Monet elää kela tuilla

Anonyymi-ap

Entäs sitten? Monet elää palkalla, entäs sitten? Monet elää siivellä, entäs sitten?

Mainoita nämä toisten ihmisten arvostelijat. Heillä on jokaisella omia ongelmia, ei ne muuten kadehtisi toisten tapaa olla ja elää.

Itse olen elnyt kelan tuilla vuosia, eikä siinä ole mitään ihmeellistä. En koskaan ihmettele jos joku elää palkalla tai toisen kustannuksella. Ei se ole minulta pois miten muut elämänsä elää.
Huvittavaa huutelijoilta, kun he itse tekevät samoin, mutta kun sitä omaa ongelmaa ja tyhmyyttä ei koskaan huomaa, vaan huomaa sen toisen???

Minusta on hyvä että rahaa tulee joka kuukausi sovitusti. Osaan käyttää rahaa aina oli sitä paljon tai vähän. Kun saa maksettua laskut ja asumisen, niin ihan sama mistä se raha tulee. Koittakaa tekin tajuu, että ei ole väliä miten elämän elätte. On ihanaa kun ei tarvi tehdä mitään, se ei ole keltään pois jos jotkut ei käy duunissa. Sitten on heille töitä ketkä haluuaa orjailla.

25

399

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Monet elää sillä eläkkeellänsä ja loistavasti elävätkin sangen tyytyväisenä.
      Jos näitä eläkeläisiä on taloudessa peräti kaksi, niin suorastaan porskuttavat.

    • Anonyymi

      Eipä oikeen realiteett pelaa jos pitää oikeana sitä että notkuu työttömänä huh mikä järjenjuoksu.

      • Anonyymi

        Tyottömät tekee usein monia asioit.


    • Anonyymi

      Mä teen 7tuntia joka arkipäivä henkilökohtaisen avustajan töitä ja saan palkkaa,soviteltua päivärahaa,asumistukea eli mihin kategoriaan kuulun?

      • Anonyymi

        Selkeät sekakäyttäjän tunnusmerkit.


      • Anonyymi

        Köyhiin. Jo olisi varakas, et sasisi sosiaaliavustuksia palkan päälle. Kun saa palkkaa, ei pitäisi enää saada sossuavustuksia.
        Olet käyhä.


    • Anonyymi

      Sellaiseen kategoriaan että ainakin yrittää.

    • Anonyymi

      On omituista että jotkut on kateellisia heille jotka myös saa rahaa! Mitä väliä sillä on mistä se raha tulee, kunhan tulee.

    • Anonyymi

      Jospa menisit kuntouttavaan työtoimintaan miettiin tuota kateutta mikä sinulla on. Jauhopään ajatuksia ei sen väliä mistä raha tulee justiin juu.

    • Anonyymi

      minä menisin kuntouttavan sijaan rentouttavaan työtoimintaan..puistoihin siistimään esim ja vastineeksi haluan PALKKAA..vaikka pientäkin..

    • Anonyymi

      Ei kela tuilla elä. Kela tuilla maksaa just laskut mutta ruokaan ei juuri jää rahaa joten pitää kalastaa että saa ruokaa. Pitää kalastaa paljon ja myydä kalaakin että saa ostettua jotain ruokaa niin se on.

    • Anonyymi

      Toimeentulotuessa on varattu ruokaan 9eur per päivä.Mitä ihmeen laskuja työttömälle tulee etteikö toimeentulotukilaskelmassa huomioida jotkut muut laskut on turhia.

      • Anonyymi

        ETTÄ IHAN 9 E VARATTU RUOKAAN!!! HUH HUH... NO JOPAS.

        Sun kannattaa tulla sieltä äidin helmloista omillesi, ja miettiä sitä. Kun äiti ruokkii, vaatettaa ja majottaa ja varmaan saat pientä kuukausirahaa, niin eihän sitä voi tietää mitä se elämäinen oikeesti maksaa.


      • Anonyymi

        Sivulisena.Toimentulotuess vähenys kelpoisena on vuokra,sauna maksu.kuin vesi lasku.Sähkö lasku ja koti vakutus. Tuloina lasketaan asumistuki.käsitäkseen elatusmaksut ,ansiosidonaisuus rahat. Toimen tulo tuella katetaan matka lippu,velkat, kuin puhelin .netti maksut.Ravino,puhtaus. Jos joudut sairaalan ,maksu katetan toimetulo tuella,kuin julkisen sektorin muut terveyden hoito maksut.SV läket maksusitomus apteekin.Kuin Halvimat silmälasit maksu sitomus silmä lasi liike.´Joten rahat elää ei suuret.Henkilö voi hyödyntää ruoka jako paikoja.Kirkon avustuksia, kuin pelastusrmeja ravinto avustuksia.


    • Anonyymi

      Mitä huh huh kun uusavuton ei pysty mukamas syömään muuta kuin makaronia.Eipä esim,hernekeitto paljonkaan tule maksaan.Tai kaalilaatikko ni kyllä joillekki täytyy vääntää asiat rautalangasta.Tosi köyhä ostaa leivän,maidon ja leikkeleen kioskilta.

    • Anonyymi

      Tottakai se on niiltä pois jotka maksaa veroja, ja elättää loiset jotka ei tee työtä, ja jotka ei elätä itseään . Mutta toivottavasti nyt kok vetoinen hallitus tätä pummien elämää vähän heikentää.

    • Anonyymi

      Onnea vaan. Kuka pystyy elämään noilla rupisilla Kela-tuilla, niin nostan heille siitä kyllä hattua. Ovat oikeita arjen sankareita.

      • Anonyymi

        On se jos tippunut ansiosidonnaiselta kelanrahoille ja yksin asuu ja toimeentulotuki 550eur kk.Eituolla rahalla todellisuudessa paljon ostella ja jollakin voi jäädä vähemmänkin jos asuu liian kalliissa asunnossa.Ihme kuvitelma sitten monella kun toimeentulotuella mitteepä tässä olla vaan niin ei se noin saa mennä vaan yhteiskunnan pitäisi ohjata tekemään jotain yleishyödyllistä.Jos on venkula niin ohjataan sosiaalipuolelle ja rahaa jätetään käyttöön 200eur kk.


    • Anonyymi

      Kateellisten öykkäröintiä! Hyvin elää, paremmin kuin palkalla. Palkalliset joutuu hakee kaikki vielä kelan tukia kun ei palkka vaan riitä. Surullista.

      Kelaliset saa säännöllisesti rahaa ja jos ei riitä tt tukea lisää ja siihenkin vielä ennaltaehkäisevää tukea jos on ylimääräisiä menoja.

      Hyvin elää kelan tuilla, kun ei ole työmatkoja eikä eväitä eikä yövatteita, nekin kuluu ja pitää ostella uusia.
      Olen eläny kelan tuilla 13 v ja hyvin elää, siksi en töitä teekkään kun helpommalla rahaa saa. Jos sinä ostat viinaa ja tupakkaa a olet tuhlari, saat isommankin raha menemän helposti. Ei tarvi tuhlata ja kuluttaa asioihin joita ei tarvi.

      Lisäksi voit tienaa pimeesti sievosen summan verottomana. Kas kas... rhaa tulee kun osaa oivaltaa.

      Ps ottakaa edsukunnasta oppia miten vedetäänvälitä ja otetaan rahaa pimeesti ja huijataan. Sieltä ne huijaus tehtailijat läytyy.

      • Anonyymi

        MInä taas olen elänyt Kevan tuella sen 13 vuotta ja loistavsti menee.
        En ole tehnyt mitään 9€:n sopimusta, joten sillä ei tarvitse kitkuttaa.
        KEVA lähettää mulle 90 € ihan joka päivä, sekä arjet että pyhät .
        Sillä pärjää hyvin ja jää vielä säästöönkin yllätysmenojen varalle.
        Pitää olla tyhmä tai juoppo, jos ei tuolla summalla selviä elämässään.


    • Anonyymi

      On käsittämätöntä, että tuota tuilla elämistä ei saada Suomessa lopetetuksi.

      • Anonyymi

        Ei sitä elämiseksi voi sanoa. Kituuttaminen on parempi sana kuvaamaan tuota.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei sitä elämiseksi voi sanoa. Kituuttaminen on parempi sana kuvaamaan tuota.

        MOnella se on kuitenkin om valinta, mitä suuresti ihmettelen.


      • Anonyymi

        Se mitää elämistä ole, vaan lopun odottelua.


    • Maailma on kova paikka ja ajat ovat ankeat. Kyllä se nyt on niin, että yhteiskunta ei kykene elättämään kasvavaa määrää elämäntapatyöttömiä. Ainakin heidät pitäisi pakottaa elämään toimeentulominimin rajalla, ehkä vähän alle. Erityisesti urbaani elämäntapatyöttömyys on hankala juttu. Kaupunki tarjoaa ihmisille monia kivoja juttuja, mutta kaikki maksaa. Jo asuminen on sika kallista. Elämäntapatyöttömän on jatkuvasti käytävä Kelan luukulla mankumassa lisää rahaa. Yhteiskunta joutuu koville ja työssä käyvien veronmaksajien pinna kiristyy. Ehdottaisinkin siksi, että elämäntapatyöttömät muuttaisivat joukolla maalle, missä elämä on halvempaa eikä kaikkiin viihdykkeisiin tarvita rahaa. Maalta löytyy halvalla kämppiä kun ihmiset ovat muuttaneet kaupunkeihin urbaanien houkutusten perään. Kun asuu syrjäseudulla niin lähellä on kalavesiä sekä marja- ja sienimetsiä, mistä saa sekä viihdykettä, että terveellistä syötävää. Vaikka palveluja on maalla heikosti niin silti melkein joka kylässä on keskiolutkuppila, missä voi viettää aikaa heittämällä huulta tuttujen paikallisten kanssa. Kun muuttaa kaupungista maalle niin mukaan kannattaa ottaa fillari liikkumisvälineeksi. Omaa autoa kun ei nykyään saisi edes pienipalkkaiset työssä käyvät omistaa. Jos omaa fillaria ei ole niin kaupungista löytää sellaisen helposti kun fillareita on hylätty sinne sun tänne pusikkoihin. Hylätyn fillarin kunnostaminen voi kyllä vaatia vähän työtä, mikä saattaa olla työn vihaajalle jonkinlainen kynnys.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      141
      2091
    2. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      172
      1264
    3. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      72
      1147
    4. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      168
      1027
    5. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      93
      946
    6. Rita syyttää muita "virheistään"

      Taas Donnasta lasu ilmoitus ja kaiken maailman kriisejä Akin virheen takia. Aki teki vakavan rikoksen, turha sitä on mui
      Kotimaiset julkkisjuorut
      57
      912
    7. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      60
      880
    8. Jos saisit nainen vielä pudotettua 20 kiloa?

      Niin voitaisiin katsella uudestaan.
      Ikävä
      42
      834
    9. Niiiiin pihkassa

      Hänen ihanan vuoksi minulla on pikkarit märät koko ajan. Säikähdin vähän, näetköhän kaiken minusta? Yritän pitää perusil
      Ikävä
      39
      820
    10. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      59
      723
    Aihe