IKUISESTI PALAVA HELVETTI-OPPI ON HARHAOPPI

Anonyymi-ap

Joo, tosiaan seitsemännen päivän adventistit eivätr usko ikuisesti palavaan helvettiin. Miksi? No, tietenkin siksi, ettei Raamattu sitä opeta. Tääkin harhakäsitys, niinkuin monet muutkin on hiipinyt kristinuskoon Katolisen kirkon kautta jo hyvin varhaisessa vaiheessa. Olisko ollut jo 300- tai 400-luvulla.. Se, niinkuin myös kuolematon sielu-oppikin on otettu kreikkalaisesta mytologiasta, eli okkultismista.
Kahlasin kerran läpi koko Raamatun etsien sieltä mm. nää Raamatun helvettikohdat. Niitä en löytänyt kuin vähän runsas 80. Kun ne lukee ja varsinkin kun ottaa mukaan tän Raamatun alkukielen... niin todellakin aivan selkeästi: Raamattu ei opeta ikuisesti palavaa helvettiä....vaan helvettintulirangaistusta, jonka pituus määräytyy siitä miten paljon ihminen on tehnyt syntiä ja pahaa.l Ilmeisesti jokaisesta synnistä tulee lisäaikaa helvettiin. Ja ilmestyskirjassa 3 tai 4 kertaa aivan selvästi sanotaan: tämä on toinen KUOLEMA, tulinen järvi. Myös Uuden Testamentin kadotus-sanoissa käytetään aina kreikan sanaa, joka tarkoittaa täystuhoa, hävitystä, tuhoutumista, ei ikuista olemassaoloa.
Ikuisesti palava helvetti-käsitys perustuu muutamaan käännösvirheeseen, jotka on tulleet Raamattuun. Ensinnäkin Dan.12:ssa: ..".ja toiset ikuiseen kauhistukseen. "Alkukielessä tässä käytetään sanaa owlam, joka voi kyllä merkitä ikuista olemassaoloa, mutta voi myös tarkoittaa tietyn pituista ajanjaksoa, riippuen siitä minkä sanojen yhteydessä se on. Kääntäjät, koska ovat uskoneet ikuisesti palavaan helvettiin, ovat sen kääntäneet ikuiseksi, virheellisesti. Samanlainen virhe myäs Uudessa Testamentissa, jossa muutamassa kohdassa kadotuksen yhteydessä on sana aion tai aionios. Nekin voi tarkoittaa ikuista aikaa tai tiettyä ajanjaksoa, mutta näissäkin kohdissa kääntäjät ovat virheellisesti kääntäneet sanan ikuiseksi. Näihin perustuu harhaoppi ikuisesti palavasta helvetistä, mutta ne jotka näiden väärinkäännettyjen kohtien perusteella siihen uskovat, täytyy myös hyljätä Raamatun lukuisat kohdat, jossa helvetin kerrotaan olevan täystuho ja toinen kuolema. Adventistina on vaikea uskoo, miksi joku yleensä uskoo ikuisesti palavaan helvettiin. Ja onhan se aivan järjen- ja oikeudenvastaistakin. Eli että Jumala muka laittais ne ihmiset, jotka ei pelastu palamaan ikuisesti helvetinlieskoihin. Ja sitäpaitsi tällainen opetus on Jumalan häpäisemistä ja mustamaalaamista. Jumala on rakastava ja oikeudenmukainen Isä, ei mikään kiduttaja. Jeesus opetti, että helvetti on paha paikka, ja sinne ei kannata joutua, ja sinne joutuvat eivät enää voi pelastua, mutta ikuisesti palava paikka se ei ole. Uskossa vastaanota Jeesus Kristus Vapahtajaksesi ja Herraksesi, ja luovu synneistäsi, niin ei tarvi sinne joutua ollenkaan, vaan pääsee Taivaaseen ja Ikuiseen Elämään.

12

224

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Oikein.

      • Anonyymi
        UUSI

        🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒

        ❤️ ­N­­y­m­­­f­o­m­­a­­­a­n­­­i -> https://ye.pe/finngirl21#17942695L

        🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️💋❤️💋❤️🔞


    • Anonyymi

      Tosiaankaan Jumala ei ole mikään sadisti, että ikuisesti tulella polttelisi jumalattomia.

      Olen lukenut Yli Vainion kirjan "Järkyttävä Maailma". Siinä vaan hiilihangot heiluu halki ikuisuuksien pelastumattomien yllä. Tämä on järkyttävä kirja. Täyttä valetta.

      1234567---

      • Anonyymi

        Ainakin Helluntailaisilla on ikuinen tulijärven tuska tulessa pelastumattomille.


    • Anonyymi

      Paljon tätäkin harhaoppia, ainakin joillakin vapaillasuunnilla, Että ihminen heti kuoltuaan menee taivaaseen. Tästä kuulee tämän tästä.

      He eivät ymmärrä, että kun ihminen kuolee hänet pannaan maan multiin, vain henki palajaa Jumalan tykö, joka on sen antanutkin. Ei pelkkä henki ole tietoinen.
      Jeesus toisessa tulemuksessaan HERÄTTÄÄ omansa kirkastetussa ruumiissa, hän saa Jumalan luona olevan henkensä takaisin, ja niin hänestä tulee elävä ihminen.

      Jeesus vie omansa 1000-vuodeksi taivaaseen.

      Älkää hyvät ihmiset uskoko näitä kaiken maailman valheellisia henki juttuja.

      1234567---

      • Anonyymi

        Niinhän se pappikin lausuu: Maasta olet sinä tullut, ja maaksi pitää jälleen tuleman, ja Herramme Jeesus on sinut viimeisenä päivänä herättävä kuolleista.


      • Anonyymi

        Näitä kuulee Patmosjulistajiltakin tämän tästä. Taivaaseen ne livahtaa, ja nopiasti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näitä kuulee Patmosjulistajiltakin tämän tästä. Taivaaseen ne livahtaa, ja nopiasti.

        Voi tätä mielikuvituksen määrää, sitä riittää.


      • Anonyymi
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:

        Näitä kuulee Patmosjulistajiltakin tämän tästä. Taivaaseen ne livahtaa, ja nopiasti.

        Aikuisten ihmisten pitäisi vähän paremmin tutustua Raamattuun. Lopuisi nuo ikuisen tulen loimut.


    • Anonyymi

      > usko ikuisesti palavaan helvettiin. Miksi? No, tietenkin siksi, ettei Raamattu sitä opeta.

      "Ja jos sinun kätesi viettelee sinua, hakkaa se poikki. Parempi on sinulle, että käsipuolena menet elämään sisälle, kuin että, molemmat kädet tallella, joudut helvettiin, sammumattomaan tuleen."
      Mark. 9:43

      Mutta, Raamatun perusteella kukaan ei elä tuolla ikuisesti, koska ikuinen elämä on luvattu vain vanhurskaille.

      "Ja nämä menevät pois iankaikkiseen rangaistukseen, mutta vanhurskaat iankaikkiseen elämään."
      Mat. 25:46

      "Sillä synnin palkka on kuolema, mutta Jumalan armolahja on iankaikkinen elämä Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme."
      Room. 6:23

      • Anonyymi

        Näinhän se on. Ilm.21.Johannes näkee uuden taivaan ja uuden maan ynnä uuden Jerusalemin, jossa Jumala asuu niiden kanssa, jotka ovat voittaneet. MUUT JOUTUVAT TOISEEN KUOLEMAAN.


    • "Miksi? No, tietenkin siksi, ettei Raamattu sitä opeta. Tääkin harhakäsitys, niinkuin monet muutkin on hiipinyt kristinuskoon Katolisen kirkon kautta jo hyvin varhaisessa vaiheessa. Olisko ollut jo 300- tai 400-luvulla.. Se, niinkuin myös kuolematon sielu-oppikin on otettu kreikkalaisesta mytologiasta, eli okkultismista. "
      Vai ei muka opeta?
      Mikä se sitten on se Jeesuksen mainitsema " iankaikkinen tuli, joka on valmistettu Perkeleelle ja hänen opetuslapsilleen" -Matt. 25:41 ?
      Mitä ylipäätään tarkoittaa, että Raamattu opettaa tai että Raamattu ei opeta?
      Eikö se ole niin, että raamatussa lukee mitä sinne onkirjoitettu, ja teologit opettavat, ts. sekuttävät, miten se on kulkittava.
      Mutta lisäksi jokainen lukutaitoinen saa ihan vapaasti lukea itse ne kohdat, ja, toivottavasti, luopua siitä postulaatista, että Raamatusta on löydyttävä iankaikkinen totuus. Sillä tätäkään ei lue Raamatussa, vaan se on teologien sun tajuntaas iskostama paradigma jolla ei ole katetta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      187
      7436
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4322
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      26
      2135
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2059
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1889
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1696
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      35
      1681
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      22
      1629
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1613
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1428
    Aihe