Kyllä se taitaa olla sillä tavoin että työvoimapula on.

Anonyymi-ap

Johtuu varmaan siitä että suuri osa työttömistä on oikeasti työkyvyttömiä enemmän tai vähemmän. Pitäisi saada nopeutettua näitä työkyvyttömyyseläke päätöksiä.

Työttömiä väärässä tilastossa.

Työperäistä maahanmuuttoa tarvittaisiin sinänsä tekemään ruumiillisia töitä kuten porrassiivousta, rakennustöitä ym.

(o5.53 30.8.2023uio <- näppäimistö putosi lattialle sylistäni juuri ja kirjoitteli omiaan)

Oma ryhmänsä työttömissä on varmaan sellainen joiden osaamista vastaavaa työtä ei ole Suomessa olemassakaan vaan jossain Silicon Valley:ssa ainoastaan koko maailmassakaan.

...nyt alkaa työpäivä koka kello on 0600 ja käynnistyy ohjelma Microsoft Visual Studio Professional...

17

310

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Eihän tilanne muutu miksikään.
      Ongelma on huoltosuhde, eli veroja maksavia työntekijöitä on liian vähän suhteessä elätettäviin.
      Jos nyt palkitaan eläkkeellä ne joita ei kiinnosta niin arvaa tuleeko uusia "ei kiinnosta" porukoita?
      Sekään ei ole ratkaisu että patistellaan eläkkeeltä porukat töihin.

      Ratkaisu on se että työikäiset tekevät töitä.

      • Anonyymi

        Veroa maksavia työntekijöitä ei tosin tarvita niin montaa, jos ne tienaavat enemmän.
        Suurempi palkka = suuremmat verot joilla katetaan kuluja.

        Mutta ei tässä maassa ole elämään varaa porrassiivoojan palkalla, se on työtä jota ei vaan kannata tehdä, sen työn tekemisestä aiheutuu enemmän kuluja kuin saat palkkaa. Suomalainen työnantaja on vaan ahne siitä ei pääse mihinkään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Veroa maksavia työntekijöitä ei tosin tarvita niin montaa, jos ne tienaavat enemmän.
        Suurempi palkka = suuremmat verot joilla katetaan kuluja.

        Mutta ei tässä maassa ole elämään varaa porrassiivoojan palkalla, se on työtä jota ei vaan kannata tehdä, sen työn tekemisestä aiheutuu enemmän kuluja kuin saat palkkaa. Suomalainen työnantaja on vaan ahne siitä ei pääse mihinkään.

        No lisääpä yhtälöön globaali markkina.
        Siivoojan kustannuksetkin heijastuvat lopputuotteeseen joten jos kilpaillaan globaalisti niin silloin se siivoojan palkka voi ratkaista syntyykö kauppoja vai ei.
        Vai aletaanko siivota toisille kun ulkamaan kauppa ei vedä?
        Ruotsi ja Norja tekivät (tai markkinat tekivät) korjausliikkeen ja alensivat työvoimakustannuksen hintaa gobaalisti.
        20% työvoimakustannusalennus (rahan arvon alenenminen).
        Vastaako Suomi tuohon nostamalla työvoimakustannuksia 20%?

        Turha jankuttaa että nostetaan vain siivoojien ja muiden matalapalkka-alojen palkkoja.
        Kyllä yhden alan palkankorotukset heijastuvat myös muihin aloihin.


      • Anonyymi

        Kuka on tämä "ei kiinnosta"- ryhmä ihmisiä?

        Psykootikko kuvittelee että on oikeasti olemassa ihmisiä joita "ei kiinnosta" palkkatyö mukavassa työpaikassa kohtuullisine työskentelyolosuhteineen mukavien työkavereiden kanssa? Ei kiinnosta palkan nostaminen ja sillä eläminen kun leikatuilla toimeentulotuilla kituminen ja jatkuvien julkisen vallan invaasioiden armoilla eläminen on niin paljon helpompaa ja kivempaa?

        Keitä nämä "ei kiinnosta"- tyypit ovat ja mistä he löytyvät? Muualta kuin em. kommentoijan omien korvien välistä.


    • Anonyymi

      Sitä ei vaan nuoret virkailijat ymmärrä, että työkyky useimmilla laskee vanhetessa. Ei pysty enää juoksemaankaan, noin konkreettisena esimerkkinä sanottuna.

      • Anonyymi

        Se vain että vanhemmalla pitäisi olla tuolla pääkopassa sitten jotakin millä kompensoida sitä työkyvyn alenemista.


    • Anonyymi

      Vanhemmiten kun Alzheimirin iskee ja asiat unohtuu, niin silloin ei pysty tekemään päälläkään oikein mitään työtä eli yli 56-vuotiaana.

      Milläs sitten tehdään työtä kun mitään molekyyliä ruumiissa ei pysty käyttämään enää, vanhentuneita.

    • Anonyymi

      Vanhetessa tyhmyys lisääntyy.

    • Anonyymi

      Huono palkkaus on suurin syy ettei työpaikalle ole tulijoita ja toinen syy että työnkuva on niin surkea mitä kukaan firman työntekijöistä ei halua tehdä ja kolmas keskeinen seikka on vuokrafirma siinä välissä.

      Ihan itse aiheutettu ongelma firmoilla ja valehtelevat ja syyllistävät duunaria sekä työttömiä joten sellaiseen työpaikkaan ei koskaan saadaketään töihin kuin korkeintaan käntymään ja lähtemään pois kun tajuaa mikä paskafirma on kyseessä.

    • Anonyymi

      ajankohtainen lista konkursseista ,gookleta?---kyllä on lohduton näky....kaikki menee nurin..joka päivä kaatuu firmoja..
      hallituksen enrgaipolitiikka ja ilmastokouhotus , pankkien korot ylisuuri sähkön hinta sai maamme konkurssiin..nyt kun metsätalous ajetaan alas ilmastokouhotuksella on viimeinen niitti talouteen..nyt vapautuu työvoimaa niin lopettakaa se paskanpuhuminen työvoimapulasta..

      • Anonyymi

        kyllä puuta kaadetaan Suomessa ihan ennätystahtiin. vuonna 2022 peräti 88.8 mijoonaa m3. Vuonna 2021 kaadetiiin 91,6 miljoonaa m3Vertailun vuoksi vuonna 2009 kaadettiin 60,3 miljoonaa m3, Ei metsätaloutta olla mihinkään alas ajamassa. Etenkin sahatavarasta on saatu valtaisat voitot markkinoilla, Hinta on ollut niin korkealla että se on osittain syynä rakentamisen hiipumiseen. Kyllä ilmastonmuutos on otettava ihan tosissansa. Suomessa ei onneksi vielä olla nautittu valtavista metsäpaloista eikä valtavista tulvista. Metsätuhoja jotka aiheutuvat tuhohyönteisistä on vain ajan kysymys, Eikä ennätyshelteistä.
        Suomi on täysin riippuvainen miten maailmalla markkinat ja rahabisnes muuttuu.
        Kun kysyntä maailmalla tyrehtyy se vaikuttaa Suomessa nopeasti. Sähköenergia ei ole se ongelma. Sitä rakennetaan koko ajan lisää . Suomen ongelma on päälaellensa kääntynyt ikärakenne. Se haittaa jo nyt talouskasvua todella paljon, Myös osaavan työvoiman saanti on ongelma. Veljeni on jäämässä eläkkelle metallimiehen hommista. Hän jatkaa konepajalla
        eläkkeen ohella kokopäiväisesti työntekoa. Häntä on pyydetty jatkamaan. Ammattimiehistä on oikeasti pulaa. Ei heitä ole jonossa sisään tulemassa. Kaikista tarjokkaista ei siihenkään työhön ole.


    • Anonyymi

      Ainoa mistä Suomessa on pula, ovat kunnolliset asialliset vakavasti otettavat työnantajat sekä asialliset fiksut toimivat työyhteisöt. Kumpaakaan ei ole tarjolla.

      Suomalainen työnantaja, riippumatta onko yksityisen vai julkisen puolen, on lajityypillisesti mulkku joka palkkaa vain mulkkuja ihmisiä töihin ksoka law of attraction.

    • Anonyymi

      Ei pidä paikkaansa. Taloussanomissa uutinen, että usein syy huono palkkaus, osa-aikatyö ja vähemmän houkutteleva työnkuva. Hyviin työpaikkoihin taas satoja työnhakijoita ja pitkät rekryprosessit.

      • Anonyymi

        Työvoimapula on yksi suurimmista valheista joita viime vuosikymmeninä on hoettu. Ja se uskotaan juuri siksi koska sitä tosiaan on hoettu niin pitkän aikaa.

        Työvoimapulaa huudeltiin jo 90- luvulla. Nuorille luvattiin töitä ja toimeentuloa suurten ikäluokkien poistuessa työelämästä. Oikein yököttää muistella nyt noita aikoja kun tietää millainen kusetus nekin lupaukset olivat.

        Mitä tapahtui? Lamasta seurasi juokkoirtisanomisia ja suuri työttömyys. Laman seurauksena alimiehitetyillä työpaikoilla paiskittiin alivoimalla monen työntekijän hommat. Kun lamasta aletiin hiljalleen nousta ylös eivät työnantajat palanneetkaan työllistämispolitiikassaan lamaa edeltävälle tasolle. Laman kriisitilanteesta työpaikoilla tuli uusi normaali. Työnantajat huomasivat että työt hoituvat alimiehitykselläkin. Työnantaja säästää pakkakustannuksissa kun kieltäytyy palkkaamasta lisäväkeä.

        Poliitikoille kuitenkin tuli painetta tehdä jotakin sitkeälle massatyöttömyydelle. Poliitikon maineelle ei ole hyväksi jos tilastot näyttävät hevonpersettä. He keksivät verorahakustanteisen tempputyöllistämiskoneiston jonka tarkoitus on aina ollut työllisyyteen liittyvien tilastojen siistiminen. Samalla työnantajille alkoi tulla mahdollisuus käyttää hyväksi verorajakustanteista puoli- ilmaista tai ilmaista työvoimaa. Mikäpäs siinä olla työllistämättä oikeasti väkeä kun orjiakin on saatavilla ja palkkalistoilla olevat suostuvat raatamaan itsensä hengiltä. Työn laatu kun kärsii vian voi aina pistää paskojen työntekijöiden piikkiin.

        Samoihin aikoihin myös vuokraformoja alkoi ilmaantua kuin torakoita kaikkialle.

        Työpaikoilla työntekijöiden kokema työvoimapula on aito ongelma. Mutta se ei johdu siitä etteikö Suomesta löydy työntekijöitä. Se johtuu työnantajista jotka asettavat rekrykieltoja eivätkä suostu palkkaamaan työntekijöitä. Työntekijöiden burn outit ja sairastumiset ei kiinnosta. Työnantajat käyttävät pääsääntöisesti vuokratyövoimaa joka väitetysti tulee työnantajille jopa kalliimmaksi kuin itse työllistäminen. Tämä johtuu työnantajien asenteesta. Vuokratyöntekijä ei ole asiakasyrityksen työntekijä, vaan vuokrafirman. Työnantajien ei tarvitse sitoutua työntekijöihin. Pitkässä juoksussa vuokratyöläistenkin kierrättäminen tulee halvemmaksi kuin pitkäaikaisiin työntekijöihin sitoutuminen.

        Suurin häviäjä tässä työllisyyspoliittisessa perseilyssä on ollut koko ajan se normaali tavallinen ihminen joka ei tarvitsisi muuta kuin työtä ja toimeentuloa kyetäkseen elämään elämänsä.

        Se puolestaan miksi työnantajilla tuntuu olevan taipumus palkata kaikista huonoimmat vaihtoehdot vakituisiksi työntekijöiksi ei ole vielä auennut minulle.


    • Anonyymi

      Hyvä kirjoitus.

      • Anonyymi

        Mikä siinä on hyvää että työttömät leimataat kollektiivina työkyvyttömiksi? Ongelma on hyvien työpaikkojen puute.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1305
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1217
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1155
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1070
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      56
      861
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      75
      751
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      682
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      681
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      362
      669
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      646
    Aihe