Tilanne päällä

Anonyymi-ap

Meillä oli monta vuotta riitoja vaimon toimesta. Seksielämä ja läheisyys hiipuivat. Yritin kaikin keinoin välttää riitelyä, hoidin lapset ja pääosan kotihommistakin kun vaimo väitti, että on väsyksissä ja siksi ei jaksa seksiä. Jaksoi kuitenkin lenkkeillä ja käydä salilla. 5min ei ollut aikaa ja eikä voimavaroja uhrata seksiin. Minulle, kyllä oli vaatimuksia. Tätä kesti 7 vuotta. Koko ajan toivoin, että oma vaimo palaa takaisin sieltä jostain missä henkisesti nyt oli. Oli kotona mutta hän ei ollut tavallaan läsnä. Riidellä kyllä halusi.

Lopulta meinasin erota ja syytin häntä pettämisestä, kun en jaksanut häntä enää yhtään. Nyt kun yritän päästä tästä pahoinvoinnista, pettämistraumasta, irti ja olen nyt välillä itse suutuksissa. Vaimo uhkailee vievänsä lapset turvataloon ja soitti seuraavana päivänä myös poliisille, koska koki minun käytöksen uhaksi hänelle ja lapsille. Ainoa mitä tein oli, että sanoin, että voin lähteä, jos kerran vaimo kerran pärjää ilman minua. Paiskoin ovia ja korotin ääntäni. Hän uhkasi viedä lapset turvakotiin, koska koki olonsa turvattomaksi. Olen ihmeissäni. En uhannut väkivallalla tai lapsia, en koskenut häneen, en uhannut häntä.
Voin pahoin pettämistrauman takia. Olen 100 vasta että näin on käynyt, koska vaimo asui puhelin kädessä ja meni sen kanssa myös suihkuun pari vuotta. Kun syytin pettämisestä, hän alkoi pelätä, että kostan pettämisen. Miksi pelkää, jos ei ole pettänyt? Sanoi pelkäävä sä tätä heti alussa. No riita jatkui seuraavana päivänä ja sanoin, että tämä on ihmeellistä. Voin pahoin sun käytöksen takia ja joudun pyytämään sitä sulta anteeksi. Pyysin saada vaimon puhelin ja halusin tarkistaa pari kuvaa. Ei ollut ainakaan lähettänyt niitä kavereilleen. Suututti. Vaimo kiehui ja provosoi. Suutuin ja huusin. Vaimo provosoi lisää enkä pystynyt verbaalisesti vastaamaan. Heitin oman kännykän pöydän yli. Vaimo sanoi että soittaa poliisit. Sanoin, että soita vaan. Vaimo sanoi puhelimessa poliiseille, että kotona on parisuhdetilanne joka on uhkaava ja kuinka hän pelkää lasten puolesta. Olin itse ihmeissäni. Hätäkeskus kysyi, onko jompikumpi käynyt toiseen kiinni, vastaus ei, onko mies ollut väkivaltainen , vastaus ei, onko mies uhannut väkivallalla, vastaus ei. Sitten hätäkeskus sanoi, että tämä ei ole poliisiasia ja että riidellessä voi toinen joskus heittää tavaroita.

Mietin miten lasten turvallisuutta parannetaan sillä, että poliisit hakee isän yllättäen kotoa, ilman näkyvää syytä? Myös lasten vieminen turvakotiin saattaisi aiheuttaa hämmennystä myös lapsissa. Siis minä olen pitänyt lasten puolta kun vaimolla on liian tiukkoja vaatimuksia lapsille ja saa heidät itkemään. Mä olen se joka sanoo yleensä että nyt riittää. Vaimo ei näe koska lapset ovat itkun partaalla vaan syyttää sotkusta ja siivottomuusesta loputtomasta.

Onko tämä vaimon puolelta manipulointia vai onko hän liioitellut kavereilleen tilannetta, jotka ovat käskeneet soittaa poliisille?
Voin ajatella, että suurin trauma lapsille syntyy, jos poliisit vie isänsä tai tulee edes jututtamaan saati sitten vie lapset turvataloon.
Epäilen, että vaimo ei halua tunnustaa pettämistä ja pelkää avioliiton hajoavan ja suurin pelko hänellä on se maineen menetys.
Minua voi uhkailla poliiseilla tai lasten viemisellä turvakotiin. Näin minut saa ainakin hiljaiseksi. Nyt en uskalla enää näyttää mitään tunteita kotona, jotenkin tuntuu, että vaimo ei tiedä mitä on normaali riitely. Mua on oikeasti luokattu vaimon toimesta, hän lyttäsi minun itsetunnon ja minulle tuli sydänoireita ja rintakipuja, kun en saanut vaimoon yhteyttä. Mä olen kiltti mies, ehkä ole koskaan tehnyt kenelläkään pahaa.

2

494

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kertomasi kodinilmapiiri tekee liikaa hallaa lapsillenne. Tee kaikkesi tilanteen muuttamiseksi paremmaksi lapsille ja itsellesi. Nyt on otettava härkää sarvista kiinni, pelko, arkuus ja lepsuilu ei auta.

      Muista olla korottamatta ääntäsi, älä osallistu naisen provosointiin, katso naista SUORAAN SILMIIN, vain R-A-U-HA-L-L-I-S-E-S-T-I ilmoitat ettei enää voi jatkua näin, elämäänne on tultava muutos nyt. MUISTA: RAUHALLISESTI vaadit naista ajattelemaan, huomaako hän että muutoksen on tapahduttava. Älâ esitä asiaa syyttävästi! Siitä ei ole mitään hyötyä. Kuuntele, ole hiljaa ja anna naisen puhua. Hänen lopetettuaan, esitä kuinka sinä voisit rakentavasti ( ja rauhallisella äänellä) yhdessä händn kanssaan korjata tilanteen.

      Saattaa olla että sinun on toistettava tuo viikon päästä uudelleen. Muista pysyä rauhallisena mutta päättäväisenä.
      Älä missään tapauksessa heittäydy marttyyriksi, sinulla niinkuin naisellakin on oikeus ja valvollisuus lastennenne hyvinvointiin ja perherauhan säilyttämiseen!

    • Anonyymi

      Aika kaoottiselta vaikuttaa teidän tilanne. Yllä tulikin hyviä neuvoja kuinka keskustella asioista. Rauhallisena pysyminen ei aina vaan ole niin helppoa kun tunteet jyllää ja tuntee kokevansa vääryyttä.

      Todennäköisesti molemmissa osapuolissa on syytä tilanteeseen ja setviminen olisi ehkä helpompaa ammattilaisen ohjaamana esim. pariterapiassa. Muuten helposti molemmat vain etääntyvät ja syyttelevät toisiaan. Kannattaa oikeasti keskustella asiat avoimesti halki ja miettiä miten tilannetta voisi korjata. Ja tärkeintä olisi rauhoittaa lasten elämä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      432
      3095
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      107
      2472
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      367
      2277
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      158
      2025
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1847
    6. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1277
    7. 166
      1255
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1176
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      73
      1102
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      967
    Aihe