Missä vaiheessa kannattaa kertoa sairaudesta?

Anonyymi-ap

Minulla on lievä skitsofrenia, joka ei näy ulospäin koska huolehdin terveydestäni ja syön lääkkeitä. Kuitenkin juuri lääkityksen takia olen välillä uupunut ja tarvitsen runsaasti unta. Minun olisi helpompi olla, jos minun ei tarvitsisi salailla sairauttani. Tiedän kuitenkin, että monille mt-ongelmat ovat tabu.

Mielipiteitä? Milloin kertoa ja miten itse suhtautuisitte, jos deittikumppanilla on skitsofrenia?

29

864

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kerro mahdollisimman pian. Ei tuollaista voi salata tai ainakaan siitä ei hyvää seuraa.

      • Anonyymi
        UUSI

        😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋

        😍 ­­N­­­y­­­m­­f­­­o­m­­a­a­n­­i -> https://ye.pe/finngirl21#179077034

        🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️💋❤️💋❤️🔞


    • Anonyymi

      Itse odottelisin ja katsoisin, tuleeko asiasta mitään. Skitsofrenia on Suomessa edelleen taboo. Ulkomailla esimieheni lastensuojelun sosiaalihuollossa, päällikkö, hänellä oli skitsofrenia ja hyvin meni, kun otti lääkkeensä ja kävi verikokeissa. Suomessa ei ole tavanomaista, että skitsofreniaa sairastava on ainakaan missään korkean profiilin hommassa, niin älä pilaa hyvää juttua, ennen kuin tiedät tuleeko siitä mitään. Jos tulee, niin toinen osapuoli tykkää sinusta joka tapauksessa, eli ei varmaankaan siinä vaiheessa ole merkitystä enää.

      • Anonyymi

        Kyllä löytyy lukeneista ja monia.


    • Anonyymi

      Mahdollisimman pian ja ikävä kyllä kuulun noihin, joille skitsofrenia olisi ongelma. olen pahoillani ja tiedän, että se on varmaan aika asiatonta, mutta noin se vaan mun kohdallani on.

    • Kauhean vaikea ja täysin yksilöllinen kysymys.

      Itse kertoisin aika nopestikin, siinä kohden kun alkaa näyttämään siltä että kyse ei ole enää pelkästä deittailusta. Etenkin syistä joita itsekin mainitsit, mutta myös siitä syystä että toinen saa tehdä valinnan oman elämänsä osalta, kun vielä on verrattain helppoa irtautuakin.

      Toki siihen mennessä on ehtinyt antaa itsestään jonkin vaikutelman kertomatta sairaudestaan ja kun deittailu on jatkunut, ei se vaikutelma voi huonokaan olla, joten deittikumppani tuskin kuitenkaan ihan harkitsematta suhdetta päättäisi saatuan tiedon sairaudesta.

      Eikä meistä kukaan ole täydellinen tai viaton, kaikilla meillä on omat haasteemme ja ongelmamme.

      • Ai niin se oma suhtautuminen. En lähtökohtaisesti tuomitse mt-ongelmia miksikään, ihminen itse voi pitkälti vaikuttaa siihen kuinka suuria haasteita ne voisivat elämälleen ja yhteiselämällekin tuottaa. Hoidettuna ja kontrolloituna tilanne ei varmaan eroa paljoakaan keskiverto-keijon arkisista haasteista ja niitä on kaikilla, vähän joka toinen päivä.


      • Anonyymi

        Aivan ehdottomasti samaa mieltä, että täytyy kertoa kun tapailu alkaa säännölliseksi ja ennenkuin alatte seurustelemaan. On todella iso vääryys jos et kerro ja ainakin itselleni jos tuollainen jätettäisiin kertomatta ja olisimme alkaneet suhteeseen niin vaikka kuinka hyvin sujuisi niin jättäisin heti koska en luottaisi enää yhtään sinuun......


      • Anonyymi kirjoitti:

        Aivan ehdottomasti samaa mieltä, että täytyy kertoa kun tapailu alkaa säännölliseksi ja ennenkuin alatte seurustelemaan. On todella iso vääryys jos et kerro ja ainakin itselleni jos tuollainen jätettäisiin kertomatta ja olisimme alkaneet suhteeseen niin vaikka kuinka hyvin sujuisi niin jättäisin heti koska en luottaisi enää yhtään sinuun......

        Menipäs kovin henkilökohtaiseksi. Mutta kuten edellä totesin, kertoisin viimeistään kun tilanne alkaa vakavoitumaan. Viimeistään. Kuten kertoisin myös mahdollisista muista merkittävistä sairauksista tms. yhteiseloa olennaisesti mutkistavista asioista.


    • Anonyymi

      Aika hankala kysymys. Eiköhän se riippuu ihan toisen luonteesta ja mihin päin suhde kehittyy. Varmastikin aika alkuvaiheessa kannattaa kertoa. Voithan tunnustella toisen ajatuksia puhumalla aiheesta yleisesti.

    • Anonyymi

      Nykyajan deittimaailmassa hännille jää jos edes hännille pääsee. Karu fakta jokaiselle realistisesti sosiaalista elämää elävälle

    • Anonyymi

      Niin, olen huomannut asian, mutta tosiaan olen älykäs ja kaunis, niin vientiä on riittänyt. Olen kerran elämässä ollut kihloissa ja sairastuin suhteen aikana. Itse olin se, joka laittoi suhteelle päätöksen. Ehkä on hyvä, että en tapaile miehiä, joille sairaus on ongelma. Kertoo liian erilaisesta arvomaailmasta.

      Uskon vielä rakkauteen ja kaikkien kanssa ei voi muodostaa toimivaa suhdetta.

    • Anonyymi

      Olet nainen. Jos olisit mies ja söisit lääkkeitä, et löytäisi ketään. Etkä ole sairas millään tavalla, olet käyttäytynyt epämiellyttävästi joskus ja nyt olet hieman hiljaisempi.

      • Anonyymi

        Mutta joo, kannattaa jättää koko "sairaus" mainitsematta. Ihmiset ovat aivopesty uskomaan että mielenterveys on todellinen käsite ja tarvitaan lääkkeitä mielen hoitoon. Elämä kuuluu tuntea kunnolla, niin hyvässä ja pahassa eikä missään tasaisessa voinnissa.


    • Anonyymi

      Olen itse nainen ja ajattelen, että mielummin 'hullu kuin tyhmä"
      Ei olisi ongelma minulle jos miehellä olisi hyvässä hoitotasapainossa oleva skitsofrenia.
      Monta mt ihmiset ovat paljon mielenkiintoisempia kuin ns. terveet.

      • Anonyymi

        Joo, älykkyys on siunaus, josta jaksan olla kiitollinen. Auttaa myös sairauden hyväksymisessä. Kyllä alan enemmän uskoa erilaiseen arvopohjaan. Tuntuu, että hyvät arvot omaavat ihmiset ovat pariutuneet pysyvästi jo nuoruudessa :(


      • Anonyymi

        Voi olla, mutta kannattaa miettiä itseilmaisua ja fyysistä kuntoa. Saisiko hoitotasapainossa oleva skitsofreniaa "sairastava" mies sinut kiihottumaan ja osaisiko hän flirttailla. Vai tökkisikö puhe ja hän vaikuttaisi sulkeutuneelta ja epävarmalta, apaattiselta? Kannattaa perehtyä siihen kuinka mt-ongelmat yleensä hoidetaan ja skitsofrenia vaatii monesti elinikäistä lääkitystä joka tuo lukuisia haittoja. Hyvät jutut löytyy niiltä jotka eivät ole hoidossa enää, pystyneet katkaisemaan kontaktit psykiatriaan ja pärjäävät täysin itsenäisesti. Voi myös olla että miedolla lääkityksellä oleva mies pystyy sitä puhetta tuottamaan ja olemaan sosiaalinen, näitä en vaan ole tavannut kovin montaa.


    • Anonyymi

      Tuskin suhdetta haittaa aloittajan kaltainen tilanne.
      Jos kaksi ihmistä on kiinnostunut toisistaan, niin asia tulee esille luontevasti sopivana hetkenä.

    • Anonyymi

      Ei kannata kertoa,koska sairaudet on henkilökohtainen asia.Pyri eroon sairaudesta
      älä jää siihen.

      • Anonyymi

        Kuka on täysin terve


    • Anonyymi

      Miks pitää salailla asioita, jos ja kun ne selkeesti on hoidossa? Kyllä tollaset asiat kuuluu tuoda esille, ei välttämättä ekoilla treffeillä. Mä pitäsin outona, jos kuulisin tollasesta vasta pitkän ajan päästä.

    • Anonyymi

      Olet noin aivan ok... Meillä jokaisella on heikkoutemme...

    • Anonyymi

      Aloittaja: Olen nyt tapaillut ja käynyt treffeillä, mutta mihinkään juttuun en luota niin paljoa, että haluaisin kertoa sairaudestani. En puhu siitä myöskään työpaikallani.

      Olen kyllä kaunis, koulutettu ja fiksu nainen, mutta jonkin tason tunnekylmyyttä sairauteni tuo. En joskus tunne mitään ja olemukseltani olen rauhallinen. Ennakkoluuloisille tiedoksi niin en kuolaa tai takeltele sanoissani. Osa ihmisistä varmaan osaakin suhtautua kypsästi mielen haasteisiin, mutta koskaan ei voi tietää millainen sisäinen ahdasmielisyys toisessa elää. Ehkä jos toiseen luottaa, niin tulee automaattisesti halu kertoa.

      • Anonyymi

        Teet juuri niin kuin itsestäsi parhaalta tuntuu. Itse en ainakaan määrittele ihmisiä jonkun lääkärin diagnoosin kautta.


      • Anonyymi

        Millä perusteella satusetä päättelet, että psyykkinen sairaus näkyisi ulospäin välttämättä ja miten tämä sinun fiktiivinen ulkonäkö kiinnittyy tähän aiheeseen? Ainoa mitä saat tällä aikaan on ilkeiden itsekin psyykkisesti epävakaiden naisvihamieliset spekulaatiot


    • Anonyymi

      Olet minusta aivan yhtä hyvä ihminen kuin muutkin... Voimia sinulle m>n

    • Anonyymi

      Minulle se olisi ongela ja haluaisin tietää siitä hyvin nopeasti. Elin suhteessa miehen kanssa jolla oli mielenterveysongelmia, ja en halua enää koskaan joutua samaan tilanteeseen.
      Lähtisin myöhemminkin, mikäli minulle ei ole kerrottu. Mulle riitti se yksi 5.5 vuoden suhde.

    • Anonyymi

      Sinulla mies kyllä on varsin selvästi joku skitsofrenian kirjoon kuuluva dilemma, naisena netissä esiintyminen indikoi sitä

    • Anonyymi

      Onko tullut mieleen olla ihan rehellisesti sellainen ihminen kuin olet? Haittaako sinua jos toinen osapuoli onkin samaa sukupuolta kuin sinä, tehnyt leikkauksen ja kertoo siitä vasta vuoden päästä!!!!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      203
      8208
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4638
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      28
      2240
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2148
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      28
      1945
    6. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      40
      1825
    7. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1746
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      23
      1736
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1643
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1458
    Aihe