Minkä voi antaa vielä anteeksi?

Anonyymi-ap

Olemme seurustelleet mieheni kanssa pian 4 vuotta. Nyt viimeisen puolen vuoden aikana mieheni on pari kertaa hermostuneena vääntänyt minua kädestä ja kerran lyönyt kyynärpäällä täysiä jalkaani. Tuntuu, että olen näiden tapahtumien takia alkanut hieman pelkäämään miestäni. Esimerkeiksi riidellessämme pelkään, että mies taas hermostuu ja tekee jotakin pahempaa. Olenko huolissani turhaan vai ihan syystäkin? Voiko tämän kaiken antaa anteeksi ja vain unohtaa?

13

381

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      En antaisi anteeksi. Mies sanoi jo seurustelun alussa että hän lähtee itse saman tien jos ikinä sinua lyö tai satuttaa.

    • Anonyymi

      Pahenee vain tuosta. Käpälät alle vaan kun vielä voit.

    • Anonyymi

      Keskustelkaa asioista. Sano miehellesi, että et hyväksy minkäänlaista fyysistä tai henkistä väkivaltaa. Menkää perheneuvolaan puhumaan, jos ei onnistu muuten.

      • Anonyymi

        Perheneuvolaan? Oletko täysin hölmö?
        Miten perheneuvola voi auttaa jos mieheltä puuttuu itsehillintä ja hän käy fyysisesti käsiksi, mikä olisi jo ulkopuoliseen kohdostuneenakin rikos.

        Jos joku tuntematon kadulla ryhtyy mottailemaan sinua, menetkö sanomaan että menkää terapiaan?
        On ajateltava siten, että kaikki se mikä on laitonta ja tuomittavaa - myös fyysinen väkivalta- on laitonta myös perheen sisällä.

        Jos mies raiskaa vaimonsa, se on yhtä lailla rikos kun raiskaa tuntematomnan. Ei se, että on parisuhteessa tarkoita sitä että pitäisi hyväksyä ja ymmärtää toisen väkivaltaista käyttäytymistä. Eikä ole myös minkäänlaista velvollisuutta lähteä terapioimaan suhdetta.

        Lyöminen on valinta. Aikuinen ihminen tekee päätöksen lyödä ja kaltoinkohdella toista.

        Kyse ei ole mistään pikku lapsesta joka nyt raivoaa koska ei ole tunteiden säätelykyky vielä kehittynyt. Aikuisella tämän kyvyn tulisi jo olla kehittynyt ettei voi selittää näin: anteeksi en kyenyt hillitsemään itseäni, muttakehityn tästä vielä parempan suuntaan, usko pois, minä
        muutun.

        Ja kattia kanssa, pahempaan suuntaan ollaan menossa. Mies voi terapioida itseään ihan yksinkin, ei siihen vaimoa tai tyttöystävää tarvita.
        Jos jokin rassaa miestä, se on hänen ongelmansa joten hoitakoon asian.

        Aina länkytetään siitä että naisen tilee olla miehensä tukena. Ei siinä tapauksessa kun mies käyttä väkivaltaa, oli se henkistä tai fyysistä.

        Suostumslla ja joustamalla nainen vai kertoo hyväksyvänsä lyönnit ja fyysisen väkivallan . Hän osoittaa kykenemättömyytensä asettaa rajoja sille miten häntä kohdellaan.
        Takuuvarmasti mies tulee jatkamaan väkivaltaista käyttäytymistä jollain tavalla, joko harventaa sitä ja pitää naisen epämukavassa suhtessa juuri näin koska nainen ajattelee: ettei se joka viikko noin käyttäydy, silloin tälläin vain. Tuolloin nainen on jo käytännössä antanut luvan kohdella itseään kaltoin.

        Silloin tällöin kaltoinkohtelu myös totuttaa nausen siihen että näin aina tapahtuu, eikä sille voi mitään, mies ikään kuin sopeuttaa naisen vähitellen väkivallan kokemiseen, siihen että välillä tulee turpaan enemmän tai vähemmän.
        Väkivalta myös toistuessaan ikään kuin kasvattaa sisäisen pelon ja avuttomuuden tunteen joka alkaa enemmän ja vahvemmin vaikuttaa naisen kykyyn tehdä päätöksiä ja lähteä pois suhteesta.

        Lopulta nainen on tilanteessa jossa hän ei kykene tekemään mitään päätöksiä eikä ratkaisuja, hän on ansansassa väkivaltaiseen mieheen sidottuna tunneperäisesti.
        Pelko toimii myös alitajuisesti,tiedotamattomasti ja se alkaa vaikuttamaan siihen, mitä päätöksiä nainen tekee tai jättää tekemättä, syö itsetuntoa, itsevarmuutta.

        Suosittelen eroamista. Tuskin on ainoa mies plateelalla , mutta nainen on itsenä ainoa ja paras ystävä. Heti ensimmäisen lyönnin jälkeen , fyysisen lajiamisen jälkeen, kannattaa lähteä eikä odottaa josko toinen muuttuu.
        Mikään ihmissuhde ei ole niin ainutlaatuinen että sen vuoksi kannattaisi ajaa itseään nurkkaan suhdetta ylläpitääkseen. Kukaan ei voi korjata miestä, ainoastaan hän itse voi muuttaa käyttäytymistään jos näin haluaa tehdä, mutta jos ja kun nainen ei reagoi, mies ei näe mitään syytä edes muuttaa käyttäytymistään ja nainen sopeuttaa itsensä säännölliseen ja epäsäännölliseen väkivsllan kokemiseen. Nainen siis muuttaa itsensä mutta mies itse ei muutu mihinkään suuntaan.

        . Mies itse voi katua tekoaan, mutta katuminen ei ole teko eikä edusta oikeaa, todllista tarvetta muuttaa käytöstään., , se on vain morkkista. Teko toistuu useinmiten, jos käytöksen hyväksyy ja antaa anteeksi. Anteeksianto ei poista tekoa ei ole tae siitä etteikö teko uusiutuisi , ei myöskään teon katuminen ole tae yhtään mistään.


    • Anonyymi

      Nyt jalat alle ja pakoon. Kun olet vielä hengissä.

    • Anonyymi

      tuo on juuri seurustelun tarkoitu: oppia tuntemaan toinen ennenkuin sitoutuu ( laillisesti tai ilman) jakamaan elämänsä hamaan tulevaisuuteen.

      Olet toiminut viisaasti. Nyt olet saanut nähdä millainen mies on tiukan paikan tullessa.
      Hänen käytos ei ennusta hyvää joten vain, oman itsesi takia, laske hänet menemään. 100% varmasti kohdallesi osuu mies jonka kanssa ei tarvitse pelätä tulevaisuutta!

    • Anonyymi

      Poistu äkkiä. Kenelläkään normaali ihmisellä ei ole tarve lyödä naista missään tilanteessa. Tulee todennäköisesti pahenemaan. Kannattaa toki myös miettiä omaa käytöstä miksi mies ärtyy niin paljon. Millaisessa tilanteessa provosoitko riitaa vittuiletko vai mitä tapahtuu. Joka tapauksessa miehen ei pitäisi silti lyödä.

    • Anonyymi

      Pikku velan muttei unettomuutta. Se, kun ei tarkoita rahan laittamista pankkiin. Vai mitä.

    • Anonyymi

      Ole luottamuksen arvoinen.Miehesi rakastaa
      sinua liikaa,mutta jos et halua häntä,niin kohta
      kaikki muuttuu vihaksi.

      • Anonyymi

        Huono neuvo ja olettamus.
        Väkivalta ei koskaan ole rakastamisen arvoista!


      • Anonyymi

        Taidat olla itse mies,joka tykkää hakata naisia. Jotkut miehet kiihottuvat seksuaalisesti väkivallasta, ehkä kuulut heihin, tylkäät BDSM- seksistä tai olet seksuaalisadisti.
        Kommentti pitää sisällään jo suoran uhkauksen : jos et halua häntä niin kohta kaikki muuttuu vihaksi.
        Olet siis itse väkivalta suhteesa käyttävä ja mies.


    • Anonyymi

      Lähde eri osoitteeseen pysyvästi. Perusluonne ei tule tuosta paranemaan.

    • Anonyymi

      Pelolla kun yritetään hallita, niin tietää miten siinä käy!! Lähde vielä kun voit.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1515
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1311
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1247
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1245
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1228
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      3
      1225
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1204
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1180
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe