Kesäloma ???

Anonyymi-ap

Minun käsittääkseni tämän vuoden kesälomalistat pitäisi olla jo tähän aikaan vuodesta täysin selvillä ja kaikkien lomaoikeuden omaavien työntekijöiden tiedossa.
Aika outoa ettei siinä firmassa missä olen työssä palkansaajana ole lainkaan vielä minkäänlaisista täysin lakisääteisistä vuosiloman ajankohdista edes keskusteltu tai ilmoitettu sanallakaan vaikka on päätösvaltaisilta päälliköiltä jo todella useasti kyselty asiaa.
itse haluaisin jäädä kesälomalle heti juhannuksen jälkeen neljäksi viikoksi, mutta minulla ei ole minkäänlaista varmuutta olemassa tästä asiasta, kun kukaan ei ole kertonut yhtään mitään, eikä mitään informaatiota ole tiedossani kyseisestä asiasta.

8

381

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kysyt työnantajalta,tai esimieheltä. Ensi tilassa. Itsellä loman ajankohta määrittyy kohteen väen lomien mukaan.
      Olethan ammattiliitossa? Siitä on hyötyä,jos lomien kanssa tulee ongelmia.
      Ja tosiaan,itse et päätä milloin olet lomalla,kysyt reilusti milloin lomasi on.

    • Anonyymi

      Lisätietoa. Loman ajankohdan määrää työnantaja, koska maksaa lomasta palkankin. Sitovasti työnantajan on ilmoitettava loman ajankohta kuukautta ennen loman alkamista,poikkeustapauksissa( tuleekin hommaa niin ettei oikein työntekijälle uskalla vielä luvata lomaa) 2 viikkoa ennen loman alkua on viimeinen mahdollisuus muuttaa loman alkamisajankohtaa. Mikäli työntekijä on varannut esim mökin, maksanut jo matkan tms ja työnantaja tuon jälkeen vielä viilaa loman ajankohtaa, maksaa työnantaja aiheutuneet harmit, eli esim mökkivuokran jos työnterkijä ei pääsekkään töitten takia.
      Tuo koskee siis jo sovitun loman siirtymisestä aiheutuneita taloudellisia menetyksiä. Työnantajasi ilmoittaa mieluiten kuukautta ennen kaavailtua lomaasi sinulle lomasi ajankohdan. Viimeistään kaksi viikkoa ennen, jonka jälkeen lomasi on ns lukittu eli ei voi sopimatta erikseen kanssasi muuttaa enää lomasi ajankohtaa.

      • Anonyymi

        Eipä ole nyt minkäänlaista ilmoitusta tämän vuoden kesälomista vielä kuulunut työnantajan puolelta, vaikka on jo monta kertaa kyselty ja esitetty toivomus kesäloman ajankohdasta.
        Ja parin viikon päästähän onkin sitten jo juhannus.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eipä ole nyt minkäänlaista ilmoitusta tämän vuoden kesälomista vielä kuulunut työnantajan puolelta, vaikka on jo monta kertaa kyselty ja esitetty toivomus kesäloman ajankohdasta.
        Ja parin viikon päästähän onkin sitten jo juhannus.

        Sitten kysyt pontevammin, milloinkohan lomasi olisi pidettävissä. Ellei sinulle elokuun puoleenväliin mennessä ole ilmoitettu lomasi ajankohtaa, voisit välittömästi sitten kysyä ammattiliitostasi apua. Nimittäin syyskuu on kesälomakauden viimeinen kk. Ja mikäli sinulla on täysi lomakertymä, siitä lomasi ajankohdasta pitäisi ilmoittaa sinulle viimeistään elokuun puolenvälin korvilla, että ehdit syyskuussa viimeistään pitämään neljä viikkoa lomaa.
        Olethan ollut töissä niin kauan että lomasi on kertynyt? Ja onhan sinulla joko väh.14 työpäivää/kk, tai vaihtoehtoisesti väh 35 h/kk, töitä jatkuvasti.
        Jos olet töissä niin harvoina päivinä ettei lomaa kerry, saat lomakorvauksen. Ja halutessasi, jos työnantajalle sopii voit pitää vapaita 2 päivää kuukautta kohti.
        Mitä lomista lukee sopparissasi? Jos vuosilomalakiin siinä viitataan, sinuun tulee soveltaa vuosilomalain säännöksiä.
        Keskustele aluksi ennenkuin liittoon otat yhteyttä, esimiehen tai työnantajan kanssa. Mikäli ansaitset vuosilomaa, se myös kuuluu sinulle, mutta tosiaan lomakausien puitteissa sen määrää työnantaja, milloin sen pidät.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eipä ole nyt minkäänlaista ilmoitusta tämän vuoden kesälomista vielä kuulunut työnantajan puolelta, vaikka on jo monta kertaa kyselty ja esitetty toivomus kesäloman ajankohdasta.
        Ja parin viikon päästähän onkin sitten jo juhannus.

        Se juhannus,tai mikään muukaan juhlapyhä ei vaikuta lomiin mitenkään,vaan työnantaja kun maksaa lomat,myös määrää milloin pidetään. Kysyä voit,ja pitääkin.
        Että kun sjatuksen kanssa mietit,viimeistään 2 viikkoa ennen lomaasi sinun tulee saada tietää lomasi ajankohta. Mokään åakko pomon ei ole ilmoitusta aiemmin antaa. Syyskuu kuuluu vielä kesälomakauteen. Vaikka elokuun puolivälisdä ilmoittaisi lomasi ajankohdan,menisi ihan lain mukaan.


    • Anonyymi

      Pitäsiköhän työnantjalle tulostaa oikein paperilta luettavaksi vuosilomalain noudattamista valvovan viranomaisen ohjeet työnantajille https://www.tyosuojelu.fi/tyosuhde/vuosiloma ja vihjaista videosta https://www.tyosuojelu.fi/tietoa-meista/tapahtumat/tapahtumat-2023/verkkoseminaari-vuosilomainfo

      Jos tarvitset apua, niin ota yhteyttä liittoon, jos olet jäsen tai https://www.tyosuojelu.fi/asiointi-ja-yhteystiedot/puhelinneuvonta jos et ole liittynyt liittoon.

      Js vielä olet ensi vuonna samassa firmassa töissä, niin ota vuosilomat puheeksi esimiehen kanssa hyvissä ajoin ennen lomakauden alua 2.5.24

    • Anonyymi

      Vuosilomalaki on pakottavaa lainsäädäntöä. Vain työntekijän kanssa sopimalla vuodilomaa voidaan lomaksutta myöhemmäksi siirtää,ja elokuun puolivälissä viimeistään sinulle tulee ilmoittaa kesälomasi ajankohta.
      Ellei näin käy,ota välittömästi yhteyttä liittoosi,ja työsuojeluun.
      Mitään ksikkien puolesta paikallisesti ei ole voitu sopia että lomat jätetään pitämättä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      234
      16730
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      26
      2133
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      110
      1940
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      190
      1712
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      119
      1453
    6. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1092
    7. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      216
      962
    8. Elämääni tulee pian uusi uros

      Se on sinisilmäinen, blondi. 😍 Toivottavasti tämä ok?
      Ikävä
      119
      857
    9. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      61
      738
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      212
      731
    Aihe