Onko lasten synnyttäminen eettistä?

doomsinger

Maapallo on ylikansoitettu, ja väkiluku nousee koko ajan. Samalla luonnonvarojen kulutus kasvaa, vaikka kantokyky on monin paikoin jo ylitetty. Maailmaa hallitsee kyyninen, itsekäs ajattelu, jossa omien tulojen jatkuva kasvu on hyve ja lähimmäisen huomioon ottaminen talouskasvun kustannuksella on synti. Heikot, sairaat, köyhät, vanhukset ja syrjäytyneet jätetään heitteille, jotta rikkaiden hyvinvointi voisi lisääntyä.

Vuosi vuodelta tietoomme tulee uusia globaaleja ongelmia, jotka teollisuus on meiltä tietoisesti salannut. Mitä enemmän opimme ymmärtämään maailman ilmastoa ja siihen vaikuttavia tekijöitä, sitä synkemmältä näyttää tulevaisuus. Lajien sukupuutto on kiihtynyt sille tasolle, että niitä kuolee sukupuuttoon nopeammin kuin tiede ehtii niitä tunnistaa. On jo myöhäistä pysäyttää suuren ympäristökatastrofin tuloa tällä hetkellä käytettävissä olevin keinoin, eikä niitäkään keinoja olla todella kiinnostuneita käyttämään. On vain muutamasta tuntemattomasta muuttujasta kiinni, onko tuhoisa ketjureaktio jo edennyt liian pitkälle millään tavoin pysäytettäväksi. Jo nyt kiistellään kuka joutuu ottamaan vastaan ne tuhannet ihmiset jotka joutuvat pakolaisiksi meren hukuttaessa matalimmat saaret ja rannikkoalueet alleen. Makea vesi käy yhä vähemmäksi, ja vesisotien alkuasetelmia rakennetaan koko ajan suljettujen silmiemme alla.

Meidän lapsiamme ja lastenlapsiamme odottaa maailma, jota repivät sodat, poliittinen, yhteiskunnallinen ja kulttuurillinen kaaos, nälkä, jano, köyhyys, leviävät ja lisääntyvät sairaudet, ja kenties suurin ja katastrofaalisin luonnonmullistus 55 miljoonaan vuoteen. Jos ne eivät koidukaan heidän kohtalokseen, on heidän joka tapauksessa elettävä tämän kauheuden todistajina.

Jos olemme onnekkaita, emme joudu elämään niin pitkään, että näkisimme nämä ajat itse. Mutta minä kysyn, onko oikein tuoda tähän maailmaan viattomia lapsia, kärsimään aiempien sukupolvien virheistä, joita he ovat enää voimattomia estämään? Jo nyt monesti kuulee ihmisten suusta, että tämä maailma ei ole enää ihmisille sopiva. Kuitenkin seuraavassa lauseessa he voivat kertoa unelmoivansa monilapsisesta perheestä. Milloin ihmiset oppivat katsomaan omaa nenäänsä pidemmälle? Vai onko ihmiskunnan asenteena oleva loppuun asti "meidän jälkeemme vedenpaisumus"?

Se vedenpaisumus ei tule kaikki mantereet peittävän vesitulvan muodossa, mutta se on oleva todellinen. Haluatko että sinun lapsenlapsesi kuuluvat sen uhreihin?

12

695

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • St. Pauli

      Meidän perheessä onkin päädytty sterilisaatioon.

    • Varsinkin nuoreen avioliittoon lapset tuovat siunauksen.

      Lasten hoitamisen kautta äiti oppii paljon. Hän Joutuu myös luopumaan paljosta, lapsensa eteen.

      Ajankäyttö ei olekaan vapaata, kun lapsi on 20 vuoden projekti. Mutta lapsen kaitseminen äidille, tuo hyvää kokemusta hengellistä työtä varten.

      Mutta kukin perhe tietenkin päättää itse, hankkiiko lapsia, vai ei?

      Jeesus tulee ennemmin, ennekö maapallo tukehtuu väkilukuunsa.

      • höh

        Ei se mitään, en minäkään. Minäs vuonna se Jeesus muuten nykyisen kalenterin mukana on tulossa?


      • ...

        ai äiditkö niitä lapsia vaan hankkii?minä ihan luulin että isätkin mutta nykyäänhän kaikki alkaa olla mahdollista....
        missään kohtaa raamattua ei muuten tuollasista siunauskista käsittääkseni puhuta...
        totta varmasti on että lapsi kasvattaa paljon äitiään ja myös isäänsä. kuitenkin on aika ihmeellinen ajatus että hankkisi lapsia saadakseen kokemusta hengellistä työtä varten!kuinka moni äiti ylipäätään jatkaa hengellisessä työssä lasten jälkeen?ja eiköhän sitä kokemusta voi saada muualtakin kuin omien lasten kasvattamisesta...


      • uskismiehet

        Onvas harvinaisen typerä vastaus. Uskovaisilla ei siis ole isällä perheessä mitään työtä eikä merkitystä.

        Eipä silti, olemme me aina tienneet, että uskovaiset miehet ovat patalaiskoja. Eiväthän ne tee muuta kuin hyppäävät seurakunnassa ja vokottelevat toisia naisia. Oli kuitenkin kiva, että kerroit sisäpiiristä, miten asiat ovat ja vahvistit näkemyksemme.


      • edellinen
        uskismiehet kirjoitti:

        Onvas harvinaisen typerä vastaus. Uskovaisilla ei siis ole isällä perheessä mitään työtä eikä merkitystä.

        Eipä silti, olemme me aina tienneet, että uskovaiset miehet ovat patalaiskoja. Eiväthän ne tee muuta kuin hyppäävät seurakunnassa ja vokottelevat toisia naisia. Oli kuitenkin kiva, että kerroit sisäpiiristä, miten asiat ovat ja vahvistit näkemyksemme.

        kirjoitus aika paljon uskonnollisista äideistä...

        lapset ei sitten olekkaan himon hedelmä kun sen tekoon ei miestä tarvitakkaan...

        vaimoni kanssa perinteisellä menetelmällä saatu lapsi kyllä kasvatti kumpaakin..ja kyllä siin puuhassa oma hauskuutensa oli (alkuun laittamisessa)...

        vaimon tosin ei tarvinnut mennä töihin kun sai rahaa lapsen hoitamisesta... lapsilisät..luopua ei tarvinnut mistään kun viihtyi kotona muutenkin..

        samaa mieltä kyllä olen pääotsikkoon...lapsien teko tähän maailmaan tuo monia huolia ja murheita mikäli todella rakastaa lapsiansa..ehkä olisi parempi ilman...


    • gaborone

      Tuotahan mä olen yrittänyt kaikille jankata! Kukaan vaan ei usko mua.. Jotkut harvat vain on uskonut ja nekin sanoo vaan: "Mutta kyllä mä silti haluan vähintään kolme lasta...".

      Mahtavaa että huomasit tuon asian! Sitä kannattaakin sitten hokea kaikille niin kauan että ne uskoo!

      Omasta mielestäni lasten hankkiminen on (ainakin melkein) pahin asia mitä maapallolle voi tehdä nykyään! Sanoisin, että suorastaan synti, todella paha sellainen vieläpä...

      Sitä paitsi kaksi pääsyytä miksi maapallo kärsii on: 1. Ihmisiä on liikaa.
      2. Me kulutamme liikaa.

      Luulen (tai pikemminkin uskon), että lopulta tilanne menee todella pahaksi, koska tuskinpa kukaan uskoo. Sitten ruoka loppuu, maa kärsii entistä pahemmin.. Tai sitten (toivottavasti ainakin) AIDS leviää räjähdysmäisesti ja tappaa valtavan osan väestöstä, eikä lääkettä keksitä. Tai sitten tulee joitakin muita, paljon helpommin tarttuvia sairausia ja väkeä kuolla kupsahtaa..

      Jos taas väkiluku vain kasvaa, eikä tulee järjettömän pahoja sairauksia, käy varmaan niin että joudumme syömään toisiamme? Silloin kannattaa pysyä laihana... Ei ainakaan joudu syödyksi..

      Sori sekava teksti...

    • gaborone

      Yritä levittää tuota tekstiä mahdollisimman moniin lehtiin ja voisit viedä vaikka sairaalaan odotushuoneeseen ja vaikka mihin.. Laitetaan ihmiset ajattelemaan!

      Voisit myöskin laittaa tekstisi maailman menoa -palstalle ja lestadiolaisuus-palstalle (nehän niitä lapsia erityisesti synnyttää: munkin vanhemmat on lestadiolaisia ja 11 lasta!)...

    • hmmm

      Periatteessahan Eurooppaan mahtuu vaikka kuinka paljon uusia ihmisiä. -tosin kaupungit eivät riitä, jos halutaan asua idyllisesti. Pitäisi varmaan perustaa uusia kaupunkeja....

      Jos ihmisten määrää halutaa pienentää, voidaan yrittää entistä enemmän kertoa ehkäisysytä kehitysmaissa ja köyhissä katolisissa maissa asuville ihmisille. Ehkä he joskus hyväksyvät sen, etenkin, jos katolinen kirkko muuttaa virallista kantaansa.
      Jos ja kun nämä ihmiset alkavat käyttää ehkäisyä, maailman väkiluku alkaa pienentyä radikaalisti. Sitten onkin huoli, että "vuonna ... ihmisiä on laskettu olevan enää 100".... Nice.

      Olettaisin, että ihmisten enemmistö haluaa jatkaa sukuaan. Tietysti on aina näitä, jotka eivät halua lapsia, mutta useimmat haluavat. Lastensaanti on luonnollista, sillä elämä, suvun jatkuminen, toisinsanoen lisääntyminen, on kaikille eliöille yhteinen tavoite. Ei kukaan halua oman lajinsa kuolevan sukupuuttoon, eihän?

      • hmmm

        Luonnonkatasrofeista ja ilmaston lämpenemisestä:
        Uskon, että ilmaston lämpeneminen on vain osittain ihmisen aiheuttamaa. Tiesitkö, että keskiajalla viikingit UIVAT Jäämeressä? Vesi oli silloin Jäämeressäkin niin lämmintä. Ajan siis takaa, että meidän Telluksemme ilmasto vaihtelee luonnollisestikin. Luonnonkatastrofeja saattaa kyllä ilmaston lämmetessä tulla enemmän, mutta sekin on luonnollista. Suuria luonnonkatasrofeja on ollut ennenkin, mutta ihminen unohtaa nopeasti -luonnonkatasrofejahan on merkitty ylös kunnollisesti vasta maapallon historiassa suhteelisen vähän aikaa. Tuskinpa maailman historian pahin katasrofi 55 miljoonaan vuoteen on tulossa, kyllä varmasti samanlainen on aiemminkin siinä ajassa ollut - puhumattakaan niistä lähes 10:stä miljardista vuodesta, minkä Telluksemme on mitä todennäköisimmin täällä kiertänyt Aurinkoamme... Jos suuri luonnokatasrofi tulee, niin se on luonnollista. Eivät muutkaan eläimet jonkun tuntemattoman uhatessa sano, että "emmepä lisäänny enää, mieluummin lakkaamme turhan takia olemasta ja kuolemme sukupuuttoon, emmekä jätä pienintäkään mahdollisuutta, että jälkeläisemme kärsisivät, jos se maailman suurin katastrofi 55 miljoonaan vuoteen sattumalta tulee lähivuosimiljoonina". Miksi ihmisenkään pitäisi? Jos katasrofi tulee, niin tulee. Me emme sille varmasti voi mitään, jos se on tulossa -sitä ennen voimme elää normaalisti huolehtimatta asioista, joihin emme voi vaikuttaa. Jos ko. katastrofi edes tulee.


      • Minun mielestäni olisi vain hyvä, mikäli ihmislaji sattuisi kuolemaan sukupuuttoon. Senverran pahaa jälkeä täällä on jo saatu aikaan.


    • Ei ole. Ihmisiä on maailmassa jo muutenkin liikaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pimahdan kohta ihan kunnolla

      Entä, jos otan sitten yhteyttä sinuun? 🫨🫥🥴
      Ikävä
      66
      2862
    2. Naiselle, rakkaalle!

      Pitäiskö nyt vähän jutella, on se sitten mitä tahansa. Mä oon sun puolella, hiljaisuutes aion rikkoa. Tulen vaikka karmi
      Tunteet
      24
      2256
    3. Antaisitko mies minulle jonkun vinkin

      Että tietäisin, että minun kannattaa uskoa vielä meihin. Nyt just heikko hetki ja usko meinaa loppua. Pelkään, että tila
      Ikävä
      73
      2198
    4. Toivottavasti vielä kohdataan mies

      Ja aloitetaan juttelu. Nyt olisin valmis.
      Ikävä
      142
      1859
    5. Morning has broken

      Simmut aukaistaan. Ja noustaan päivään valkeaan. Hyvää huomenta. 😊☀️🍳☕❤️
      Ikävä
      147
      1474
    6. Nainen, minkä kappaleen laittaisit nyt miehelle

      kuunneltavaksi tietäen, että hän ikävöi sinua ja kipuilee päästäkseen yhteyteen kanssasi. Jotain, joka kertoo...
      Ikävä
      132
      1464
    7. Tästä tiedämme että raamattu ON muutettu

      https://rivalnations.org/censored-bible/ Raamattusi on sensuroitu Raamattu, joka sinulla on kotonasi tai taskussasi, on
      Hindulaisuus
      476
      1254
    8. Jos et kaipaakaan minua täällä

      Niin miksi sinua ehkä häiritsee se, että minä kaipaan sinua? Miehelle.
      Ikävä
      18
      1224
    9. Merikarvian nuoriso

      taitaa olla persukasvatuksen tuotosta kun jopa kirkkoherralla palaa käämit näihin paskahousuihin :D
      Yleistä Satakunnasta
      10
      1219
    10. Outoa toimintaa kaikkinensa

      Jotenkin sairashan se sinäkin olet.
      Ikävä
      29
      1039
    Aihe