Kesäloma ???

Anonyymi-ap

Minun käsittääkseni tämän vuoden kesälomalistat pitäisi olla jo tähän aikaan vuodesta täysin selvillä ja kaikkien lomaoikeuden omaavien työntekijöiden tiedossa.
Aika outoa ettei siinä firmassa missä olen työssä palkansaajana ole lainkaan vielä minkäänlaisista täysin lakisääteisistä vuosiloman ajankohdista edes keskusteltu tai ilmoitettu sanallakaan vaikka on päätösvaltaisilta päälliköiltä jo todella useasti kyselty asiaa.
itse haluaisin jäädä kesälomalle heti juhannuksen jälkeen neljäksi viikoksi, mutta minulla ei ole minkäänlaista varmuutta olemassa tästä asiasta, kun kukaan ei ole kertonut yhtään mitään, eikä mitään informaatiota ole tiedossani kyseisestä asiasta.

8

325

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Kysyt työnantajalta,tai esimieheltä. Ensi tilassa. Itsellä loman ajankohta määrittyy kohteen väen lomien mukaan.
   Olethan ammattiliitossa? Siitä on hyötyä,jos lomien kanssa tulee ongelmia.
   Ja tosiaan,itse et päätä milloin olet lomalla,kysyt reilusti milloin lomasi on.

  • Anonyymi

   Lisätietoa. Loman ajankohdan määrää työnantaja, koska maksaa lomasta palkankin. Sitovasti työnantajan on ilmoitettava loman ajankohta kuukautta ennen loman alkamista,poikkeustapauksissa( tuleekin hommaa niin ettei oikein työntekijälle uskalla vielä luvata lomaa) 2 viikkoa ennen loman alkua on viimeinen mahdollisuus muuttaa loman alkamisajankohtaa. Mikäli työntekijä on varannut esim mökin, maksanut jo matkan tms ja työnantaja tuon jälkeen vielä viilaa loman ajankohtaa, maksaa työnantaja aiheutuneet harmit, eli esim mökkivuokran jos työnterkijä ei pääsekkään töitten takia.
   Tuo koskee siis jo sovitun loman siirtymisestä aiheutuneita taloudellisia menetyksiä. Työnantajasi ilmoittaa mieluiten kuukautta ennen kaavailtua lomaasi sinulle lomasi ajankohdan. Viimeistään kaksi viikkoa ennen, jonka jälkeen lomasi on ns lukittu eli ei voi sopimatta erikseen kanssasi muuttaa enää lomasi ajankohtaa.

   • Anonyymi

    Eipä ole nyt minkäänlaista ilmoitusta tämän vuoden kesälomista vielä kuulunut työnantajan puolelta, vaikka on jo monta kertaa kyselty ja esitetty toivomus kesäloman ajankohdasta.
    Ja parin viikon päästähän onkin sitten jo juhannus.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Eipä ole nyt minkäänlaista ilmoitusta tämän vuoden kesälomista vielä kuulunut työnantajan puolelta, vaikka on jo monta kertaa kyselty ja esitetty toivomus kesäloman ajankohdasta.
    Ja parin viikon päästähän onkin sitten jo juhannus.

    Sitten kysyt pontevammin, milloinkohan lomasi olisi pidettävissä. Ellei sinulle elokuun puoleenväliin mennessä ole ilmoitettu lomasi ajankohtaa, voisit välittömästi sitten kysyä ammattiliitostasi apua. Nimittäin syyskuu on kesälomakauden viimeinen kk. Ja mikäli sinulla on täysi lomakertymä, siitä lomasi ajankohdasta pitäisi ilmoittaa sinulle viimeistään elokuun puolenvälin korvilla, että ehdit syyskuussa viimeistään pitämään neljä viikkoa lomaa.
    Olethan ollut töissä niin kauan että lomasi on kertynyt? Ja onhan sinulla joko väh.14 työpäivää/kk, tai vaihtoehtoisesti väh 35 h/kk, töitä jatkuvasti.
    Jos olet töissä niin harvoina päivinä ettei lomaa kerry, saat lomakorvauksen. Ja halutessasi, jos työnantajalle sopii voit pitää vapaita 2 päivää kuukautta kohti.
    Mitä lomista lukee sopparissasi? Jos vuosilomalakiin siinä viitataan, sinuun tulee soveltaa vuosilomalain säännöksiä.
    Keskustele aluksi ennenkuin liittoon otat yhteyttä, esimiehen tai työnantajan kanssa. Mikäli ansaitset vuosilomaa, se myös kuuluu sinulle, mutta tosiaan lomakausien puitteissa sen määrää työnantaja, milloin sen pidät.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Eipä ole nyt minkäänlaista ilmoitusta tämän vuoden kesälomista vielä kuulunut työnantajan puolelta, vaikka on jo monta kertaa kyselty ja esitetty toivomus kesäloman ajankohdasta.
    Ja parin viikon päästähän onkin sitten jo juhannus.

    Se juhannus,tai mikään muukaan juhlapyhä ei vaikuta lomiin mitenkään,vaan työnantaja kun maksaa lomat,myös määrää milloin pidetään. Kysyä voit,ja pitääkin.
    Että kun sjatuksen kanssa mietit,viimeistään 2 viikkoa ennen lomaasi sinun tulee saada tietää lomasi ajankohta. Mokään åakko pomon ei ole ilmoitusta aiemmin antaa. Syyskuu kuuluu vielä kesälomakauteen. Vaikka elokuun puolivälisdä ilmoittaisi lomasi ajankohdan,menisi ihan lain mukaan.


  • Anonyymi

   Pitäsiköhän työnantjalle tulostaa oikein paperilta luettavaksi vuosilomalain noudattamista valvovan viranomaisen ohjeet työnantajille https://www.tyosuojelu.fi/tyosuhde/vuosiloma ja vihjaista videosta https://www.tyosuojelu.fi/tietoa-meista/tapahtumat/tapahtumat-2023/verkkoseminaari-vuosilomainfo

   Jos tarvitset apua, niin ota yhteyttä liittoon, jos olet jäsen tai https://www.tyosuojelu.fi/asiointi-ja-yhteystiedot/puhelinneuvonta jos et ole liittynyt liittoon.

   Js vielä olet ensi vuonna samassa firmassa töissä, niin ota vuosilomat puheeksi esimiehen kanssa hyvissä ajoin ennen lomakauden alua 2.5.24

  • Anonyymi

   Vuosilomalaki on pakottavaa lainsäädäntöä. Vain työntekijän kanssa sopimalla vuodilomaa voidaan lomaksutta myöhemmäksi siirtää,ja elokuun puolivälissä viimeistään sinulle tulee ilmoittaa kesälomasi ajankohta.
   Ellei näin käy,ota välittömästi yhteyttä liittoosi,ja työsuojeluun.
   Mitään ksikkien puolesta paikallisesti ei ole voitu sopia että lomat jätetään pitämättä.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Valkeakosken murhaaja

   Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
   Maailman menoa
   184
   11363
  2. Valkeakosken sekopää murhaaja.

   Itselläni on 3 teini ikäistä tytärtä ja tämä tapaus on herättänyt minussa tosi paljon surua ja vihaa. On käsittämättömän
   Valkeakoski
   147
   2240
  3. Naiset pysyy sinkkuna ja ottavat mieluimmin koiran

   Nykynainen ei halua jakaa elämäänsä miehen kanssa, vaan elää yksin ja ottaa koiran tai koiria. Ja pikkuvähemmistö eli in
   Sinkut
   245
   1453
  4. Sille yhelle vaa

   Viime aikoina oon miettinyt sun juttuja aika paljon. Vaikka en oo saanu susta vielä kunnolla selvää kuvaa, jotenkin tunt
   Ikävä
   61
   1040
  5. Kiitos kun annoit värejä elämääni

   Edes pienen hetken. Sellasiakin mitä en muuten näe ;) ❤️
   Ikävä
   53
   930
  6. Hiljaista on

   Ei kuulu viestiä 😘 pallo on sinulla Mies, odotan!
   Ikävä
   60
   858
  7. Nainen, se kun olit joskus niin vakavana

   ja naama peruslukemilla, toisinaan silloinkin kun kuuntelit juttujani. Se ilme on jäänyt lähtemättömästi mieleeni. Mitäh
   Ikävä
   42
   757
  8. Onhan sulla

   Nainen nyt varmasti kaikki hyvin.
   Ikävä
   52
   719
  9. Olen ylpeä sinusta

   nainen. Vaikutat "vanhalta" tekijältä. Olet aarre tälle touhulle ja uskon että pääset vielä pitkälle jos haluat. Ehkä sa
   Tunteet
   26
   706
  10. Kysymys iltaan

   Kuinka kuuma kaivattusi on celsius-asteikolla?
   Ikävä
   42
   689
  Aihe