Ystävä kopioi kaveriltani kaiken

Anonyymi-ap

Olen huomannut, että ystäväni matkii kaikessa toista kaveriani, joka voisi olla vaikkapa Kerttu. Aivan kaikessa. Hän on muuttanut tyylinsä täysin erilaiseksi Kertun tyylin mukaiseksi, muokannut puhe- ja viestittelytyylinsä (käyttää samoja sanoja, lauserakenteita, viestittelytapoja, huudahduksia, äänenpainoja ja kaikkea mitä nyt puheessa käytetään), muuttanut omia kiinnostuksen kohteita, jotta hänellä olisi samantyyppiset kiinnostuksen kohteet Kertun kanssa, muuttanut ajattelutapaansa (ainakin ulkopuolisen silmin, koska käyttää niin samoissa kohdissa samanlaisia toimintatapoja) ja jopa karkkimakuaan (suorastaan rakastaa nykyään tiettyjä karkkeja yllättäen, koska Kerttukin tykkää niistä.)

Ja minua ärsyttää Kertun puolesta. Samalla olen vähän huolissani tästä ystävästäni. Olen tuntenut hänet päiväkoti-ikäisestä asti ja hän on kyllä ollut aina mukautuva ja koen, että hän on minuakin matkinut. Mutta nyt se on mennyt kieltämättä överiksi. Itseäni matkiminen hiertää, koska jos tämä Kerttu olisi kirja, niin kaverihan on mennyt ja plagioinut sen. En tiedä onko tässä minun ärsytykseni takana jotakin mustasukkaisuutta, mutta aina kun olen tämän matkijaystäväni kanssa ja hän käyttää jotakin “plagioitua” sitaattia samalla äänenpainolla, niin alkaa ärsyttämään. Olen miettinyt, että uskaltaisinko yrittää keskustella tästä hänen kanssaan, mutta toisaalta olen ajatellut, että miksi minun tähän pitäisi puuttua. Eihän tämä tosiaan ketään muuta vaivaa ilmeisesti, paitsi minua. Mutta harmittaa, kun ihan lapsuudenaikainen ystävä on kadonnut Kerttuidentiteetin alle.

2

188

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      >> onko tässä minun ärsytykseni takana jotakin mustasukkaisuutta <<

      Se nyt ainakin aika merkillistä olisi, jos itsesi matkimisesta olisit mustasukkainen. 😂 Silloin oma itsetunto ei ole ihan kohdillaan.

      Mutta jos matkiminen ottaa päähän, niin kannattaa muistaa, että se matkijahan on aina se plagioija ja itse on se alkuperäinen. Kunnia ym. ei siis koskaan voi mennä sille plagioijalle. Plagioijilla onkin yleensä huono itsetunto eli he kopioivat tai matkivat siksi, että he kokevat itsensä huonommaksi ja haluavat yltää samaan kuin se toinen.

      Jos olet oikein hyväsydäminen ihminen, annat plagioinnin anteeksi. Moni kuitenkin saa itsetuntonsa jossain vaiheessa kohdilleen ja löytää sen oman identiteettinsä. Plagiointi voi siis auttaa jotakuta saamaan paremman itsetunnon itselleen, joten sitä kannattaa koittaa sietää. Voihan sitä aina vaihtaa omaa tyyliään uudenlaiseksi. Tuskin kukaan loputtomiin sentään muita plagioi.

      Itse matkin ala-asteiässä luokkakaveria huonohkon itsetuntoni takia. Halusin olla kuin tuo toinen. Onneksi hän suhtatui asiaan hyvin lämpi8mästi ja lopetinkin matkimisen lyhyeen. Nuorena aikuisena kuitenkin sorruin taas samaan ja aloin matkia naapurustossa asuvaa kaunista naista. Lopulta noin 35 vuoden iässä löysin itseni ja tyylini. Ja myöhemmin osat ovat vaihtuneet ja on käynyt niin, että minua on joskus matkittu. Vaikka se ärsyttää, koitan muistaa omat huonon itsetunnon vuoteni ja uskoa, että ohi se menee muillakin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2520
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      85
      1940
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1469
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      273
      1018
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      66
      883
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      871
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      850
    9. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      51
      826
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      755
    Aihe