Kaupassa käynnit iltaan

Anonyymi-ap

Alkaa oleen jo niin kuumaa päivällä, et pakko siirtää kaupassa käynnit iltaan klo 20 jälkeen, kuten aiemminkin tukalina hellepäivinä.
Ei hullukaan lähde pyöräileen, kun aurinko porottaa keskipäivällä ja mittarissa on yli +25 lämmintä, auringossa on päälle +30 astetta.
Jäätelötuutitkin sulaa kauppamatkalla ennenkuin kotiin ehtii.

17

193

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Huh. Missäpäin on noin lämmintä? Ei täällä ole edes 20 lämpötiloja. Sitten mereltä puhaltaa alati tuuli.

      Kerran vuosia sitten sain Ahvenen ongella. Se on vieläkin syömäkelpoinen.

      >simiti<

      • Anonyymi

        Tällä länsirannikolla 100km Vaasasta pohjoiseen.
        Lämpömittari näytto +25 astetta auringossa ja se on ainut oikea paikka mitata lämpötila.
        Eihän pyörätiellä ole varjoa, vaan auringon paisteessa on poljettava.
        Varjosta lämpötilan mittaaminen ei anna todellista mittaustulosta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tällä länsirannikolla 100km Vaasasta pohjoiseen.
        Lämpömittari näytto 25 astetta auringossa ja se on ainut oikea paikka mitata lämpötila.
        Eihän pyörätiellä ole varjoa, vaan auringon paisteessa on poljettava.
        Varjosta lämpötilan mittaaminen ei anna todellista mittaustulosta.

        Nyt huijaat. Nimittäin itse asun Kokkolassa eikä lämpötilasi pidä paikkaansa.

        >simiti<


    • Anonyymi

      Mulla on sekä sisä- että ulkolämpömittari tuossa, silloin kun ulkolämpö nousee yli 20 asteiseksi, niin tuuletusikkuna kiinni, koska auringonpaisteessa se sisäilman lämpö nousee helpostikin täällä 39 asteiseksi jos ei tuuleta silloin kun ulkona on viileätä, lämpöpatterit säädetty 24 sisällä.

    • Anonyymi

      Läpituuletuksen saisi mutta on huono, koska silloin tulee kaikille lentäville ötököille, oikein sellainen: tunneli mitä pitkin kaikkia niitä tulee sisälle, eikä pysty asentamaan mitään hyönteisverkkoja, koska en omista tätä kerrostaloa...

      • Anonyymi

        Kyllä kerrostalossakin voi hyönteisverkot laittaa tuuletusikkunoihin. Itse olen kiinnittänyt nitojalla tai nastoilla siihen pokien sisäpuolelle jos on ollut puiset pokat mihin kiinnittää. Toinen vaihtoehto on kaksipuoleinen asennusteippi , tai tehdä ohuesta sopivasta rimasta ikkunan pokiin sopiva kehikko johon verkon kiinnittää ja työntää sellaisenaan paikalleen aina kun ikkunan aukaisee jos sitä ei voi koko ajan siinä pitää. Kerran olen tuollaisenkin tehnyt kun oli pokat sellaiset mihin ei saanut niittejä eikä nastoja. Ostaa sitä harmaata verkkoa niin on aika huomaamatonkin eikä pistä silmään niinkuin vihreä.
        Nykyiseen vuokra-asuntooni laittoikin vuokraisäntä verkot valmiiksi ja ihan nitojalla kiinni, kun kysyin voinko laittaa.


    • Anonyymi

      Lähden kalaan aamuisin ja kun tulen niin on jo +25 lämmintä. Poljen 10 km venesatamaan jossa veneeni on ja 10 km takas kotiin. Varmaan siinä hiki tulee mutta kalaa pitää saada koska myyn sitä ja saan rahaa. Kylmälaukku vaan mukana kuljen.

      • Kala on kuitenkin aika kallista, että etkö sä niillä rahoilla vois ostaa paremman pyörän. Ettei hikipäissään tarvi mummonpyörällä sotkee.


    • Anonyymi

      Kaupathan aukiaa 07.00 sillon oo vielä lämmintä mene aamulla sinne kauppaan.

    • On hienoa että on kesä ja lämmintä ja valoisaa kohta taas kärvistellään kylmässä ja pimeässä suurinosa vuodesta.🙂.

      • Se talviaika on ihan oikeesti ihan järkyttävän pitkä. Että siksi mä ihmettelen sitä että kun on muutama viikko vuodessa yli 20 niin sitten joillakin on siinä liian kuuma. Ja sekin erikoisuus on, mistä jo täällä kaksi vuotta sitten kirjoittelin, kun jotkut laittaa sen mittarin aurinkoon. Se lämpötila mitataan aina varjosta.


      • JeroP kirjoitti:

        Se talviaika on ihan oikeesti ihan järkyttävän pitkä. Että siksi mä ihmettelen sitä että kun on muutama viikko vuodessa yli 20 niin sitten joillakin on siinä liian kuuma. Ja sekin erikoisuus on, mistä jo täällä kaksi vuotta sitten kirjoittelin, kun jotkut laittaa sen mittarin aurinkoon. Se lämpötila mitataan aina varjosta.

        Kyllä näinhän se on.

        Säätiedotuksessakin kerrotut lämpötilat on varjolämpötiloja.🙂.


      • Anonyymi
        Mikkojuhan kirjoitti:

        Kyllä näinhän se on.

        Säätiedotuksessakin kerrotut lämpötilat on varjolämpötiloja.🙂.

        Jos aurinkolämpötiloja katsottaisiin, niin oma lämpömittarini näytti tänä vuonna yli +30 ekan kerran maaliskuussa ja +40 meni rikki huhtikuussa. Tuon kovemmaksi se aurinkolämpotila ei yleensä vuoden aikana nousekaan tuossa omalla terassillani, "parhaimmillaan" se on n-+45.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Jos aurinkolämpötiloja katsottaisiin, niin oma lämpömittarini näytti tänä vuonna yli 30 ekan kerran maaliskuussa ja 40 meni rikki huhtikuussa. Tuon kovemmaksi se aurinkolämpotila ei yleensä vuoden aikana nousekaan tuossa omalla terassillani, "parhaimmillaan" se on n- 45.

        Niinpä sen vuoksi ne ei kerrokaan yhtään mitään varsinaisesta ilman lämpötilasta.🙂.


    • Anonyymi

      Tämän päivän saan kyseessä ollessa kullostaa kyllä lähinnä tyhjän valittamiselta. Tänään ei ollut mitenkään erityisen kuuma. Varjolämpötila hyvä kun juuri ja juuri yli 20, eikä auringossakaan mitenkään hirveän kuuma ollut. Pikemmin vähän kylmä tuuli, mutta ihan kiva keli. Mä niin odotan, että tulisi oikeasti lämmin. Sisätiloissa on tällä hetekellä vielä pikemmin kylmä ja tekis mieli pistää lämmitystä päälle.

    • Mullon autossa kylmästöinti enkä pelkää käyttää sitä 🤷‍♂️ Muutenkin nyt yksin asuessa ja pandemian aikana vähempään ajamiseen tottuneena, mun on tullut ostettua lähinnä Lidlistä noin 13km päästä erilaisia juttuja mitkä ei niin helposti pilaannu tai sula, ja ruokaa lähinnä lähikaupasta 4km päästä, ja sinnekin oon välillä pyöräillyt pikkuostosten tai -lähetysten vuoksi 🙄 Itse asiassa joskus muutama vuosi sitten kun oli enemmänkin sääntö kuin poikkeus ettei autossa ollut AC:tä, ja silloin oli "normaalia" tehdä päivittäin jostain ns. tikusta asiaa, niin en mä muista että ostokset juuri koskaan olisi kärsineet, kuski enemmänkin liikennevaloissa 😅

      Muutenkin mä oon enemmän aamuihminen nykyään, jos haluaa välttää liikenneruuhkat ja kuumat keskipäivän kelit. 🙄 Jotenkin ärsyttävää, jos pitkin päivää tai iltaa kohden tulee mieleen erilaisia juttuja mitä kokee tarvitsevansa, joten mieluummin noi hoitaa pois alta ennen mahdollisia työjuttuja, yhteydenottoja jne. ja yleensä jää vielä aikaa nauttia kahvista & pullasta ennen kun yleensä alan puuhastella nurkka- tai työjuttuja.

      Vaikkakin mun elämäntilanteessa noilla ei sinänsä olisi mitään väliä, mutta jotenkin tämä on nyt paljon lähempänä luonnollista rytmiäni, rutiinejani jne. kuin vaikkapa viime vuosikymmenellä. 🤨 Ei silloin aamuisin uskaltanut ajaa, päivisin pii päästä haukkaamaan happea äidin jutuista, eikä sitten taas iltaakaan kohden uskaltanut tehdä paljon muuta kuin ryypätä kotona tai läheisillä maastopyöräpoluilla. Tavallaan noi näkyy mun rytmissä edelleen jotenkin, mutta ei ole liki minuutintarkkaa suhaamista edestakaisin, ja onhan esim. 6 tunnillakin aika iso vaikutus rytmiin ja hyvinvointiin. 🙄 Että meneekö klo 22-01 aikoihin nukkumaan ja herää ilman rapulaa klo 6-8 tienoilla kuten nyt, vai sammuuko tietokonetuoliin klo 5 ja nousee puoliltapäivin ylös tasoittelemaan oloa, vaiko iltakasilta nukkumaan ja kolmelta ylös litkimään kahvia ja rouskimaan lääkkeitä kuten viime kesänä 🙄

    • Anonyymi

      Ei ehkä hassumpaa muutenkaan käydä illalla Prismassa tai S-marketissa. Monet kelvolliset tuotteet 30 ja 60 prosentin alennuksessa. Joskus hyödynnän vaikka toki siihen aikaan jo paremminkin haluaa olla rauhassa kotona.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Anna vielä vähän vihreää valoa

      Teen sitten siirtoni, nainen. Tiedän, että olet jo varovaisesti yrittänyt lähestyä, mutta siitä on jo aikaa. Jos tunnet
      Ikävä
      52
      2437
    2. Koulu kielsi therianit - "tunneilla kontataan ja nau'utaan"

      Oululainen koulu on kieltänyt eläin- ja rooliasujen käytön koulussa. Hyvä homma, sillä koulussa keskitytään muihin asioi
      Maailman menoa
      242
      2190
    3. Syksyinen aamuketju suden

      Hyvää huomenta ja kaunista syyspäivää. 🌞🍁🍂☕
      Ikävä
      227
      1290
    4. Tiiät että oon sulle ainoa sopiva mies

      Jonka oot koskaan nähnyt. Tämä on täysin selvä asia.
      Ikävä
      148
      1272
    5. Enemmistön diktatuuri Ähtärin valtuustossa

      Salo ja Nortunen, ette saa keikuttaa venettä. Olette mätiä omenoita, jotka pitää poimia pois Ähtärin kaupunginhallitukse
      Ähtäri
      36
      1202
    6. Triatleetti osti Levin

      Mun Lappi on tosiasia.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      209
      1135
    7. Taisit vähän aliarivoida minua ihmisenä

      Et tajunnut että olenkin aika nokkela tyttö 🤭 Jutut ja ulkonäkö varmaan hämäs.
      Ikävä
      63
      1094
    8. Astuin tuntemattomaan

      kun sinut tapasin, sieluni valo. Niin olen paljaaksi riisuttu kuin syksyiset puut.
      Ikävä
      57
      936
    9. Onhan se myönnettävä

      Että alkaa jo vähän puuduttamaan tämä. Aion silti ottaa tästä kaiken irti viimeisiä rippeitä myöden. Olenpa sitten suju
      Ikävä
      54
      932
    10. Rakastan sinua niin paljon

      Kun ollaan tutustuttu lisää niin se rakkaus ei ole vähentynyt vaan muuttunut. Jännitys on vähentynyt ja tilalle on tullu
      Ikävä
      40
      890
    Aihe