Mee kysymään keneltä tahansa työnantajalta lisää liksaa niin se vastaa "tulijoita on pitkä rivi" Työ

Anonyymi-ap

Mee kysymään keneltä tahansa työnantajalta lisää liksaa niin se vastaa "tulijoita on pitkä rivi" Työvoimapulaa ei siis ole eikä tule.

Jos olisi työvoima pula niin työnantajien olisi pakko maksaa mitä pyydetään. Uutta duunaria kun eivät mistään saisi tilalle mutta "tulijoita kyllä on".


Äänestä sdp vähin huono

11

55

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Meillä on sellainen tapa että halutaan pitää hyvät töissä. Kaveri lähti niin pomo ihan paniikissa tarjosi kuuta taivaalta että olisi jäänyt. Uudet kun pitää opettaa ja koskaan ei tiedä mitä saa. Todelliset karvat näytetään vasta parin kuukauden päästä kun kännykkä löytää tiensä käteen ja sitten työnteko jo unohtuukin.

      Meillä oli ihan paskat palkat ennen. Kävin sanomassa että lähden niin nostivat parilla eurolla tuntipalkkaa. Tein tämän muutaman kerran ja palkka noussut mukavasti 11 eurosta 19 euroon. Nykyään alkupalkka on 15 euroa. Työ on helppoa mutta hyviä tekijöitä ei saa mistään. Saa vain noita kännykän räplääjiä jotka ovat aiheuttaneet jopa tapaturmia.

      • Anonyymi

        Missähän päin firmasi on? Minä en räplää kännykkää. Nykyisen puhelimeni ostin yli kymmenen vuotta sitten, käytettynä. Nyt hankin super yksinkertaisen Nokian pääpuhelimeksi ja älykännykän kameraksi. Yritän oppia käyttämään niitä. Vielä en ole löytänyt, minne Nokiassa lyödään soitettava numero, ja asia katsottaneen niinb itsestäänselväksi, että ohjekirja ei siitä puhu. Olen siis jäänyt jälkeen kännyjunasta. Kuukausittain käytän puheluihin ja tekstareihin yleensä alle euron. Nettiä ei puhelimellani edes voi käyttää. Jos entisessä yrityksessäni olisin palkannut jonkun ja hän olisi varastanut aikaani selailemalla nettiä, olisin irtisanonut hänet heti.

        Niin, ei kai työnantajasi syrji eläkeikää lähestyviä?


    • Anonyymi

      Jos tämä olisi oikea markkinatalous, kuten työnantajat haluavat esittää olevan, niin työvoimapulassa palkkojen pitäisi nousta. Laskusuhdanteessa kuitenkin porukkaa aina lomautetaan ja irtisanotaan hyvin herkästi, nyt vaan palkka ei noususuhdanteessakaan nouse millään, vaan pidetään työttömien armeijaa yllä valtion avustamanaa keinotekoisesti kikkaillen, että palkkoja ei tarvitsisi koskaan nostaa.
      Jumalauta tämä on täysin sairas järjestelmä, yhtä mätä kuin neuvostoliitto saatana!

      • Anonyymi

        240000 työtöntä ja 140000 työikäistä kateissa. Ei todellakaan mikään työvoimapula, paitsi niillä aloilla, missä on umpisurkeat liksat tai työolot. Niin pienet, että eläkeläisetkin joutuu tekemään vielä töitä.


      • Anonyymi

        Markkinatalous.
        Mitenkä pärjää markkinataloudessa firma joka maksaa työntekijöille korkeampaa palkkaa ja yrittää myydä tuotetta kilpailijoita kalliimmalla?

        No markkinatalous toimii ja kalliimpi jää myymättä, se taasen tarkoittaa että tuon kalliimman firman on joko lopettettava tai sovitettava kulunsa siten että sen tuotteet ovat kilpailukykyisiä.


    • Anonyymi

      Ainakin siinä firmassa missä itse työskentelen asia on juurikin näin. Lisäksi jos rupeaa vaatimaan Tes-mukaisia lisiä niin nakkaavat pihalle. Ovat kuitenkin ottaneet takaisin töihin niin kauan kun suostuu tekemään peruspalkalla. Em syistä en tee nykyään kuin sen minimimäärän töitä millä tulee toimeen.

      Taitaa olla nykyään maan tapa tämä toimintatapa joka firmassa. Taitaa olla työttömänä sen verran paljon ihmisiä että firmat voi nakella porukkaa ihan vapaasti pihalle kun aina on uusia tulijoita.

    • Anonyymi

      Aikoinaan oli pomolla sanontana, että portilla on jonoksi asti työntekijöitä jos valitteli palkkaa tai työoloja.
      Kun kerran eräs duunari tokaisi siihen pomon sanontaa, että "se jono on portin tällä sisäpuolella puolella"....niin loppui pomon sanonnat siihen hetkeen pysyvästi!

    • Anonyymi

      Ei pomojen ole mikään pakko maksaa mitä pyydetään, ei edes firman omistajankaan, missä ihmeen kuplassa olet elänyt luuloinesi?

      Firman omistaja voi tarjota vaativaan työhön olevalle tekijälle esim. +40% alan TES palkkaa paremmin, mutta vaatimalla se ei ole mikään itsestään selvyys.

      Järjettömintä mitä itse olen kuulut kun työntekijä tulee pyytämään lisää palkkaa 3kk työssä olemisen jälkeen on: " haluan lisää palkkaa, koska osaan työni"....
      Työhön haettiin osaajaa ja sille annettiin palkkamäärite työnhaussa ja työsopimusta tehdessä!

    • Anonyymi

      Lisää palkkaa kannattaa pyytää aina kun näkee pomon!
      Pomolta menee lopulta hermot ja kysyy "no paljonko"? niin saa rauhan....

    • Anonyymi

      Joskus noinkin voi olla. Jos on oikeasti hyvä ja tärkeä bisnekselle niin pomo ei tuollaista "tulijoita on pitkä rivi" varmasti uskalla sanoa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 143
      4048
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      111
      3662
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      20
      2565
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1861
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1727
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1619
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1585
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1523
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1491
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      89
      1483
    Aihe