Työpaikkoihin valinnat ja kohtelu

Anonyymi-ap

Tänä kesänä on ensimmäistä kertaa tullut olo, etten enää haluaisikaan palata pitkäaikaiseen työpaikkaani. Saan työyhteisössäni hyvää palautetta luonteestani, sosiaalisesta kyvykkyydestäni työkavereita ja "asiakkaitamme" kohtaan sekä osaamisestakin.
Olen kuitenki. Tyyppi, joka ei "tee numeroa itsestään" vaan olen ehkä sellainen vähän nöyrempi kuin muut ja näkymättömämpi... siinäkö lienee vika seuraavaan:
Olen vuosia opiskellut uutta ammattitaitoa ja rappu rapulta saanut uutta pätevyyttä ja nyt olisin ihan pientä paria kurssia vajaa pätevä ihan oikeisiin töihin eli etenemään työpaikassani seuraavalle portaalle. En kerro alaa mutta sanotaanko että vertaisin sairaalaan että on lähihoitaja, sh ja lääkäri ja samaan tapaan olen lukenut tällä toisella alalla ylemmäs, nöyrästi enkä ole tuuletellut asialla, eli nostanut nenää ylemmäs muita.
Minulle tarjottiin ensin tätä "korkeampaa työtä tietyn asiakasryhmän kohdalla ja kunhan saat todistuksen niin asia on varma, tuli mutkia matkaan ja minulle tarjottiin välitason työtä koska siihen minulla jo on pätevyys ja jes otin sen vastaan, se on aivan ok. Mutta nyt myöhemmin, sain kuulla että "hätätapauksessa" nyt tarvitaankin ylemmällä paikalle (ei sama vaan yksi toinen yksikkö) tekijä.. ja siihen otettiin täysin epäpätevä, jota minäkin olin aikanaan, eikä ko.paikkaa tarjottu edes minulle. Olen onnellinen sen saaneen puolesta, onhan hän minulle myös tärkeä ihminen ja ihana. Tuntuu vaan pahalta ettei minulta kysytty... ensin sanotaan että annetaan paikka, ei annetakaan kun ei sulla ole vielä pätevyyttä ja nyt annetaan vastaava paikka epäpätevälle. Työnantajan toiminta vain tuntuu epäreilulta ja väkisin mietin mitä keksisin tulevaisuudessa. Opiskelu on kuitenkin vienyt aikaa ja ollut raskasta. On siis syntynyt halu etsiytyä muualle.. onko nämä niitä maailmankaikkeuden ovia jotka menee kiinni ja toisaalle avautuu uusi...? Oletko kohdannut samantapaisia asioita, miten ratkaisit? Toki itse aion rakentavasti kysyä ja jutella esimiehen loman jälkeen näistä ratkaisuista kanssaan heti kun mahdollista.

7

279

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ei muuta kuin vaihda työpaikkaa.
      Nuorin poikani on erään tehtaan sähköteknikkona, oli aluksi määräaikaisena (2v).
      Nyt kohtapuolin sopimus päättymässä ja lupauksista huolimatta tarjotaan uutta 2v sopimusta.
      Poikani päätti etsiä työpaikan muualta ja nyt ensiviikolla haastattelu toisessa tehtaassa sähköteknikon paikasta.

      • Anonyymi

        Just tämä... harmi. Mutta upea juttu siten että löytyi uusia mahdollisuuksia, poikasi on rohkea ja muuttaa näin asioita.
        Onnea ja menestystä pojallesi työnhakuun ☀️
        Saatanpa näin vielä toimia itsekin, katson tämän sovitun vuoden nyt ainakin ja seuraan koko ajan mitä on tarjolla muualla, kiitos tsempistä.


    • Anonyymi

      Se mitä voidaan luvata tänään, ei ehkä ole mahdollista enää huomenna. Asiat ja tilanteet voivat muuttua itsestä ja työnantajastakin riippumatta hyvin nopeasti.

      Kun hankkii lisäpätevyyttä, on hyvä pitää silmänsä ja korvansa auki koko ajan joka suuntaan.

      On paikallaan keskustella esimiehen kanssa tilanteestasi, toiveistasi ja työnantajan suunnitelmista. Pieni väläytys aikeistasi suunnata muualle voisi poikia edes palkankorotuksen.

    • Anonyymi

      sinulla on nyt jonkilainen ajatusharha. Se että ylennys luvattiin päti varmastikin silloin aikaisemmin kun sinulle asiasta kerrottiin. Aikaikkuna on kuitenkin sellaiseen lupailuun lyhyt. Tilanteet muuttuvat. Sait kuitenkin itsellesi välitason paikan eli ylennyksen. Se kannattaa muistaa että kun saa nimityksen isommalle pestille niin jokainen on jollain tavalla epäpätevä. Saappaisiin kasvetaan. Toiset paremmin toiset huonommin. Jos taidoillesi ja uudelle tutkinnollesi on käyttöä jossain toisessa firmassa voit vapaasti mennä hakemaan uusia kannuksia. Se on ihan tavallista uralla etenemiselle ja kasvamiselle. Lupaukset ovat useinkin vain ihmisten puhetta. Sellaiseen ei koskaan pidä tuudittautua ja jäädä nalkkiin. Eikä lupauksien täyttämättä jättämisestä ottaa nokkiinsa. Se toinen ihminen kun sai "pomo pestin" mielestäsi sinut ohittaen niin mitä siitä. Joku kerta se voit kuitenkin olla sinä. Kuten sanoit, ovia sulkeutuu ja ovia avautuu. Itse kukin helpommin näkee sulkeutuvan oven kuin ne avautuvat ovet. Siihen ajatusharhaan jäämme usein kiinni. Joillakin on maaginen kyky nähdä uusia mahdollisuuksia kaikissa tilanteissa. Jotkut eivät tunnista omia mahdollisuuksiansa . Ovat jumissa uskomustensa kanssa.

    • Anonyymi

      Se ettei sinulle annettu mahdollisuutta pomopestiin johtui varmaankin siitä että
      nykyiselle paikallesi välitason tehtäviin ei löydy helposti korvaajaa. Jos sinut nostetaan toiselle osastolle johtajaksi niin mistä firma löytää nykyiseen työtehtävääsi pätevän uuden korvaavan ihmisen. On hyvin yleistä firmoissa että esimieheksi nostamisen esteenä on korvaamattomuus nykyisessä työtehtävässä.

    • Anonyymi

      Kiitos kaikille hyvistä vastauksistanne. Jokaisessa on jotakin oivallusta itselleni, asian ydintä ja kannustusta. Ihan kunnallinen työ eikä pomon paikka sentään ollut kyseessä. Tiedostan että saamaani paikkaan ei äkkiä löydy toista, tosin siihen toiseenkaan ei löytynyt ja piti ottaa joku talosta, ja jaot on nyt näin ja pulinat pois kuten vaalituloksissa. Jatkan silmät ja korvat auki ja otan nyt kaiken irti tästä ja teen siitä hyvän vuoden itselleni ja muille.
      Olette upeita ja vastasitte rakentavasti ja kannustaen.
      Ihan todella hyvää työvuotta jokaiselle kun lomilta palailette sorvin ääreen! ☀️

    • Anonyymi

      Siellä taas haetaan valtiolle sihteeriä ja heti alkaa mustamaalaukset ja länkytykset palstoilla.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4582
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2249
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1764
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1498
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1433
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1298
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1227
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1146
    9. 22
      1086
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe