastatakseen tavoitteisiin.

        Infraa rakentava teollisuus ja alihankkijat ovat suurissa investointipaineissa jossa 37% on laskemassa investointejaan, samalla kun EV:n osuus kokonaisautokannasta kasvaa hitaasti.

        98% EU:n autoalan tarvikevalmistajista on huolissaan investoinneistaan "vihreään" mobiliteettiin vs. infran riittämättömyys.

        #

        Muna ja kana-syndrooma.

        EV:n infraan tulisi tehdä mittavia etupainotteisia investoiteja kalliilla pääomalla / rahoituksella, samalla kun tulovirta on vaatimatonta koska latausinfraa käyttävä autokanta kasvaa kovin hitaasti.

        Latauspaikkojen rakentajien talous tulee olemaan hyvin tiukalla, eikä konkatkaan ole mahdottomia, valtiontuista huolimatta.

        Kaiken lisäksi, käytön kannalta EV on täysin kelvoton ilman omaa latauspistettä, jollaista ei edes voi kaikille rakentaa isollakaan rahalla.

        Myös taloyhtiöiden tasolla homma usein tökkii pahemman kerran, myös monine teknisine pullonkauloineen.


    • Anonyymi

      Lhyfen toiminta on vakaalla, kestävällä ja kasvavalla pohjalla etupainotteisine investointeineen, samalla kun pidemmän aikajänteet tavoitteet edelleen vahvistetaan.

      Lhyfe : "Doubled commercial pipeline: 9.8 GW at end-2022 - FY 2022 results: accelerating investments to build a European leader in green hydrogen production"

      * 2026 financial targets confirmed

      * Accelerating development, company structuring and projects investments: EBITDA -€17.0m in 2022

      * Cash position of €144.5m at end 2022 to finance the development of projects

      - https://www.marketscreener.com/quote/stock/LHYFE-137697440/news/Lhyfe-Doubled-commercial-pipeline-9-8-GW-at-end-2022-FY-2022-results-accelerating-investme-43305923/

      Toivottavasti vastaavaa alkaisi voida lukea jossakin vaiheessa suht' lähitulevaisuudessa myös synteettisten polttoaineden rintamalla.

      Saksa jo teki avauksen synteettisille, mutta jatkoa odotellessa, joka riippuu siitä mitä EU tulee sen suhteen ratkaisemaan.

    • Anonyymi

      "Kaiken lisäksi, käytön kannalta EV on täysin kelvoton ilman omaa latauspistettä, jollaista ei edes voi kaikille rakentaa isollakaan rahalla.

      Myös taloyhtiöiden tasolla homma usein tökkii pahemman kerran, myös monine teknisine pullonkauloineen."

      Höpö höpö, jos kerran jokaiseen rakennukseen EU alueella on mahdollista saada sähköt niin miksei sähköautojen lataus onnistu edes hidaslatauksena mukamas parkkipaikalle? Valehtelet taas ihan tahallisesti.

      Eri asia on sitten suurkaupunkien autoilijat joilla ei ole edes kadunvarsi paikkaa. Mutta jos kerran valaisinpylväitäkin saadaan teiden varsille niin miksei mukamas ei sitten latausta millaan voida rakentaa edes suurellakaan rahalla?

      Mutta vetyautoja kannatat ja samaan aikaan toistuvasti unohdat että suurkaupungeissa pitäisi miljoonalle vetyautolle rakentaa noin 4000 vetytankkausasemaa sujuvaa vetytankkausta varten... missä ei ole käytännössä ylimääräisiä tontteja vähintään 100m suojaetäisyyksineen vetyräjähdysvaaran takia. Tämä ei ole sinulle tontteina eikä rahallinen ongelma ollenkaan kun vetytankkausasemat maksaa yleensä 1-2 miljoonaa kappale? Eikä myöskään tunnu olevan ongelma ettei todistetusti ihmiset suostu ostamaan vetyautoja monen vuoden jälkeenkään monessa maassa?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1325
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1227
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1165
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1080
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      61
      906
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      76
      762
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      692
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      691
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      362
      669
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      656
    Aihe