Hampaat tulehtuvat yksi toisensa jälkeen

Anonyymi-ap

Helmikuussa 26 alkoi kipuilla ja särkypäivystyksessä selvisi, että se oli jo kuoliossa ja juurihoito aloitettiin kunnallisella. Sitä tehtiin useamman kerran ja täyttö oli oireettomana parin kuukauden päästä. Hammasta alkoi kuitenkin särkeä aika pian uudelleen ja koska siinä oli todettu mikrohalkeama jo aiemmin niin se poistettiin pyynnöstä ja säryt loppuivat siihen.
Parin viikon päästä ( toukokuuta) 17 alkoi kipuilla samaan malliin. Ikenet olivat tulehtuneet ja niistä vuosi verta. Kunnallisella eivät löytäneet syytä ja parikin lääkäriä sanoi että ienperäistä. Kuitenkin eräs yksityinen suostui avaamaan hampaan ja juuren kärki oli tulehtunut (kesäkuun alkua). Siihen laitettiin lääkepaikka, joka kerkesi olla muutaman päivä kunnes juurihoito tehtiin yhdellä kertaa. Särky ei loppunut missään vaiheessa ja toinen yksityinen lääkäri löysi siitä myös muuta ienperäistä vikaa, jonka vuoksi poisto oli järkevää. Poisto tehtiin heinäkuun alussa ja poiston yhteydessä jo 27 oli alkanut särkeä.
Toivuin hampaan poistosta ja sen jälkeen kivut 27:ssä pahenivat. Siitäkään ei ole löydetty röntgenissä vikaa vaikka sitä särkee koko ajan. Siihen tehtiin tällä viikolla uusi täyttö, koska paikan alla oli ollut reikä. Tämän jälkeen hammas on ollut selvästi tulehtuneempi ja tänään on ollut myös lämpöä 37.6.

Kysyisinkin, että onko muilla ollut vastaavia ongelmia hampaiden kanssa ja onko vain huonoa tuuria että hampaani näin tulehtuvat yksitellen?
Olen käynyt tarkastuksessa kerran vuodessa ja samoiten suuhygienistillä.

14

491

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Sokeritauti ?

      • Anonyymi

        Ap: Sokeriarvot ja muutkin veriarvot ovat olleet verikokeissa aina normaalin rajoissa. Viimeksi testattu ehkä vuosi pari sitten.


    • Anonyymi

      Ap: Lisähuomautuksena, että jos stressi voi liittyä tällaisiin episodeihin niin isäni kuoli vuosi sitten ja sairasti petipotilaana kymmenen vuotta ennen sitä, joten tämä "stressaava" ajanjakso päättyi oikeastaan vasta perunkirjoituksen jälkeen, jolloin huomasin voinnissa muutoksia muutenkin.

    • Anonyymi

      Purenta? Stressaatko narskuttelemalla tai puristamalla hampaita yhteen?

      • Anonyymi

        Onko tuo purentaan vetoaminen ja narskuttelemiseen, vakiovastaus tietämättömyyteen, vai suorin tie kalliisiin hoitoihin.

        On se erikoista, ettei ennen vedottu tuollaisiin ongelmiin, vaan hampaat hoidettiin, korjattiin kyselemättä kuntoon ja lopputulos oli hyvä, ei kitisseet purennoista ja narskutuksista hammaslääkärit, ja se oli potilaiden kannalta parempi tilanne.

        Henk.koht. hampaiden ns. oikaisuhoito, rikkoi hampaita paikkauskuntoon ja purennat menivät vinksin vonksin, keinotekoisen purentatilanteen tavoittelemisen takia. Parempi olisi ollut vain poistaa se hammas, joka piti poistaa ja oikaista se mikä oli tulossa, siihen paikalleen, ja jättää muut hampaat rauhaan, mutta jälleen nykyinen ahneus-hammashoito, vetosi purentoihin jne ja tuhosi siten koko hammaskaluston.

        Tätä ei tietenkään saisi hammaslääkärissä sanoa, tai tulevat silmille, mutta näin.


      • Anonyymi

        Olen ilmeisesti narskutellut jo pidemmän aikaa. En ole sitä itse huomannut, mutta nyt elokuussa sain kiskon ja käytän sitä joka yö. Voi olla, että olen purrut nämä ongelmahampaat hajalle nyt stressaavan elämäntilanteen aikana, jota on kestänyt vuosia. AP


    • Anonyymi

      Tulehdus- ja kipusairauksiin voi liittyä, esim. autoimmuuni-reumasairauksiin, kehon eri osien tulehtuminen ja suussa kaikki on tunnetusti, herkempää tulehtumaan, joten näihin voi liittyä. Jos on rahaa käydä lääkärissä, niin voi tutkituttaa ja selvittää onko autoimmuuni-reuma-tulehdus-kipusairauksia, tosin hammaslääkärit eivät niiden päälle ymmärrä, ainakaan kokemuksen mukaan, yhtään mitään, kiistävät vaikutuksen hampaisiin, ainakin eräs hammaslääkäri, mikä vaikutti tosiaan tietämättömyydeltä.

      Hammaslääkärit kun alkavat kaikki olla jo käytännössä yksityistettyjä, pakkoyksityistämällä, niin nehän mielellään, tekevät huonoja hoitoja, paikkoja jotka eivät kestä ja potilasta ei tietenkään kuunnella, saati uskota missään itsetuntemuksen asioissa, vaan vastaväite ja joku muu teoria hampaiden juurten tulehtumisille ym tulee heti, jos yritätkään itse kertoa, mitä epäilet tulehduksien syyksi.

      Rahalla saa tietenkin hoitoja, vaikka loputtomiin, kuten yksityistämällä pyritäänkin aikaan saamaan, kaikille loppuelämän riippuvuus jatkuvista "hoidoista" ja kalliit hammashoidot, että verokeitaiden pörssirikollisille, riittää vaurautta, ihmisten terveyksien ja elämien, kärsimysten kustannuksella.

      Tekniikka oli ehkä ennen erilaista, mutta kaikkien hampaat tulivat hoidetuiksi, eikä pyritty pitkittämään ja lisäämään kärsimystä. Nykytekniikalla saadaan siis kalliimpia hammashoitolaskuja ja jatkuvaa ramppauttamista, ylihinnoitelluissa hoidossa, joihin enemmistöllä ei olisi varaa ja loputtomiin kipuilevia ihmisiä, joilla on jatkuva "hammasremppa" loputtomasti käynnissä.

      • Anonyymi

        Et näköjään tiedä entisistä ajoista hammashoidon suhteen mitään. Tavallisin hammashoito oli hampaan poisto. Oli ihan tavallista, että kolmikymppisellä oli kokoproteesit sekä ylä- että alaleuassa. Tätä pidettiin luonnollisena.

        Yhdellä ja toisella hampaat putoilivat suusta itsestään parodontiitin seurauksena. Suuri osa ihmisistä ei omistanut hammasharjaa.

        Jos jossain niin hammashuollossa on tilanne nykyään parempi kuin koskaan. Osataan itse pitää huolta hampaista ja hammaslääkäriinkin pääsee. Lisäksi on suuhygienistit, joka on varsin nuori ammatti.


    • Anonyymi

      Kuinka muuten "kuoliossa" olevaan hampaaseen, on voitu aloittaa juurihoito ? Jotenkin tuntuu, että eikö kuoliossa oleva hammas pitäisi poistaa ?

      • Anonyymi

        Mulle tehtiin joskus 25 vuotta sit kuolioon menneeseen hampaaseen juurihoito.Koskaan ei ole sattunut niin paljon ,ei nimittäin puutunut.


      • Anonyymi

        Tämä kuoliossa ollut hammas oireili vuosia. Se oli niin kylmän arka,ettei sillä puolella kärsinyt syödä/juoda mitään viileäkään. Yritin joka tarkastuksessa kysyä, että onkohan siinä nyt jotain vialla, mutta kuvissa ei näkynyt mitään. Olisi pitänyt ehkä silloin aiemmin jo vaatia tarkempaa kuvausta. AP


    • Anonyymi

      Sitten jos eivät saa syötettyä, tuota purenta- ja narskuttelu-pajunköyttä, seuraava on uniapnea, jonka tutkimukset myös erittäin kalliita, jossa seuraavat rahastajat odottavat kielet pitkällä.

      Keinotekoisesti tehty purentamalli, ei yleensä kestä, siksi sitä haluavatkin toteuttaa, että jatkuva vääntö, kipu, reikiintyvät hampaat ja tulehdukset seuraavat ja potilas tuottaa eli lypsää paremmin, verokeitaiden soteen.

    • Anonyymi

      Se nyt on vaan niin, että mitä enemmän tuotetaan tutkittua tietoa, sitä enemmän viisastutaan. Purentaelimen toimintahäiriöt mukaan lukien narskutus ovat lisääntyneet huomattavasti nykyisen hektisen elämänmuodon myötä. Ihminen on kokonaisuus!
      Nykyaikaiset hoitomenetelmät ovat jotain ihan muuta kuin 50 v. sitten. Valitettavasti tekniikan kehittyessä hinnat eivät halpene, sillä vaativammat tekniikat vaativat tarkempaa osaamista ja yleensä kalliimpia materiaaleja ja tarveaineita. Eihän esim. amalgaamipaikkausta ja yhdistelmämuovipaikkausta voida edes verrata keskenään! Jälkimmäinen on huomattavasti vaikeampaa suorittaa teknisesti oikein.
      Outo ajatus, että purennan hoitaminen olisi jotenkin väärin. Jos leuat ovat epäsuhtaiset, ei aina pelkkä oikomishoitokaan riitä. Usein on mentävä sillä mitä on ja päädytään oireita lievittävään hoitoon, ei päästä parantavaan hoitoon.

    • Anonyymi

      Syö appelsiineja ja lehtivihreää joka päivä, lakkaa tulehdukset.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      114
      8825
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2633
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      128
      2371
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1999
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1746
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1540
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1497
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      9
      1427
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1296
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1219
    Aihe