Miksi tehdään uskominen + tietäminen liian vaikeaksI?

Anonyymi-ap

Syy voi olla ihmisten sosiaalisissa suhteissa, että joudutaan jommankumman uskomuksen/teorian piiriin, kreationismi/evoluutio - ystäviensä takia, ja myös sen takia että halveksutaan vastapuolen ihmisiä...

Se miksen itse ole oikeastaan kumpikaan on se, että molemmissa teorioissa/uskomuksissa on denialismia - todellisuuspakoa.

Tuttu juttu on kreationismin deniialismi, eli että luullaan kaiken syntyneen mahdottoman nopeasti. EI Jumala luonut silti ilman luonnonlakejaan.. Yliluonnollinen Jumala on vain siksi, että Hän tietää KAIKKI luonnonlait, mistä ihminen ei silti voi vielä edes haaveilla, elämänsä lyhyyden vuoksi.

Mutta ei ole evolutionismikaan kuin puoleksi totta, jos siinä tavallisestikin hylätään LUOJAN osuus kaiken ilmaantumiseen - tai ei oteta siihen kantaa - se ei pelasta evoluutioteoriaa... Evoluution virhe on moraalisesti törkeämpi, mutta kreationismin ongelma on, että se oppi voi olla riittämätön, koska ei ilmeisesti halua "varastaa"; evoluution piikkiin menneitä tietoja.

Kaikki uskovat monenkin ilmiön suhteen sattumaan/kaaokseen, nk. Jumalaan "SAKLAS", joka on luonut useimmat luonnon olosuhteet, mutta miksi hylätään JÄRJESTYKSEN eli "Jumala-Jehovan" osuus kaiken ilmaantumiseen - varsinkin evoleirissä?!

Molemmat asiat ovat luomis-/kehittymisperiaatteita - niin kaaos kuin järjestys, ja KAIKKI SEN TIETÄÄ; että kaiken alussa oli OLEMATTOMUUS!

Me Ihmiset emme ole olemattomia, vaikka Kuolemme ja koska nimemme ei tarkoita yleensä juuri mitään, harva IHMINEN löytää oman luomisperiaatteensa.

Jumalat ovat aiemminkin esiintyneet henkinä, ties missä tahansa olennossa, nykyään jopa tietokonelogiikoissa. Pedon merkki tosiaankin tulee, ja se pohjimmiltaan tarkoittaa "tekijänoikeutta" johonkin maailmaa kokoonpanevaan periaatteeseen, syy sen ottamiseen ei ole pelkästään ekonominen....

3

158

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      No Evoluutio on todistettu luonnonilmiö jota evoluutioteoria selittää, joka taas on tieteellinen teoria ja täysin eri asia kuin teoria.

    • Anonyymi

      "Mutta ei ole evolutionismikaan kuin puoleksi totta, jos siinä tavallisestikin hylätään LUOJAN osuus kaiken ilmaantumiseen"

      Olet ymmärtänyt tieteen tekemisen aivan väärin. Aivan kuten kaikissa muissakin tieteen aloissa, evoluutioteoriassa mennään havaintojen mukaan.

      "- tai ei oteta siihen kantaa"

      Ei edes voi ottaa kantaa niin pitkään kun mistään jumalasta ei ole niitä havaintoja.
      Aivan kuin luulisit tieteiden olevan arvailua? Painovoima ei ole arvailua, vaikka sitä tunnetaan huonommin kuin evoluutiota. Siinäkään ei ole otettu mukaan luojia aivan samasta syystä. Kai kritisoit sitä myös?


      "- se ei pelasta evoluutioteoriaa... Evoluution virhe on moraalisesti törkeämpi, mutta kreationismin ongelma on, että se oppi voi olla riittämätön, koska ei ilmeisesti halua "varastaa"; evoluution piikkiin menneitä tietoja."

      Painovoimakin on varmasti sinusta moraalisesti törkeä? Tiheyden kannattajat ovat varmaan sitten sinulle ne riittämättömät. Näissäkin kummassa on varmasti sinusta totuudenpakoa jos seisoisit sanojesi takana. Eli pyöreä maa vs. litteä maa.
      Voit ihmetellä rauhassa miksi toisella niistä on levinneempi suosio aivan kuten sinun nuoren maan kreationismin vs. Evoluution kanssa.

    • Anonyymi

      Löysää ajattelua. Etten sanoisi jopa huonoa. Tiede on paras keino ymmärtää todellisuutta jossa elämme. Sen todistaa esimerkiski se, että kirjoitan tätä päätelaitteella ja kohta tämä näkyy internetissä. Tieteen metodi toimii, koska sen tulokset ovat osoittautuneet toimiviksi.

      Evoluutioteoria tieteellisen menetelmän avulla tehty JOHTOPÄÄTÖS ja se on tyhjentävä ja kaikkeen havaintoaineistoon ristiriidattomasti sopiva selitys sille, miksi maapallon elonkirjo on sellainen kuin se on. Mitään perusteetonta ja mihinkään havaintoon perustamatonta Luoja-lisäpalikkaan ei ole mitään tarvita. Veli Occam sanoo, että Luoja on perusteeton turhake.

      Ja kun päästiin veli Occamiin, niin jatketaan niillä jotka osaavat ajatella eli filosofeilla. David Humen muotoili jo1739 periaatteen, että "siitä miten asiat ovat ei voi päätellä sitä, miten asioiden pitäisi olla." Luonto on sellainen kuin on ja toimii niin kuin se toimii. Esimerkiksi käytännössä kaikki eläimet ovat kykeneviä lisääntymään eksponentiaalisesti mikä johtaa väistämättä siihen, että rajallisessa ympäristössä (viimekädessä maapallo) se johtaa väistämättä rankkaan karsitaan eli kuolemiin. Suurin osa eläinyksilöistä kuolee ennen kuin ehtivät saavuttaa edes sukukypsyyttä.

      Evoluutoteoriassa tätä jatkuvaa rankkaa karsintaa kutsutaan luonnonvalinnaksi. Onko se moraalitonta vai ei, on väärä kysymys, koska se on havainto. Näin luonto havaintojen mukaan toimii on RIIPPUMATTA siitä onko tämä liikalisääntymsien ja kuolleiden massojen malli kehittynyt evoluution myötä vai kuvitteleeko sen jonkin taivaallisen sadistin suunnittelemaksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      5
      1689
    2. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      28
      1598
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      13
      1179
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      7
      1134
    5. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      20
      1112
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      7
      1028
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      4
      981
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      7
      975
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      974
    10. 6
      960
    Aihe