Pyhä liitto - Avioliitto?

~ https://www.hs.fi/tiede/art-2000009282118.html -
Helsingin Sanomat: "Pariudumme kaltaistemme kanssa, mutta rakkauden olemus muuttuu ajan kuluessa
Yhdysvaltalaisen professorin mukaan rakkaudessa on kolme päätekijää, joiden yhdistelmistä syntyy seitsemän rakkauden tyyppiä. Katso, millaista rakkautta suhteesi edustaa."
-HS-toimittajana Tanja Vasama

__
Evoluutio loi suvunjatkamisen tavoiteltavaksi ja nautinnolliseksi tapahtumaksi – miehen ja naisen/ uroon ja naaraan välille

Ei ole väliä onko kyseessä ihminen, muu nisäkäs tai mikä tahansa geeniperimäänsä jatkava eliö/olio. Kysymys on kuitenkin aina ”kahdesta eri sukupuolesta” - siis kysymyksessä on luonnonlaki ja -valinta.

Nk. tasa-arvoavioliitto ei ole vuosimiljoonainen ”avioliitto” -

.. se ei samojen sukupuolien osalta keskenään lisäänny, näin se on luonnoton liitto ja sillä ei voi olla evoluution asettamaa osaamisperimää jälkikasvun kasvattamisen suhteen – toteuttamaan biosfäärin ainoaa tehtävää - ”lisääntyä ja täyttää maa” (ottamatta tässä mitenkään kantaa kristilliseen tulkintaan ihmisen luulottelemasta etuoikeudestaan).

Avioliitto on liitto, jossa ihanteellisimmillaan kaksi rakastunutta ihmistä löytävät toisensa, haluavat liittyä ja luoda yhteisen kuvan ykseydeksi – molemmista. Kuulostaa kauniilta ja herkältä ja tällaisiäkin liittoja on, onneksemme, sillä se ylläpitää inhimillisyyttä ja tahtoa olla osanen yhteisökulttuurissa, jossa tarvitsemme kaikkia sen osasia.


Tänään avioliitoista kaatuu jo noin puolet –

ennen ei juuri nimeksikään. Kärvisteltiinkö aiemmin ja ollaanko nyt enemmän rehellisiä omille tuntemuksille, vai olemmeko suoremmin kokeilun- ja vaihtelunhaluisia? Avioerot synnyttävät joka tapauksessa ongelmia, jotka heijastuvat useasti tehtyyn jälkikasvuun – ero ilman yhteisiä lapsia on aina helpompaa.


Miksi me eroamme ja miksi me vaadimme luonnotonta tasa-arvoavioliitto-oikeutta, jopa adoptio-oikeudella –

.. tietäen, että se on vastoin luonnon omaa vuosimiljoonaista evoluutiota – siis pyrkimystä täyteen sopeutuvuuteen täyttäen kuitenkin lisääntymisen tarpeen. Lisääntyminen muuten alkoi siitä, kun 'ensimmäinen' partikkeli vetovoimana löysi toisensa! *]


*] Johdattuu vetovoiman syntymisestä ja myöhemmästä tarpeesta kopioida itseään, kun ”elämä huomattiin” sykliseksi – tässä kohtaa on mielenkiintoista tutkia John Conway 0] - ”Game of Life Elämänpeli” 1] rakennetta, jossa motorisesti syntyy jatkumo – tuhoutuakseen tai jatkuakseen – loputtomiin tai lopullisesti päättyväksi.

Miten me näimme avioliiton merkitsevyyden vuosia sitten – kimmonneena ajatuksena liitosta, jota sai olla todistamassa pyhänä toimituksena (ottamatta jälleen mitenkään kantaa kirkkokuntaan tai uskontoon – vaan kahden ihmisen välisenä onnellisuutena) …

Avioliitto on luotu ryhmäturvallisuuden ylläpitämiseksi, ei vain yksilön etuoikeudeksi

[ … Ennen avioliitto oli pyhä ja sen erotti vain kuolema; näin sen oli Kirkko säätänyt. Avioliitto tai parisuhde luo mahdollisuudet parempaan taloudenpitoon ja lasten kasvattamiseen. Ihmiset kiiruhtivat vuosikymmeniä sitten avioon huomattavasti aikaisemmin, vaikka historiallisesti hyvin myöhään sekin. Afrikan maissa sukukypsyys hyödynnetään nopeasti. Länsimaissa individualistinen ja itsekeskeinen kulutusvoiman tavoittelu siirtää avio- ja nykyisin avoliiton autuutta jo yli vuosikymmenen eteenpäin … ]

LINK - http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/05/avioliitto-on-luotu-ryhmturvallisuuden.html -

__ __
Länsimaalainen elämäntapa kannustaa kulutukseen ja oman habituksen esittelyyn ja vertailuun yksilökeskeisesti (kutsutaan usein näyttö- ja vertailutaloudeksi |e), jolloin avioliiton keskeinen elementti ydinperheen keskinäinen synergia ja kollektiivisuus jäävät vähemmälle huomiolle.

Markkinamekanistinen elämänkatsomus leviää myös historiallisiin perhekeskeisiin maihin, kuten pikkuhiljaa ryömien myös Kiinaan, jossa perinteellisesti ydinperheen onni ja jatkuvuus ovat olleet kollektiivisella tavalla etusijalla koko elämänkaaren ajan.


Yksilökeskeinen kvartaaliohjaus harhauttaa evoluutiota!

Yksilö- ja itsekeskeinen kvartaaliohjattu kulutustottumus puhtaasti omien mielihalujen täyttämismentaliteettina kaivaa pohjaa kestävyyden ajattelulta. Avioerot kasvavat koko ajan, se siirtyy kaupungeista pienellä viiveellä maaseudulle, joka on ollut turvallisuuden ja kestävän elämän perusalueita aina viime vuosikymmeniin saakka.


Naisten omaehtoinen esiinmarssi

Voitaisiinko myös sanoa, että rohkeus ja vallankin naisissa kummunnut omaehtoisuuden tiedostaminen muuttaa perhekaavioita. Nainen ei ole enää siinä asemassa kuin vuosikymmenet sitten. Murros on tapahtunut.

Länsimainen yhteiskunta siirtyy hitaasti naisvaltaisuuteen, jossa lienee hyviä etuuksia verrattuna mieshenkiseen kulutusjuhlan ylläpitämiseen.


Rationaalisuuden riemuvoitto? ..

C

__
121034

29

551

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Oletko eronnut? Kerrotko kokemuksiasi?

      • Anonyymi

        Kerro itse omista kokemuksistasi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kerro itse omista kokemuksistasi.

        Oletko vanhapoika, ilman naiskokemusta?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kerro itse omista kokemuksistasi.

        Älä säikähdä; eroja tulee paljon. Miehenä se on tuskaisempaa, koitko epäoikeudenmukaisuutta? Anonyyminä täältä voit jopa löytää uuden kumppanin.


    • Anonyymi

      Oletko eroamassa?

      • Anonyymi

        Ehkä, kuulisin mielellään kokemuksia asiasta :-)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ehkä, kuulisin mielellään kokemuksia asiasta :-)

        Avaaja on eronnut monta kertaa - kysy häneltä.


    • Anonyymi

      Avaaja ei tiedä mikä on evoluutio.

    • Anonyymi

      Elämä ja sen syklit ja trendit ovat muoti- ja sopulilaumailmiö

      Nyt on menossa yksilökeskeisen itsenäisyyden aika, jossa ero on vain enää paperillinen muodollisuus. Suurempi riesa on omaisuudenjako ja huoltajuudet.

      Länsimainen kulutusjuhlakulttuuri on elontaipaleensa loppuosalla

      Niukkuuden lisääntyessä ydinperheiden turvallisuushakuisuus ja jälkikasvun huolehdinta jatkamaan sukua alkaa kiinteyttämään parisuhteita, jossa arvostus- ja huomioimistekijät asettuvat tasa-arvoon. Eläinkunta on vuosimiljoonina näyttänyt mallin, jossa intensiivinen aikajänteestä riippumaton yleensä yhteismitallinen jälkikasvuhuolehdinta on taannut tehokkaimman geenien siirtymisen tulevaisuuteen, joka kuitenkin on evoluutiossa meidän ainut tehtävä.

      • Anonyymi

        Otahan vihoviimein selvää mikä on evoluutio. Nyt kirjoitelet vain puutaheinää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Otahan vihoviimein selvää mikä on evoluutio. Nyt kirjoitelet vain puutaheinää.

        Evoluution eräs ylivoimainen tekijä on tämän itsensä rakentuminen kuolemattomaksi
        [ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/02/saikeista-haivahdys-kuolemattomuutta.html - ]

        Tämä on ominaisuus mitä ihminen ei hallitse eikä osaa – ihmisen tekemät konstruktiot ovat molekyylikasaumia, joilla ei ole elastisuutta synnyttää uutta ja kierrossa olevasta, ei siis perimän kautta jatkuvuutta. Kone hajoaa aina lopulta – kuten ihminenkin.

        Jokainen ihminen, jokainen olio ja eliö ovat kantoratoja evoluutiolle alun hamasta lähtien – ja tässä on nyt se jättiero, missä me nyt menemme, luullen olevamme biosfäärin valtiaita.


        Evoluution näkökulmasta muurahaiset ja hait ovat huomattavasti pidemmällä kuin me,
        [ … eivätkä tarvitse automaatiota, digitalisaatiota kuin robotiikkaakaan, ollen ehkä itse lähempänä robotteja|8 jo nyt?]

        … ollen kuitenkin vain tässä ja nyt – niiden edes tajuamatta turhuuksia nimeltä: ennakoivuus pidemmällä aikajänteellä, ennustettavuus tai huomisen tietäminen. Muurahaiset eivät sitä tarvitse, eivät ole tarvinneet miljooniin vuosiin – kuten eivät hait kymmeniin miljooniin vuosiin – itse asiassa koskaan. Koko muu eliökunta ei hae vakautta, vaan jatkuvaa sopeumaa juuri nyt tilanteeseen.


        Evoluutio matkustaa sukupolvesta toiseen –

        … tästä syntyy meille mystinen kuolemattomuus. Evoluutio rakensi itsensä itsekkäästi kuolemattomaksi, me olemme vain sen biodynaaminen kantorata. Me ihmisinä kuolemme aina sukupolvittain, mutta evoluutio siirtää itseään tunnetulla tavalla polvesta toiseen.

        Näin meistä jokainen kantaa mukanaan karttaa elämän alusta lähtien, meistä on kantorata taaksepäin – kaikkine korjaus- ja sopeuttamistoimineen, joka ikisessä solussa, kaikissa ihmisissä – muurahaisissa ja kasveissakin. Joku voisi osata kertoa missä oli hyppy kasveista eläimiksi; ehkä paremmin sopeuma paikaltaan liikkeeseen – tai onko evoluution näkökulmasta mitään eroa lainkaan!



        Hylkääkö evoluutio tarkoitushakuisesti?

        Sanotaan ettei evoluutiolla ole tunteita |9, näin varmaan onkin. Evoluutio käyttää oman ”hengissä pysymisen” varmentamiseksi biosfääriä kantoratanaan. On tunnettua, että historian sivu on lajeja kuollut sukupuuttoon; sopeutumattomina ja liian heikkoina koe-erinä.

        Verrannoksi voisimme ottaa informaation levityksen, joka on tapahtunut ja tapahtuu vieläkin paperi kantoratanaan. Nyt olemme hylkäämässä paperin tiedon levittäjänä, koska sähkö, tietoliikenne ja -verkot tekevät sen tehokkaammin – leviävämmin.

        Evoluutiokin haluaa varmentaa oman ”elonsa ja määräävyytensä” eli se saattaa uhrata uusia koe-eriä sopeutumattomina ja haitallisina kehitysversioina elokerroksen kokonaisuudelle. Ovatko virukset ja bakteerit evoluution sotilaita?|0 Käykö ihmiselle näin? Vai onko niin, että ihminen itsessään automaationa, digitalisaationa, robotiikkana ja koneoppimisena tekeekin jo itse itsestään syrjäytyvää? Vai onko ihminen itsessään evoluutiolle kone?


        Suurin ero on nyt tässä – kertakäyttöisyydestä jatkuvuuteen

        Mikään ihmisen apuväline ei osaa lisääntyä, korjata itseään tai kuljettaa perintöä alkujuuriltaan. Meidän tuotantosaavutukset ovat kertakäyttöisiä, kun taas evoluutio on jatkumo kuolemattomana. Me ihmisinä, tuossa ketjussa, olemme vain henkilötunnuksellinen kertakäyttövälitin siirtämään aiemman sukupolven tieto uusille sukupolville. Olemme kierrossa.

        Evoluutio osasi jo aikojen alussa tiedon siirron sellaisena, josta me vain voimme uneksia. Jäljelle jää kysymys, mikä synnytti evoluution – tilanteen pakko, universumin käyttöjärjestelmä vai jokin muu, jolle ihmiset vajavaisuudessaan ovat antaneet yleisnimen Jumala – ja kukin uskonto omalla tavallaan. Jotkut puhuvat universumin käyttöjärjestelmästä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Evoluution eräs ylivoimainen tekijä on tämän itsensä rakentuminen kuolemattomaksi
        [ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/02/saikeista-haivahdys-kuolemattomuutta.html - ]

        Tämä on ominaisuus mitä ihminen ei hallitse eikä osaa – ihmisen tekemät konstruktiot ovat molekyylikasaumia, joilla ei ole elastisuutta synnyttää uutta ja kierrossa olevasta, ei siis perimän kautta jatkuvuutta. Kone hajoaa aina lopulta – kuten ihminenkin.

        Jokainen ihminen, jokainen olio ja eliö ovat kantoratoja evoluutiolle alun hamasta lähtien – ja tässä on nyt se jättiero, missä me nyt menemme, luullen olevamme biosfäärin valtiaita.


        Evoluution näkökulmasta muurahaiset ja hait ovat huomattavasti pidemmällä kuin me,
        [ … eivätkä tarvitse automaatiota, digitalisaatiota kuin robotiikkaakaan, ollen ehkä itse lähempänä robotteja|8 jo nyt?]

        … ollen kuitenkin vain tässä ja nyt – niiden edes tajuamatta turhuuksia nimeltä: ennakoivuus pidemmällä aikajänteellä, ennustettavuus tai huomisen tietäminen. Muurahaiset eivät sitä tarvitse, eivät ole tarvinneet miljooniin vuosiin – kuten eivät hait kymmeniin miljooniin vuosiin – itse asiassa koskaan. Koko muu eliökunta ei hae vakautta, vaan jatkuvaa sopeumaa juuri nyt tilanteeseen.


        Evoluutio matkustaa sukupolvesta toiseen –

        … tästä syntyy meille mystinen kuolemattomuus. Evoluutio rakensi itsensä itsekkäästi kuolemattomaksi, me olemme vain sen biodynaaminen kantorata. Me ihmisinä kuolemme aina sukupolvittain, mutta evoluutio siirtää itseään tunnetulla tavalla polvesta toiseen.

        Näin meistä jokainen kantaa mukanaan karttaa elämän alusta lähtien, meistä on kantorata taaksepäin – kaikkine korjaus- ja sopeuttamistoimineen, joka ikisessä solussa, kaikissa ihmisissä – muurahaisissa ja kasveissakin. Joku voisi osata kertoa missä oli hyppy kasveista eläimiksi; ehkä paremmin sopeuma paikaltaan liikkeeseen – tai onko evoluution näkökulmasta mitään eroa lainkaan!



        Hylkääkö evoluutio tarkoitushakuisesti?

        Sanotaan ettei evoluutiolla ole tunteita |9, näin varmaan onkin. Evoluutio käyttää oman ”hengissä pysymisen” varmentamiseksi biosfääriä kantoratanaan. On tunnettua, että historian sivu on lajeja kuollut sukupuuttoon; sopeutumattomina ja liian heikkoina koe-erinä.

        Verrannoksi voisimme ottaa informaation levityksen, joka on tapahtunut ja tapahtuu vieläkin paperi kantoratanaan. Nyt olemme hylkäämässä paperin tiedon levittäjänä, koska sähkö, tietoliikenne ja -verkot tekevät sen tehokkaammin – leviävämmin.

        Evoluutiokin haluaa varmentaa oman ”elonsa ja määräävyytensä” eli se saattaa uhrata uusia koe-eriä sopeutumattomina ja haitallisina kehitysversioina elokerroksen kokonaisuudelle. Ovatko virukset ja bakteerit evoluution sotilaita?|0 Käykö ihmiselle näin? Vai onko niin, että ihminen itsessään automaationa, digitalisaationa, robotiikkana ja koneoppimisena tekeekin jo itse itsestään syrjäytyvää? Vai onko ihminen itsessään evoluutiolle kone?


        Suurin ero on nyt tässä – kertakäyttöisyydestä jatkuvuuteen

        Mikään ihmisen apuväline ei osaa lisääntyä, korjata itseään tai kuljettaa perintöä alkujuuriltaan. Meidän tuotantosaavutukset ovat kertakäyttöisiä, kun taas evoluutio on jatkumo kuolemattomana. Me ihmisinä, tuossa ketjussa, olemme vain henkilötunnuksellinen kertakäyttövälitin siirtämään aiemman sukupolven tieto uusille sukupolville. Olemme kierrossa.

        Evoluutio osasi jo aikojen alussa tiedon siirron sellaisena, josta me vain voimme uneksia. Jäljelle jää kysymys, mikä synnytti evoluution – tilanteen pakko, universumin käyttöjärjestelmä vai jokin muu, jolle ihmiset vajavaisuudessaan ovat antaneet yleisnimen Jumala – ja kukin uskonto omalla tavallaan. Jotkut puhuvat universumin käyttöjärjestelmästä.

        Miksi tuollaista soopaa ja valheita suollat?

        Otahan selvää mikä on evoluutio.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi tuollaista soopaa ja valheita suollat?

        Otahan selvää mikä on evoluutio.

        Taisi mennä kohdaltasi yli ymmärryksen? Luetko uudelleen?


    • Anonyymi

      Ajassa avaus, monille henkireiäksi?

      • Anonyymi

        Valehtelee evoluutiosta taas kun ei ymmärrä asiaa.


    • Anonyymi

      Miksi eroja syntyy joka toisen osalta?

      • Anonyymi

        Miten ero syntyy siellä Venäjällä?


    • Anonyymi

      Haaveet olivat usein korkealla ---

      __ __


      Nainen on rationaalinen ja enemmän harmoniassa luonnon kanssa. Mies haluaa panssarivaunuja muistuttavia maastoautoja sekä ylisuuria omakotitaloja. Miehellä on aina sälyttynyt perheen (tai miehen) ylemmyyden tunteen järjestely - naapureihin tai työtovereihin nähden. Nainen on aivan luonnollisesti voinut ajaa ihmisten ilmoille sillä perheen vanhemmalla ja pienemmällä kakkosautolla, joka ei enään miehelle kelvannut.


      Avio- tai avoerot johtuvat varmaankin kasvusta erilleen;


      mies degeneroituu ja nainen kehittyy. Mies on keskittynyt ulkokuoren kiiltoon ja reviiriaidan pitävyyteen, kun taas nainen on aukonut omia rajojaan ja tullut ulos kuorestaan näkemään ja kokemaan. Useasti nainen on jo tänä päivänä puhemies kun asuntoa valitaan, toisaalta miehet tekevät keskenään tärkeitä päätöksiä kulmakuppilassa kun koetellaan miehistä viisautta arvioitaessa mitä maailmanpolitiikassa tapahtuu.


      Seuraavassa vaiheessa nainen ottaa vallan?


      Lähivuosikymmeninä työnjako on keikahtamassa päinvastoin kuin se on ollut vuosituhannet; siis täysin miesvaltainen. Miehen asemaksi jää perin selvästi tulevien lasten sukupuolesta päättäminen, joka sekin orientoituu luonnonvalinnalla ja ”uimataidolla”. On myös syntymässä harvojen miesten eliittiryhmä, jotka pääsevät valitsemaan haluamansa.


      Elämä ja sen syklit sekä trendit ovat muoti- ja sopulilaumailmiö


      Nyt on menossa yksilökeskeisen itsenäisyyden aika, jossa ero on vain enää paperillinen muodollisuus. Suurempi riesa on omaisuudenjako ja huoltajuudet. Länsimainen kulutusjuhlakulttuuri on elontaipaleensa loppuosalla.

      Niukkuuden lisääntyessä ydinperheiden turvallisuushakuisuus ja jälkikasvun huolehdinta jatkamaan sukua alkaa kiinteyttämään parisuhteita, jossa arvostus- ja huomioimistekijät asettuvat tasa-arvoon.

      Eläinkunta on vuosimiljoonina näyttänyt mallin, jossa intensiivinen aikajänteestä riippumaton yleensä yhteismitallinen jälkikasvuhuolehdinta on taannut tehokkaimman geenien siirtymisen tulevaisuuteen, joka kuitenkin on evoluutiossa meidän ainut tehtävä.


      ..
      (Kirjoitus on tehty herättämään keskustelua ja siitä ei voi yleistäen vertailuja tehdä, vaan sen sävynä on ollut kuivahko englantilaistyyppinen arkihuumori)

    • Anonyymi

      "Joutsenet"

    • Luotatko, uskotko kristilliseen avioliittoon?

      • Anonyymi

        Miksi et itse luottanut - olethan vaihtanut akkaa kuin Valde hevosta.


      • Anonyymi

        Entä abortit? Onko niistä sinulla morkkis?


    • Anonyymi

      Avo- vai avioliitto?

    • Anonyymi

      Oletko ollut naimisissa?

      Jos olet, niin hyvät ja huonot puolet -miten tilittäisit?

    • Anonyymi

      Avioiduimme 1969 kahden vuoden seurustelun jälkeen.
      Meillä molemmilla oli köyhä työläiskoti taustana.
      Elämän perusarvot kaikissa asioissa olivat aidosti samat.

      Kolutuksessa meillä oli 3:n tason ero mutta se se ei haitannut koska vaimoni oli älykäs ja ajattelussaan looginen.
      Vastuun jakautuminen oli alusta alkaen selvä.

      Asioiden kehittymistä olen kuvannut ilmaisulla "kiima laimenee, kiintymys kasvaa".
      Syvällisten yhdessäolon hetkien frekvenssi riippuu vaimoni olotilasta.

    • Anonyymi

      Vihitäänkö homoparit, nyt mielipiteitä kehiin.

    • Anonyymi

      Olen alkanut toden teolla miettiä vaihtaisinko kristinuskon suuntaukseni ortodoksiksi. Se on mielestäni itseisarvo ja syytä tehdä niin. Nähdäkseni se lienee vastareaktioni länsimaiselle kulttuurimarxismille.

    • Anonyymi

      Länsimaalainen elämäntapa kannustaa kulutukseen ja oman habituksen esittelyyn .

      Pitäsikö se olla Venäläinen tapa? Ystäväni mikä eli siellä,niin kerran viikossa he perhe kävi ammeessa pesytymässä.
      Ulkovessa oli mutta wc paperi piti ottaa mukaan,koska sen varastivat jos,et ota mukaan.
      Muutoikin mitä hän laitto kuvia mummonsa elinalueelta ,ei sinne pääse tavan autolla.
      Ihan karmeeta katsottavia oli ne Venäjän ihanuudet ja olenhan käynyt siellä liki 3000 t kertaa ja nähnyt mitä se on.Aika on pysähtynyt rajalla jonka he roistot vaativat itselleen ja eivät kehitä.
      Moskovan ja Pietarin kaupunki on teknik,mutta heti ulos mentäessä kaikki on vanhaa.
      Putinin Venäjä on sairas,kaikki romu sota-aseisiin.

    • Anonyymi

      Pidätkö kristillisten pappisvihkimistä pyhänä kahden ihmisen välille?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8396
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2555
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      122
      2277
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1946
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1674
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1499
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1399
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1282
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe