Mitä Teidän mielestänne on ystävyys?

Anonyymi-ap

Arvoisat keskustelun seuraajat kysyn teiltä mitä mielestänne on ystävyys? Itse olen vuosia ollut kauan sairauden takia työttömänä. Olen opiskellut ja taas etsinyt töitä, mutta sairaus estää työllistymisen. Nämä ns. "ystäväni" jutustelevat minulle niitä näitä vaikka heillä itsellä on työ, vaimo sekä lapset. Kertaakaan ei ole tarjottu todellista käytännön apua esimerkiksi työhakemusten täyttämisessä tai opinnoissa. Puhutaan omista asioista tai jeesuksesta aivan kuin se olisi minulle jokin maailman tärkein asia (mikä se ilmaisesti heille on). Mielestäni todellinen ystävä auttaisi jos vain pystyisi saamaan minullekin vaimon sekä auttamaan käytännön asioissa kuten työllistymisessä. Olenko mielestänne oikeassa vai väärässä? Mielestäni todellinen ystävä auttaa silloin kun pulma on pahin. Odotanko näiltä ns. "ystäviltäni" liikaa?
Alan saada tarpeekseni tällaisista ihmisistä joilla ei ole herkkyyttä minun asioille.
Mitä te tekisitte minun tilanteessani? Nuorempana olin aivan liian kiltti. Yksikin henkilö otti minusta hyödyn irti ja kuunteli kaikki asiani sekä sitten kun hän olisi voinut minua auttaa, hän jätti minut. Tai sitten soitetaan kesäloman jälkeen kun omat asiat on saatu hoidettua, ja minä saan olla kesän yksin, ja vasta tämän jälkeen oli kerrankin aikaa vasta minulle.

Lämmin kiitos vastauksistanne.

9

329

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Noi sun kaverit ovat ns. Sanauskovia: heidän suu kyllä puhuu kauniita sanoja Jeesuksesta, mut sydän on kaukana hänestä.

    • Anonyymi

      Oletko pyytänyt ystävien apua? Mutta olet kuitenkin aikuinen ihminen. Jos apua noissa asiassa tarvitset on varmasti ammattilaisia joilta kysyä apua. Tulee mieleen työkkäri ja kela yms.. Ystävilläsi perheet josta huolehtia. Jokaisen täytyy itse hoitaa asiansa. Toki voi vinkata jos vapaita työpaikkoja esim. Mutta ei kukaan voi puolestasi etsiä kumppania. Aikuistu.

    • Anonyymi

      Ystävä vaivautuu esim valaisemaan asioista…

    • Anonyymi

      Ystävyys( tykkään siusta) on kun märkä pieru. Kerta laakista ulos,kalsarit roskii...

    • Anonyymi

      Oletko aktiivisesti hakenut työpaikkoja, oletko ilmoittanut ystävillesi, voisiko he kysellä pomoiltaan, missä tarvitaan lisä-apua?
      Et kerro sairauksistasi mutta estäisivätkö ne sinua tekemästä kesätöitä. Esim. farmit, marjatilat, matkailuun liittyvät alat suorastaan huutavat apuvoimia!
      Noissa kaikissa voit tavata erilaisia ihmisiä, kenties vaimoehdokkaankin!
      Entä osallistutko mihinkää yleisiin tapahtumiin koskaan tai harrastuksiin? Vaikka liikkuisit rullatuolissa, harrastusmahdollisuuksia on hyvin monia. Suomessa varsinkin, osallistuminen kiinnostamiisi uusien oppiaineiden kursseille on lähes ilmaista!

      Tuossa yllä tuli heti ensiksi mieleen missä voi tavata uusia ihmisiä ja saada ystäviä, niin naisia kuin miehiäkin. Kenies jopa vaimo :) .

      Ainoa mitä sinun täytyy itse tehdä, on tulla kolostasi ulos ihmisten ilmoille. Kukaan ei tule hakemaan sinua kotoasi. (Kuten olet jo itsekin huomannut).
      Karista vain epäluulosi ja arkuutesi ja mene reippaasti mukaan!

      PS. unohda ikärasismi ystävyyden rajaksi. Vanhemmilla ihmisilla on nuorempaa jälkikasvua, sinunkin ikäisiä!!!!!!!!

    • Anonyymi

      Aloittaja vastaa. Minulla on niin hankala sairaus, että se estää käytännössä kaiket työt paitsi kun etätyöt ja niiden saaminen on vaikeaa vaikka koulutustakin on. Sen takia ei saa työpaikkaa josta voisi myös saada vaimon. Samoin sairauteni estää harrastukset esim. punttisalit jne. josta saada liikunta ja tavata uusia ihmisiä. Ne mielestäni nämä henkilöt jotka tietävät vaikeasta tilanteestani eivät ole mitään oikeita ystäviä jotka vain jeesuksesta puhuvat mutta ei tee mitään käytännön auttamisen eteen.
      Mielipiteitä, kiitos.
      Kyllä olen ihan tarpeeksi aikuinen asioideni hoitamiseen, mutta vaimon saaminen ja sen pitäiminen on vaikeaa, jos sellaisen saisin, koska työtä eli rahaa ei tule mistään.
      En tajua tällaisia ihmisiä, menisi itse minun asemaani.

      • Anonyymi

        Sairaudellesi on diaknoosi.Diaknoosin mukaan etsit vertaistui ryhmän netistä.Tai ota netistä kontakti mies sakit.ry. Tai pyydä ystävä yksinäiselle punainen risti .Serakkunnan missä asut diakonilta ystävä yksinäiselle.Kumatkaan ei masa mitään ja HUOM! Kirkoon ei tarvitse kuulua.Uskonnosta se ystävä ei puhu.Et ilmaisut esim.Kaupunkia missä asut. Edellä mainitut toki joka kaupunki. Asukas talot olisit sannut apua .Taisivat vaan niiden toiminta jäädä kesä tauolle 1.6.23. Aukeavat taas kun syksy ja koulut aukea. Unohtamatta Diakonsa laitos. Niden sivuille oman kauunkisi.Aktivitettia,apuakin yksinäisille.


    • Anonyymi

      Ystävyys on luottamista toiseen ja lojaaliutta. Ystävälle uskaltaa puhua aroistakin asioista ja se ymmärtää, eikä käännä silloin sulle selkää. Ystävää ei hyväksi käytetä, ystävä auttaa avun tarvitsijaa, avun tunnuttava molemminpuoliselta (reilua).

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      285
      3023
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      216
      1921
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1582
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      2
      1370
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      79
      1241
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      266
      1178
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      80
      1052
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1041
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      80
      981
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      143
      841
    Aihe