4,2 miljoonaa palkansaajaa joutuu maksamaan liiton jäsenmaksun verovähennyksen. Se on väärin.

Anonyymi-ap

Liittoon kuuluminen on vapaaehtoista. Sama palkka kuuluu liittoon tai ei. Liiton jäsenmaksu on riippuvainen liitosta ja palkasta. Jäsenmaksun työntekijä voi maksaa itsenäisesti tai sitten se pidätetään suoraan palkasta. Mahdollinen liiton jäsenmaksun verovähennys tehdään brutosta, mikä tarkoittaa, että vain osa liiton maksusta hyvitetään lopullisessa verotuksessa, mikä näkyy veronpalautuksena tai jälkiveron määrän vähennyksessä. Joka tapauksessa liitolle jää maksettavaa useampi satanen vuodessa.

Liiton jäsenmaksun verovähennys on epäoikeudenmukainen ja perustelematon. Sen takia sitä ollaan poistamassa. Kun verovähennys poistetaan, tulee valtion kassaan vuosittain 220 miljoonaa euroa. Asia koskee noin 1,3 miljoonaa palkansaajaa. Tämän aukon valtion kassassa on joutunut jokainen 4,2 miljoonaa palkansaaja korvaamaan eli 52 euroa jokainen. Myös verovähennyksen saaja on sen maksanut korkeampana verona, joten summa summarum verovähennyksestä ei ole ollut paljoa hyötyä.

Kun liiton jäsenmaksun verovähennys poistetaan, niin se ei vaikuta käteen jäävään palkkaan. Netto on sama kuin ennenkin, koska verovähennys on tehty lopullisessa verotuksessa. Palkansaaja ei sitä ole edes huomannut. Liitolle maksettava korvaus sen sijaan otetaan suoraan palkasta. Jos palkansaaja eroaa liitosta, niin nettopalkka kasvaa. Se onkin suurin palkankorotus ikinä, monta sataa euroa vuodessa käteen enemmän kuin aikaisemmin.

On muistettava, että pitää kuulua työttömyyskassaan, että saa ansiosidonnaisen. Liiton jäsenyys on eri asia, eikä liitolla ole mitään tekemistä ansiosidonnaisen kanssa. YTK:n jäsenmaksu on noin 100 euroa vuodessa. Se on verovähennyskelpoinen oikeutetusti, koska se on tulonhankkimisvähennys, mitä ammattiliiton jäsenmaksu taas ei ole.

Työttömien kannustamiseksi töihin yhteiskunnan palvelukseen tullaan ansiosidonnaista porrastamaan ja mahdollisesti lyhentämään nykyisestä kahdesta vuodesta. Ehkä puolitoista vuotta riittää?

11

192

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Lakkosakkoja pitää korottaa ja vahingonkorvausvelvollisuus pitää ulottaa laittoman lakon järjestäjiin asti. Kansalaisen pitää saada helposti korvaus laittoman lakon aiheuttamasta haitasta ryhmäkanteen avulla. Lomamatkojen peruuntuminen, taksimatkat, menetetty ansio jne. Jo riittää.

      Laittoman lakon rangaistusten koventaminen ei ole lakko-oikeuden rajoittamista. Siitä on turha valehdella ja yllyttää ihmisiä hulabaloon. Ei saa valehdella. Mielenosoitus on eri asia kuin työstä kieltäytyminen tai työnantajan asettama työsulku.

      Työehtosopimusten voimassa ollella työnantaja ei saa asettaa työsulkua, eikä työntekijät saa kieltäytyä töistä eli ryhtyä työtaistelutoimeen. Lakon nimellä ei ole väliä, onko se Keijo vai Mirja tai tukilakko tai myötuntolakko tai poliittinen lakko. Lakko on laiton, jos työrauhavelvollisuus on voimassa. Kun TES on päällä, niin ei saa lakkoilla. Laittomaan lakkoon osallistuminen on laitonta sekin. Työt eivät ole lakossa. Töihin saa mennä. Sen estäminen on rikos.

      Voimannäyttöä on intialainen joukkoraiskaus. Se, kuten laiton lakko on voimannäyttöä. Ei sallittua, mutta mahdollinen. Laiton toiminta on rangaistavaa.

      • Anonyymi

        Työnantajan on lain mukaan maksettava palkkaa tehdystä työstä, näin on sovittu. Jos tätä korvausta ei makseta täysimääräisenä (johtuen esim. ylityökorvausten ryöstämisestä tai hälytyskorvausten ryöstämisestä) niin työnantajalle pitäisi laueta noin 200 euron sakko maksettavaksi ylimääräisenä korvauskena työntekijälle.


      • Anonyymi

        😋😍😋😍😋😍😋😍😋

        🍑 ­N­y­­m­­f­­­o­m­­­a­­a­­n­­i -> https://ye.pe/finngirl21#17878229B

        🔞💋❤️💋❤️💋🔞💋❤️💋❤️💋🔞


    • Anonyymi

      eihän kenenkään tarvitse mitään jäsenmaksuja maksaa, ai niin, paitse ne, jotka eivät osaa ajatella omilla aivoillaan.

      • Anonyymi

        Osuit naulankantaan!

        Nyt lähde laskemaan moniko työnantaja maksaa jäsenmaksuja kuuluakseen työnantajien keskusjärjestöihin, huomaat että helvetin iso osa yrittäjistä on idiootteja, jotka eivät osaa ajatella omilla aivoillaan.


    • Anonyymi

      Veronvähennys on poistettava. Se on epäoikeudenmukainen ja väärin. Kuka vielä kuuluu liittoon ja miksi kun palkka on sama kuuluuko tai ei. En halua lakkoilla. Kuka haluaa lakkoilla. Liitot pakottavat lakkoon. Tehy jopa kehotti heittämään pätevyydet romukoppaan. Perkele! Ei ole muumit laaksossa.

      • Anonyymi

        Kyllä minäkin heittäisin pätevyydet kaivoon jos olisin terveydenhoitoalalla töissä. Siellä on jatkossa entistä ikävämpää, sairaana pitää mennä töihin ja palkka on huono, eikä tule siitä ikinä nousemaankaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä minäkin heittäisin pätevyydet kaivoon jos olisin terveydenhoitoalalla töissä. Siellä on jatkossa entistä ikävämpää, sairaana pitää mennä töihin ja palkka on huono, eikä tule siitä ikinä nousemaankaan.

        Höpöhöpö, itse olen alalla ja palkka ihan kohtuullinen.
        Ja kivat korotukset saatiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Höpöhöpö, itse olen alalla ja palkka ihan kohtuullinen.
        Ja kivat korotukset saatiin.

        Ja minä olen työnantaja ja voin todeta että saan aivan liikaa rahaa duunareiden selkänahasta :))


    • Anonyymi

      Kysymys ei edes ole palkoista. Kysymys on johtamisesta. Julkisella puolella ei ikinä päästä sille tasolle, mitä yksityiset tekee. Ei ikinä.

      Poliitikkojen johtama budjettivetoinen kolhoosi on kolhoosi ilman johtajia ja vastuuta. Mikä on poliitikkojen vastuu? Vastuu häviää kuin pakokaasut tuuleen, heti kun takavalot loittonevat.

      Ei ole sen entisempää kuin entinen ministeri... muistelutkin pehmoisia. Tänään ex pääministeri Marin sanoi, että saavuttivat 75%:n työllisyyden. Tilastot kertovat, että työllisyys on 74,2%. Paha muistivirhe tai pyöristysvirhe. Niin kai lainanotossakin tuli pilkkuvirhe, lainaa piti ottaa miljoonia, mutta tulikin yli 40 miljardia.

      Taloustilanne on vakava. Niin totesi itse presidenttikin. Tilanne on heikentynyt neljässä vuodessa. Viisikolla ei ollut munia tehdä tarpeellisia muutoksia, ottivat vain lisää lainaa entisen päälle. Kaikkien pitää nyt soutaa samaan suuntaan, ettei peri hukka. No money, no honey.

      • Anonyymi

        "Kaikkien pitää nyt soutaa samaan suuntaan, ettei peri hukka"

        Millaisia kiristyksiä on tulossa hyväosaisille/rikkaille?
        Se solidaarisuusveromuutoshan toi hyvätuloisille vain helpotuksia. Ilmeisesti ei ollakaan samassa veneessä...Taitaa olla niin että isolla osalla on käytössä kumivene kun pienempi osa on jahdin kyydissä huutelemassa että "soutakaa kovempaa, muuten hukutaan kaikki"


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1325
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1227
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1155
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1080
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      60
      898
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      76
      762
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      692
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      691
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      362
      669
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      656
    Aihe