Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Kotkat törmäävät tuulivoimaloiden lapoihin

Anonyymi-ap

8

237

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Jostain syystä yllä oleva linkki ei toimi.

      Mutta jutussa kirjoitetaan, että rannikon tuulivoimaloiden läheisyydestä löytynyt noin 50 merikotkaa. Aikaväliä ei ole laitettu. Luultavasti lukumäärä on paljon suurempi, koska kaikkia kuolleita ei löydetä ja toisaalta metsän petoeläimet varmasti nopeadti syövät linnut.

      Jutussa myös ennakoidaan, että myös maakotkakuolemat tuulivoimaloihin tulevat lisääntymään, kun tuulivoimaloita tulee enemmän sisä-Suomeen.

      • Anonyymi

        Eiköhän ne keksi kuolinsyyksi, että kotkan kuoleman syyksi todetaan kotkan myrkyttäminen, ei tuulivoimala ole millään tavoin syyllinen kotkan kuolemaan.
        On olemassa tuulivoimaloita, joissa on lintu ystävälliset lavat, eivät tuollaiset ilman silpoja lavat, jotka satojen metrien alaa ilmaa silpovat.
        Miksi mitään muita tuulivoimala ratkaisuja ei tarkastella, vaan ainoastaan noita potkurimallisia pitkälapaisia malleja.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      https://yle.fi/a/74-20035570?fbclid=IwAR2QvMVB7eZ5FckTdS1vvP6Xgl7pyiYG4KO9i9jYkb1eDAGet6zPOu5RrA0
      "Kantaverkkoyhtiö Fingrid neuvottelee vielä ely-keskuksen kanssa, millaisia lisäselvityksiä tarvitaan, ennen kun voidaan aloittaa liki 200 kilometriä pitkän voimalinjan alle jäävien maiden pakkolunastukset.
      Liito-oraville voidaan esimerkiksi rakentaa hyppypylväitä, joita pitkin ne voivat ylittää johtokäytävän. Linnustokohteiden läheisyydessä voidaan käyttää törmäysriskiä vähentäviä merkintöjä ukkosjohtimissa. Työskentelyä voidaan ajoittaa myös lintujen pesintäajan ulkopuolelle."

      Erikoista, ettei löydy metsien hakkuille vastustusta silloin, kun tuulivoimaloiden sähkölinjoille hakataan avohakkuu linjat 100 metrin leveydeltä.
      Yksittäinen metsän omistaja ei saisi kaataa puutakaan metsästä, koska se vähentää hiilinieluja, mutta kun sähköyhtiö tulee, niin koko metsän saa kaataa maantasalle, eikä tilalle istuteta uutta metsää kasvamaan.
      Jos voimalinja on 200 km pitkä, niin siinä tulee avohakkuu aluetta, kun hehtaari on 100x100 metrin alue, jos 100m x 1km alue on 10 hehtaatia, niin se on 200x 10 hehtaaria eli 2000 hehtaaria avohakkuuta, joka jää täysin paljaaksi, eikä voida istuttaa uutta metsää, kuten normaali avohakkuu.
      Miksi noita voimalinjoja ei kaiveta maahan, silloinhan menisi korkeintaan kaivinkoneen levyinen kaistale max 5metriä, eikä 100 metriä.

      • Anonyymi

        Suomi on kohta täynnään leveitä johtokäytäviä. Ei kuulosta järkevältä.


    • Anonyymi

      Miksei viherkepit osoita mieltään kotkien puolesta? Kaikkeen turhaan heillä on aikaa, mutta linnut saavat silpoutua. Kaksinaamaista sakkia.

      • Anonyymi

        Muutamalla kymmenellä kotkalla ei ole mitään merkitystä, pääasia että patteri tero saa teslaan vihreää sähköä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Muutamalla kymmenellä kotkalla ei ole mitään merkitystä, pääasia että patteri tero saa teslaan vihreää sähköä.

        Aivan. Ja sähköautoilu on kaikkea muuta kuin vihreää. Valtavat määrät kaivannaisia, kaivoksia. Ja lisänä sekin huono puoli, että sähköautot painavat todella paljon ja saavat tiet entistäkin huonompaan kuntoon.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      83
      2132
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1818
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      32
      1802
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1540
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      67
      1506
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1412
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      20
      1364
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1322
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1284
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1281
    Aihe